Jump to content

•  

Photo

проблем с ASD на 124 300дсветна ми лампата

• Please log in to reply
47 replies to this topic

#46 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Posts:
  • Град:Германия

Posted 14 May 2007 - 10:38

Здравейте, и аз имам проблем с ASD. Мислех че е от хидравличния маркуч на блокажа, защото беше спукан и маслото беше изтекло. Оправих го и след това започнах да чувам странен виещ шум понякога от хидравличната помпа и прихлопване от някакъв клапан на абсолютно равни интервали - 9 секунди, предполагам от състемата на ASD-то, когато колата е загряла. Водих колата къде ли не, мериха налиагане отпред, отзад, тестване на датчици и всичко беше наред а ASD-то не работи и лампата ми толкова дълго светеше че накрая изгоря. Сега поне не ме дразни :) Все пак ако някои има идея, тъй като предполагам че повредата е механична, ще съм благодарен ако помогнете... Забравих - колата е 124 260E

Щом свети лампата на ASD-то, значи има регистрирана грешка и тя може да се извади по описаната някъде тук преди време процедура.

Проблема е или в клапана на ASD-то или в хидравличния акумулатор, сфера, дето му викат. Двете неща за закачени едно на друго и се намират долу под колата, горе-долу пред задната дясна гума, под един пластмасов капак. При бензиновите мисля, че там беше и бензиновата помпа. Сферата е към 150 лв., ако не се лъжа, имат я в Ивайджет. Клапана не го знам колко струва, но е доста повече.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#47 Paulus

Paulus

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Дивият Запад
  • Автомобил:
    190D 2,5turbo '89 - sold, S203 C220CDI 150hp '04

Posted 14 May 2007 - 12:19

Аз имам 190Д 2,5т и ми се е случвало след като ми балансираха и четирите гуми на някаква програма за джанти на мотор и колата се маташе и тресеше по пътя при скорост от 90 до 120 км. да даде грешка при поовторно палене на двигателя. рестартирах релето и готово. :0_yahoo: После разбира се балансирах гумите на ново. Само, че на мен ми кааха да рестартирам релото като го извадя и изчакам определено време.
  • 0
Mercedes-Benz W201 190D 2,5turbo

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение

#48 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,660 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Posted 14 May 2007 - 13:27

моето комби го взех с заминали сфери ,смених ги и след една седмица ми светна лампата,изчистихме грешката с колегата комби124д по описаната по горе техника и лампата изгасна и уж всичко си беше ок,aмa още при първото включване на блокажа(сръгах я на мокро :0_yahoo: ) след 5 мин светна пак лампата ,незнам кво да правя вече
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users