Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Гръмнаха радар на КАТ...

• Please log in to reply
65 мнения по тази тема

#46 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 17 януари 2011 - 22:40

Не ми е силна страна, верно е. Уча за инженер, все пак :D . Но ако от тия 10лв., 5 да останат за тях, за 1 час 5 акта по 5лв., за 3 часа висене в храстите - 75лв... Аз така го виждам. Твааа с наемането на 'хрътките' ми звучи точно като има хора-има проблем, няма хора-няма проблем. Разликата, като се състави такива екип е, че полицаите ще трябва да делят с тях - оп, пак останаха кинти само за семки... Поне да е легално, е моята идея ;)

Нито ти, нито аз ще оправим държавата и полицията тук във форума, тъй че по-добре да вземем по едно такси(да не им даваме повод за корупция) и да седнем да пием по няколко бири, дискутирайки нещо по-полезно. И аз за инженер се цаня, ама и бая икономика учихме в ТУ-то.

Това дето съм писал със сигурност може да се оптимизира, възможно е да е и грешно. В случая, важното е че няма воля за промянана текущото състояние, което е показателно и достатъчно, за да си останем в каменната ера.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#47 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 януари 2011 - 22:54

Та темата я разводнихме ,но може пък и да излезе нещо хубаво-ако искате да направя отделна тема-нарушения на властите и там всеки да описва какво е видял,дали е писал жалба и как се развива-така в релано време всеки от нас ще знае какво се случва...и ако наистина се случи -всеки следващ ще е по уверен-а ако не се случва-много хора ще натиснем да се случи..
Вие какво мислите?

Поздрави

Ако направиш такава тема, ще трябва да доплащаме за допълнително място на сървъра на форума, по-добре да направиш тема "Как властите ми помогнаха, след като подадох жалба" - празнотата и ще е показателна. Примери имам много, с документация, не само полиция, всички са еднакви. Редовите полицаи(КАТ-аджии) правят каквото им се нареди, вяно има гнили ябълки, ама като цяло не са изроди.
  • 0

#48 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 януари 2011 - 23:17

Не ми е силна страна, верно е. Уча за инженер, все пак :D . Но ако от тия 10лв., 5 да останат за тях, за 1 час 5 акта по 5лв., за 3 часа висене в храстите - 75лв... Аз така го виждам. Твааа с наемането на 'хрътките' ми звучи точно като има хора-има проблем, няма хора-няма проблем. Разликата, като се състави такива екип е, че полицаите ще трябва да делят с тях - оп, пак останаха кинти само за семки... Поне да е легално, е моята идея ;)

И това не е решение колега. По този начин пък колкото и да си изряден и да не си в нарушение все ще намерят за какво да се заядат, че да вържат заплатата.
Според мен първото нещо, което трябва да направят е да намалят глобите и да въведат нещо като разсрочено плащане за по груби провинения, защото не може все пак ако вземаш 350лв. заплата те да ти пишат 200лв акт и да искат да си го платиш на време, ( това с цел по-голяма събираемост за по кратко време и мен лично ако законово ми бъде наложена по малка ) Друго което е също така наложителна промяна според мен е ако се налага вземане на книжка за определен период от време да бъде въведена реформа, която да позволява ние ( в рамките на определен период от време) сами да определим кога да ни отнемат книжката ( за какъвто период се налага) - това примерно би било полезно за професионалните шофьори и за тези, на които работата им пряко зависи от мобилността им. А относно шофиращите в нетрезво състояние според мен при първо провинение много солена глоба( която да могат да си я разсрочат) и отнемане на книжка за период от поне 1-2г, за второ провинение - в зависимост от промилите или пак солена глоба и без книжка за 3-4г., или без право на свидетелство за управление до живот + полагане на обществено полезен труд.
А относно корупцията мисля, че каквото и да се направи тя не може да бъде спряна.
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#49 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 17 януари 2011 - 23:25

Добре де, а няма ли къде да даваме мнения и препоръки на тая "държава" ( a.k.a. властите )?! Винаги съм се чудил по този въпрос. Че няма да ни вземат под внимание, вярно е, но от опит глава не боли. И без друго мъдрим тук какви ли не интересни хрумвания. Някой подхвърлени, други подплътени - все ще се намери някой разбиращ в точната област, че да придобият завършен вид. Поне с това може да сме полезни, защото не очаквам Б.Б. да ни посети форума и да види ние какво мислим :D .

П.П. "И аз за инженер се цаня, ама и бая икономика учихме в ТУ-то."
Не знам коя специалност си бил, но ние от "Автоматиката" и дума не сме обелвали за икономика.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#50 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 18 януари 2011 - 08:38

Мен лично идеята на Самурая ми допада. И може да не се касае само за МВР ами и за всички случаи на съвестно или безхаберно отношение, било то в община, данъчно и прочие други непривлекателни места в родината, където се налага да се сблъскваме с държавната машина.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#51 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 януари 2011 - 09:45

Според мен първото нещо, което трябва да направят е да намалят глобите и да въведат нещо като разсрочено плащане за по груби провинения...

Е то идеята на глобите е, понеже знаеш, че са сурови, да те възпират от нарушения, а не глобите да бъдат по-достъпни за по-голям кръг от хора, та да могат по-спокойно да си нарушават правилата. Затова, логиката е, когато много хора не се съобразяват с налаганите наказания, те да се завишават, защото явно не си изпълняват функцията. Проблемът е, че хората не са еднакви и това, което за един е огромно наказание, за друг е нищо и половина.

Затова, по-правилният подход, поне според мен, е както е в скандинавските страни - глобите са ти % ог годишния доход за предходната година. Имаше една прочута история за някакъв шеф от Нокиа, който го бяха глобили десетки хиляди евро за някакво дребно нарушение, защото предната година е декларирал милиони евро доход.

Ама у нас и това няма да работи, защото най-скъпите коли у нас обикновено ги карат безработни и безимотни, а колите не са техни.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#52 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 януари 2011 - 15:15

Затова, по-правилният подход, поне според мен, е както е в скандинавските страни - глобите са ти % ог годишния доход за предходната година. Имаше една прочута история за някакъв шеф от Нокиа, който го бяха глобили десетки хиляди евро за някакво дребно нарушение, защото предната година е декларирал милиони евро доход.

Ама у нас и това няма да работи, защото най-скъпите коли у нас обикновено ги карат безработни и безимотни, а колите не са техни.

Е тогава мутрагените със скъпите джипове ще се родят, та те са всички безработни, а колите са им на приятели или фирми!
  • 0

#53 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 януари 2011 - 18:35

Добре де, а няма ли къде да даваме мнения и препоръки на тая "държава" ( a.k.a. властите )?! Винаги съм се чудил по този въпрос. Че няма да ни вземат под внимание, вярно е, но от опит глава не боли. И без друго мъдрим тук какви ли не интересни хрумвания. Някой подхвърлени, други подплътени - все ще се намери някой разбиращ в точната област, че да придобият завършен вид. Поне с това може да сме полезни, защото не очаквам Б.Б. да ни посети форума и да види ние какво мислим :D .

П.П. "И аз за инженер се цаня, ама и бая икономика учихме в ТУ-то."
Не знам коя специалност си бил, но ние от "Автоматиката" и дума не сме обелвали за икономика.

Уча във УАСГ - специалност ВиК. И учим к'вот ни падне от електротехника до философия.
  • 0

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#54 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 януари 2011 - 18:48

Е то идеята на глобите е, понеже знаеш, че са сурови, да те възпират от нарушения, а не глобите да бъдат по-достъпни за по-голям кръг от хора, та да могат по-спокойно да си нарушават правилата. Затова, логиката е, когато много хора не се съобразяват с налаганите наказания, те да се завишават, защото явно не си изпълняват функцията. Проблемът е, че хората не са еднакви и това, което за един е огромно наказание, за друг е нищо и половина.

Да така е, обаче е факт, че събираемостта на глоби в България е малка. Може да не ги намалят, но нека се въведе нещо като разсрочено плащане за определен период от време, защото както казваш за някои 100лв. са малко, но за други и 10лв са си сума. И другото, което мен много ме дразни е това че ако ми напишат акт в София ( а аз съм на отчет в Исперих) аз трябва да ходя задължително да си го платя където се водя на отчет. В 21 век и при това развитие на телекомуникационните технологиии това е голяма глупост. Заради един акт 4 пъти съм ходил до Исперих - 3 пъти да го проверявам и презаверявам, и 1 за наказателно постановление. Е за да си платя глобата от 100лв като съвестен гражданин аз похарчих около 500лв за гориво и най-вече отсъствах общо седмица от работа и училище. Е с тази тромава система, която действа навсякъде в България не мисля, че може някога да излезем от криза и да настигнем развитите страни.
  • 0

Публикувано изображение

#55 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 18 януари 2011 - 20:18

Ама много лесно плюем по полицаите и КАТ, колеги. Не го разбирам това...Нямаме култура на пътя..това е. Малки са ни глобите, големи претенциите и нарушенията. Ако зависеше от мен....щях да праскам огромни глоби за нарушения, паркиране на забранени места и всякакви нередности.. Писна ми да гледам как коли карат в бус лентата, например ...Вие правите ли го? Аз никога не съм..
СВИНЕ сме по пътищата..това е, не спазваме правила, закони, нищо...Почваме да го правим едва когато стане беля (не дай боже). Предлагаме подкуп на полицаи, за да ни се размине....обвиняваме тоя, оня..все ние сме най-правите и праведните...

Понеже Мишо спомена Англия. Там в бус лентата имат право да карат и таксита. И няма нарушения, защото камери има монтирани на гърбовете на автобусите. И глобите са солени. Тука кво...нищо, всички са готови да направят паметник на хлапето, взривило камерата...
Ми браво..

Хах много ме кефиш каква си праведна, по постовете ти направо светица се изкарваш, ако не си монахиня пък на.. :D А за тия долни СВИНЕ дето паркират неправилно как не ги е срам, вместо да отидат да паркират през 3 квартала, да се поразходят 2 часа до мястото за където са тръгнали, после да се върнат обрато до автомобила си и да си загубят половината работен ден, те паркират неправилно, БЕЗСРАМНИЦИ!!! А тия дето карат в бус лентата.. За тях думи нямам просто, вместо на всяко включване към главен път те да се "наместят" в средната лента без да се съобразяват дали има някой там или не, те карат в бус лентата докато се ускорят и докато се освободи място в средната лента където да се включат.. ДОЛНИ ИЗМЕКЯРИ казвам аз на тия хора, как така ще чакат да се освободи място в средната лента и по този начин ще "пречат" на автобусите.. а то такова нещо като ускоряване кви са тия работи, от завоя директно със 60 се хакаш във средната лента, ей тва е, кво ще чакаш някой да те пусне.. Ами тия безмозъчни хора дето 100м преди отбивката се отместват в бус лентата и чакат да дойде отбивката?.. Те пък от къде на къде.. От средната лента НАЙ-МНОГО 2 метра преди завоя остър десен минаваш през бус лентата и си завиваш, ей тва е!!!

Хаххаха направо ще умра от смях тва "праведните"(в кавички защото аз не смятам че има праведни хора, има само хора които се правят на такива) хора са голяма комедия.. Колежке LiL нали ти е ясно че докато за всяко включване към главен път трябва да се минава през бус лентата, както и за всяко отбиване от главен път, в нея просто няма как да няма коли?... А на кръстовищата? Обръщала ли си внимание кога лентата за надясно се превръща от бус лента в лента за надясно?.. Или по просто казано кога свършва жълтата маркировка?.. Има няма 20 метра преди кръстовището.. Демек какво, трябва средната лента винаги да е задръстена с коли, буквално до самото кръстовище, като всъщност една голяма част от тия коли са за дясната лента?.. Доста логично.. За да се събуди желание у хората да спазват изобщо някакви правила, трябва първо да се създадат условия за това.. Ей така като си говорим за правилно паркиране, ти смяташ ли че в София има законосъобразни места за всички автомобили, които са в града?.. Че и още малко освен тях за "пришълците"...А да и чакай тъкмо споменахме за Англия, те там имат бус лента и на магистралите ако не се лъжа, така наречената М4 (ако не се лъжа), дето във всеки епизод на Top Gear я "споменават с добро", даже един път бяха показали запис на няколко часово задръстване през което време бяха минали 3-4 автобуса през нея, и естествено нито една кола защото както ти каза там глобите са солени.. Но така е, важно е автобусите да могат да се движат... Дайте да си отрежем 1/3 от пътищата, за да хвърчат автобусите, които представляват колко.. 1% от трафика? 10%?.. При всички положения не и 33%... Доста смислено наистина.. Не че аз карам в бус лентата, някак си не ми е тръпка, но това в никакъв случай не означава че я уважавам като лента и че я смятам за смислена..

А за рушветите.. Пак нещо много си се объркала.. Аз като един редовно спонсориращ нашите любими полицаи много набързо ще ти обясня как стоят нещата, че гледам не си наясно.. Подкупи се дават за да ни се размине така ли?.. Кое да се размине? Отнемането на точки? Защото ми е голям проблем всяка година да давам по 80лв да си възстановя 13 точки ли?.. Не, аз когато съм "черпил" съм го правил за да не ходя после в кат да си изчакам живота по опашки и да плащам глоби.. Не искам да си губя времето с глупости.. И до сега се е случвало 2 пъти, единия път направих десен завой с малко повече газ, задницата се плъзна и айде палката.. Не съм застрашил никой тъй като пътя беше абсолютно празен, но да, нарушение си е спрямо закона.. Другия път беше че качвах един баир, беше вечерта, карам си на 4та колата започна да умира, на 3та никакво ускорение, отзад започнаха да ме натискат, включвам на втора и давам газ и както си карам, от колоната успоредно на пътя паркирани на тротоара коли, вратата на една от тези коли 10м пред мен беше отворена с ритник, при което от нея изскочи полицайчето и айде палката.. Ако в този момент гледах в огледалото за обратно виждане, а не в пътя, най вероятно щях да го прегазя, или да се блъсна в насрещното, защото на двупосочен тесен път някак си нямаше как да карам на 2 метра от паркираните отстрани коли.. Знаеш ли какво е ей така от тъмното докато караш пред теб една произволна кола да и се отвори врата и някой да ти изскочи от нея на пътя?.. От тогава насам получавам сърцебиене като видя човек да се разхожда по пътя който карам, а като минавам покрай паркирани автомобили, дори и да спазвам дистанция от тях, намалям.. И знаеш ли за кво беше цялата работа? 63км/ч при 50км/ч ограничение.. пак не съм създал опасност за движението, но да, нарушение е на закона.. Съжалявам че карам 70 коня кола по баир нагоре, може би трябваше да карам с 30км/ч на първа, да ме напсуват 20 коли зад мен и да ме изпреварят през насрещното движение, защото имат по бързи коли..

Надявам се си ми разбрала мнението за полицаите и няма нужда да употребявам цинизми.. Като обобщение на казаното ще повторя това което казах по нагоре - за да изискваш изобщо от някой да спазва някакви закони, трябва да създадеш условия за това, тези закони да са изпълними и да може човек да живее с тях, а не да те потопят във водата и да ти кажат "айде дишай сега.."
  • 0
Follow your own star...

#56 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 януари 2011 - 21:10

Хах много ме кефиш каква си праведна, по постовете ти направо светица се изкарваш, ако не си монахиня пък на.. :D

Хаххаха направо ще умра от смях тва "праведните"(в кавички защото аз не смятам че има праведни хора, има само хора които се правят на такива) хора са голяма комедия..

А за рушветите.. Пак нещо много си се объркала..

Всъщност...не съм светица и няма опасност след смъртта ми да ме канонизират за такава...и монахиня не съм, както не съм и праведна...
Нещо си сбъркал, ако ми вменяваш такива заслуги...
Това каква съм и не съм в личният ми живот няма нищо общо с това каква съм зад волана и по пътищата...прави разлика.
По пътищата съм ИЗРЯДНА, праведна и т.н....епитети измисляй каквито ти е кеф... не ме е срам да си го призная-да...Когато ми се случи да не съм, ще си призная.

Много си кисел...мнението ми не е меродавно, не се впрягай чак толкова... ...
  • 0

#57 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 18 януари 2011 - 21:31

Всъщност...не съм светица и няма опасност след смъртта ми да ме канонизират за такава...и монахиня не съм, както не съм и праведна...
Нещо си сбъркал, ако ми вменяваш такива заслуги...
Това каква съм и не съм в личният ми живот няма нищо общо с това каква съм зад волана и по пътищата...прави разлика.
По пътищата съм ИЗРЯДНА, праведна и т.н....епитети измисляй каквито ти е кеф... не ме е срам да си го призная-да...Когато ми се случи да не съм, ще си призная.

Много си кисел...мнението ми не е меродавно, не се впрягай чак толкова... ...

И ти не вземай толкова на сериозно думите ми, просто няма безгрешни хора, тези които се мислят за такива, особено когато парадират едва ли не с това (защото от постовете ти точно така изглежда, наистина, не те мразя, че да те следя под лупа какво пишеш или нещо такова, просто съм останал с такова впечатление от твоите мнения на които съм попадал), са изкуствени за мен.. Едно е никога да не са те хващали да грешиш, друго е никога да не си грешила, независимо дали си забелязала или не че си го направила.. На пътя си говорим нали, аз залагам каквото кажеш че се е случвало да настъпиш забранена маркировка, била тя непрекъсната линия, остров, или да не заковаваш на всеки стоп точно на линията прекарана през стълба на стопа напречно на пътя.. И понеже съм сигурен че е така, за мен не важи твърдението ти че си изрядна, защото когато има изключения от принципа той престава да бъде такъв.. Лично аз смятам че е невъзможно да си изряден, по ЗДП всичко е или черно или бяло, но на пътя не е точно така..
  • 0
Follow your own star...

#58 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 януари 2011 - 21:52

Oтдавна спряхте с дискусията и се отплеснахте в лични нападки.
  • 0

#59 zruncho

zruncho

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:пловдив
  • Автомобил:
    c220 cdi, 2004g.

Публикувано 18 януари 2011 - 22:29

Да,може да се върнете на темата за бирата и мезето:)
Колеги, много дълги коментари пишете и ми отнема много време да ги изчета:)
  • 0

#60 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 19 януари 2011 - 00:31

Колега Рамбо-първо-лични нападки-аре нема нужда-всеки дава мнение ,а не репликира за конкретно нещо давайки определения..."светици" и прочее-виждам ,че си сложил весела картинка след репликата ,ама все пак трябва да сме по нежни със и без това малкото дами в форума.
Лил може и да кара като светица,може и да е нарушила нещо-ти това обаче няма как да го знаеш-нито аз-тя просто казва какво и е мнението-както и ти си дал във втората част на поста си определение кое за теб е правилно или какво може да се направи-всички грешим-аз навремето съм карал като камикадзе-сега само се връщам назад и се чудя-защо!?!?!?за какво съм нарушавал какви ли не закони и изобщо правила за безопасност...сега не намирам смисъл...но тогава съм бил на друг акъл...

Не е толкова важно дали си сгрешил нещо неволно-важна е нагласата да си изряден-да искаш да спазваш правилата-заради собствената си безопасност и тази на останалите-а ако ги спазваш само за да не ти се напише акт-тгава са много зле нещата (не визирам никои конкректно)

И по твоето мнение има забележки-щото ако искаме да се оправи движението трябва да се събори половин София и да се направят пътища-факт-Столицата е строена откъм пътища за не повече от 50 000 до 100 000 коли...а те са мноооого повече...има много безмислия -ама има си служби точно за такива неща-не ти харесва някои знак или смяташ ,че е неправомерно сложен(или каквато и да е пътна нередност)-даваш жалба и ако е основателна-би трябвало да се уважи...и така.

И пак да се върна на нарушенията-сам казваш ,че предпочиташ да си спестиш всички разправий и да дадеш пари-=по бързо и по лесно е...да ама-е нарушение на закона -и то криминално такова-дано ме разбираш правилно...живеем във общество и ще се наложи да се съобразим със това което то прави-пък било и не по наш вкус,а ако всеки иска да я кара по бързия и лесния начин-не се чудете ,че дебнат от всяко храстче-има за какво.

А иначе се надявам ,че си ме разбрал правилно и не се обиждаш-просто те съветвам да не даваш определения за някои ,пък било то и на майтап или пък по няколко мнения във форума

Поздрави
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни