Гръмнаха радар на КАТ...
Започната от vencislav, 13 яну 2011 - 19:46:40
65 мнения по тази тема
Публикувано 14 януари 2011 - 21:22
Съжалявам,ако съм те засегнал или обидил колежке.На 33години съм и заставам за думите си.Дано ти или мъжа ти не сте полицай,че от тях или лошо или нищо.
Относно толерирането във форума,мисля,че всеки може да пише каквото чувства и мисли,а всеки си решава за себе си дали е съгласен и подкрепя писането.
Относно толерирането във форума,мисля,че всеки може да пише каквото чувства и мисли,а всеки си решава за себе си дали е съгласен и подкрепя писането.
Публикувано 14 януари 2011 - 22:32
Ами като ще е така-аз съм бил полицай 10 години-хайде живи здрави да се видим на някое събиране и ще ти обясня какво съм правил и да видим обществото от мен ли е спечелило повече или от теб и дали пак ще кажеш ,че съм изверг и че трябва да ме е срам да изляза на улицата и жена ми да се забради и зачерни?Тва Куките не са хора бе....тва са пълни нещастници,толкова бедни и ограбени душички са тия...нямам думи за ушатите,ах какъв Срам е да си полицай в България!!!!Как не ги е срам тия смачкани идиоти да се разкарват цивилни по улицата със семействата си,като всички ги псуват.Блюстители на реда.....пожар в банята!
Бяха ми взели книжката и хляба за три месеца.Добре,че шефа ми е точен и не ме уволни.Не мога да ги гледам.
на 34 съм-почти набори
а иначе Лил е права за правилата-ако ги прочетеш ще видиш ,че има клауза за насаждане на омраза..ама нейсе-нека има и такива като теб,но бих приел истински корективи-в тоя ден в тоя час ми се случи еди какво си с еди кои си полицейски служител...и т.н.
Ама на теб ти е по лесно да ги зачеркнеш от човешкия вид всички полицаи-ами това са минимум 40 хиляди човека-тва всичкото сган ли е?
Казвал съм го и преди-иска ми се един ден-ама само един ден полицията да не отиде на работа-всички тия гадове и ушати и прочее изроди да си останат един път в къши и да не излязат на работа,,,тогава ми се иска хората с такива мнения да изкажат такова на следващия ден-когато ще са били ограбени,бити,е..ни,и унижени от всички тия които са били по силни от тях...ама все си викате-тая не е възможно да стане....нека
Аз съм бил на места по света където полиция нямаше....а трупове в къщите колкото искаш..
И изобщо навсякъде в държавата е пълно с хора които искат да сме като "белите" държави...без изобщо да осъзнават,че тогава с Българската наглост и непукизъм е свършено-когато за нарушения се влиза в затвора и се плащат големи пари за "маловажни" нарушения(за пример -в САЩ паркиране на място за инвалиди-150-200 долара-на момента!)тогава да питам аз-всичко ли ще ви е наред
Ако не сте виждали анархия през живота си..ако не сте чели за нея..ако не сте чували за нея-не си я пожелавайте
п.п.откъде толкова злоба бе хора?!?
Поздрави
Публикувано 15 януари 2011 - 00:06
Каквато е държавата, такива са полицията и народа - слаби, злободневни и дребнави.
Има какво да се желае от полицията, ама да кажем че ние сме перфектни и полицията ни репресира е смехотворно, като висококачествен канабис!
Колеги, дайте първо ние да се коригираме и да станем културни шофьори, да видим гредата в собственото си око, пък после да вадим гората от очите на полицията.
Не съм безгрешен шофьор и правя нарушения, понякога съзнателно и да обичам да карам по-бързо от позволеното(за което съм наказван законово многократно, многократно са ми правени и компромиси, къде по-скъпи, къде безплатни), ама това с взривяването на камерата е пълна идиотитя. Културата на пътя е нулева, колегиалноста също. Който е бил в други европейски държави или в САЩ, знае за какви глоби и наказния става въпрос. При нас глобите са колкото долнопробна курва харчи за кафе на ден, а пък наказанията граничат с приятното. Проблема е, че винаги си мислим, че на нас няма да ни се случи лошото, щото сме разумни "нарушители". Проблема е, че само си мислим, а лшото се случва за секунди и после ставаме мног, много, много внимателни и нетърпими към останалите "нарушители".
Я всеки честно да каже пред огледалото, докато се бръсне или гримира, на колко пешаходни пътеки не е успял да спре за да мине пешаходеца? Аз се старая да спирам по пешаходните пътеки, срам не срам, ама още пропуска понякога(най-често на София сити центъра на Арсеналски ми се случва). От както имам дете, като видя малчуган на улицата, с родител или без, спирам(преди намалявах и се опитвах да го заобиколя, кой знае колко псувни съм отнесъл), ама всеки ден виждам че 80% от шофьорите не спират(сигурно само 20% имат деца), което е лошо.
Тук имше инициатива преди време, да участваме в програма за обучение на деца по безопасно движение по пътищата, какво ще им покаже нашия клуб? Как се взривява камера за превишена скорост ли? Или как се псува полицай?
Мисля си, че ако всеки си представи, че с постъпката си възпитава детето си, дори и да няма дете, доста ще се подобри положението, както и повечето от писанията по темата.
Има какво да се желае от полицията, ама да кажем че ние сме перфектни и полицията ни репресира е смехотворно, като висококачествен канабис!
Колеги, дайте първо ние да се коригираме и да станем културни шофьори, да видим гредата в собственото си око, пък после да вадим гората от очите на полицията.
Не съм безгрешен шофьор и правя нарушения, понякога съзнателно и да обичам да карам по-бързо от позволеното(за което съм наказван законово многократно, многократно са ми правени и компромиси, къде по-скъпи, къде безплатни), ама това с взривяването на камерата е пълна идиотитя. Културата на пътя е нулева, колегиалноста също. Който е бил в други европейски държави или в САЩ, знае за какви глоби и наказния става въпрос. При нас глобите са колкото долнопробна курва харчи за кафе на ден, а пък наказанията граничат с приятното. Проблема е, че винаги си мислим, че на нас няма да ни се случи лошото, щото сме разумни "нарушители". Проблема е, че само си мислим, а лшото се случва за секунди и после ставаме мног, много, много внимателни и нетърпими към останалите "нарушители".
Я всеки честно да каже пред огледалото, докато се бръсне или гримира, на колко пешаходни пътеки не е успял да спре за да мине пешаходеца? Аз се старая да спирам по пешаходните пътеки, срам не срам, ама още пропуска понякога(най-често на София сити центъра на Арсеналски ми се случва). От както имам дете, като видя малчуган на улицата, с родител или без, спирам(преди намалявах и се опитвах да го заобиколя, кой знае колко псувни съм отнесъл), ама всеки ден виждам че 80% от шофьорите не спират(сигурно само 20% имат деца), което е лошо.
Тук имше инициатива преди време, да участваме в програма за обучение на деца по безопасно движение по пътищата, какво ще им покаже нашия клуб? Как се взривява камера за превишена скорост ли? Или как се псува полицай?
Мисля си, че ако всеки си представи, че с постъпката си възпитава детето си, дори и да няма дете, доста ще се подобри положението, както и повечето от писанията по темата.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 15 януари 2011 - 09:10
Колеги и колежки, само искам да ви напомня едно от правилата на форума, което Кеми малко по-горе също е споменала:
"Не се допуска публикуването на теми и мнения подтикващи и пропагандиращи нарушаване на закони и нормативно установени правила."
Дотук в темата поне аз не виждам точно такава пропаганда, но пък толкова обиди към полицията и КАТ... и то без конкретни мнения и предложения как да бъде променено нещо. Най-малкото не е красиво. По същия начин можем да почнем да плюем по всички доктори, архитекти, строители... то остана ли някой, който "не може" да бъде оплют в държавицата ни? Да - определено е забавление да се рита падналия, ама говори зле и за този, който го рита!
Много близо е вече темата до безсмислено и злобно плюване по определена гилдия в България и няма да се изненадам, ако в най-скоро време от модераторският екип решим не само да я затворим, но и да я изтрием. Само някой да не каже, че е изненадан или не е знаел защо е станало така.
Приканвам ви да успокоите страстите и да потърсите грешките не само в другите, но и в себе си!
"Не се допуска публикуването на теми и мнения подтикващи и пропагандиращи нарушаване на закони и нормативно установени правила."
Дотук в темата поне аз не виждам точно такава пропаганда, но пък толкова обиди към полицията и КАТ... и то без конкретни мнения и предложения как да бъде променено нещо. Най-малкото не е красиво. По същия начин можем да почнем да плюем по всички доктори, архитекти, строители... то остана ли някой, който "не може" да бъде оплют в държавицата ни? Да - определено е забавление да се рита падналия, ама говори зле и за този, който го рита!
Много близо е вече темата до безсмислено и злобно плюване по определена гилдия в България и няма да се изненадам, ако в най-скоро време от модераторският екип решим не само да я затворим, но и да я изтрием. Само някой да не каже, че е изненадан или не е знаел защо е станало така.
Приканвам ви да успокоите страстите и да потърсите грешките не само в другите, но и в себе си!
Публикувано 15 януари 2011 - 10:34
И какво излезе сега.Аз...най-големия простак и разбойник във форума.Не съм искал да нарушавам съзнателно правилата,както и да насаждам омраза срешу Милиционерите.Ама колега Samuraijack ако живееше в България щеше да си на друго мнение.Корупция и какво като ходят на работа-те не си гледат работата,а само гледат къде да пият кафе на аванта и да хапнат.Нямат почти никаква успеваемост с разкриването и залавянето на прерстъпници.Не знам случай с обир на човек на улицата или взлом на апартамент или кола и да са хванали крадеца.Тук при нас е същото: Откраднати комутатори,огледала,счупено стъкло и дръпнато радио.Защо не застанете и от страната на потърпевшите.Или извинявайте вие може би не сте ограбвани.Никаква разкриваемост.А дори и да хванат някой изверг,след време те го пускат.Аз също имам дете всеки ден живея в страх като излиза на улицата,като закъснее вечер се побърквам....Това нормално ли е .Сигурно е така щото ченгетата си гледат съвестно работата и не са корумпирани,всички спим спокойно,само че прекарах СОТ в апартамента си,щото те ни пазят.На най-добрия ми приятел преди два дни изчезна Бавареца.Добре,че има каско.Тия полицай взеха да го разследват него...дане би той сам да си го бил откраднал.Изобщо пълно малоумие.То те ги крадат щото има полиция,тя ходи на работа и гледа и бди...Глупости.То и за това няма убийства всяка вечер по новините слушам"Ограбена баба или дядо и убит в дома си от неизвестен извършител"До кога ще има и катастрофи и стрелби в центъра на София и по нощните барове?Като има полиция и вземат заплати от данъците които АЗ ПЛАЩАМ защо не ги прибират и почистят от такива улиците.Или не стават катастрофи.Изобщо не ме е стрх,ако всички тия "Блюстители на реда" не отидат на работа.Те и без това никаква не я вършат и изобщо не знам как ги защитавате.Лошото е ,че плащам за услуга от която НЕ съм доволен.Освен да вдигат неправилно паркирани коли с паяци от центъра за друго не стават.И изобщо живеем в страх и не спим спокойно.Е за това ми е такова мнението за тях,пък като искате пак ме съдете.
Публикувано 15 януари 2011 - 12:43
Никой не е казал ,че си простак и разбойник ама ако беше лекар например а аз напиша ,че лекарите са най голямата сган и не заслужават да живеят и да ги е срам да ходят по улиците...ти как би се почувствал?-в голяма грешка си ,че полицията не работи-напротив-точно при нея е в сила ей тоя постулат" ..Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.."-може да звучи смешно но е точно така-началниците са или стари номенклатурчици или млади парашутисти(пуснати отгоре хора-близки на някои началник или политик-бел.ред.),които хал хабер си нямат от работата ,ама настояват и пишат глупости и закони-аз като полицай съм купувал с мои пари бензин за партрулна кола,защото беше срамно да се "крия" за да не ме виждат хората -респективно да не ме закачат и колата да не върви и да не харчи километри и бензин...криминалистите доскоро работеха с техника на 40 години....срамота-щото политицигте се возят на чисто нови коли последни години модели...всяка почивка те викат в службата за какви ли не глупости ..като извънреден труд започна да се изплаша едва преди две три години....и още милион простотии които не искам да се сещам вече..и всичко това за 700 лева...които междудругото почнаха да взимат от съвсем скоро -помня преди време моята заплата беше 500 лева и за 5 години!!!-се увеличи със 36 лева...!!!-та това ,че ти не виждаш да работят не значи ,че не го правят-пк казвам ,че съм бил на места където полицията не работеше-никога ама никога да не се случва такова нещо у нас-тогава ще разбереш колко много правят....И какво излезе сега.Аз...най-големия простак и разбойник във форума.Не съм искал да нарушавам съзнателно правилата,както и да насаждам омраза срешу Милиционерите.Ама колега Samuraijack ако живееше в България щеше да си на друго мнение..................Е за това ми е такова мнението за тях,пък като искате пак ме съдете.
Всъщност не съм си коригирал инфото-вече живея в България и я избрах пред подредения и осигурен живот който имах в щатите-защо я избрах е една друга тема ,но най важното е ,че обичам България и я приемам такава каквато е-и друго искам да ти кажа-мога да направя разликата между Европа,САЩ и България....и има такава -повярвай ми ..и във най "демократичната"(уж) държава САЩ-вместо всичко да е свободи и права-е само задължения..и там наистина няма да видиш коли в насрещното,да засичат да карат със 120-140 в населено място...и защо...щото са много културни ли?..мнеее...щото същта тая полиция ама в оная държава директно ги арестува и шпосле ги пита как се казват-глобите са солени-ама наистина солени-превишена скорост с над 20 от допустимото-300 долара минимум...за всеки акт застрахователната компания ти вдига с процент цената на застраховката....и ако тая година имаш 5 акта за скорост или пък недай си боже за някои за червен светофар и си платил в началото на годината застраховка 2000 долара-вече ще платиш 3000...и така.Наистина ми се иска когато стане така и у нас(а то ще стане-не за друго ами за пари-актове и застраховки-просто не искат да правят драстична промяна та всяка година вкарват кола още малко навътре)да коментираме пак...и да видим кое е по добре-сега(тогава) или бъдещето(после)..
пак казах-има много неуредици-никои политик в тая държава не иска силна полиция-защо ли=мисля ,че сами може да се досетите.
Поздрави от мен и не го приемай като нападка срещу теб-просто начина ти на изказ е много краен ,а каквото повикало-такова се обадило
Публикувано 15 януари 2011 - 17:40
Аз пък твърдя, че т.нар. назапад не са по-различни хората, а е по-различна държавата. И ще си кажа доводите, пък който, както иска - така да се държи на пътя.
В България, аз не спирам на пешеходна пътека, освен ако не е крайно наложително (ако не спра, ще прегазя някого). Правя така, защото:
1. Пешеходците в България са овце. В понеделник пуснах една лелка, тя ме изгледа като отровена от гъби. Махнах и с ръка да минава, че заради нея съм спрял, тя ми се развика. Тръгнах да минавам - пак се развика, че ще я прегазя... пак спрях, тя тръгна да пресича с балетна стъпка. Не говоря за възрастна жена - беше на вид към 30 годишна, очевидно не беше болна, ходеше си нормално, просто не бързаше. Това става в адското задръстване в час пик, когато хората бързат за работа. Няма пешеходна пътека в София, на която да няма чакащи за маршрутки. А кажете ми - ЗАЩО да спирам на пешеходни пътеки?
2. През последните години два пъти са ме удряли отзад, като спра на пешеходна пътека. Не говорим за рязко спиране, екстремна ситуация или нещо подобно - говоря за ситуация с над 200 метра видимост, очевидно има пешеходци, те очевидно тръгват да пресичат, аз се движа с около 50 км/ч започвам да намалявам, спирам да ги пропусна и прас - отзад. Пак да попитам - ЗАЩО да спирам на пешеходни пътеки?
Обратното - всяко лято минавам по 5 - 10 хил. км. в Западна Европа. Почти няма пешеходна пътека, на която да е имало пешеходци и да не съм спрял. Просто като отидеш в бяла държава - обстановката е такава, че просто започваш да спираш на пешеходните пътеки и да пускаш хората. И не е защото глобите са по-големи, а защото средата те предразполага да го направиш.
Мой колега замина да живее в Канада. След време ми се оплака, че първото нещо, за което са го глобили там е било, че е стоял на тротоара до пешеходната пътека, но не е пресичал, а колите са спрели да го чакат. Такова нещо ако се случи у нас в близко бъдеще, аз ще си изгоря книжката и ще си скъсам дипломата.
Друг пример в подкрепа на тезата ми, че проблемът не е в хората, а в държавата:
1. В Англия и гангстерите спазват правилата за движение по пътищата. Като оберат банка - докато бягат - спират на червено. Е, Краси може да разкаже за едни бандюги в Англия, дето срещу пари ходят да "приберат" пари от длъжници по втория начин. Обаче спазват ограниченията на скоростта и спират на червено.
2. Брат ми работеше в холандска фирма. Собственикът на фирмата идваше 2 - 3 пъти в годината със самолет до България, уж да си нагледа фирмата. Всъщност това беше само предлог, като дойдеше, взимаше един rent-a-car, святкаше се по пътищата с 200... като го спрат, без да пита им буташе по 200 - 300 евро, ако не вземат парите, а му вземат книжката се обаждаше в посолството и казваше, че са му откраднали портфейла с документите, издаваха му една бележка и като се прибере в Холандия му издават нова книжка. Идваше за 3 дни в България и не стъпваше в офиса - не изтрезняваше - само висеше по барове и дискотеки.
Обяснението му беше, че ако в Холандия кара така, няма да го глобят, а ще го вкарат в затвора. А самолета, хотела и три дни по барове и дискотеки в България му струват по-малко от една вечер на бар в Холандия. Човекът си каза - тук идва на Джурасик Парк, за да прави това, което не може да прави в Холандия.
Айде сега, моля, още веднъж, някой да ми обясни, че проблемът не е в държавата, а в хората?!
В България, аз не спирам на пешеходна пътека, освен ако не е крайно наложително (ако не спра, ще прегазя някого). Правя така, защото:
1. Пешеходците в България са овце. В понеделник пуснах една лелка, тя ме изгледа като отровена от гъби. Махнах и с ръка да минава, че заради нея съм спрял, тя ми се развика. Тръгнах да минавам - пак се развика, че ще я прегазя... пак спрях, тя тръгна да пресича с балетна стъпка. Не говоря за възрастна жена - беше на вид към 30 годишна, очевидно не беше болна, ходеше си нормално, просто не бързаше. Това става в адското задръстване в час пик, когато хората бързат за работа. Няма пешеходна пътека в София, на която да няма чакащи за маршрутки. А кажете ми - ЗАЩО да спирам на пешеходни пътеки?
2. През последните години два пъти са ме удряли отзад, като спра на пешеходна пътека. Не говорим за рязко спиране, екстремна ситуация или нещо подобно - говоря за ситуация с над 200 метра видимост, очевидно има пешеходци, те очевидно тръгват да пресичат, аз се движа с около 50 км/ч започвам да намалявам, спирам да ги пропусна и прас - отзад. Пак да попитам - ЗАЩО да спирам на пешеходни пътеки?
Обратното - всяко лято минавам по 5 - 10 хил. км. в Западна Европа. Почти няма пешеходна пътека, на която да е имало пешеходци и да не съм спрял. Просто като отидеш в бяла държава - обстановката е такава, че просто започваш да спираш на пешеходните пътеки и да пускаш хората. И не е защото глобите са по-големи, а защото средата те предразполага да го направиш.
Мой колега замина да живее в Канада. След време ми се оплака, че първото нещо, за което са го глобили там е било, че е стоял на тротоара до пешеходната пътека, но не е пресичал, а колите са спрели да го чакат. Такова нещо ако се случи у нас в близко бъдеще, аз ще си изгоря книжката и ще си скъсам дипломата.
Друг пример в подкрепа на тезата ми, че проблемът не е в хората, а в държавата:
1. В Англия и гангстерите спазват правилата за движение по пътищата. Като оберат банка - докато бягат - спират на червено. Е, Краси може да разкаже за едни бандюги в Англия, дето срещу пари ходят да "приберат" пари от длъжници по втория начин. Обаче спазват ограниченията на скоростта и спират на червено.
2. Брат ми работеше в холандска фирма. Собственикът на фирмата идваше 2 - 3 пъти в годината със самолет до България, уж да си нагледа фирмата. Всъщност това беше само предлог, като дойдеше, взимаше един rent-a-car, святкаше се по пътищата с 200... като го спрат, без да пита им буташе по 200 - 300 евро, ако не вземат парите, а му вземат книжката се обаждаше в посолството и казваше, че са му откраднали портфейла с документите, издаваха му една бележка и като се прибере в Холандия му издават нова книжка. Идваше за 3 дни в България и не стъпваше в офиса - не изтрезняваше - само висеше по барове и дискотеки.
Обяснението му беше, че ако в Холандия кара така, няма да го глобят, а ще го вкарат в затвора. А самолета, хотела и три дни по барове и дискотеки в България му струват по-малко от една вечер на бар в Холандия. Човекът си каза - тук идва на Джурасик Парк, за да прави това, което не може да прави в Холандия.
Айде сега, моля, още веднъж, някой да ми обясни, че проблемът не е в държавата, а в хората?!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 15 януари 2011 - 19:27
Няма добри и лоши-има само хора с различни виждания-и различни начини да ги изкажат-никой никой не обижда -лично-колегата обиди всички -полицаи-от там тръгна приказката ,че всъщност не може всички да ги зачеркнем от лицето на земята ,щото има и недъгави сред тях...
Илийката е дал добри примери-аз само ще добавя ,че точно хората ще страдат когато държавата стане "бяла"...щото нашенеца е свикнал да си пийне..да си седне в колата и да си кара...свикнал е и в магазина на една пряка с колата да ходи...свикнал е да си сменява гуми и технически неизправности само ако е мноооого наложително....
ама нека стане....нека сме бяла държава-аз съм за-независимо какво ми коства-просто изказах мнението ,че всички на които им се виждат неуредени много неща-като се уредят обаче (дано)само да не съжеляват...щото "ама аз не видях"..."ама аз само да магазина шефе"..."ама ти знаеш ли кой съм аз?"-вече няма да вървят-камерата ,актчето-бецален половин заплата и после при застрахователя-ох...и като ти паднат точките-айде книжката на трупчета...
дано..дано..
Поздрави
п.п.-а на Николайчето няма за какво да му се сърдя-за да стигнв дотам да напише всички ония неща значи му е дошло до гуша...и сигурно е имало за какво-аз просто исках да му кажа ,че е много лошо да се слагат всички под един знаменател...
гадния ,мизерен и истински селяк полицай-се вижда отдалече-и винаги така става ,че той се вижда от най много хора (пример-веднъж минавах покрай НДК-имаше някакво събитие и имаше много охрана от полицията-един от тях-около 130-140 кила-със лъснал задник под колана на униформата..люпещ семки ...и говори гръмогласно и псува като каруцар...-беше точно до спирката на подлеза при пилоните...чудя се колко ли хора го видяха тоя...и колко ли го оплюха или се отвратиха...хиляди!!!-и има защо!)но тия дето през ноща Ви намерят детето и Ви го върнат....които спасят съпругата Ви или детето Ви или сестра Ви или който и да е близък от изнасилване..или някакво друго посегателство....-ей тия полицаи ще ги видите само Вие и ще ги знаете само Вие...(всички гореизброени актове съм ги извършвал и знам от личен опит как сълзите на благодараност в очите на родителя или близкия няма да забравя никога)...и затова много хора не ги знаят тия неща...щото са толкова лични и интимни...и някак негласно си остават само между участниците в събитето..
ама нейсе-има много простотия в МВР и сте прави да се ядосвате за много неща,а най голямата е ,че КАТ се отъждествява с МВР...просто ми се иска да се намери механизъм, неуредиците да се показват и да се работи по тях...ама кога ли ще е..
Поздрави пак
п.п.п.-а и тия които ме познават от форума-знаят ,че при такива теми винаги се паля...такъв съм си-подобни нещша са се разисквали поне десет пъти...ама аз все си пиша
Илийката е дал добри примери-аз само ще добавя ,че точно хората ще страдат когато държавата стане "бяла"...щото нашенеца е свикнал да си пийне..да си седне в колата и да си кара...свикнал е и в магазина на една пряка с колата да ходи...свикнал е да си сменява гуми и технически неизправности само ако е мноооого наложително....
ама нека стане....нека сме бяла държава-аз съм за-независимо какво ми коства-просто изказах мнението ,че всички на които им се виждат неуредени много неща-като се уредят обаче (дано)само да не съжеляват...щото "ама аз не видях"..."ама аз само да магазина шефе"..."ама ти знаеш ли кой съм аз?"-вече няма да вървят-камерата ,актчето-бецален половин заплата и после при застрахователя-ох...и като ти паднат точките-айде книжката на трупчета...
дано..дано..
Поздрави
п.п.-а на Николайчето няма за какво да му се сърдя-за да стигнв дотам да напише всички ония неща значи му е дошло до гуша...и сигурно е имало за какво-аз просто исках да му кажа ,че е много лошо да се слагат всички под един знаменател...
гадния ,мизерен и истински селяк полицай-се вижда отдалече-и винаги така става ,че той се вижда от най много хора (пример-веднъж минавах покрай НДК-имаше някакво събитие и имаше много охрана от полицията-един от тях-около 130-140 кила-със лъснал задник под колана на униформата..люпещ семки ...и говори гръмогласно и псува като каруцар...-беше точно до спирката на подлеза при пилоните...чудя се колко ли хора го видяха тоя...и колко ли го оплюха или се отвратиха...хиляди!!!-и има защо!)но тия дето през ноща Ви намерят детето и Ви го върнат....които спасят съпругата Ви или детето Ви или сестра Ви или който и да е близък от изнасилване..или някакво друго посегателство....-ей тия полицаи ще ги видите само Вие и ще ги знаете само Вие...(всички гореизброени актове съм ги извършвал и знам от личен опит как сълзите на благодараност в очите на родителя или близкия няма да забравя никога)...и затова много хора не ги знаят тия неща...щото са толкова лични и интимни...и някак негласно си остават само между участниците в събитето..
ама нейсе-има много простотия в МВР и сте прави да се ядосвате за много неща,а най голямата е ,че КАТ се отъждествява с МВР...просто ми се иска да се намери механизъм, неуредиците да се показват и да се работи по тях...ама кога ли ще е..
Поздрави пак
п.п.п.-а и тия които ме познават от форума-знаят ,че при такива теми винаги се паля...такъв съм си-подобни нещша са се разисквали поне десет пъти...ама аз все си пиша

Публикувано 15 януари 2011 - 23:02
Не се сърдя,а за гореизброените неща си абсолютно прав.С две ръце съм за да станем "бяла държава" и да има законност и ред,без рушвети,но ,но....нека правилата важат за всички.Няма добри и лоши-има само хора с различни виждания-и различни начини да ги изкажат-никой никой не обижда -лично-колегата обиди всички -полицаи-от там тръгна приказката ,че всъщност не може всички да ги зачеркнем от лицето на земята ,щото има и недъгави сред тях...
дано..дано..
Поздрави
Поздрави пак
п.п. Ще се радвам Samuraijack да се запознаем на някое събрание.Тогава пак може да разискваме темата.Поздрави и с много добри чувства.

Публикувано 16 януари 2011 - 00:19
Тази тема доста се отплесна, но понеже имаше доста мнения как всички си говорим, но никой конкретно, ще кажа аз нещо конкретно.
1.Въпросната камера е напълно безсмислена!!
-Защото съм правил засичане от нея до светофара колко ще ускора - от 50 до 120 км/ч точно до светофара. С други думи, ако искам да карам бързо, тя няма да ме спре.
-Защото пред училищата не слагат камери, а слагат изкуствени неравности. Ми като искат толкова да намалим да сложат и тук.
-Защото в Испания не гледат как да те ударят по джоба. Там има радари на светофарите и ако караш с над ограничението, светофарът ще светне червено преди предвиденото за това време и тогава ще те снима камера - ако минеш на червено. Да не говорим другите шофьори как те гледат презрително, че заради тебе светофарът е светнал по-рано червено.
-Защото това е кръстовището с най-малко регистрирани катастрофи в историята на София, и то мноооооого преди да се появи камерата.
Извод - целта на тази камера е да ни удари по джоба и нищо повече!!! Не случайно няма таймер на светофара там.
2.Полицаите са мърди, повечето. Познавам много такива и са станали полицаи не по призвание, а защото е държавна службичка, кротка, тиха, караш я там, имаш преференцийки... Факт е, няма кой да го отрече. От полицай знам, че малкият рушвет е еднакво обиден и за двете страни, не от кой да е друг!!!
3.Много пъти съм ги викал за какво ли не - имам си будна гражданска съвест просто. Ауууу, толкова са сърдити, че ги разкарвам за некво цигане, дето влезнало да открадне една торба цимент от обект близо до нашия блок...
4.Когато се появи някой здрав отворко с парички се насират и почват едва ли не да се молят да не правят проблеми. То с молби не става, бий да те уважават, са казали хората...
5.Защото всеки път чувам от полицай "Ама са за тва ли...", "Ама за онова ли...", "Кви са тия глупости са, с които ни занимаваш..."
6.Защото ако имаме нижда от КАТ и няма пострадали ги чакаме да си изпият кафето, да хапнат, да се почешат и евентуално след някой и друг час да дойдат... Сърдити едни такива, защото няма келепир...
7. Да продължавам ли...????
Как може да се уважат такива хора?!?!
Не казвам, че всички са такива, но с чисто сърце пледирам, че 98% са!!!
П.П. Я питайте ваши познати колко пъти, когато с/у тях е извършена несправедливост са викнали полиция, колко пъти?! Може би 5%, защо ли?! Защото нямаме навика да се обръщаме към тях. А защо нямаме? Защото за нищо не стават, плашила на полето...
1.Въпросната камера е напълно безсмислена!!
-Защото съм правил засичане от нея до светофара колко ще ускора - от 50 до 120 км/ч точно до светофара. С други думи, ако искам да карам бързо, тя няма да ме спре.
-Защото пред училищата не слагат камери, а слагат изкуствени неравности. Ми като искат толкова да намалим да сложат и тук.
-Защото в Испания не гледат как да те ударят по джоба. Там има радари на светофарите и ако караш с над ограничението, светофарът ще светне червено преди предвиденото за това време и тогава ще те снима камера - ако минеш на червено. Да не говорим другите шофьори как те гледат презрително, че заради тебе светофарът е светнал по-рано червено.
-Защото това е кръстовището с най-малко регистрирани катастрофи в историята на София, и то мноооооого преди да се появи камерата.
Извод - целта на тази камера е да ни удари по джоба и нищо повече!!! Не случайно няма таймер на светофара там.
2.Полицаите са мърди, повечето. Познавам много такива и са станали полицаи не по призвание, а защото е държавна службичка, кротка, тиха, караш я там, имаш преференцийки... Факт е, няма кой да го отрече. От полицай знам, че малкият рушвет е еднакво обиден и за двете страни, не от кой да е друг!!!
3.Много пъти съм ги викал за какво ли не - имам си будна гражданска съвест просто. Ауууу, толкова са сърдити, че ги разкарвам за некво цигане, дето влезнало да открадне една торба цимент от обект близо до нашия блок...
4.Когато се появи някой здрав отворко с парички се насират и почват едва ли не да се молят да не правят проблеми. То с молби не става, бий да те уважават, са казали хората...
5.Защото всеки път чувам от полицай "Ама са за тва ли...", "Ама за онова ли...", "Кви са тия глупости са, с които ни занимаваш..."
6.Защото ако имаме нижда от КАТ и няма пострадали ги чакаме да си изпият кафето, да хапнат, да се почешат и евентуално след някой и друг час да дойдат... Сърдити едни такива, защото няма келепир...
7. Да продължавам ли...????
Как може да се уважат такива хора?!?!
Не казвам, че всички са такива, но с чисто сърце пледирам, че 98% са!!!
П.П. Я питайте ваши познати колко пъти, когато с/у тях е извършена несправедливост са викнали полиция, колко пъти?! Може би 5%, защо ли?! Защото нямаме навика да се обръщаме към тях. А защо нямаме? Защото за нищо не стават, плашила на полето...
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Публикувано 16 януари 2011 - 08:45
Аз искам да се обърна към Самурая...
Фил - приятелю, не приемай всичко толкова лично, аз имам честта да те познавам и знам със сигурност колко разумен и съвестен пич си, но съгласи се, че много от колегите ти превишават правомощията си и ако в САЩ уличения в престъпление служител на реда понася двойно по-тежки наказания от нормалния американец, то тук е точно обратното, тихомълком всичко се разминава, на принципа "гарван гарвана око не вади".
Помните ли как през 2001г. пиян и дрогиран полицай застреля 16год. момиче насред София? Или как пак пиян спецполицай премаза цяло семейство в кв.Дружба (впоследствие сложиха светофар там
)
Ето тук колеги разпиват сутрешно кафе тоест ВОДКА ...
А ето и най-пресния случай...
Ние шси пием, щото сме полицаи и можем?
Що за пример е това? Как няма да ти изгърми бушона в един момент и да отстреляш някой радар? Не го оправдавам, но го разбирам.
Ето заради такива случаи българина се съмнява в полицията!!! Разбира се не всички полицаи са такива, но все пак това са потресаващи факти, които не биха се толерирали в нито една НОРМАЛНА държава.
Пак казвам - какъвто народа,такава и полицията, такава и държавата. Вината е колективна!
А темата е без еднозначен отговор. Засега!!!
Фил - приятелю, не приемай всичко толкова лично, аз имам честта да те познавам и знам със сигурност колко разумен и съвестен пич си, но съгласи се, че много от колегите ти превишават правомощията си и ако в САЩ уличения в престъпление служител на реда понася двойно по-тежки наказания от нормалния американец, то тук е точно обратното, тихомълком всичко се разминава, на принципа "гарван гарвана око не вади".
Помните ли как през 2001г. пиян и дрогиран полицай застреля 16год. момиче насред София? Или как пак пиян спецполицай премаза цяло семейство в кв.Дружба (впоследствие сложиха светофар там

Ето тук колеги разпиват сутрешно кафе тоест ВОДКА ...
А ето и най-пресния случай...
Ние шси пием, щото сме полицаи и можем?
Що за пример е това? Как няма да ти изгърми бушона в един момент и да отстреляш някой радар? Не го оправдавам, но го разбирам.
Ето заради такива случаи българина се съмнява в полицията!!! Разбира се не всички полицаи са такива, но все пак това са потресаващи факти, които не биха се толерирали в нито една НОРМАЛНА държава.
Пак казвам - какъвто народа,такава и полицията, такава и държавата. Вината е колективна!
А темата е без еднозначен отговор. Засега!!!

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 16 януари 2011 - 10:45
Впрочем, има един сигурен начин да се спре корупцията сред полицаите. Не, това не е да им направим заплата 4000 лв, невъзможно е. Но ако законите зависеха от мен, полицаите щяха да взимат по 20% от глобата на всеки написан акт. Така ще са силно мотивирани легално да изкарат някой лев отгоре и ще се разпукат да пишат актове. А когато шофьорът знае, че вече не може да мине с 20 лв и го грози най-малко 50 лв глоба, ще кара много по правилата. Също така тези, които си вършат работата и разследват и хванат нарушителите - поощрение... Както казваше моя шеф -"Преди като бяхте на заплата се почесвахте предимно, са като сте на процент изкараните пари си зависят само от вас"... И е така!
Публикувано 16 януари 2011 - 12:17
И всички сте прави ...и не сте ...ако забелязвате пак се говори в по голямата част за служители на КАТ-колегата които каза ,че 98% от служителите са нефела...сигурно така ти се струва ,базирано на лични наблюдения,,,,но аз пак казвам-средно униформените и цивилните полицаи в България би следвало да са около 40 000-това означава ,че ти познаваш около 39500 от тях (или имаш наблюдения върху тях)..което съгласи се ,е невъзможно...
И знам ,че всичко което казвате и показвате е истина...и ме е срам-но знам и друго-ако гражданството се вдигне наистина-и започне да използва тия служби които са за контрол върху полицията-нещата ще се променят.....като го видите един такъв сутринта да разпива водка(вместо кафе),или каквото и да било друго което е нередно-сигнализирайте-не във форума-а на ей тия адреси:
(email) [email protected], и интернет страницата - www.gdop.mvr.bg ,както и на телефони 112, 166 и 02/982 35 36.
Вярно-може би не винаги ще има резултат от жалбата Ви-но от десет случая 1 да разработят и да уволнят участниците в него-пак е нещо...днес 1..утре 2ма ...а ако всичко продължава без отказване-скоро ще се изчисти тая полиция...
За това съм призовавал винаги -да се осъществява граждански контрол
А иначе благодаря и на Мишо (гОлем Пич) и на Николайчето(ще се запознаем -сигурен съм -Благодаря ти пак -
)и на всички други за това ,че са честни и за хубавите думи и дано не ми се сърдят ако в нещо съм бил по краен....просто полицията ми е в сърцето-и ми е жал като виждам какво става=а знам от опит ,че има свестни хора там -и че ги мачкат ...всеки ден...всеки месец...години,,,но те оцеляват и малкото което правят може да остава нечуто и невидяно,но повярвайте ми ,че има хора които са благодарни на някои полицай доживот...
Та темата я разводнихме ,но може пък и да излезе нещо хубаво-ако искате да направя отделна тема-нарушения на властите и там всеки да описва какво е видял,дали е писал жалба и как се развива-така в релано време всеки от нас ще знае какво се случва...и ако наистина се случи -всеки следващ ще е по уверен-а ако не се случва-много хора ще натиснем да се случи..
Вие какво мислите?
Поздрави
И знам ,че всичко което казвате и показвате е истина...и ме е срам-но знам и друго-ако гражданството се вдигне наистина-и започне да използва тия служби които са за контрол върху полицията-нещата ще се променят.....като го видите един такъв сутринта да разпива водка(вместо кафе),или каквото и да било друго което е нередно-сигнализирайте-не във форума-а на ей тия адреси:
(email) [email protected], и интернет страницата - www.gdop.mvr.bg ,както и на телефони 112, 166 и 02/982 35 36.
Вярно-може би не винаги ще има резултат от жалбата Ви-но от десет случая 1 да разработят и да уволнят участниците в него-пак е нещо...днес 1..утре 2ма ...а ако всичко продължава без отказване-скоро ще се изчисти тая полиция...
За това съм призовавал винаги -да се осъществява граждански контрол
А иначе благодаря и на Мишо (гОлем Пич) и на Николайчето(ще се запознаем -сигурен съм -Благодаря ти пак -

Та темата я разводнихме ,но може пък и да излезе нещо хубаво-ако искате да направя отделна тема-нарушения на властите и там всеки да описва какво е видял,дали е писал жалба и как се развива-така в релано време всеки от нас ще знае какво се случва...и ако наистина се случи -всеки следващ ще е по уверен-а ако не се случва-много хора ще натиснем да се случи..
Вие какво мислите?
Поздрави
Публикувано 16 януари 2011 - 22:53
/Впрочем, има един сигурен начин да се спре корупцията сред полицаите. Не, това не е да им направим заплата 4000 лв, невъзможно е. Но ако законите зависеха от мен, полицаите щяха да взимат по 20% от глобата на всеки написан акт. Така ще са силно мотивирани легално да изкарат някой лев отгоре и ще се разпукат да пишат актове. А когато шофьорът знае, че вече не може да мине с 20 лв и го грози най-малко 50 лв глоба, ще кара много по правилата. Също така тези, които си вършат работата и разследват и хванат нарушителите - поощрение... Както казваше моя шеф -"Преди като бяхте на заплата се почесвахте предимно, са като сте на процент изкараните пари си зависят само от вас"... И е така!
Икономиктана не ти е сила колега, 20% от 50 кинта са 10 кинта, кой полицай ще се навие на понижение? Освен това с 20% от мизерните ни глоби, които ще бъдат обложени с данъци, осигуровки здравни и пенсионни... ще останат само пари за семки.
Единствения начин да се спре корупцията в полицията е да няма полиция. Никъде по света не е известно да има полиция и да няма корупция. Просто нашите момчета са плахи и гладни и се дават за дребни суми.
За да има ред се прави следното:
Наз

За да се случи това, ще трябват и някои инвестиции в оборудване, щото не може да караш двама полицаи да покрият района на летището пеша, а други двама индустриалната зона на ж.к.Дружба с 3 литра бензин без гуми.
Както вече казах, полицията ни не е цвете, закони нямаме, но това не ни пречи да се опитваме(и да бъдем) да сме цивилизовани.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 17 януари 2011 - 19:44
Не ми е силна страна, верно е. Уча за инженер, все пак
. Но ако от тия 10лв., 5 да останат за тях, за 1 час 5 акта по 5лв., за 3 часа висене в храстите - 75лв... Аз така го виждам. Твааа с наемането на 'хрътките' ми звучи точно като има хора-има проблем, няма хора-няма проблем. Разликата, като се състави такива екип е, че полицаите ще трябва да делят с тях - оп, пак останаха кинти само за семки... Поне да е легално, е моята идея

0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни