Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Цената на дизела

• Please log in to reply
122 мнения по тази тема

#76 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2011 - 14:15

Мизерията какво прави хората!

Преди три месеца сутринта виждам на жената голфа с изскубнат преден номер. Викам застрахователя, той идва както винаги веднага и като видя "щетата" започна да се жали защо го викам. Пък аз му казвам-"ти направи протокол на щетата с дата", че не знам кой комшия през нощта е зареждал с тоя номер! Ми що не вика полиция, вика оня! "Щото вие идвате бързо"-казвам, и правите протокол, пък иначе трябва да ходя в полицията и да се скъсам от писане и обяснения! :)
  • 0

#77 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2011 - 14:16

абе май--ако почнеме така да пълниме, ще е по-ефективно от стачка...

Абсолютно!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#78 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2011 - 19:50

Мизерията какво прави хората!

защо е мизерия колега? ако бензина е на 2.10лв. примерно няма да стават такива работи.....
така ни принуждават вече...
Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

#79 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 09 март 2011 - 21:17

...
Хайде сега някой сведущ в цифрите да сметне-ако колата като нова е струвала 50 000 лв. и е 180 коня, а ти си я купил на седем години за 20 000 лв. в София, а заплатата ти е 1000 лв. на месец, колко е взела държавата, ако я застраховаш за толкова, за колкото си я купил и я имаш от три години?
...

Ако заплата е 1000 лева, по мое мнение, най-скъпата кола която трябва да караш ще е за не повече от 6-7000 лева.
По моята логика, ако караш кола която надвишава 6-месечният ти доход, се превръщаш в роб на колата и работиш ти за нея, а не тя за теб. Това си е моя логика, ама докато има хора с 1000 лева заплата и с коли по 180 коня, не виждам как бихме могли да сме доволни от цените на горивата.
  • 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#80 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 март 2011 - 12:57

Ако заплата е 1000 лева, по мое мнение, най-скъпата кола която трябва да караш ще е за не повече от 6-7000 лева.

Това правилно си го изчислил-и при мен е така, но сумата 1000 беше условно приета за по-лесно смятане. Може да се приеме, че по толкова спестяваш на месец примерно. Не това е важното.
  • 0

#81 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 10 март 2011 - 18:01

абе май--ако почнеме така да пълниме, ще е по-ефективно от стачка...

Тоочно за това се замислих и аз!!!Защото тия простотии със зареждане за по 1лв. в неделя ме отвръщават!Отново искаме и вълка да е сит и агнето цяло!Ще правиме протест,ама в неделя(когато няма почти никой по бензиностанциите),сакън някой да не си изпусне делничните обороти или скъпоценната си работичка!Дай да се наредим през седмицата на най-касовите бензиностанции,че да видят!А за Варна пък предложението е смях,ама голям!!!В неделя,на Лук-а,на изхода на магистралата!!!Че то и през седмицата там няма жива душа!Няма оправия с такива протести! :drift1:
  • 0

#82 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 11 март 2011 - 00:02

Мда бе във Варна кви са тия паркинги на крайбрежната, не знам си кво... на кой ще протестират там, на хотелите около паркинга ли?..

За заплатите във бъглария не съм много съгласен, всеки който е имал възможността да прекара 4-5 години в университет (и по скоро финансовата възможност, щото умствена във 90% от университетите не се иска) после си бачка и си получава доста прилична заплата... Това не означава че данъците са оправдани, получаваш заплата, вземат ти данъци, после данъци на абсолютно всичко което купуваш, освен на това което купуваш втора ръка.. после защо хората крадат и мамят и зареждат на бензиностанция с оръжие.. то и аз като се замисля не е лоша идеята

А откакто съм студент в софия просто се очудвам как хората в софия изобщо се качват в кола.. Аз си ходя пеша на лекции, на 3км от университета живея, с бодра крачка 30тина минути ми отнема, даже карта за градския транспорт не плащам, с колата както каза един колега само с гаджето и на гости като ходя, ама тия дни на отрицателните температури как да ходя пеша, после за лекарства ще давам пари, или за скъпи якета ръкавици шапки шалове и така нататък, а бодрата крачка като ставаш в 6 сутринта си е мит.. В понеделник имах неблагоразумието да тръгна с кола по маршрут сердика мол-лукойла под кръговото на 4ти километър-ОМВ-то над 4ти километър и после към драган цанков и любимия ми университет, е то няма такова нещо... до лукойла си мислех че има задръстване, после докато премина кръговото тотално ми се промениха разбиранията за задръстване... на косъм бях да си се кача на тревната алея посредата и да си карам през нея, добре че мерцедеса ми е по висок.. цялата гимнастика ми отне 1 час, маршрута така на око не мисля че е повече от 5км и това в 8:30 сутринта.. всички казват криза мриза няма пари заплатите малки ама всички имат възможност да си висят по 2 часа от работното време в задръствания нали.. еми извинявайте ама.. аз дето да чукна на дърво съм финансово стабилен в момента си карам колата 1 път в седмицата най много (освен когато е много студено и ходя на лекции с нея), останалото време пеша и колело, айде майната му на изгореното гориво по задъстванията, аз нерви нямам да карам на газ спирачка за по 20м на всеки 5 минути.. А в центъра какво е положението нямам думи, с тия разкопки, вечерта в 8 всички с колите навънка, вали брутален сняг, на всяка пресечка полицаи (щото са малко колите, а и е много подходящо да се следи за реда в 8 вечерта в снега и пиков част на задръстванията..) а всички улици отбити към еднопосочни улици които водят на едно и също място.. въртях се 3 пъти по един и същи маршрут докато намеря откъде да изляза на булевард българия..

Иначе някой спомена за през 2008ма, аз от тогава си карам дизеловата печка и си спомням че септември беше 2.65 дизела, няколко месеца след това беше 1.65, точно 1лв по малко.. много се надявам и сега така да стане, макар че е доста глупава надежда..
  • 0
Follow your own star...

#83 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 11 март 2011 - 09:16

Прав си за всичко.

Обаче до колкото си спомням не е имало такъв спад от 2,65лв на 1,65лв. през 2008ма.

1,65 беше цената някъде около 2006г.
  • 0

#84 Momchil

Momchil

Напреднал

• Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 март 2011 - 11:14

Ето това е от сайта на КЗК:

"Комисията за защита на конкуренцията образува секторен анализ, в който ще бъде проучена конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво в страната, както и причините, обуславящи повишението на цените на дребно.

Производството е образувано във връзка с постъпило писмо от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, относно сигнал от браншови организации в сектора на автомобилния транспорт, свързан с крайните цени на горивата.

Според подателите на сигнала наблюдаваното повсеместно покачване на цените на горивата не се дължи на обективни причини, а по-скоро на антиконкурентно поведение.

През юли 2009 г. КЗК постанови решение по преписка за установяване на картелно споразумение и злоупотреба с господстващо положение, в което детайлно беше разгледано поведението на участниците на пазарите на горивата в страната, за периода от 2005г. до 2008г. Тогава въз основа на разширената технико-икономическа експертиза и направения икономически и правен анализ, Комисията установи, че няма доказателства за наличие на картелно споразумение и злоупотреба с господстващо положение на пазара и че покачването на цените на дизела и бензина през изследвания период е в паралел с обективни фактори, действащи в национален и международен мащаб.

Предвид значимостта на този пазар и продуктите, които се предлагат на него, КЗК счита, че е необходимо, в рамките на обстоен секторен анализ, да бъде събрана надеждна и съпоставима информация, която да обхване периода от 2008 г. досега, чрез което да се установят евентуални промени в поведението на компаниите в разглеждания сектор.

Пълния текст на решението от 2009 г. можете да намерите на адрес:

http://reg.cpc.bg/De...ecID=300015570"
  • 0

#85 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 11 март 2011 - 11:54

Прав си за всичко.

Обаче до колкото си спомням не е имало такъв спад от 2,65лв на 1,65лв. през 2008ма.

1,65 беше цената някъде около 2006г.

Октомври 2009 година даже беше 1.63, спомням си го супер добре. Беше обаче за 3 дена и после почна да поскъпва и аз лятото 2010 си продадох дизеловото браво... защото харчеше повечко.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#86 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 11 март 2011 - 16:44

Октомври 2009 година даже беше 1.63, спомням си го супер добре. Беше обаче за 3 дена и после почна да поскъпва и аз лятото 2010 си продадох дизеловото браво... защото харчеше повечко.

Даже си мисля че беше по-рано, пролетта на 2009та според мен, може и да се лъжа, но със сигурност си спомням че както беше 2.65 по едно време беше паднал с цяло левче на литър :bigemo_harabe_net-110: А дано и сега така да стане..
  • 0
Follow your own star...

#87 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 12 март 2011 - 06:35

Едва ли... :(
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#88 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 12 март 2011 - 14:59

Щях да си спомням този фрапиращ спад....Такива ниски цени не съм виждал от 6 години.
  • 0

#89 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2011 - 12:25

Айде аз понеже си имам записано кога, колко и за колко съм зареждал да ви осветля:

макс - 8.7.2008 - Petrol 2.61lv
мин - 13.3.2009 - OMV 1.66lv.
последно - 7.3.2011 - Lukoil 2,52lv
  • 0

#90 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил: