Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

"Задно предаване" срещу "Предно предаване"FWD vs RWD

• Please log in to reply
388 мнения по тази тема

#181 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 август 2011 - 21:53

:beer:
.....................

Филко в щатите беше ли истински щастлив? :)

НЕ!!!!-Единствена утеха(преди да доиде жена ми -а от три години тя беше една там)ми беше дзверо(ЦЛ500)...
Няма по хубаво място от това в което си израснал....темата е много дълга и с кеф ще му седнем да я обсъдим :) :beer:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#182 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 22:07

НЕ!!!!-Единствена утеха(преди да доиде жена ми -а от три години тя беше една там)ми беше дзверо(ЦЛ500)...
Няма по хубаво място от това в което си израснал....темата е много дълга и с кеф ще му седнем да я обсъдим :) :beer:

Пусто задно :)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#183 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2011 - 22:38

Обърнете внимание около 15та и 21сек,как макар и полицейски побутнат Бенца,с едно движение се закова на пътя!

http://www.mnogozle....ki-na-putq.html

Това новобранец да задържи колата с предно така,абсурд,постига се с много шофьорски умения и поне три бързи манипулаций след пускането на газта! Дори и на по зрял водач ще му трябват тренировки и инструктаж за да го повтори успешно,поне два пъти с предното.

Я Филко да каже,случайно ли го има в тяхните учебици?

А глей Бенца колко безгрижно се управлява.:)

Този пост е редактиран от бaй Васил: 04 август 2011 - 08:47

• 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#184 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 03 август 2011 - 23:03

бай Василе
Всъщност мися ,че Дилянски се шегува ПОДКРЕПЯЙКИ изказването ти за рейсовете-за което говори емотиконата след цялото изречение....
На мен също ми се е случвало да не догледам нещо....та-грешки се случват-важно е да няма лоши чувства
:4036: :beer:

Радвам се,че има интелигентни хора на този свят. :beer: :icon_coolgrin:
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#185 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 август 2011 - 23:05

Радвам се,че има интелигентни хора на този свят. :beer: :icon_coolgrin:

Джак,като взема пред вид професионалният ти поглед съм готов да потърся вината у себе си. :)

:beer:

А той понеже обича алфа,му казвам че с Жулиета-задно,съм готов на всякви гонки,на бас и го оставям да отгатне на кво от колата ще разчитам . :)

Само с Павката :) трябва да минеме два пъти трасето,щото той трябва да запише някой цифри :) и сме готови за рейс!

А аз се радвам ,че има и разбрани и толерантни такива :beer: :flagMB new:
  • 0

#186 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 04 август 2011 - 14:07

Същата техника я използват повечето полицай при гонки ...
И там не е само да се побутнат, направо си въртят ...
Ти на това ако му викаш бутане !
ПП в случая са важни гумите ... А веднъж завъртят ли те, си чао маме ... Няма значени с какво предаване ;)
За втори път - спирам да пиша по темата, може да се успокоите !
  • 0

#187 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 15:42

А веднъж завъртят ли те, си чао маме

Аъ,мамасита пор фафор мое да съм ама ако съм с предно,задното няма с кво да ми попречи да изляза от ситуацията.

И трети път да се включиш,едва ли пречиш на някого. Между другото,колко километра имаш зад гърба си с предно и колко със задно? Питам те най-приятелски,естествено можеш да не ми отговаряш.
  • 0

#188 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 04 август 2011 - 16:51

215 хиляди го взех Бенца, умря завинаги на 278 ( като има един пробег от около 2000, който не е отчетен заради проблеми с приборното табло ) ... Пробега е за 5 години ...
Предното го бутам вече 2-ра година 28 хиляди без малко ...
Това на тези двете коли ... И още около 12-13 хиляди на една камара служебни и не до там служебни ...
Бе не са много, но смея да твърдя че като млад шофер, задното ми изкарваше акълите на няколко пъти !
Всичкото това за 8 години
Аз затова и тръгнах на въпреки - понеже драсна че било по-добре от предното за обучение на навиците за шофиране !
И пак ти казвам ... Горе в клипчето дето се допират няма общо с предаването ... Ако те бутне повече, ако отпуснеш газта на задното влизаш в пътя, на предното му трябва газ за да изправи !
  • 0

#189 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 17:44

Ако те бутне повече, ако отпуснеш газта на задното влизаш в пътя, на предното му трябва газ за да изправи !

Сам го казваш това в червеното. :icon_coolgrin: Другото с газта начинаещият не го може а първото което всички правим е да отпуснем газата......чак след това следва правилното или грешното решение на водача.

понеже драсна че било по-добре от предното за обучение на навиците за шофиране !

Ето от тук идват разногласията. Аз твърдя друго...... че предното има грозен недостатък който късае начинаещите,понеже те не са толкова обиграни,за да знаят че при поднеслата задница,светкавично според оборотите,се подава належащо и строго контролирано газ. Те тази преценка я нямат и стават лесна жертва на този недостатък. Както е видно / Събсоник ни подаде жокера/ и в Щатите е направило впечатление и се вади като сериозен аргумент при някой разногласия в избора на полицейските коли.

Малко километри имаш на задно но това не ти пречи да бъдеш добър с него,задното по-лесно се усеща. Моята молба е да обърнеш внимание на това което казвам. Не да го приемеш належащо а да го пробваш,да опиташ да усетиш мисълта ми и тогава дали няма да е добре ТИ,като по-умеещ и по в нещата от някой нови шофьори,да споделиш с поредните на цигара време,ей така да си имат едно на ум и когато видят че е мокро или хлъзгаво да внимават.?

Не е малка верояността да отървеш от зло,нечий немирен и защо не апетитен задник!

Или по-точно казано...

За предното се иска добър карач! :flagMB new:

Съгласен ли си с мен за 1 на 0 в полза на Бенц? :)
  • 1

#190 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 04 август 2011 - 17:55

Само за протолола : Бащами прави по 15 000 км на месец и е великолепен шофер , но и той допуска минимални грешки . Стажа си казва своето и съм далеч от мисълта , че мога да го стигна някога през живота си . Вчера имахме случай с един фр с 210-ка 2.2чисти дизел , той караше с 80 и една женска ни взима предимството и той реагира мигновенно , веднага чукна волана надясно , след това наляво , задна дясна гума се отлепи от пътя и присветна тракшъна и колата си влезна без проблеми в пътя , без да загуби първоначалната си директория и това става с две движения с 80 километра.Обаче педала на газта не се отпусна и не се натиснаха спирачките иначе щеше да ни закъмшичи и не ми се мислеше за последиците.И да подчертая , че колата няма никакви гуми и момчето я кара тая кола от 3 месеца...Добрата реакция може винаги да ти е в полза :flagMB new:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#191 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 18:11

Аз понеже постоянно си правя тренировки,обичам Бенца и кефейки му се постоянно го изучавам. Днес нарочно се натиках в същата ситуация. Познавам мястото и поглеждайки по напред видях насъбралият се пясък от скорошните дъждове върху асвалта.

Завоя е сериозен-спускане но еднопосочен и има накъде да се варира. Засилих го близо до засвирването на гумите и влязох с пусната газ на пясъка. .......помръдна леко отзад и се изправи. Корегирах го много минимално и с определена лекота.

:flagMB new:
  • 0

#192 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 август 2011 - 18:36

Същата техника я използват повечето полицай при гонки ...
И там не е само да се побутнат, направо си въртят ...
Ти на това ако му викаш бутане !
ПП в случая са важни гумите ... А веднъж завъртят ли те, си чао маме ... Няма значени с какво предаване ;)
За втори път - спирам да пиша по темата, може да се успокоите !

Използваната техника в клипа е съвсем точно полицейската ,само че тук значение дава масата на колата освен задното ,а това ,че те завъртат веднъж и си чао....погледни клипчето...
цък

и изобщо пич си брат-но все пак в шофирането освен всичко -много е важно и опита-не го казвам случайно...аз бих послушал кво ми казват по големите :)
Поздрави
  • 0

#193 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 04 август 2011 - 18:38

Днес към 16.30ч. се прибирах от един приятел и на същото място което казва бай Васил направих друг екперимент.
С около 60км/ч на 4-та предавка на пясък вкарах 3-та без газ,колата тръгна да поднася с около 10см. лека корекция,почти минимална и умерено подаване на газ и се изстрелях от завоя като куршум.Свидетел е Хамъра.:icon_coolgrin: Проблеми никакви.Да припомня че завоя е десен и е спускащ се надолу с лек наклон.
Е,нема такова удоволствие от карането на Бенц.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#194 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 04 август 2011 - 18:45

АНАТЕМА!!! Карам МБ от 6 години, ама да ви кажа честно яйцето (ауди 80) беше по-контролируемо зимно време... Лична оценка... а може и да не разбирам от коли :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#195 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2011 - 19:24

Свидетел съм .. факт.. така е.
Факт е и че темата тръгна от една конкретна ситуация.. а се стигна до полицейско подпиране.. :kill_myself:
Аз съм млад шофер.. с 4-5 г стаж.. и около 200-250 000 км зад гърба си (от тях 90 са на моята,около 10 на 140ката останалите по коли на приятели,бусове и други служебни). С предно съм карал основно пасат 2.. около 4-5 000 км и зиме и лете.. Колкото пъти ми се е наложило да спирам по-зорлем , толкова пъти съм се молил да спра без удар някъде.

Писах в една тема преди много време... но и тук ще напиша.. защо не се качвам вече на малка.. кола.. с предно !
Бистрица.. спускам се посока младост 4 - арената..
карам Деу Матиз - 2007г.. на 50000 км.. предно предаване... обслужено.. и сравнително добри гуми.
Времето дъждовно.. валяло и намокрило доволно...
Та спускам се.. скорост 40-45.. виждам завой на ляво след около 200 метра.. и както виждам завоя.. срещу мен изскача.. червена врачанска кола (не я помня за жалост) наполовин в моето платно.. Спирачка.. леко десен да го избягам.. ляв... колата е вече на шейна .. натиснах газта белким влезе в пътя.. и полетях надолу.. Колата заби муцуна отпред в дясно , ръба на бронята.. от там през таван.. удар ъгъла на стъклото и тавана малко пред главата ми.. още едно салто.. удар отзад някак.. и падам до дърво.. с диаметър колкото една врата на матиза.
Мисля че може да си направите изводи.. Ако бях с бенца.. нямаше да стане така.. просто.. да не казвам убеден съм.. но просто заради задното.. нямаше да отида на шейна.. Причини много мога да изразя..
Не ми се пишеше по темата.. но това също е пример какво се случва :X
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни