Здравейте, и аз имам проблем с ASD. Мислех че е от хидравличния маркуч на блокажа, защото беше спукан и маслото беше изтекло. Оправих го и след това започнах да чувам странен виещ шум понякога от хидравличната помпа и прихлопване от някакъв клапан на абсолютно равни интервали - 9 секунди, предполагам от състемата на ASD-то, когато колата е загряла. Водих колата къде ли не, мериха налиагане отпред, отзад, тестване на датчици и всичко беше наред а ASD-то не работи и лампата ми толкова дълго светеше че накрая изгоря. Сега поне не ме дразни
Все пак ако някои има идея, тъй като предполагам че повредата е механична, ще съм благодарен ако помогнете... Забравих - колата е 124 260E
Щом свети лампата на ASD-то, значи има регистрирана грешка и тя може да се извади по описаната някъде тук преди време процедура.
Проблема е или в клапана на ASD-то или в хидравличния акумулатор, сфера, дето му викат. Двете неща за закачени едно на друго и се намират долу под колата, горе-долу пред задната дясна гума, под един пластмасов капак. При бензиновите мисля, че там беше и бензиновата помпа. Сферата е към 150 лв., ако не се лъжа, имат я в Ивайджет. Клапана не го знам колко струва, но е доста повече.