Към съдържанието

•  

Снимка

проблем с ASD на 124 300дсветна ми лампата

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#31 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Град:Ихтиман

Публикувано 22 декември 2006 - 18:06

и моита лампа свети. Като я тествам светка три пъти.Мерих стоп машинката и е добре по по-горната процедура с мултицета не разбирам каква е връзката на стоп машинката с клеми 1:2и3:4 на другите клеми всичко е така.Колата е 300 тd 91год. :help:
  • 0

#32 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 27 декември 2006 - 15:48

Става въпрос за 4-те клеми на самата стоп-машинка, не на ASD релето, където са 14.

Провери още, дали при включено запалване, между маса и клема 10 на ASD-то имаш над 11V и между маса и клема 11 към 0V.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#33 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 29 декември 2006 - 18:45

това го провезих и е наред. Въпроса ми е дали трите премигвания означават точно това. Може ли да имам проблем с датчика в таблото нали и той изключва asd-то при определена скорост
  • 0

#34 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:

Публикувано 29 декември 2006 - 19:12

Ами гледай сега, ако си направил точно тези тестове и всичко е наред, значи не би трябвало да ти дава тази грешка. Ако в момента наистина всичко е наред, изчисти паметта на ASD-то и покарай известно време и виж как ще е.
Иначе, 3 премигвания са кода за проблем със стоп-машинката (или окабеляването) или клапана на ASD-то (или кабелите). Доста общо, както виждаш, затова се правят допълнителни тестове.
А за датчик в таблото, който да има отношение към ASD-то, не знам. Какво имаш предвид?
ASD-контролнният модул получава инфо за скоростта от ABS датчиците. Ако някъде там има проблем, кода за грешката е друг. Ако пък самото реле е дефектно, пак е друг. Няма друг датчик за скоростта, т.е. не можеш да имаш проблем с нещо, което го няма.
Може разбира се да има механична повреда или нещо с хидравликата и тогава ASD-то няма да работи, но най-вероятно без да дава код за грешка.
  • 0

#35 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 02 януари 2007 - 18:56

Всичко се оправи свалих тоблото под триъгълната лампата с внимание има датчик на киолометража на които се беше отвило болчето което го държи и се клатеше като го стегнах всичко се оправи. Сега като дам на контакт свети и триъгълника като запала гасне като боксувам светка което мисля е нормалното защото до сега никога не ми е работило asd-то и благодаря за помоща :rolleyes:
  • 0

#36 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 13:32

Е ти ме хвърли у музиката... :unsure:
С електронен скоростомер ли си или с жило?
Ама както и да е, щом си го оправил, честито :)
  • 0

#37 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 16:55

С жило е . има един диск които се върти от жилото а датчика го следи като на абс-а но диска не е назъбен а изглежда като графит но не мисла че е контактна история. на датчика има една двоина букса и една единична.
  • 0

#38 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 21:51

не е невъзможно - там се намира датчика за скорост, чиято информация се ползва и от ASD, та ако е имало някаква контактна иостория...

Абе не, че не звучи логично да е така, но съм се блещил с часове по схемите и контролният модул за ASD-то НЯМА вход сигнал от скоростомера.
Е, ами явно схемите схемите са непълни... :Dn:
  • 0

#39 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 10 януари 2007 - 23:05

не бях карал колата извън града но онзи ден ми се наложи и с разочарование останових, че като мина 140км/ч. тзиъгалното внимание на километража светва.
та въпроса ми е дали това означава че се включва блокажа на дифа защото ако е така може да се пръсне някога или това е нормално. Който има asd нека каже дали е нормално аз изключих клапана за всеки случай но пак светна лампата asd .
Мисля си дали само не предупреждава за нещо или за опасност
  • 0

#40 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:

Публикувано 11 януари 2007 - 10:33

Тази лампа означава, че имаш разлика в скоростта на въртене на предните и задните колела.
Когато светва при висока скорост, това обикновено е в резултат от разлика в диаметъра на гумите. Т.е. или различен размер гуми или дори еднакви гуми, но с голяма разлика в износването. Всичките гуми еднакви ли са ти?
На мен също така ми е светвала лампата при преминаване с висока скорост през вода на пътя. Тогава се получава секундно приплъзване на задните гуми. Това също така означава, че в този момент имаш 0 (нула) сцепление с пътя. Като ми се случи ми се изправиха всички косми.
Иначе, ASD-то няма да се включи при 140 км/ч.
  • 0

#41 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 януари 2007 - 19:53

ASD работи при скорост максимум 40 км/ч
Представяш ли си иначе да ти ковне диференцяла при 160 по магистралата или 80 по планински път :soldier:
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#42 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 12 януари 2007 - 12:46

гумите са еднакви чисто нови зимни мисля да сложа за проба една лампа успоредно на клапана и да пробвам какво ще стане ако включва клапана е много страшно но ако не е така нека свети по нататък ще я мъча като имам настроение. много тресе колата явно има крива джанта или диск може ли от там да идва проблема.
  • 0

#43 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:

Публикувано 12 януари 2007 - 14:27

...много тресе колата явно има крива джанта или диск може ли от там да идва проблема.

Напълно е възможно и от това да светва лампата.
Диск едва ли е, защото щеше да тресе само при натискане на спирачката.
Или е крива джанта или крива гума или лош баланс.
Добре е да го изчистиш този проблем, защото иначе само си разбиваш излишно окачването.
  • 0

#44 donkadricio

donkadricio

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:

Публикувано 12 януари 2007 - 15:01

преди малко свалях гумите и единия диск е спукан на три места направо изтръпнах утре взимам дискове и ще видя какво ще стане.Смених предните и задните гуми но не смея да я пробвам.
  • 0

#45 Mutata

Mutata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    124 260E, 1992

Публикувано 13 май 2007 - 22:34

Аз също карам 300д и от 6 месеца съм без ASD КОЕТО НЕЕ ПРОБЛЕМ става обикновен диференциал без блокаж ;)

Здравейте, и аз имам проблем с ASD. Мислех че е от хидравличния маркуч на блокажа, защото беше спукан и маслото беше изтекло. Оправих го и след това започнах да чувам странен виещ шум понякога от хидравличната помпа и прихлопване от някакъв клапан на абсолютно равни интервали - 9 секунди, предполагам от състемата на ASD-то, когато колата е загряла. Водих колата къде ли не, мериха налиагане отпред, отзад, тестване на датчици и всичко беше наред а ASD-то не работи и лампата ми толкова дълго светеше че накрая изгоря. Сега поне не ме дразни :) Все пак ако някои има идея, тъй като предполагам че повредата е механична, ще съм благодарен ако помогнете... Забравих - колата е 124 260E
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни