Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнение за конкретен W140

• Please log in to reply
176 мнения по тази тема

#121 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 11 септември 2011 - 08:40

В края на краищата се стигна до явния извод - всяко нещо си има цена, която си заслужава да бъде платена за него.
С-класата има като минимум две сериозни редимства: много по-икономична е като разход (вероятно и като консумативи и части, не знам) и е много по-компактна, което в градски условия не е последния аргумент за много шофьори.
По отношение на екстрите, С класата от по-късните години има повече еър бегове, по-модерни двигатели (нисък разход), по-модерна концепция на окачването (разбира се, личи си при сравнение с предходния модел от същото ниво).
И поради спора, не получих отговор на питането ми, защо трябва да се обърне особено внимание на биалетките, тампоните на мотора и горни/долни носачи.
  • 0

#122 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2011 - 08:41

ако искаш да видиш какво ще имат семейните автомобили след 10 години - виж какво има в S class днес.

Самурай, ти сам го каза, когато се коментираше твоята кола хората реагираха различно - задай си въпроса ЗАЩО! Може би защото коментарите са били РАЗЛИЧНИ!

Няма нищо по-разтоварващо на планетата от възможноста за диалог с умни и начетени хора !!!!!!!!!

Мамка му! Радвам се че си отворих очите и се преместих тук!!! Не само звездите ми го говорят... :rolleyes

Е,поклон пред повечето тук!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#123 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2011 - 09:04

И поради спора, не получих отговор на питането ми, защо трябва да се обърне особено внимание на биалетките, тампоните на мотора и горни/долни носачи.

Благо,тези неща са най-малкият ти проблем и аз ти пожелавам да попаднеш на кола която има проблем само там!

Не бих нарекъл разхода на Ц клас предимство пред Тупана. По скоро бих казал че за да бягаш в коридира на на-добрите и да бъдеш от първите е необходимо да имаш подготовка която е градена с години и е взаимствана само от най-добрите в дисциплината:

Но с това не целя да оплюя Ц клас,просто модела има други предназначения!

1000 метра с биг Бенц са повече от достатъчни да се затвърди любовта от първият поглед която всички нормални Мерцоводи сме изпитвали при вида не само на исполина внук 140 ами и на баща му и дядо му от същата прекрасна и неповторима сглобка!!!

Респект към модела! И в гроба ще го обожавам и там ще се разправям с неразбраните съседи!

Успех,късмет и не забравяте че Биг Бенц винаги ще е най-отпред! :whistle2
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#124 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 11 септември 2011 - 09:13

Благо , обърни внимание на тези неща , защото . Биалетките , често се разбиват и тропат.А тампоните на мотора , може да не са сменяни от когато е създадена колата . Хубаво е колата да е изрядна от към тези неща.Ако тампоните на носача са само напукани , това не ти е проблем.Но ако са яко скъсани и смачкани , тогава трябва да ги смениш.Все пак тоя носач , държи много от нещата по окачването.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#125 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 11 септември 2011 - 20:47

Скъпи са горните носачи - 260 лв. средна ръка качество (Фери, Мууг), Лемфьордер - 360 лв.
Друго скъпо май няма, но пък са много чарколяци.
  • 0

#126 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 11 септември 2011 - 20:52

В края на краищата се стигна до явния извод - всяко нещо си има цена, която си заслужава да бъде платена за него.
С-класата има като минимум две сериозни предимства: много по-икономична е като разход (вероятно и като консумативи и части, не знам) и е много по-компактна, което в градски условия не е последния аргумент за много шофьори.
По отношение на екстрите, С класата от по-късните години има повече еър бегове, по-модерни двигатели (нисък разход), по-модерна концепция на окачването (разбира се, личи си при сравнение с предходния модел от същото ниво).

Хем си прав, хем не си:
Прав си, че Ц-класата е компактна и икономична, ама не и с 8 или 12 цилиндров двигател.

Ако се сдобиеш с подобно изчадие(Ц-клсда с 8 цилиндъра), бързо ще разбереш, че поддръжката е малко по-скъпа от С-класа със същия двигател

Еърбезите не са екстри, те са високотехнологичен начин да икономисаш желязо, карат те да се чувстваш безопасно, а всъщност не помагат ако си без колан, дори не се отварят...

Ц-клсата покрива съвсем различна пазарна ниша и да я сравняваш с С-класа е неправилно.
Все едно да сравняваш ябълки с полусинтетично масло.

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 12 септември 2011 - 00:03
Стига с тва HTC бре -сричаш :)

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#127 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 11 септември 2011 - 22:29

Е нали са на един пазар - автомобилния. Все едно ябълки и круши.
Освен това не аз я сравнявам - леко се включих в разговора, защото ми станаха интересни различните гледни точки.
Иначе, както ти каза - за всеки пътник си има ниша и не може едната ниша да се правим, че я няма. Не всеки може да си позволи С класа, а май и не всеки го иска.
  • 0

#128 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 септември 2011 - 23:12

Една вечер да се напия и изтървах хранилката дее*а ,са мноу ме е яд! :) :madcroud
Към колегата който беше пуснал темата: Просто се обади преди следващо ходене да отидем повече хора ,които са имали или имаме такава и малко или много им знаем болешките. (аз лично знам всичко ,защото всичко съм ремонтирал ,но това е друга тема)
В профила ми има телефон ,а аз го имам на другите ,така че просто се обади когато си харесаш 140-ка.
Поздрави и да си купите по една по нова кола ,та макар и Дачия да видите тогава какво е кола:) :wacko :wind14
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#129 Милослав

Милослав

Чирак

• Потребители на форума
  • 61 Мнения:

Публикувано 14 септември 2011 - 17:51

Момчетааааа,
Няколко дни не съм влизал и гледам темата набъбнала :)

Само да кажа че няма да я взимам тази кола.
Отказах се от нея и от факта че колата не е това което пише, след проверка на ВИН му казах на човека, той продължава да си бае неговото и така ...

В140 е един път и не се сравнява, простичко е ....

Искам да благодаря на всички ви за разясненията и подкрепата, наистина сте екип и винаги готови да помогнете.
Нека да почакаме, да видим какво ще излезе, пък нищо не се знае - ески има :)
  • 0

#130 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 септември 2011 - 19:35

Милославе ,защо не идеш да хвърлиш един поглед на този http://nfs.mobile.bg...6505&f1=details ,малко е сбирток но пък с парите които са разликата между този и онзи предишният ще го вкараш в ред.А пък и от газовата ще искараш пара ,щом не си почитател на този вид гориво.
  • 0

#131 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 14 септември 2011 - 22:14

Тоя курник не бих го купил. Освен това май съм го виждал да идва в УНСС доста пъти. Караше се на уволнение.
Някакъв текстил по вратите пък кожа по седалките, някакви бели километражи, S600 лепенки,вътре яко захабено.....
  • 0

#132 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 14 септември 2011 - 22:36

Милославе ,защо не идеш да хвърлиш един поглед на този http://nfs.mobile.bg...6505&f1=details ,малко е сбирток но пък с парите които са разликата между този и онзи предишният ще го вкараш в ред.А пък и от газовата ще искараш пара ,щом не си почитател на този вид гориво.

Див ужас,туй и 100 000 нема ти стигнат да го стегнеш.Се едно баба ти да стане на 20г.Тя и Лили Иванова се пробва,ма....
Не се бъзикайте с човека,не е колегиално.
  • 1
Никога не оставям магарето си в калта.

#133 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 септември 2011 - 11:19

Не се бъзикам ,а съвесем сериозно го казвам,по добре да вземе нещо на някаква що годе ниска цена и после да вкара 3000 - 4000лв и да стане тип топ отколокото оня за 9000лв (или колкото го е спазарил)и пак да налее от порядъка на 3000лв в добре замазани и скрити дефекти.Така поне аз виждам нещата и си е лично мое мнение разбира се.
  • 0

#134 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 15 септември 2011 - 17:53

3000 няма да покрият много ремонти. Криво-ляво консумативи ще смени, но ако излезе нещо по основни агрегати, ще бере ядове.
  • 0

#135 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 септември 2011 - 08:14

ЕЕее брат ,ти нищо не каза! как 3000 лв за консумативи ,товае несериозно ,ти в БС ли си поддържаш колата?
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни