Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Колата губи вода:)

• Please log in to reply
59 мнения по тази тема

#31 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 15 ноември 2011 - 18:25

Ей симпатяги, не притягайте много тези скоби.....ще си отворите работа!

Маркуча се проверява..........ако скобата е доволно вкопала в него.....не.се притяга много. Ако има накъде...се резва непосредствено до вкопалото и се прави нова хубава връзка. Многото притягане приплесква гумата,армировката и' застава под кофти ъгъл и лесно се предава!

Натяквам! Ще си отворите работа!!! Проверено! ;)

Кой къвто му е късмета,нали това му е хубавото на самоделството,чупиш,купаваш си,псуваш само себе се. :beer
  • 1
Никога не оставям магарето си в калта.

#32 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 ноември 2011 - 19:35

Най-лесно става като се замени старата скоба с нова качествена но от по-широките.....едната страна в началото на канала а другата..лееекичко да захване на здравото :beer

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#33 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 19 ноември 2011 - 17:46

Колеги в процес на наблюдение съм ще кажа накрая дали е имало ефект от пристяганията и антифриза.Твърде е възможно да има проблем с водната помпа,където ме посъвтвахте да следя за течове.Точно под нея до картера мисля че има оцапано но не знам дали е отпреди или от доливането с антифриз.Важното е,че не е масло.благодаря на всички отзовали се отново;)
  • 0

#34 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 ноември 2011 - 19:04

Kolega, сложи си ключа от колата в джоба........ бръкни с ръка отдолу под шайбата на помпата..............опипай кожуха и виж дали имаш следи от антифриз по ръката. Теч се хваща с опип. :) Сложи си леко на езика........вкуса е сладък.............има ли...........сменяй помпата докато не е започнала да шурти и да те изкорка когато най неочакваш,,,ремонта е лек,;)
  • 1

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#35 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 31 януари 2012 - 17:07

колеги,малко късно се включвам но за съжаление нямах нито време нито компютър на разположение.проблема с губенето на антифриз наистина се оказва водната помпа,целият картер е в антифриз;)Искам също да попитам тази водна помпа сигурно е свързана и със системата на отоплението.,защото ми вкарва антифриз по вътрешната страна на предното стъкло а също така парното и почти не работи(колкото да не ми се запоти нацяло стъклото).Казаха ми,че може би и казанчето на парното е отишло.То трудно ли се сменя?Трябва ли да се сваля цялото табло?При самото палене сутрешно време за първи път,като я оставя да позагрее и тръгна,цлед като пусна отоплението се чува силен хъркащ звук които след това намалява но все пак си остава;)Като покарам малко повече значително намалява почти до "без хич".Вие какво ще кажете.Извинявам се пак за късното включване,но знаете как е с финансите;)Благодаря
  • 0

#36 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 31 януари 2012 - 17:09

А и като го настроя парното да върти въздуха само отвътре в купето с бутончето дето е като "кръговрат" парното лекичко се засилва,и антифриза малко по-малко се губи;)
  • 0

#37 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 януари 2012 - 19:33

Таблото е най малкия проблем, но може да не е там. Огледай входящите и изходящите тръби от към коша за теч..ако няма , махаш кори и оглеждаш вътре, може да е нещо дребно. При 124 това с радиатора не се случва често!

Парното зависи от плътността на системата!
  • 0

#38 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 31 януари 2012 - 19:54

Благодаря ти за мнението;)А може ли да ме просветлиш,че съм неук?Кое се нарича"коша"и за кои кори става въпрос?Под предният капак ли са тези неща или вътре в купето;)А ако намеря теч,как да го отстраня или евентуално става въпрос за закупуване на тези тръби?Попринцип ми хлътна регулаторчето на тези средните въздуховоди на таблото които винаги духат студено;)Ако имаш някакви снимки под ръка за мен би било най-лесно,че съм голям индианец;)
  • 0

#39 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 31 януари 2012 - 20:02

И какво да разбирам под плътност на системата?дали е наред всичко по нея,смисъл при всички нейни компоненти да няма теч?
  • 0

#40 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2012 - 10:55

И какво да разбирам под плътност на системата?дали е наред всичко по нея,смисъл при всички нейни компоненти да няма теч?

Да, да няма теч!

Колега, в следствие на написаното от теб ясно се разбира че нямаш яснота за нещата. Моят съвет към теб е да закараш колата при човек който разбира или да покажеш съветите ни на що годе вещ човек който има желание да ти помогне.

Не сърди, но за да не усложниш проблема, ти не трябва да я пипаш!

Кажи ми от коя страна ти се изпотява стъклото........ сигурен ли си че това е антифриз........ и точно от кои места течеш ?

Ние няма как да го разгадаем.

Снимки и съвети мога да ти дам за всичко по системата, но за да не си губя времето, искам от теб да локализираш течовете.

Легенда:

Кош- моторен отсек.
Кори- в случая,долните капаци на таблото и от двете страни.

п.с

Средният реглаж ти е хлътнал защото си бил много груб- оправя се с разглабяне на шлюза.

Тръби няма да сменяш, някоя скоба е хлабава в следствие на свиването на материалите от студа.
  • 1

#41 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 01 февруари 2012 - 15:21

Да, да няма теч!

Колега, в следствие на написаното от теб ясно се разбира че нямаш яснота за нещата. Моят съвет към теб е да закараш колата при човек който разбира или да покажеш съветите ни на що годе вещ човек който има желание да ти помогне.

Не сърди, но за да не усложниш проблема, ти не трябва да я пипаш!

Кажи ми от коя страна ти се изпотява стъклото........ сигурен ли си че това е антифриз........ и точно от кои места течеш ?

Ние няма как да го разгадаем.

Снимки и съвети мога да ти дам за всичко по системата, но за да не си губя времето, искам от теб да локализираш течовете.

Легенда:

Кош- моторен отсек.
Кори- в случая,долните капаци на таблото и от двете страни.

п.с

Средният реглаж ти е хлътнал защото си бил много груб- оправя се с разглабяне на шлюза.

Тръби няма да сменяш, някоя скоба е хлабава в следствие на свиването на материалите от студа.

Естествено,че няма да се сърдя;)значи повече ми се запотява от дясната страна.Теч имам върху картера долу и е син на цвят.Вътре на стъклото също на 100% е антифриз,доста е мазничко и си мирише на антифриз;)Скобите по маркучи и т.н.всички съм притегнал когато сменях антифриза преди зимата.От тогава започнаха и проблемите,като изключа този с губенето на течност от водната помпа.Трябва сигурно да спомена че лятото си духаше само на топло и не можеше да спре.Но поне си духаше доста силно,сега само "лъха".Чува се и доста гадно брамчене откъм предната страна под чистачката,където както разбрах от изчетеното тук е моторчето на парното.Благодаря ти,че винаги откликваш;)
  • 0

#42 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2012 - 23:12

Прикачен файл  P1010006.JPG   150,32K   20 Брой сваляния

Ей тия двете тръби излизат отвън до компютрите и акумулатора, от там продължават с маркучи /2 броя скоби- прегледай ги/ вървят покрай акумулатора и влизат в двата вентила / също 2 бр скоби/. .Вдигни дунапренените стелки и виж дали не са напоени с антифриз?

Този пост е редактиран от бай Васил: 01 февруари 2012 - 23:13

• 1

#43 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 02 февруари 2012 - 15:31

Ей тия двете тръби излизат отвън до компютрите и акумулатора, от там продължават с маркучи /2 броя скоби- прегледай ги/ вървят покрай акумулатора и влизат в двата вентила / също 2 бр скоби/. .Вдигни дунапренените стелки и виж дали не са напоени с антифриз?

Да мисля,че вднъж лятото при един приливен дъжд,от лявата ми страна прокапа,но не от тази тръба,която е за краката,ами някъде откъм по-отзад,където е инсталацията и може да бръкнеш с пръст под кората.Също забелязах,че май омокря на задните места там където под предната седалка е въздуховода за парно на краката на задните пътници.Там имаше влажни следи по тапицерията под стелките.
  • 0

#44 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 02 февруари 2012 - 15:32

Да мисля,че вднъж лятото при един приливен дъжд,от лявата ми страна прокапа,но не от тази тръба,която е за краката,ами някъде откъм по-отзад,където е инсталацията и може да бръкнеш с пръст под кората.Също забелязах,че май омокря на задните места там където под предната седалка е въздуховода за парно на краката на задните пътници.Там имаше влажни следи по тапицерията под стелките.

Тези отзад ги забелязах отскоро.Но не се знае може да се е натрупвало и да не съм ги видял.
  • 0

#45 batmusorat

batmusorat

Чирак

• Потребители на форума
  • 134 Мнения:
  • Автомобил:
    W124TE 200

Публикувано 02 февруари 2012 - 15:42

А тези отпред ще ги прегледам задължително,маркучите към вентилите,мисля че нямаше нищо онзи ден си свалях акумулатора,но е възможно да не съм забелязал,почтти на 99% съм че нямаше течове там.Даже си държа една кърпичка да забърсвам щеката като си преглежам маслото,не беше мокра но пак ще погледна.А ако тече по дунапренените стелки вътре,ще трябва да се сваля цялото табло или само и долните кори става?Това гледах един приятел като го прави когато ми правеше инсталация нова за музиката и може с него да ги свалим,защото съм чувал,че за таблото поне 100 лв ще искат да ми го свалят и да го направят обратно после?
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни