DIY: Как да си оправим регулатора на вентилатора - "таралежа"
Started by ivos, 04 Oct 2011 - 17:51:56
93 replies to this topic
Posted 06 October 2011 - 15:03
Браво! И за изделието, и за споделянето !
Posted 21 December 2011 - 16:25
Така като гледам си мисля че не само сме колеги във форума, но и в ТУ - София. Има ли нещо вярно в това? И другия ми въпрос е от колко време се занимаваш със електроника за да си толкова наясно с електронните регулатори
Posted 22 December 2011 - 00:58
Супер яко!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 22 December 2011 - 12:04
Така като гледам си мисля че не само сме колеги във форума, но и в ТУ - София. Има ли нещо вярно в това? И другия ми въпрос е от колко време се занимаваш със електроника за да си толкова наясно с електронните регулатори
Ами аз завърших ТУ - София още през 2000 година,но не работя там, а с електроника се занимавам откакто се помня. Междудругото схеми на електронни регулатори в нета има много, просто си харесваш нещо и го доработваш за конкретния случай.
Posted 22 December 2011 - 15:58
Иво пич велик си
Решиш ли , че ти трябва Мега свалям ти моята да си я "копираш"
Евала за темата
П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Решиш ли , че ти трябва Мега свалям ти моята да си я "копираш"
Евала за темата
П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Posted 22 December 2011 - 16:27
Чак пък "пич велик", просто съм на мнение че форумите трябва да са съдържателни за да не доскучават, а и знанията са безсмислени ако се крият. Ако реша да продавам такива регуларори, първо ще трябва лично да се ангажирам както с изработката, така и с монтажа им и второ няма да мога да дам гаранция на хора които ще го купят и ще се опитат да монтират сами. Трето устройството няма да струва вече 20-тина лева за части, а някъде към 50-60 без монтажа, т.е като крайна цена няма да съм конкурентен на колеги предлагащи подобно решение. Затова реших да споделя опит, така че който разбира от електроника да се справи сам. Моля още веднъж да не ползвате схемата за комерсиални цели.П.С Как е горивния регулатор ?
Нещо проблеми ?
Наско, благодаря за предложението, но още не съм решил да минавам на Мегата. Колата ми е ежедневка и разчитам на нея. А горивния регулатор си работи без проблем.
Posted 02 February 2012 - 19:53
здравейте искам да зман какви по точно трябва да се тези резистори и диоди за да се пробвам да си направя сам един реголатор , че и моя не работи и платката само сам как мога да я направя
Posted 03 February 2012 - 11:19
...искам да зман какви по точно трябва да се тези резистори и диоди...
Колега не се обиждай, но от поста ти оставам с впечатление, че не разбираш от електроника и не си работил с поялник. В темата съм написал ясно какви елементи, с какви параметри, цени и откъде се купуват. В този ред на мисли, няма да се справиш и с изработка на платката в домашни условия, дори да ти обясня как се прави това. Ако искаш да се научиш не това е форума. За целта се регистрирай в някой свързан с електрониката. Между другото регулатор се пише с "у'', а от контекста на поста ти едва успях да разбера какво точно имаш предвид. Извинявай още веднъж ако не съм прав в разсъжденията си.
Edited by ivos, 03 February 2012 - 11:20 .
Posted 03 February 2012 - 21:59
много благодаря за отговора и поправката а за поялника както и да е аз само исках да знам какви са като номера и параметри диодите но както и да е
Posted 04 February 2012 - 00:07
Номерата на диодите, транзистора и чипа са написани на самата схема. Параметрите им, както и евентуални заместители са в текста на поста към схемата.
Posted 03 June 2012 - 16:09
Работи ли още управлението, показано на схемата? И на мен ми се прецака "таралежа"
Posted 15 June 2012 - 19:17
днес прочетох темата ,заемам се веднага но не лично разбира се електрониката не ми е позната А и ми писна в колата да е или хладилник или жега,м/у другото тоя "таралеж" тука в бургас се продава на цена 880 кинта проверих лично миналата седмица
Posted 27 July 2012 - 20:24
колега как мога да променя тази платка,така че жълтия кабел да стане команден вместо потинциометъра.
ето линк третата снимка
http://tpetrov.com/s...=&cat=&s=&ord=#
ето линк третата снимка
http://tpetrov.com/s...=&cat=&s=&ord=#
Posted 30 July 2012 - 09:18
Здравей колега,
Това което си намислил може и да не стане. Обикновено в такива схеми потенциометъра участва във времезадаващата верига за коефициента на запълване и неможе да се премахне. Поради тази причина аз не използвах широко разпространените схеми на регулатори с NE555.
Разбира се ако в посоченото от теб изделие потенциометъра е свързан като делител на напрежение а не във времезадаващата верига, то регулатора ще може да се използва. За целта обаче трябва да видя схемата на устройството, а нея я няма на сайта.
Това което си намислил може и да не стане. Обикновено в такива схеми потенциометъра участва във времезадаващата верига за коефициента на запълване и неможе да се премахне. Поради тази причина аз не използвах широко разпространените схеми на регулатори с NE555.
Разбира се ако в посоченото от теб изделие потенциометъра е свързан като делител на напрежение а не във времезадаващата верига, то регулатора ще може да се използва. За целта обаче трябва да видя схемата на устройството, а нея я няма на сайта.
Posted 30 July 2012 - 18:24
Здравей,днес се свързах с магазина и схема не получих,от там ми дадоха линк към пройзводителя на тези готови китове.
След като се свързах и уточнихме точно за коя платка става въпрос,ми отговориха "естествено че е потенциометъра е свързан като делител на напрежение,няма как да се използва в случая като времезадаваща верига" така ми отговориха
така че моя въпрос пак остава http://www.sirius-pc...atalog&show=525
аха забравих да добавя ,тази фирма изработва всякакви платки
След като се свързах и уточнихме точно за коя платка става въпрос,ми отговориха "естествено че е потенциометъра е свързан като делител на напрежение,няма как да се използва в случая като времезадаваща верига" така ми отговориха
така че моя въпрос пак остава http://www.sirius-pc...atalog&show=525
аха забравих да добавя ,тази фирма изработва всякакви платки
Edited by wanio, 30 July 2012 - 19:30 .
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users