Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ 13.03.2011 г.НЕ НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА !

• Please log in to reply
119 мнения по тази тема

#46 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 09 март 2011 - 01:49

Няма как да стане, при една не работеща икономика да се издържат толкова държавни служители и сумата му пенсионери. Нещата стават още по зле и няма да се оправят.
Как да развиваш някакъв бизнес, като още щом си помислиш за него и започват да ти вземат всякакви такси за някакви си документи и други подобни??????????????
Казвате мързелив народа е аз не съм съгласен, мързеливците са в държавните институции, стоят и се натискат за заплатати те си и каква работа вършат?????
Щом може по-малко от 1/3 работеще, да издържат 2/3 държавни служети и пенсионери къде е мързела. Проблема е , и че на тези 1/3 вече не им се подсигорява нормална работа. Няма Българин, който да е в чужбина и да не се е оправил, на това не му се вика мързел.
Как да работя, като държавата иска да ми вземи почти 80% приходите за вода, ток и отоплени, за горива и данъци не говорим те са останалите 20%?????
Как да декларираш реални приходи, като данъците отиват за .................................... не знам си какво????????????
Защо да се примирявам с монопола в България???????????
Защо ли още да стоя тук и да се трепя за някой с по-малко от 1/8 от моя мозък и знания?????? като наще управляващи?????????

Ще изляза на протеста и не само на този, ще има още протести, стига с това робско съзнание.
  • 2

#47 mvasilev

mvasilev

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E200,1996 Classic
    Mercedes 124,200E

Публикувано 09 март 2011 - 08:32

Няма как да стане, при една не работеща икономика да се издържат толкова държавни служители и сумата му пенсионери. Нещата стават още по зле и няма да се оправят.
Как да развиваш някакъв бизнес, като още щом си помислиш за него и започват да ти вземат всякакви такси за някакви си документи и други подобни??????????????
Казвате мързелив народа е аз не съм съгласен, мързеливците са в държавните институции, стоят и се натискат за заплатати те си и каква работа вършат?????
Щом може по-малко от 1/3 работеще, да издържат 2/3 държавни служети и пенсионери къде е мързела. Проблема е , и че на тези 1/3 вече не им се подсигорява нормална работа. Няма Българин, който да е в чужбина и да не се е оправил, на това не му се вика мързел.
Как да работя, като държавата иска да ми вземи почти 80% приходите за вода, ток и отоплени, за горива и данъци не говорим те са останалите 20%?????
Как да декларираш реални приходи, като данъците отиват за .................................... не знам си какво????????????
Защо да се примирявам с монопола в България???????????
Защо ли още да стоя тук и да се трепя за някой с по-малко от 1/8 от моя мозък и знания?????? като наще управляващи?????????

Ще изляза на протеста и не само на този, ще има още протести, стига с това робско съзнание.

Напълно съм съгласен с колегата. Човек като знае, че получава това което си е заработил ще си работи усърдно. Аз съм бил две лета на бригада в САЩ и там заплащането си е на час и си знаеш колкото повече работиш, толкова повечко парички получаваш. Кажи ми в тоя случай как да не работя по 15 часа на ден и дори в почивния ми ден като ме извикат да отида? А тук каква е работата, за 500-600лв. искат от теб чудеса да вършиш. Еми като си направя сметката там колко съм взимал и това което получавам тук, то много ясно че ще гледам да се скатавам, пак да не говорим за извънредно да ходя на работа. Просто никой няма да го отчете в края на месеца. Гледат на наш гръб да забогатяват. После нямало производителност.
С две ръце съм за протеста и ще присъствам.
  • 1

#48 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 09 март 2011 - 12:12

Дайте да се разбереме тия които ще ходиме на протеста,да отидеме заедно на едно място,да се знае че сме от клуба.
  • 1
Не хапи този,който може да те изяде.

#49 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 09 март 2011 - 13:23

Предлагам да се срещнем някъде преди протеста и да вървим после заедно към OMV. Предлагам О! Шипка 12:00.

О Шипка ? коя от всичките ?
Кой град става въпрос ?
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#50 Real_Madrid

Real_Madrid

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 300TD
    VW POLO N9
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2011 - 13:29

Дайте да се разбереме тия които ще ходиме на протеста,да отидеме заедно на едно място,да се знае че сме от клуба.

Ако искате пак на Ал. Невски, да отидеме към 11 да пиеме по кайве и от там да тръгваме на където и да било
  • 0
ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН - ПРОДАЖБА, МОНТАЖ И НАСТРОЙКА ОТ МАКС ГАЗ
http://maxgas-bg.com/
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60

Публикувано изображение

#51 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 09 март 2011 - 15:57

Ако искате пак на Ал. Невски, да отидеме към 11 да пиеме по кайве и от там да тръгваме на където и да било

Аз лично съм - ЗА :icon_coolgrin:
  • 0

#52 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 09 март 2011 - 16:50

Не само... Илия, твоята баба като е била честна и трудолюбива жена, осигурявала се е на точната получена сума, и сега колко й е пенсията? Това, че сега се укриват доходи, не означава, че след 20 години ще е по-зле, защото с текущите данъци се плащат текущите пенсии. От акцизи яко се пълни хазната, но може да се намали и да приложат работещи методи за събиране на останалите данъци. Всъщност мога да ви кажа, че и сегашните данъци, които се плащат са напълно достатъчни да живеем в една нормална държава. Проблемът е, че парите не отиват по предназначение. Това е проблемът!!!

Напълно съгласен.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#53 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 09 март 2011 - 19:02

Аз също съм за клубът да се събереме предварително. Тъкмо е време да се запознаем вече :)
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#54 Marty

Marty

Напреднал

• Потребители на форума
  • 604 Мнения:
  • Град:Радомир/ София
  • Автомобил:
    Vito 112CDI 2002
    C S203 2.7CDI 2002
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2011 - 19:24

Аз също съм за клубът да се събереме предварително. Тъкмо е време да се запознаем вече :)

+1
  • 0
Публикувано изображение

#55 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 09 март 2011 - 22:41

Е добре де, ама аз искам друго да попитам... бюджетът все от някъде трябва да се попълни. Ако се намали акциза или ДДС, които са основни пълнители на бюджета - ще трябва да се повиши някой друг данък. И понеже хората крият масово доходите си, за да не плащат нито данъци, нито осигуровки, като не става с преки данъци, става с косвени. И понеже държавата харчи, за да функционира - тия пари все от някъде трябва да се вземат. Че държавата ни е крива - крива е, ама и на кривата ракета космосът ѝ пречи... писнало ми е от митологията за великите български предприятия, които били доведени до фалит и от митологията за работливия българин. Факт е, че в българия няма нито едно ефективно производство - и малкото съществуващи предприятия работят със стари технологии, със старо оборудване и работят толкова неефективно, че просто не могат да бъдат конкуренция на никое европейско производство - нито в индустрията, нито в машиностроенето, нито в селското стопанство - в никой отрасъл нямаме конкурентноспособност. И каквото и да си говорим - населението масово го мързи. Хората повече искат да получават, отколкото да дават. Да ви казвам ли както в момента хората масово се осигуряват на минимална заплата - какво ще настане с пенсионната система след 20 години? И тогава кой ще е виновен? Естествено, че пак ще е виновна държавата.

Далеч съм от мисълта, че в България всичко е наред - напротив, много добре разбирам, колко всичко е ненаред. Обаче съм реалист. От макроикономическа гл.т. преходът няма как да се случи за по-малко от 40 - 50 години... За съжаление, ние имаме (не)щастието да живеем именно сега - не преди 20 години, не след 20 години, а сега...

Поздрави от мен.

Ехаааа... Готов си за депутат бате. Вярно сме мнооо мързеливи - даже и Костов го беше казал преди време.
Мисля да бачкам вече 7 дни седмично, че да има за бензин.
И ще зареждам мнооого бензин и газ пък току виж държавата се оправи.
Не съм съгласен Илия.
Споделям мнениятa на Алфонсо,crush и krasch. Евала !!!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#56 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 09 март 2011 - 23:08

:icon_coolgrin: хах - братле от 11 до 18ч колко литра кафе точно ще изпием? :D
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#57 Real_Madrid

Real_Madrid

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 300TD
    VW POLO N9
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 март 2011 - 01:14

:icon_coolgrin: хах - братле от 11 до 18ч колко литра кафе точно ще изпием? :D

до 18ч ??? нали от 13ч. :D
  • 0
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60

Публикувано изображение

#58 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 10 март 2011 - 01:27

до 18ч ??? нали от 13ч. :D

СОФИЯ - в 13:00 часа на бензиностанция "OMV" на бул. Г.М.Димитров и бул. "Кл. Охридски"
СОФИЯ 2 - в 13:00 часа на паркинга на кино "Арена Запад".
  • 0

#59 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 март 2011 - 09:01

Аз пък мисля подобно на Илия, започвайте да цъкате минусите :)
  • 1

#60 Real_Madrid

Real_Madrid

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 300TD
    VW POLO N9
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 март 2011 - 09:11

СОФИЯ - в 13:00 часа на бензиностанция "OMV" на бул. Г.М.Димитров и бул. "Кл. Охридски"
СОФИЯ 2 - в 13:00 часа на паркинга на кино "Арена Запад".

:icon_coolgrin: и аз те това казвам ама........
  • 0
бул. Асен Йорданов 17
+359 878 14 14 60

Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни