Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Може ли да стане по безшумен мотора на турбодизела :)2.9 турбодизел

• Please log in to reply
53 мнения по тази тема

#16 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 10 август 2011 - 23:03

Виж ся.
Одеве пуснах молба до жената утре вечер да ми пусне.
Евентуално като ме огрее и зависи колко време ще се мамиме,след това може да се разтърся във форума на Опел да намеря темата която те интересува.
Има и един момент че може след маменето да съм леко не на фокус,ама нема страшно ако стане много зор ще викна комшията да помогне. (18)

а принципно ако се беше зачел щеше да видиш ,че аз тая работа с изолацията вече я предложих...ама се оказа ,че в купето си му е супер тихо и той вече го е изолирал добре....момчето просто иска двигателя да му работи по тихо...ей така като си отвори капака- да му мърка..:)
  • 1
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#17 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 август 2011 - 23:14

а принципно ако се беше зачел щеше да видиш ,че аз тая работа с изолацията вече я предложих...ама се оказа ,че в купето си му е супер тихо и той вече го е изолирал добре....момчето просто иска двигателя да му работи по тихо...ей така като си отвори капака- да му мърка..:)

Брао брееее Самурайчее поне ти си разбрал какво искам :)

Е видя ли че съм прав......разбрано момче си ти....хем от най разбраните които познавам

народна душичка си ти :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#18 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 10 август 2011 - 23:16

Брао брееее Самурайчее поне ти си разбрал какво искам :)

Е видя ли че съм прав......разбрано момче си ти....хем от най разбраните които познавам

народна душичка си ти :)

:4036: :beer: :friends: а ти си ебати пича :) (и подсказвам-половината ми рода е от вашия край ) ;)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#19 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 август 2011 - 23:19

:4036: :beer: :friends: а ти си ебати пича :) (и подсказвам-половината ми рода е от вашия край ) ;)

Знам, че имаш метла и после ще разчистиш

ама защо чак сега разбирам.....и си трайкаш а?

Ама айде другата седмица ще се лафиме кат дойда на някоя среща :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#20 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 август 2011 - 23:25

Колега може ли да споделиш с какъв материал си изолирал купето и какво точно си облепил. Само вратите или и пода и тавана? Да споделиш малко инфо, е и аз се замислям да премахна паразитните шумове в 202ката
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#21 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 август 2011 - 23:38

Колега може ли да споделиш с какъв материал си изолирал купето и какво точно си облепил. Само вратите или и пода и тавана? Да споделиш малко инфо, е и аз се замислям да премахна паразитните шумове в 202ката

Колега веднага споделям.....немога да ти пратя снимки щото снимите са на апарата на мой френд който си изгуби кабелчето......но накратко

Всичко започна от музиката....сложих си мощна предна линия и пичовете от АудиоСпирит Пловдив ме светнаха за това,

Аз съм изолирал само вратите....облепил съм ги навсякъде където има дупки с цел звука да не се лутае със сратите а да влиза в купето

Ефекта е просто невероятен......тази изолация хем шумоизолирам..хем по тоя начин предотвратявам всякакви вибрациии.

Сега като затворя вратата се слуша само хлуп......както е и при на баща ми 140-ката.

Материала на тази изолация е нещо като течен течен асфалт...който е разтеглив и се лепи много добрее.

Можеш да го намериш само в Пловдив в АудиоСпирит..ще ти дам телефон ако искаш.

Самата изолация се казва STP и аз на друго място в БГ неможах да я открия.

Един лист от тази изолация с размери 51/74 см.....ако не се бъркам беше около 20-тина лева

А ето и как изглежда
Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#22 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 10 август 2011 - 23:44

абре гангста брачед , не ли много 10/100 с тая червена нафта , аз на ес-ката с 5 човека с червената нафта без добавка ми дава 8/100 , със потдържана скорост 90-110.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#23 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 август 2011 - 23:56

абре гангста брачед , не ли много 10/100 с тая червена нафта , аз на ес-ката с 5 човека с червената нафта без добавка ми дава 8/100 , със потдържана скорост 90-110.

Много е Байко знам ама при мен така се получава.....иначе при другарчета с 220-ки,211-ки....с VW Фантом всичко си е нормално ама при мене си хапва.

Нещо и се улаждааааа :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#24 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 11 август 2011 - 00:09

Значи,моето виждане,че добавки към маслото,не вършат работа за шумовете.Имаше една тема за добавките,там не се обадих,защото всеки си хвалеше мнението.На времето имах 190-200д.Когато го купих,беше страхотна тракачка/Мерцедесовото кълкочене/.Наливах му всякакви глупости,Кастроли простотии,трака и трака.Единствено видях малко хаир от LIQUI MOLY.Преди да го продам,му смених,разпръсквачите с нови.Колата утихна до неузнаваемост.Задния ми капак беше сменян от бензинова и му седеше табелата 190Е.Всички се заяждаха на Димитровградския пазар защо съм писал дизел,като на капака пише 190Е,пък колата в това време работи на празен ход.Звук Ъ.Така,че не заблуждавайте с добавки в маслото.Common rail е по безшумен,защото там дюзите ,не търпят недъзи.Допълнително имат капак/декоративен/върху дюзите/двигателя/плюс изолация на предния капак и под двигателя.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#25 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 11 август 2011 - 00:12

Само аз не знам как с 140-ката никога не свалих на 8/100. :rolleyes:
  • 0

#26 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2011 - 00:14

Значи,моето виждане,че добавки към маслото,не вършат работа за шумовете.Имаше една тема за добавките,там не се обадих,защото всеки си хвалеше мнението.На времето имах 190-200д.Когато го купих,беше страхотна тракачка/Мерцедесовото кълкочене/.Наливах му всякакви глупости,Кастроли простотии,трака и трака.Единствено видях малко хаир от LIQUI MOLY.Преди да го продам,му смених,разпръсквачите с нови.Колата утихна до неузнаваемост.Задния ми капак беше сменян от бензинова и му седеше табелата 190Е.Всички се заяждаха на Димитровградския пазар защо съм писал дизел,като на капака пише 190Е,пък колата в това време работи на празен ход.Звук Ъ.Така,че не заблуждавайте с добавки в маслото.Common rail е по безшумен,защото там дюзите ,не търпят недъзи.Допълнително имат капак/декоративен/върху дюзите/двигателя/плюс изолация на предния капак и под двигателя.

Значи дотук аз съм разбрал следното...от добавките наистина няма смисъл.....и аз съм пробвал какви ли не ама ЪЪЪ :)

Звука от работата на двигателя идва от дюзите.....и при положение, че колата си бачка екстра няма смисъл да ги пипам.

Което ме навежда на мисълта, че това което го искам няма как да го постигна нали ? :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#27 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2011 - 00:16

Само аз не знам как с 140-ката никога не свалих на 8/100. :rolleyes:

140-ка 3.5 турбо дизел извънграда при моя стил на каране 12..при баща ми 9........в града при мен 20..при баща ми 15-16

Явно Трифката е мноооо спокоен водач :)

Ама и неговата е 300 турбо де ама все пак :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#28 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2011 - 00:23

Tвоя стил на каране е кикдаун бате :) Нали помниш 6.8 от CLK-то като идвах към Петрич.
Дай ми да я покарам твоята, ще видиш 7 градско в София, честно!
... и после 6.7 към Гърция, даже снимка бехме боднали.

Стига тормози колицата, карай малко по-генгста стайл, лекичко, бавничко, бройкайки... :) и ще видиш колко е нормален разхода на машинката :)
  • 0

#29 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 август 2011 - 00:26

Tвоя стил на каране е кикдаун бате :) Нали помниш 6.8 от CLK-то като идвах към Петрич.
Дай ми да я покарам твоята, ще видиш 7 градско в София, честно!
... и после 6.7 към Гърция, даже снимка бехме боднали.

Стига тормози колицата, карай малко по-генгста стайл, лекичко, бавничко, бройкайки... :) и ще видиш колко е нормален разхода на машинката :)

Изключително съм съгласен с тебе :)

Ако управлявам автомобила си така както ти управляваше ЦЛК-то.....наистина може и да постигна нормален разход :)

А за твоя разход на ЦЛК_то от 6.8 когато идва на Петрич все още го разправям наляво надясно и не ми вярват :)

И говорим в зимно време на снеговалеж :)

Иначе не се бях замислял по Гейнгста стайл.......и нема грижи....яко движи :) Прав си да даааа :)....Абе ти винаги си прав :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#30 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 11 август 2011 - 00:28

Значи дотук аз съм разбрал следното...от добавките наистина няма смисъл.....и аз съм пробвал какви ли не ама ЪЪЪ :)

Звука от работата на двигателя идва от дюзите.....и при положение, че колата си бачка екстра няма смисъл да ги пипам.

Което ме навежда на мисълта, че това което го искам няма как да го постигна нали ? :)

Според мен наистина няма смисъл,да се занимаваш с глупости.Чисто нови разпръсквачи ако сложиш,има вероятност ако си късметлия,да утихне тотално.Явлението ще трае,докато не нахакаш калпава нафта и малко по малко си пак в това положение.Добре работещ мотор не се бърника,че става по зле.Гледам,че ти е интересно ,да се занимаваш с глупости,затуй ако ти се играе,има една добавка на Лики моли,за чистене на горивната система/нафтъ де/.Подкачи входящото и излишното гориво към тубичката.Почиства перфектно помпата и дюзите,и се наслаждавай през това време на звук от мотора.Пробвано е много пъти.Загуба няма само полза.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни