Избирам си CLK W 208
Започната от ovanessy, 01 юни 2011 - 09:40:11
83 мнения по тази тема
Публикувано 03 юни 2011 - 21:17
Според мен последната избива рибата.Доста добре изглежда,обслужена е продава я частник и плсус това е съфорумец.Успех в избора.
Публикувано 03 юни 2011 - 21:25
Още една дама във форума. Добре дошла!
Публикувано 03 юни 2011 - 21:27
Добре заварили!Още една дама във форума. Добре дошла!
Публикувано 04 юни 2011 - 15:34
Не знам за оная дали е добра и дали избива рибата ама това е нечовешкото CLK
Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 04 юни 2011 - 15:49
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Публикувано 04 юни 2011 - 16:23
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 04 юни 2011 - 20:00
Благодаря... сега му се задава едно леко допълнение, дето ще я направи още малко по-уникална...
??? Я раздуй малко де.
пс.И да внимаваш да не режеш пружините, че сее.
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60
Публикувано 04 юни 2011 - 22:59
Нека не обсъждаме цени
Добре съм запознат с пазара, с модела и знам отлично защо цената е такава
.
Както и не очаквам да се избият да ми звънят за нея. Такава кола се продава само м/у приятели. Единствените сериозни разговори, които съм водил за продажбата й, в действителност са били с няколко колеги от работа, с които се познаваме отлично от доста години.
Колкото до ъпдейта, ще има снимки скоро
Няма да режа пружините
Както и не очаквам да се избият да ми звънят за нея. Такава кола се продава само м/у приятели. Единствените сериозни разговори, които съм водил за продажбата й, в действителност са били с няколко колеги от работа, с които се познаваме отлично от доста години.
Колкото до ъпдейта, ще има снимки скоро
Публикувано 06 юни 2011 - 09:18
Здравейте на всички и мерси много за коментарите. Аз продължавам да се оглеждам и нови и нови неща изскачат. Като че ли от съветите ви сега съм се ориентирал към 192 коня, с кожен салон, ръчни скорости. Свят - иска ми се да е сиво, но това , което е предложил Батев е много добро - адски странен цвят. Навява ме на мисълта длаи оригинално е така или по-скоро не. Казвам здравей на Красимира - добре дошла. А относно колите на съфорумците - много много добри. Основно визирам машините на Лилоф и Хулигана. Винаги съм знаел, че да купиш кола от хора от форума фенове на марка - 2 неща със сигурност - не е етвино, но е много читаво - логично след като е адски подържано и харесвано от хора ,които разбират и с вкус. Ако имах възможността бих боднал или тази на Лилоф или на Хулигана - уникални машини. Без дори да съм видял - знам, че има и други форумци с много много добри коли. Не знам дали за първа кола Мерцедес е добро решение, но основното е че искам да имам кола - знаете какво имам предвид.
Между друото искам някой да сподели как са моделите с 6 скорости (със задната седем). Виждал съм няколко такива д асе продават - изглежда много удобно 6тата скорсто. Искам да питам дали тези скорости кутии имат някакви проблеми. Има ли някакъв минимум двигател, на когото отговарят, защото съм чувал, че за да има колата 7 скорости двигателят трябва да си е големичък. И последно - на 6та скорсто сигурно колата не се чува как работи...
Благодаря
С.
Между друото искам някой да сподели как са моделите с 6 скорости (със задната седем). Виждал съм няколко такива д асе продават - изглежда много удобно 6тата скорсто. Искам да питам дали тези скорости кутии имат някакви проблеми. Има ли някакъв минимум двигател, на когото отговарят, защото съм чувал, че за да има колата 7 скорости двигателят трябва да си е големичък. И последно - на 6та скорсто сигурно колата не се чува как работи...
Благодаря
С.
Публикувано 06 юни 2011 - 10:13
192 с 6 скорости не знам да има.. те са фейслифта, на Илийката мисля е с 6, моята е автомат
192 също рядко има с автомат, повечето са ръчни.
Иначе ако е фейслифт задължително ще е с 6 ако е ръчна... но моя съвет е да си вземеш кола с автоматик (после ще ми благодариш)
192 също рядко има с автомат, повечето са ръчни.
Иначе ако е фейслифт задължително ще е с 6 ако е ръчна... но моя съвет е да си вземеш кола с автоматик (после ще ми благодариш)
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 06 юни 2011 - 10:21
Тези модели са основно след средата на 2000г при 163к.с. моторите, които са вече без виско и с 4 бобини, и малко променено управление по мотора. Моята е с 5ск. кутия.
Кутията е хубава, променили са механизма за смяна на скоростите, до доста по-приятен такъв.
Нищо им няма, ръчните кутии са много здрави.
Да ти кажа честно, карах 2.0 Компресор на SLK с 6ск.. Оборитите изглеждаха по същия начин като на моята, просто беше малко по-еластична, заради по-късите скорости и по-малкото тегло. Не съм проверявал числата на скоростите, но не мисля че е по-дълга от нормалната 5та.
А колкото до магистралното каране... Двигателя не се чува и при 5ск. кутия. Доста тих автомобил е.
Трифка, и моята е фейслифт бре
Само че със 192к.с. мотора и 5ск. кутия!
Някакъв сбирщайн
Кутията е хубава, променили са механизма за смяна на скоростите, до доста по-приятен такъв.
Нищо им няма, ръчните кутии са много здрави.
Да ти кажа честно, карах 2.0 Компресор на SLK с 6ск.. Оборитите изглеждаха по същия начин като на моята, просто беше малко по-еластична, заради по-късите скорости и по-малкото тегло. Не съм проверявал числата на скоростите, но не мисля че е по-дълга от нормалната 5та.
А колкото до магистралното каране... Двигателя не се чува и при 5ск. кутия. Доста тих автомобил е.
Трифка, и моята е фейслифт бре
Публикувано 06 юни 2011 - 12:24
Здравейте,
Значи няма да е 6 скорости.
Автоматикът е много примамливо, но съм чувал, че подръжката е по-скъпа. А от поста на Хулигана, се вижда, че явно автоматиците имат голям предимство преди ръчките?? Би ли обяснил малко повече? Интересно ми е за какво точно ще благодаря.
А относно това, дали за първа кола е добре ЦЛК - имах предвид, че един път съм се качвал на ЦЛК и ми се стори доооста широка и обширна отвътре. Досега съм карал Ситроен Ксара Комби 1999 дизел - голяма кола е , но е повече дълга. Широка е , но за сравнение Мерцедесът ми се стори значително по-голям като размери.
И да ви кажа, че се радвам, че намирх форума. Има някакъв друг, който случайно бяха намерил рпеди време, но темите и хората там май са по-малко а и никой не го ъпдейтва. Тук е манията
Поздрави
С.
Значи няма да е 6 скорости.
Автоматикът е много примамливо, но съм чувал, че подръжката е по-скъпа. А от поста на Хулигана, се вижда, че явно автоматиците имат голям предимство преди ръчките?? Би ли обяснил малко повече? Интересно ми е за какво точно ще благодаря.
А относно това, дали за първа кола е добре ЦЛК - имах предвид, че един път съм се качвал на ЦЛК и ми се стори доооста широка и обширна отвътре. Досега съм карал Ситроен Ксара Комби 1999 дизел - голяма кола е , но е повече дълга. Широка е , но за сравнение Мерцедесът ми се стори значително по-голям като размери.
И да ви кажа, че се радвам, че намирх форума. Има някакъв друг, който случайно бяха намерил рпеди време, но темите и хората там май са по-малко а и никой не го ъпдейтва. Тук е манията
Поздрави
С.
Публикувано 06 юни 2011 - 15:01
Здравейте. Току що зърнах нещо:
http://www.cars.bg/u342537
Няма кожен салон и не е нещо особено отвътре, но изглежда спретнато. Мнения?
Мерси!
С.
http://www.cars.bg/u342537
Няма кожен салон и не е нещо особено отвътре, но изглежда спретнато. Мнения?
Мерси!
С.
Публикувано 06 юни 2011 - 15:15
1. Двигателят е по-чист от моя... това е странно. Рядко автокъщи мият двигател, но бих се ослушал. Може просто да искат да придадат търговски вид. Нали повечето хора се плашат от много чисти двигатели. Принципно няма какво да тече чак толкова, но... ослушай двигателя как работи, чуй и компресора дали тръгва равномерно. Трябва да тръгва изведнъж и шумно. Не накъсвайки.
2. Алармата не е оригинална. Имай го предвид и много внимателно тествай как заключва, отключва и темподобни неща. Лошо монтирана аларма на тази кола може да те вкара в такива филми, че да я намразиш адски бързо.
3. Като изключим че няма кой знае какви екстри... притесняват ме копчетата около аварийните. Дясното трябва да отключва и заключва вратите, лявото обаче трябва да е за задните подглавници, да ги сваля сама. Всички го имат. Освен ако не ослепявам, там виждам копче за подгрев на седалките. Това значи, че или са сменили копчето (а те нямат нищо общо), или има допълнително слаган подгрев. Може и да бъркам за това и просто да не се вижда добре.
4. Предполагам е удрян багажника, огледай го добре. Няма лошо да е удрян, моя също е, въпросът е как е направен и дали не се вижда ръжда някъде. Съдя по това, че няма надписи на него. Не съм виждал заводско ЦЛК без надписи отзад. Също ми се струва, че зее от пасажерската страна багажника. Спокойно, оправя се, стига да не е мармалад под бронята.
5. Единственото ел.нещо в седалките е движението напред/назад. Без гръб, без подглавник, без нагоре/надолу, без памет. Като гледам и на шофьорската е така. Не е лошо, просто го имай предвид.
6. Сигурен ли си, че ти се кара кола с климатик? Също няма нищо лошо в климатика. Просто виж дали ти харесва как работи.
Не се шашкай за предните фарове, никога не са точно на равни разстояние от капака, бронята и калниците. Включително и не-удряни коли. Т.е. те са, но гумите около фаровете ги правят да изглеждат малко разместени. Оптична измама.
2. Алармата не е оригинална. Имай го предвид и много внимателно тествай как заключва, отключва и темподобни неща. Лошо монтирана аларма на тази кола може да те вкара в такива филми, че да я намразиш адски бързо.
3. Като изключим че няма кой знае какви екстри... притесняват ме копчетата около аварийните. Дясното трябва да отключва и заключва вратите, лявото обаче трябва да е за задните подглавници, да ги сваля сама. Всички го имат. Освен ако не ослепявам, там виждам копче за подгрев на седалките. Това значи, че или са сменили копчето (а те нямат нищо общо), или има допълнително слаган подгрев. Може и да бъркам за това и просто да не се вижда добре.
4. Предполагам е удрян багажника, огледай го добре. Няма лошо да е удрян, моя също е, въпросът е как е направен и дали не се вижда ръжда някъде. Съдя по това, че няма надписи на него. Не съм виждал заводско ЦЛК без надписи отзад. Също ми се струва, че зее от пасажерската страна багажника. Спокойно, оправя се, стига да не е мармалад под бронята.
5. Единственото ел.нещо в седалките е движението напред/назад. Без гръб, без подглавник, без нагоре/надолу, без памет. Като гледам и на шофьорската е така. Не е лошо, просто го имай предвид.
6. Сигурен ли си, че ти се кара кола с климатик? Също няма нищо лошо в климатика. Просто виж дали ти харесва как работи.
Не се шашкай за предните фарове, никога не са точно на равни разстояние от капака, бронята и калниците. Включително и не-удряни коли. Т.е. те са, но гумите около фаровете ги правят да изглеждат малко разместени. Оптична измама.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА