проблем с ASD на 124 300дсветна ми лампата
Започната от stefffan, 03 дек 2006 - 11:59:56
47 мнения по тази тема
Публикувано 03 декември 2006 - 11:59
светнами лампата на asd кокво е това и какво да права
Публикувано 03 декември 2006 - 12:15
Нищо неможеш да направиш
Релето ти е дало фира което е програмирано от MERCEDES и не подлежи на ремонт
Заменя се с ново но е много скъпо.ПРепоръчително е в такъв момент релето да се махне :ok:

В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Публикувано 03 декември 2006 - 12:23
как даго махна
Публикувано 03 декември 2006 - 12:34
Отваряш предния капак и зад акумолатора има един черен капак който също го махаш.Ще видиш релето на него пише ASD :ok:

Публикувано 03 декември 2006 - 13:40
благодаря ще погледна
Публикувано 03 декември 2006 - 15:26
Един познат кара 300тд комби, и при него беше подобна ситуацията, ходи по майстори насан-натам, абе незнам кво точно му се беше прецакало, но му казаха че трябва да сменя цялата система ASD , а за парите сигурно ще те поотчая--2500лв му изкаха.Той просто се отказа и сега си кара така и нема никви грижи.
Публикувано 03 декември 2006 - 15:36
Аз също карам 300д и от 6 месеца съм без ASD КОЕТО НЕЕ ПРОБЛЕМ става обикновен диференциал без блокаж

Публикувано 03 декември 2006 - 19:13
Аз ги лекувам тез АСД-та
1. Има процедура за тестване на АСД системата
2. Ако наистина и е умрял блока я правя на копче
За справка- мойта 124 е на копче и работи безотказно.
1. Има процедура за тестване на АСД системата
2. Ако наистина и е умрял блока я правя на копче
За справка- мойта 124 е на копче и работи безотказно.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 03 декември 2006 - 21:30
Dezki дай справка :ok: някъде във форума беше показал как си го направил но нещо немога да го намеря
С теб ще излезе че сме почти комшии та ако те затруднявам драсни едно ЛС :ok:

Публикувано 04 декември 2006 - 04:15
дайте да видим щo за чудо е това копче за ASD напиши пак как го направи

Публикувано 04 декември 2006 - 11:06
Послушай Вени,
а за копчетата- трябва да прекъсва поне една верига.
Ако не ти се заномава аз слагам всякакви копчета, сега сложин на пунтото ето ТАКОВА. Само дето с него управлявам режима на работа на турбокомпрсора. Нямах апарат да го снимам как готино седи до лоста на скоростите.
Иначе при мен го направих ТАКА
Ето това съм направил:
а за копчетата- трябва да прекъсва поне една верига.
Ако не ти се заномава аз слагам всякакви копчета, сега сложин на пунтото ето ТАКОВА. Само дето с него управлявам режима на работа на турбокомпрсора. Нямах апарат да го снимам как готино седи до лоста на скоростите.
Иначе при мен го направих ТАКА
Ето това съм направил:
Свалих задната седалка,подместих компресора за централното заключване и там около него минава един кабел с 2 жици, който продължава през отвор в пода към клапана, а пък в обратната посока на около 30 см от отвора в пода има куплунг, чрез който се свързва с инсталацията към блока. Разкачва се куплунга и парчето дето е към клапана се разглежда внимателно- едната е кафяво с нещо си - управление по маса,т.к. в МБ кафявото е маса. Другото беше или черно с нещо си или червено с нещо си (не ме грее особено)- то ще да е за +12в.
И от там теглих едни секачки на куплунга- кафявото с нещо си с една рапидка на маса, а другото прз едно ЦК ключе на +. Ключето ми е на лоста на скоростите, а + взех от ключето за светлината за заден ход. Екстра- 2-цветна светодиодна индикация на ключето-червено за блокиран и синьо за конвенционален режим.
П.С. синия светодиод изгоря (мамицата му-нещо са ментаци щото се сините ми изгарят), ще го заменя със зелен smile.gif
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 04 декември 2006 - 17:30
благодаря за саветите ще опитам вси4ко и ще докладвам
: като махна релето лампата ще загаснели?

Публикувано 04 декември 2006 - 19:13
Няма да ти свети и да ти вади очите
Но обезателно го извади защото при това положение нямаш инфо кога е включен и кога изключен и може да скапеш диференциала

Публикувано 04 декември 2006 - 20:32
абе това пусто реле нещо немага да го измъкна.то в куплунг ли е или на щипки?накъде да дърпам?самото реле ли?
: благодаря предварително на вси4ки които се включиха за моя проблем

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни