DIY: Как да си оправим регулатора на вентилатора - "таралежа"
Започната от ivos, 04 окт 2011 - 17:51:56
93 мнения по тази тема
Публикувано 06 октомври 2011 - 15:03
Браво! И за изделието, и за споделянето !
Публикувано 21 декември 2011 - 16:25
Така като гледам си мисля че не само сме колеги във форума, но и в ТУ - София. Има ли нещо вярно в това? И другия ми въпрос е от колко време се занимаваш със електроника за да си толкова наясно с електронните регулатори
Публикувано 22 декември 2011 - 00:58
Супер яко!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 22 декември 2011 - 12:04
Така като гледам си мисля че не само сме колеги във форума, но и в ТУ - София. Има ли нещо вярно в това? И другия ми въпрос е от колко време се занимаваш със електроника за да си толкова наясно с електронните регулатори
Ами аз завърших ТУ - София още през 2000 година,но не работя там, а с електроника се занимавам откакто се помня. Междудругото схеми на електронни регулатори в нета има много, просто си харесваш нещо и го доработваш за конкретния случай.
Публикувано 22 декември 2011 - 15:58
Иво пич велик си
Решиш ли , че ти трябва Мега свалям ти моята да си я "копираш"
Евала за темата
П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Решиш ли , че ти трябва Мега свалям ти моята да си я "копираш"
Евала за темата
П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 22 декември 2011 - 16:27
Чак пък "пич велик", просто съм на мнение че форумите трябва да са съдържателни за да не доскучават, а и знанията са безсмислени ако се крият. Ако реша да продавам такива регуларори, първо ще трябва лично да се ангажирам както с изработката, така и с монтажа им и второ няма да мога да дам гаранция на хора които ще го купят и ще се опитат да монтират сами. Трето устройството няма да струва вече 20-тина лева за части, а някъде към 50-60 без монтажа, т.е като крайна цена няма да съм конкурентен на колеги предлагащи подобно решение. Затова реших да споделя опит, така че който разбира от електроника да се справи сам. Моля още веднъж да не ползвате схемата за комерсиални цели.П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Наско, благодаря за предложението, но още не съм решил да минавам на Мегата. Колата ми е ежедневка и разчитам на нея. А горивния регулатор си работи без проблем.
Публикувано 02 февруари 2012 - 19:53
здравейте искам да зман какви по точно трябва да се тези резистори и диоди за да се пробвам да си направя сам един реголатор , че и моя не работи и платката само сам как мога да я направя
Публикувано 03 февруари 2012 - 11:19
...искам да зман какви по точно трябва да се тези резистори и диоди...
Колега не се обиждай, но от поста ти оставам с впечатление, че не разбираш от електроника и не си работил с поялник. В темата съм написал ясно какви елементи, с какви параметри, цени и откъде се купуват. В този ред на мисли, няма да се справиш и с изработка на платката в домашни условия, дори да ти обясня как се прави това. Ако искаш да се научиш не това е форума. За целта се регистрирай в някой свързан с електрониката. Между другото регулатор се пише с "у'', а от контекста на поста ти едва успях да разбера какво точно имаш предвид. Извинявай още веднъж ако не съм прав в разсъжденията си.
Този пост е редактиран от ivos: 03 февруари 2012 - 11:20
Публикувано 03 февруари 2012 - 21:59
много благодаря за отговора и поправката а за поялника както и да е аз само исках да знам какви са като номера и параметри диодите но както и да е
Публикувано 04 февруари 2012 - 00:07
Номерата на диодите, транзистора и чипа са написани на самата схема. Параметрите им, както и евентуални заместители са в текста на поста към схемата.
Публикувано 03 юни 2012 - 16:09
Работи ли още управлението, показано на схемата? И на мен ми се прецака "таралежа"
Публикувано 15 юни 2012 - 19:17
днес прочетох темата ,заемам се веднага но не лично разбира се електрониката не ми е позната А и ми писна в колата да е или хладилник или жега,м/у другото тоя "таралеж" тука в бургас се продава на цена 880 кинта проверих лично миналата седмица
Публикувано 27 юли 2012 - 20:24
колега как мога да променя тази платка,така че жълтия кабел да стане команден вместо потинциометъра.
ето линк третата снимка
http://tpetrov.com/s...=&cat=&s=&ord=#
ето линк третата снимка
http://tpetrov.com/s...=&cat=&s=&ord=#
Публикувано 30 юли 2012 - 09:18
Здравей колега,
Това което си намислил може и да не стане. Обикновено в такива схеми потенциометъра участва във времезадаващата верига за коефициента на запълване и неможе да се премахне. Поради тази причина аз не използвах широко разпространените схеми на регулатори с NE555.
Разбира се ако в посоченото от теб изделие потенциометъра е свързан като делител на напрежение а не във времезадаващата верига, то регулатора ще може да се използва. За целта обаче трябва да видя схемата на устройството, а нея я няма на сайта.
Това което си намислил може и да не стане. Обикновено в такива схеми потенциометъра участва във времезадаващата верига за коефициента на запълване и неможе да се премахне. Поради тази причина аз не използвах широко разпространените схеми на регулатори с NE555.
Разбира се ако в посоченото от теб изделие потенциометъра е свързан като делител на напрежение а не във времезадаващата верига, то регулатора ще може да се използва. За целта обаче трябва да видя схемата на устройството, а нея я няма на сайта.
Публикувано 30 юли 2012 - 18:24
Здравей,днес се свързах с магазина и схема не получих,от там ми дадоха линк към пройзводителя на тези готови китове.
След като се свързах и уточнихме точно за коя платка става въпрос,ми отговориха "естествено че е потенциометъра е свързан като делител на напрежение,няма как да се използва в случая като времезадаваща верига" така ми отговориха
така че моя въпрос пак остава http://www.sirius-pc...atalog&show=525
аха забравих да добавя ,тази фирма изработва всякакви платки
След като се свързах и уточнихме точно за коя платка става въпрос,ми отговориха "естествено че е потенциометъра е свързан като делител на напрежение,няма как да се използва в случая като времезадаваща верига" така ми отговориха
така че моя въпрос пак остава http://www.sirius-pc...atalog&show=525
аха забравих да добавя ,тази фирма изработва всякакви платки
Този пост е редактиран от wanio: 30 юли 2012 - 19:30
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни