Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Размисли за газов инжекционза CLK200 Kompressor

• Please log in to reply
123 мнения по тази тема

#106 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 септември 2012 - 09:42

@Kainy аз направих почти същото, но ми излезе на половината на твоята цена, защото частите не са Landi Renzo.
При мен бутилката е тороидална (на мястото на резервната гума), зарежда се до бензина, под капака не се виждат маркучи, кабели, жици...
Имам си бутоните, лампичките за нивото на газта в бутилката, минава на бензин автоматично и т.н.

Откакто е монтирана (вече към 5000 км) е изгорила около половин резервоар бензин...

Окончателно разхода ми е около 13/100 в града (с 46 л. минавам 340 - 350 км), не че я юркам много, но определено не пестя, но съм с ръчни скорости. Извън градско под 9.5/100 не успях да я смъкна, но ако я настъпвам на магистралата си стига и 10 и това ме дразни повече.

На бензин разхода си остава 11 - 12 в града, 7 - 8 извънградско.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#107 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 септември 2012 - 08:58

Както написах и в другата тема, вчера настроихме системата да впръсква 25% по-малко газ, което все още не мога да разбера дали го усещам в разлика в мощността и когато изразходвам и тази бутилка, ще споделя какъв е разхода. Ще се опитам да направя всичко възможно да изкарам тази бутилка възможно най-икономично, да видя до колко може да се свали, въпреки че попринцип няма да я карам така, но поне като ориентир. Иначе ако си докарам 15/100 градско с нормално настъпване, то това ми е предостатъчно.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#108 Carlito

Carlito

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor(W208)/163 h.p /December 2001, Black/Elegance/TV/Navi/Xenon/Grey leather saloon/Automat.

Публикувано 12 октомври 2012 - 19:03

Здравейте!
След всичко казано - някой би ли се наел да направи едно резюме което да ме ориентира към най- добрата опция за ГИ ?
Имайки предвид че искам :

1.Минимална загуба на мощност
2.Майсторите да са изпитани
3.Хареса ми онова за "къстъм" историята за която Хулигана и КДЛ споменаха по - назад .

Моля включее следните данни кчо ви се занимава :

Марка / модел на системата
Адрес и име на майсторите
Цена и допълнителни коментари.

Не съм зорлия но както каза един колега тука - защо да давам 50 лв като мога да мина с 20 лш за Х километри :smoke
Мерси предвартелно за инфото ...БТВ: Ще има и среща на клуба скоро че ми е много мерак да джойна една такава ?

Поздрави :beer
  • 0

#109 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 октомври 2012 - 22:18

Аз ще те пратя в кв. Илиянци, в сервиза където си газифицирах ЦЛК-то и вече 20'000км съм предоволен.
Друг обаче ще те прати другаде.
Един ще каже че българските Фобос и Бардолини са перфектни, друг обаче ще каже че Ланди и Принс са най-доброто в света..... друг е въпроса нужна ли е такава с-ма за твоята кола.
Някъде ще чуеш че 700-800лв стигат за твоята кола, другаде че 1400лв не са достатъчни....
Истини много, пожелавам ти бързо да откриеш своята ;)

Този пост е редактиран от Алфонсо: 12 октомври 2012 - 22:19

• 0

#110 5-KOB

5-KOB

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Интереси:Бойни изкуства, Коли , Мотори и...
  • Автомобил:
    SLK 230 KOMPRESSOR
    C 180 ESPRIT
    С 200 ELEGANCE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 10:24

Хайде и аз да се включа!
На w202-ката 1.8 и сложих навремето Фобос..
Вече 6г. я карам,има навъртяни 120 000 км. на газ
като я карах като Учебна 4 г.
Доволен съм,настройките ги правих сам с майсторите,
и докато не почна да върви като на бензин,не се спрях...
Вдига бързо 195км/ч... Разхода е 13 градско,и 10 извън,при стабилно каране

Иначе на SLK-то му сложих BRC в Дружба
Казаха ми,че на компресорните мотори им трябва изпитана марка...
Сондирах и други мнения,и се оказа че Ланди не са слагали на SLK.. и CLK..
В BRC поне признаха,че са монтирали на CLK kompressor...
Доволен съм! Понеже ми се прибира тавана,трябваше много работа...
Скрихме зареждачката в резервоара,а бутона и скалата ( която показвп точно )
на мястото на запалката...И БЕЗ ТВА В КОЛАТА МИ НЕ СЕ ПУШИ ;-)
Разлика м/у газ/бензин НЯМА!!!
Гонил съм се със стария мотор с Е-класа 2004 г... До 215 км/ изкрета с мен
Ама после натиснах педала до долу,и я оставих назад...вдигнах 230км/ч и имаше още
потенциал... Сега,с новия мотор още не съм сменил настройките на газ за 230-ка,ама и са
яде асфалта,като изключа блокажа :-) Разход от 13-16 градско и 10-11 извън при скорост 170-180 почти навсякъде...
Разлика газ-бензин НИКАКВА! Понеже мястото за резервната е малко,сложих 26 литрова,стандартна,и
се събра точно вътре...събира 21л.
  • 0
Мерцедеса трябва да се кара все едно е краден!

#111 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 13 октомври 2012 - 11:42

:beer

Този пост е редактиран от mbthepower: 13 октомври 2012 - 22:33

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#112 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 13:37

Аз мога да ти резюмирам моето, че е от скоро...

CLK 200 Komp 192hp със система Landi Renzo Omegas и 60л бутилка в багажника (събира 45) на стойност 1400лв (реално 1350лв, 20лв за 60л вместо 40л и 30лв за зареждане през капачката на бензина). За слагането, отиваш на http://landi.bg/servizi/sofiq.html и си избираш най-близкия до теб сервиз. На мен лично ми препоръчаха този на Маргел, но там трябваше да чакам 2 седмици, докато в Тотал12 ми я сложиха на следващия ден.и съм доволен от изработката, въпреки че идея си нямам каква е оптималната технология на инсталация. Освен това в Маргел искат малко повече пари за "екстрите", т.е. бутилката и мястото за зареждане.

Що се отнася до настройката, тя е супер лесна и става с едно натискане в програмата на системата. Вече ако искаш допълнителни глезотийки, като да ти впръсква малко бензин при екстремно натоварване и т.н. това си се прави допълнително. Аз съм намислил да си взема кабелчето и да си я цъкам сам (20-тина лв е). Разлика в мощността, както споменаха преди мен, няма никаква. Даже качих стария собственик и му дадох да я кара, без да му казвам на какво гориво е и изобщо не разбра, а я кара доста "грубо" :)
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#113 5-KOB

5-KOB

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    SLK 230 KOMPRESSOR
    C 180 ESPRIT
    С 200 ELEGANCE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 13:59

Е,КАРАЛ Я Е КАТО ЧУЖДА..! :-D
  • 0

#114 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 17:18

Колеги, настройката не е чак толкова лесна... Натискаш 2 пъти и тръгва, освен ако не си с obd система. Там е значително по-приятно и прецизно.
Колкото до Ланди, не знам откъде измисли тази откровена глупост, че не са монтирали на CLK и SLK. За SLK може, но доста компресорни са конвертирали. И то само поради факта, че SLK е малка кола и непопулярен избор за газифициране.
Видях с очите си екселския файл и имаше адски много компресори.
Моля ви, не си измисляйте неща, които злепоставят реномето на нечий бизнес. Не е коректно.
  • 0

#115 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 21:19

Аз ще те пратя в кв. Илиянци, в сервиза където си газифицирах ЦЛК-то и вече 20'000км съм предоволен.

Къде в Илиянци я монтира, че има на две места там, където монтират газови уредби. :)
  • 0
Публикувано изображение

#116 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 октомври 2012 - 23:18

ул Цинерария №31 ;)
  • 0

#117 5-KOB

5-KOB

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    SLK 230 KOMPRESSOR
    C 180 ESPRIT
    С 200 ELEGANCE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2012 - 09:23

Колеги, настройката не е чак толкова лесна...
Колкото до Ланди, не знам откъде измисли тази откровена глупост, че не са монтирали на CLK и SLK. За SLK може, но доста компресорни са конвертирали. И то само поради факта, че SLK е малка кола и непопулярен избор за газифициране.
Видях с очите си екселския файл и имаше адски много компресори.
Моля ви, не си измисляйте неща, които злепоставят реномето на нечий бизнес. Не е коректно.

Нали се сещаш,че за да го напиша,е станало!!!?
Не те знам какъв фийл,и кога си го глелал,и най-вече КЪДЕ!!!,ама като ходих да питам,преди година на кръстовището при Балкан Стар,ме гледаха като извънземен,и тепърва почнаха да умуват какво,как,и защо да слагат,а ако не ставало с един,щели да сложат друг! Разбираш ли ме?! ;-)
В BRC си казаха,че SLK не са правили,НО СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН!
Що се отнася до настройките,си ги правих ръчно,с лаптопа в колата,и поне 40-50 км разстояние! ;-)
  • 0

#118 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2012 - 09:57

Мдаа... интересно, преди за официален сервиз си излизаше само Танев, в сградата на Маргел.
Имат един списък с успешно конвертирани модели, точно какви компоненти, кога, какви проблеми е правила (ако е) и т.н.
Този списък го ползват централата в БГ и си го обсъждат с италианците.

Но явно централизирания модел се е децентрализирал и... щом казваш, че е така... поне на мястото, където си ходил, е така!
БРЦ са също много солидна фирма, няма въобще място за съмнение.
ОБД ли е твоята или класически ГИ с ръчни коефициенти?

Прикачени файлове

• 0

#119 5-KOB

5-KOB

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Автомобил:
    SLK 230 KOMPRESSOR
    C 180 ESPRIT
    С 200 ELEGANCE
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2012 - 10:31

Е,аз като гледам съм бил във втория,в Х.Димитър "Тотал12" май беше
  • 0

#120 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2012 - 16:40

За Тотал 12 знам че бяха слагали на CLK-та преди мойто, но не на много. Все пак им се доверих, може би защото наистина нямаше за кога да чакам. Отделно са си доста опитни момчета и работят много бързо. Колата я оставих в 9 сутринта и си я взех в 5:30, като нямаше и следа че са пипали нещо, с изключение на 60л чудовище в багажника и свинските опашки под капака :D
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни