проблем с ASD на 124 300дсветна ми лампата
Започната от stefffan, 03 дек 2006 - 11:59:56
47 мнения по тази тема
Публикувано 22 декември 2006 - 18:06
и моита лампа свети. Като я тествам светка три пъти.Мерих стоп машинката и е добре по по-горната процедура с мултицета не разбирам каква е връзката на стоп машинката с клеми 1:2и3:4 на другите клеми всичко е така.Колата е 300 тd 91год.
:

Публикувано 27 декември 2006 - 15:48
Става въпрос за 4-те клеми на самата стоп-машинка, не на ASD релето, където са 14.
Провери още, дали при включено запалване, между маса и клема 10 на ASD-то имаш над 11V и между маса и клема 11 към 0V.
Провери още, дали при включено запалване, между маса и клема 10 на ASD-то имаш над 11V и между маса и клема 11 към 0V.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 29 декември 2006 - 18:45
това го провезих и е наред. Въпроса ми е дали трите премигвания означават точно това. Може ли да имам проблем с датчика в таблото нали и той изключва asd-то при определена скорост
Публикувано 29 декември 2006 - 19:12
Ами гледай сега, ако си направил точно тези тестове и всичко е наред, значи не би трябвало да ти дава тази грешка. Ако в момента наистина всичко е наред, изчисти паметта на ASD-то и покарай известно време и виж как ще е.
Иначе, 3 премигвания са кода за проблем със стоп-машинката (или окабеляването) или клапана на ASD-то (или кабелите). Доста общо, както виждаш, затова се правят допълнителни тестове.
А за датчик в таблото, който да има отношение към ASD-то, не знам. Какво имаш предвид?
ASD-контролнният модул получава инфо за скоростта от ABS датчиците. Ако някъде там има проблем, кода за грешката е друг. Ако пък самото реле е дефектно, пак е друг. Няма друг датчик за скоростта, т.е. не можеш да имаш проблем с нещо, което го няма.
Може разбира се да има механична повреда или нещо с хидравликата и тогава ASD-то няма да работи, но най-вероятно без да дава код за грешка.
Иначе, 3 премигвания са кода за проблем със стоп-машинката (или окабеляването) или клапана на ASD-то (или кабелите). Доста общо, както виждаш, затова се правят допълнителни тестове.
А за датчик в таблото, който да има отношение към ASD-то, не знам. Какво имаш предвид?
ASD-контролнният модул получава инфо за скоростта от ABS датчиците. Ако някъде там има проблем, кода за грешката е друг. Ако пък самото реле е дефектно, пак е друг. Няма друг датчик за скоростта, т.е. не можеш да имаш проблем с нещо, което го няма.
Може разбира се да има механична повреда или нещо с хидравликата и тогава ASD-то няма да работи, но най-вероятно без да дава код за грешка.
Публикувано 02 януари 2007 - 18:56
Всичко се оправи свалих тоблото под триъгълната лампата с внимание има датчик на киолометража на които се беше отвило болчето което го държи и се клатеше като го стегнах всичко се оправи. Сега като дам на контакт свети и триъгълника като запала гасне като боксувам светка което мисля е нормалното защото до сега никога не ми е работило asd-то и благодаря за помоща

Публикувано 03 януари 2007 - 13:32
Е ти ме хвърли у музиката...
С електронен скоростомер ли си или с жило?
Ама както и да е, щом си го оправил, честито

С електронен скоростомер ли си или с жило?
Ама както и да е, щом си го оправил, честито

Публикувано 03 януари 2007 - 16:55
С жило е . има един диск които се върти от жилото а датчика го следи като на абс-а но диска не е назъбен а изглежда като графит но не мисла че е контактна история. на датчика има една двоина букса и една единична.
Публикувано 03 януари 2007 - 21:51
Абе не, че не звучи логично да е така, но съм се блещил с часове по схемите и контролният модул за ASD-то НЯМА вход сигнал от скоростомера.не е невъзможно - там се намира датчика за скорост, чиято информация се ползва и от ASD, та ако е имало някаква контактна иостория...
Е, ами явно схемите схемите са непълни... :Dn:
Публикувано 10 януари 2007 - 23:05
не бях карал колата извън града но онзи ден ми се наложи и с разочарование останових, че като мина 140км/ч. тзиъгалното внимание на километража светва.
та въпроса ми е дали това означава че се включва блокажа на дифа защото ако е така може да се пръсне някога или това е нормално. Който има asd нека каже дали е нормално аз изключих клапана за всеки случай но пак светна лампата asd .
Мисля си дали само не предупреждава за нещо или за опасност
та въпроса ми е дали това означава че се включва блокажа на дифа защото ако е така може да се пръсне някога или това е нормално. Който има asd нека каже дали е нормално аз изключих клапана за всеки случай но пак светна лампата asd .
Мисля си дали само не предупреждава за нещо или за опасност
Публикувано 11 януари 2007 - 10:33
Тази лампа означава, че имаш разлика в скоростта на въртене на предните и задните колела.
Когато светва при висока скорост, това обикновено е в резултат от разлика в диаметъра на гумите. Т.е. или различен размер гуми или дори еднакви гуми, но с голяма разлика в износването. Всичките гуми еднакви ли са ти?
На мен също така ми е светвала лампата при преминаване с висока скорост през вода на пътя. Тогава се получава секундно приплъзване на задните гуми. Това също така означава, че в този момент имаш 0 (нула) сцепление с пътя. Като ми се случи ми се изправиха всички косми.
Иначе, ASD-то няма да се включи при 140 км/ч.
Когато светва при висока скорост, това обикновено е в резултат от разлика в диаметъра на гумите. Т.е. или различен размер гуми или дори еднакви гуми, но с голяма разлика в износването. Всичките гуми еднакви ли са ти?
На мен също така ми е светвала лампата при преминаване с висока скорост през вода на пътя. Тогава се получава секундно приплъзване на задните гуми. Това също така означава, че в този момент имаш 0 (нула) сцепление с пътя. Като ми се случи ми се изправиха всички косми.
Иначе, ASD-то няма да се включи при 140 км/ч.
Публикувано 11 януари 2007 - 19:53
ASD работи при скорост максимум 40 км/ч
Представяш ли си иначе да ти ковне диференцяла при 160 по магистралата или 80 по планински път
Представяш ли си иначе да ти ковне диференцяла при 160 по магистралата или 80 по планински път

Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 12 януари 2007 - 12:46
гумите са еднакви чисто нови зимни мисля да сложа за проба една лампа успоредно на клапана и да пробвам какво ще стане ако включва клапана е много страшно но ако не е така нека свети по нататък ще я мъча като имам настроение. много тресе колата явно има крива джанта или диск може ли от там да идва проблема.
Публикувано 12 януари 2007 - 14:27
...много тресе колата явно има крива джанта или диск може ли от там да идва проблема.
Напълно е възможно и от това да светва лампата.
Диск едва ли е, защото щеше да тресе само при натискане на спирачката.
Или е крива джанта или крива гума или лош баланс.
Добре е да го изчистиш този проблем, защото иначе само си разбиваш излишно окачването.
Публикувано 12 януари 2007 - 15:01
преди малко свалях гумите и единия диск е спукан на три места направо изтръпнах утре взимам дискове и ще видя какво ще стане.Смених предните и задните гуми но не смея да я пробвам.
Публикувано 13 май 2007 - 22:34
Здравейте, и аз имам проблем с ASD. Мислех че е от хидравличния маркуч на блокажа, защото беше спукан и маслото беше изтекло. Оправих го и след това започнах да чувам странен виещ шум понякога от хидравличната помпа и прихлопване от някакъв клапан на абсолютно равни интервали - 9 секунди, предполагам от състемата на ASD-то, когато колата е загряла. Водих колата къде ли не, мериха налиагане отпред, отзад, тестване на датчици и всичко беше наред а ASD-то не работи и лампата ми толкова дълго светеше че накрая изгоря. Сега поне не ме дразниАз също карам 300д и от 6 месеца съм без ASD КОЕТО НЕЕ ПРОБЛЕМ става обикновен диференциал без блокаж

0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни