Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Цената на дизела

• Please log in to reply
122 мнения по тази тема

#106 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 17 март 2011 - 18:33

Да де, не съм задълвал толкова, идеята ми беше да ми разбереш мисълта ;) Да сме живи и здрави да се придвижваме евтино и екологично. :)
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#107 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 март 2011 - 18:49

И всеки като вземе да "сипва" ток в колицата, дали няма да се повиши цената му.:)

Ето това е най-страшното... и дали електрическата инфраструктура на съвременните градове ще има капацитет да захрани хиляди електро автомобили?!

Реакторът се завъртя на 3000 оборота и токът бавно потече по жиците към Родината

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#108 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4621 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 17 март 2011 - 21:43

Малко по темата.

За ефективен протест, можем да спрем да сипваме от определени бензиностанции и определени горива, и да сипваме други, които не се произвеждат или купуват от монополиста Лукойл.

Примерно Карера 95 и 100 октана на ОМВ, както проучи колегата hijacker, се внасят. Някой от горивата на ЕКО също са внос, както и на Петрол, но там (на Петрол) е по трудно да се разбере кое е внос и кое е "родно" и понякога едно и също гориво е един внос, един път не.

На еко мисля дизела и високооктановия бензин са "фносни".

На всяка бензиностанция има лабораторни протоколи/сертификати за качествата на проедлаганото гориво, в което обикновено се упоменава и неговия източник. Седят в едни папки надписани "Бензин", "Дизел" и прочие. можете да проверите и да направите информиран избор, доколкото е актуална информацията там.

Пък да видим производствената цена дали има начин да се дръпне надолу или ни го продават на себестойност и разумна печалба ;) това родно гориво.
  • 0

#109 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 17 март 2011 - 22:13

Ето това е най-страшното... и дали електрическата инфраструктура на съвременните градове ще има капацитет да захрани хиляди електро автомобили?!

Нещо не се справям с мултукуота, ама 3000 оборота(за да се постигне 50Hz) вероятно са за ротора на генератора, а не за реактора, ама в Работническо Дело тия детайли не са с особенно голямо значение :rolleyes:

...
Някой от горивата на ЕКО също са внос
...

На тая бензиностанция единствения внос е водата с която разреждат горивата!!!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#110 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 март 2011 - 10:10

Нещо не се справям с мултукуота

Какво не се справяш? Кликаш бутона "Цитиране+" и бутонът става тъмен - значи е включен в мултито... Кликаш втори, трети, четвърти...
И накрая кликаш бутона "Нов отговор" - най-долу... Формата се зарежда с всички избрани за цитиране...
Молба, не оставяй целия цитат, ако не е нужен целия! Изрежи само частта, която искаш да цитираш... не специално към теб, а към всички цитиращи.

ама 3000 оборота(за да се постигне 50Hz) вероятно са за ротора на генератора, а не за реактора

Е той самия реактор така или иначе не се върти :)
Но мен повече ме кефи как токът потича бавно... като хубава ракия :) за къде да бърза!?

На тая бензиностанция единствения внос е водата с която разреждат горивата!!!

Имам си мнение за ЕКО, споделял съм го тук, ама както и да е.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#111 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4621 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 18 март 2011 - 10:16

За да е най-сигурно за горивата - отивате на бензиностанцията и гелдате тия протоколи/сертификати за качествения анализ на горивата или както там се казват.

Достъпът до тях от страна на клиенти е свободен. Там пише, кое гориво, с какъв произход е. Идеята е да се зарежда колкото се може по-малко монополлно гориво - това за тези които искат да стачкуват ефективно.

Бензин 95 е 2.37 по официални цени на Лукойл днес, преди няколко дни беше 2.46. Могло значи.
  • 0

#112 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 18 март 2011 - 14:12

Бензин 95 е 2.37 по официални цени на Лукойл днес, преди няколко дни беше 2.46. Могло значи.

Бойко като типичен нарцис много обича медийното внимание и положителните оценки - този протест хич не го е зарадвал...
Нека се съберем още повече тази неделя, не трябва да се радваме за тези стотинки.
Ако не се съберем отново след месец максимум два цените ще тръгнат пак нагоре.
Струва ми се,че това намаление е малко прах в очите. Дай да свалим малко, че да млъкнат овцете.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#113 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 18 март 2011 - 14:57

Чувал съм, че на ЕКО само бензинът е вносен. Дизела купуват от Лукойл.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#114 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 18 март 2011 - 22:47

Дай да свалим малко, че да млъкнат овцете.

наистина сме овце... ако беше в гърция... щяха да са запалили парламента и да блокират границата поне за 1г
  • 0

#115 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4621 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 18 март 2011 - 23:28

Там е проблемът, че не държавата е виновна. Или поне не пряко. Акцизът е един от най-ниските, а горивото е на европейски цени.

Всички вериги са на по 1ст. разлика - дали няма картел? И когато от рафинерията обявят нови цени, веригите веднага актуализират своите.

Ако има поне малко свободен пазар, рафинерията няма да си слага произволна надценка, а веригите няма да си синхронизират веднага цените.

Не е нужно да викаш "долу" и "оставка" за да протестираш, макар че определено е зрелищно. може просто да не потребяваш, или да избереш друга "марка" гориво.
  • 0

#116 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 март 2011 - 23:01

Между другото - в повечето европейски страни цените на горивата варират +/- 10 евроцента на различните бензиностанции - именно защото идват от различен източник.
  • 0

#117 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 20 март 2011 - 23:58

аз почвам да пълня само от вносния "Carera95" от ОМВ.
Бал съм го, няма да пълня повече гушата на ЛУКойл.

Коя LPG е вносна? или няма такава?
  • 0

#118 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 март 2011 - 16:21

Само че на Лукоила има 5 ст. на литър отспъка,ако зареждащ в неделя дават още 2 и така става 7 ст. на всеки литър.Което ще рече,че ако пише 2,37/литър , след отсъпката излиза 2,30лв./литър.Незнам на ОМВ или ЕКО дали дават такава отстъпка.
  • 0
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#119 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 март 2011 - 17:09

В Германия има още пътища от времето на Хитлер и т.н.Като за пример давам пътя Плевен-Ловеч.
В Германия пътищата не са толкова добри , мога да споря по тази тема ! Обиколил съм половин Германия и мога да твърдя , че не ми харесват пътищата.Една франция има страхотни магистрали и пътища.Аз вярвам , че поне малко , ще намалят горивата , доволен ще бъда на цена около 2,15 2,17 за литър.

хах ама поне Ловеч-Троян го направиха като аутобан във Германия :))) може да са ни ниски заплатите ама път ни направиха да ти запее :))
  • 0
Публикувано изображение

#120 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 21 март 2011 - 17:15

Дамяне , ще го видя пътя в петък , че ще ходя на Рибарица на събора :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни