Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Въпрос за марки дебитомериW210 E230 96г.

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#46 jekichan

jekichan

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Posts:
  • Град:Панагюрище
  • Автомобил:
    Е250D W210 97г.

Posted 03 May 2011 - 10:07

Колеги ето това прочетох е сайта на Бош за ламбда сондите с потгряване:

С нагревател: Тези сензори са конструирани от Бош през 1982 и работят по същия начин, както и сензорите без нагревател, но вътре в керамичното тяло има специален нагревателен елемент, който привежда сензора до работна температура за около 30-40 секунди. Допълнителните изводи за подаване на напрежение на нагревателния елемент (с което общия брой на изводите става 3 или 4 в зависещи от схемата на замасяване) могат да идентифицират тези сензори.

Аз до някаква степен му вярвам на майстора защото ползва хубава апаратура пък проверява и живите стойности. Ще отида и при друг, но не вярвам да каже нещо по различно. Все пак ако е от нея ще взема универсална на Бош.
Oт марката наистина съм малко разочарован, защото от както съм я купил само правя ремонти, а аз друго бях чувал за тези коли, но се надявам скоро това да се промени и да си карам колата с кеф.

Пак ви благодаря, бъдете живи и здрави, и безаварийно шофиране! :flagMB new:
  • 0

#47 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,184 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 03 May 2011 - 13:41

Малко извън темата,ама повечето искат да карат мерцедес за 5000лв.и да е перфектен.Няма начин да стане.Всички знаем какъв ни е стандарта в Бг.,така че който няма възможности има още 2 немски марки,които са доста евтини за подръжка и е хубаво да се насочат към тях.Има и много други теми от рода на "бензин или дизел",така че...На вкус и цвет,таваришчих нет! :flagMB new: Аде оправяй я и се похвали тук :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users