Ама много лесно плюем по полицаите и КАТ, колеги. Не го разбирам това...Нямаме култура на пътя..това е. Малки са ни глобите, големи претенциите и нарушенията. Ако зависеше от мен....щях да праскам огромни глоби за нарушения, паркиране на забранени места и всякакви нередности.. Писна ми да гледам как коли карат в бус лентата, например ...Вие правите ли го? Аз никога не съм..
СВИНЕ сме по пътищата..това е, не спазваме правила, закони, нищо...Почваме да го правим едва когато стане беля (не дай боже). Предлагаме подкуп на полицаи, за да ни се размине....обвиняваме тоя, оня..все ние сме най-правите и праведните...
Понеже Мишо спомена Англия. Там в бус лентата имат право да карат и таксита. И няма нарушения, защото камери има монтирани на гърбовете на автобусите. И глобите са солени. Тука кво...нищо, всички са готови да направят паметник на хлапето, взривило камерата...
Ми браво..
Хах много ме кефиш каква си праведна, по постовете ти направо светица се изкарваш, ако не си монахиня пък на..

А за тия долни СВИНЕ дето паркират неправилно как не ги е срам, вместо да отидат да паркират през 3 квартала, да се поразходят 2 часа до мястото за където са тръгнали, после да се върнат обрато до автомобила си и да си загубят половината работен ден, те паркират неправилно, БЕЗСРАМНИЦИ!!! А тия дето карат в бус лентата.. За тях думи нямам просто, вместо на всяко включване към главен път те да се "наместят" в средната лента без да се съобразяват дали има някой там или не, те карат в бус лентата докато се ускорят и докато се освободи място в средната лента където да се включат.. ДОЛНИ ИЗМЕКЯРИ казвам аз на тия хора, как така ще чакат да се освободи място в средната лента и по този начин ще "пречат" на автобусите.. а то такова нещо като ускоряване кви са тия работи, от завоя директно със 60 се хакаш във средната лента, ей тва е, кво ще чакаш някой да те пусне.. Ами тия безмозъчни хора дето 100м преди отбивката се отместват в бус лентата и чакат да дойде отбивката?.. Те пък от къде на къде.. От средната лента НАЙ-МНОГО 2 метра преди завоя остър десен минаваш през бус лентата и си завиваш, ей тва е!!!
Хаххаха направо ще умра от смях тва "праведните"(в кавички защото аз не смятам че има праведни хора, има само хора които се правят на такива) хора са голяма комедия.. Колежке LiL нали ти е ясно че докато за всяко включване към главен път трябва да се минава през бус лентата, както и за всяко отбиване от главен път, в нея просто няма как да няма коли?... А на кръстовищата? Обръщала ли си внимание кога лентата за надясно се превръща от бус лента в лента за надясно?.. Или по просто казано кога свършва жълтата маркировка?.. Има няма 20 метра преди кръстовището.. Демек какво, трябва средната лента винаги да е задръстена с коли, буквално до самото кръстовище, като всъщност една голяма част от тия коли са за дясната лента?.. Доста логично.. За да се събуди желание у хората да спазват изобщо някакви правила, трябва първо да се създадат условия за това.. Ей така като си говорим за правилно паркиране, ти смяташ ли че в София има законосъобразни места за всички автомобили, които са в града?.. Че и още малко освен тях за "пришълците"...А да и чакай тъкмо споменахме за Англия, те там имат бус лента и на магистралите ако не се лъжа, така наречената М4 (ако не се лъжа), дето във всеки епизод на Top Gear я "споменават с добро", даже един път бяха показали запис на няколко часово задръстване през което време бяха минали 3-4 автобуса през нея, и естествено нито една кола защото както ти каза там глобите са солени.. Но така е, важно е автобусите да могат да се движат... Дайте да си отрежем 1/3 от пътищата, за да хвърчат автобусите, които представляват колко.. 1% от трафика? 10%?.. При всички положения не и 33%... Доста смислено наистина.. Не че аз карам в бус лентата, някак си не ми е тръпка, но това в никакъв случай не означава че я уважавам като лента и че я смятам за смислена..
А за рушветите.. Пак нещо много си се объркала.. Аз като един редовно спонсориращ нашите любими полицаи много набързо ще ти обясня как стоят нещата, че гледам не си наясно.. Подкупи се дават за да ни се размине така ли?.. Кое да се размине? Отнемането на точки? Защото ми е голям проблем всяка година да давам по 80лв да си възстановя 13 точки ли?.. Не, аз когато съм "черпил" съм го правил за да не ходя после в кат да си изчакам живота по опашки и да плащам глоби.. Не искам да си губя времето с глупости.. И до сега се е случвало 2 пъти, единия път направих десен завой с малко повече газ, задницата се плъзна и айде палката.. Не съм застрашил никой тъй като пътя беше абсолютно празен, но да, нарушение си е спрямо закона.. Другия път беше че качвах един баир, беше вечерта, карам си на 4та колата започна да умира, на 3та никакво ускорение, отзад започнаха да ме натискат, включвам на втора и давам газ и както си карам, от колоната успоредно на пътя паркирани на тротоара коли, вратата на една от тези коли 10м пред мен беше отворена с ритник, при което от нея изскочи полицайчето и айде палката.. Ако в този момент гледах в огледалото за обратно виждане, а не в пътя, най вероятно щях да го прегазя, или да се блъсна в насрещното, защото на двупосочен тесен път някак си нямаше как да карам на 2 метра от паркираните отстрани коли.. Знаеш ли какво е ей така от тъмното докато караш пред теб една произволна кола да и се отвори врата и някой да ти изскочи от нея на пътя?.. От тогава насам получавам сърцебиене като видя човек да се разхожда по пътя който карам, а като минавам покрай паркирани автомобили, дори и да спазвам дистанция от тях, намалям.. И знаеш ли за кво беше цялата работа? 63км/ч при 50км/ч ограничение.. пак не съм създал опасност за движението, но да, нарушение е на закона.. Съжалявам че карам 70 коня кола по баир нагоре, може би трябваше да карам с 30км/ч на първа, да ме напсуват 20 коли зад мен и да ме изпреварят през насрещното движение, защото имат по бързи коли..
Надявам се си ми разбрала мнението за полицаите и няма нужда да употребявам цинизми.. Като обобщение на казаното ще повторя това което казах по нагоре - за да изискваш изобщо от някой да спазва някакви закони, трябва да създадеш условия за това, тези закони да са изпълними и да може човек да живее с тях, а не да те потопят във водата и да ти кажат "айде дишай сега.."