Как да запалим дизел пред зимата?...Нафта и какво ли още не...
Започната от BBBoy, 10 яну 2011 - 13:35:39
54 мнения по тази тема
Публикувано 14 януари 2011 - 18:40
Аз съм с 80Ah на Шнайдер, само че калций и сребро !!!
Няма да режеш нищо.
Ако не върти "сербез" с доказано добър акумулатор, то сваляй и обслужи стартера и след това си мисли за нов акумулатор.
Обслужването и ремонта са са много лесни.
Аз даже не съм ползвал канал за да свлям стартера, всичко става отгоре, бързо и лесно с помоща на подходящ инструмент.
Време за демонтаж на стартера около 20 -25 минути.
Успех
Няма да режеш нищо.
Ако не върти "сербез" с доказано добър акумулатор, то сваляй и обслужи стартера и след това си мисли за нов акумулатор.
Обслужването и ремонта са са много лесни.
Аз даже не съм ползвал канал за да свлям стартера, всичко става отгоре, бързо и лесно с помоща на подходящ инструмент.
Време за демонтаж на стартера около 20 -25 минути.
Успех
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 15 януари 2011 - 02:09
при мене 100ах влиза перфектно и си пасва , няма да шава , няма да подскача и т.н Има марки акумулатори , който са по високи , те ще паснат супер
Аз съм със 124-ка 3.0д

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 15 януари 2011 - 13:24
Днес е ХУБАВ ден...
Сложих си акумулатора 74А / 680Аh, бях го дал на колега да го повърти и вкара в режим. Подгрях, лампата изключи, преброих до 5 и без да се мъчи на 2сек запали. Даже не беше и развъртял хубаво мотора! Нямах никакви проблеми. Колата не беше палена близо две седмици.
Поставих малкия филтър и сега поне ще мога да видя дали "гълта" от някъде О2. Утре пътувам за Бургас и като пристигна ще погледна как е филтърчето. Ако е много замърсено е ясно какво се случва в резервоара и без това ще го сваля в понеделник...
Все пак ако е от горивото сега е по-топло и парафина се е разбил, а водата се е утаила. Това е "малкото зло".
След това за да си вържа гащите ще закарам колата в сервиз да замерят компресията и да минат на стенд дюзите. Нали и без това ще ги свалят...
Дано и моторетката да е читава с добра компресия, но това е все пак е гадаене (докторе какво мие, ама ако може по телефона...) Иначе автомобила работи равномерно, има мощност и хъс, с новите свещи го няма претрисането на мотора при първоначалното палене. По някога ми се струваше, че тресе съвсем леко, но щом съм го усетил значи е имало и такъв проблем.
За сега това е положението. Ще има развитие по темата и все пак трябва да напишем заключението за да послужи на всички ни!
Успешен уикенд!

Сложих си акумулатора 74А / 680Аh, бях го дал на колега да го повърти и вкара в режим. Подгрях, лампата изключи, преброих до 5 и без да се мъчи на 2сек запали. Даже не беше и развъртял хубаво мотора! Нямах никакви проблеми. Колата не беше палена близо две седмици.
Поставих малкия филтър и сега поне ще мога да видя дали "гълта" от някъде О2. Утре пътувам за Бургас и като пристигна ще погледна как е филтърчето. Ако е много замърсено е ясно какво се случва в резервоара и без това ще го сваля в понеделник...
Все пак ако е от горивото сега е по-топло и парафина се е разбил, а водата се е утаила. Това е "малкото зло".
След това за да си вържа гащите ще закарам колата в сервиз да замерят компресията и да минат на стенд дюзите. Нали и без това ще ги свалят...
Дано и моторетката да е читава с добра компресия, но това е все пак е гадаене (докторе какво мие, ама ако може по телефона...) Иначе автомобила работи равномерно, има мощност и хъс, с новите свещи го няма претрисането на мотора при първоначалното палене. По някога ми се струваше, че тресе съвсем леко, но щом съм го усетил значи е имало и такъв проблем.
За сега това е положението. Ще има развитие по темата и все пак трябва да напишем заключението за да послужи на всички ни!
Успешен уикенд!

Публикувано 15 януари 2011 - 16:32
Моя е прав не е с чупка, ако има значение. Дали му имаш номера?Ето това са нужните ти горивни филтри.
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 16 януари 2011 - 18:10
Моя е прав не е с чупка, ако има значение. Дали му имаш номера?
PS820 на FILTRON
Щом е с прев и вход и изход мисля че е за бензин
Успех
Публикувано 17 януари 2011 - 23:21
Това значи че на моята печка някой е сложиш горивен филтър за печка...
Ок благодаря ти : )))
Ок благодаря ти : )))
Mercedes 400 SE (W140) 286 hp - Specs & Performance
Когато първата кола е здрав Бенц, марката остава до живот!
Публикувано 19 януари 2011 - 10:22
провери от щуцерите на помпата към дюзите да не пуска нафта макар и малко се получава точно това което описваш
Публикувано 19 януари 2011 - 23:05
Ето, че се докопах до компа. Доста неща се случиха та по реда му...
В понеделник свалих резервоара. Започнах да го промивам с бензин след това син спирт и последно с медецински. Всичко, което източвах след промивките бе с бозян цвят. При бъркане през пробката и нивомера напипвах образувания подобни на ситен пясък. Просто АД!!! Накрая изчистих всичко хубавичко, отцеди се, налях нафта от ЕКО премиум дизел в една 20л туба за да видя все пак какво сипвам в промития резервоар. Смених отново горивните филтри макар да бяха на по-малко от 1000км. Та то при наливането на колконката си миришеше на нафта, а не на нейно подобие. При наливането използвах цедка за вода. Запалих колата и веднага след като качи гориво от резервоара във филтрите и помпата и си промени звука! Днес смених и маслото с МОБИЛ 15W40. Можело и да работи като хората. Сутрин пали от четвърт, но сега е доста "топло" в Бургас. До -2С. В петък се връщам обратно в София и ще допълня резервоара с ОМВ Алпин и добавка за промивка на системата. Компресията на автомовила е 22 атм. Разминах се с малкото дяволче! Ура!
Благодаря на всички за помощта!
Надявам се да сте помпогнали и на други колеги и все пак може да продължим темата...
В понеделник свалих резервоара. Започнах да го промивам с бензин след това син спирт и последно с медецински. Всичко, което източвах след промивките бе с бозян цвят. При бъркане през пробката и нивомера напипвах образувания подобни на ситен пясък. Просто АД!!! Накрая изчистих всичко хубавичко, отцеди се, налях нафта от ЕКО премиум дизел в една 20л туба за да видя все пак какво сипвам в промития резервоар. Смених отново горивните филтри макар да бяха на по-малко от 1000км. Та то при наливането на колконката си миришеше на нафта, а не на нейно подобие. При наливането използвах цедка за вода. Запалих колата и веднага след като качи гориво от резервоара във филтрите и помпата и си промени звука! Днес смених и маслото с МОБИЛ 15W40. Можело и да работи като хората. Сутрин пали от четвърт, но сега е доста "топло" в Бургас. До -2С. В петък се връщам обратно в София и ще допълня резервоара с ОМВ Алпин и добавка за промивка на системата. Компресията на автомовила е 22 атм. Разминах се с малкото дяволче! Ура!

Благодаря на всички за помощта!

Публикувано 20 януари 2011 - 08:41
провери от щуцерите на помпата към дюзите да не пуска нафта макар и малко се получава точно това което описваш
Това, което казваш колега е истина. Просто ако не са стегнати хубаво тръбичките влиза О2 и готивото се стича обратно в резервоара, ако не държат възвратните връзки на ГНП. Малкото филтърче, което сложих в края на металната тръбичка от резервоара непосредствено преди помпата е прозрачно и го заглеждах тези дни сутрините да не е "празно". Това автоматично означаваше, че дърпа въздух и докато подкача гориво от резервоара и ми каталясва АБ-то. НО ПРИ МЕН филтъра си стоеше пълен и да чукна на кухата си дървена глава

Какво разбрах за дизела като млад дизелджия?...
1. Добра компресия;
2. да нямам течове на гориво и засмукване на въздух в горивната система;
3. добър подгрев = читави свещи и реле за подгрева;
4. читав акумулатор ( за това колко ампера трябва да е още не сме се разбрали тук);
5. добра нафта зимата с добавки.
Изпълнението на всички тези условия гарантира безпроблемно палене през зимата!
Публикувано 20 януари 2011 - 09:35
Ако в грубото филтърче /малкото/ има въздух е нормално. Той си остава там от момента на монтажа. Но ако ти са занимава и го обезвъздушиш, то тогава всяко балонче е обект за притеснение. Ако си обезвъздушил филтърчето и караш колата си с малко гориво в резервоара, е възможно при резки завои да се засмуче малко въздух който си стои в именно това филтърче без да нарушава работата му. Ако това филтърче се монтира във вертикално положение с изхода нагоре то то само ще се самообезвъздушава. Обаче трябва да се има на в предвид че правилния монтаж /по книга/ е в хоризонтално положение. Успех на всички
Публикувано 22 януари 2011 - 19:19
1-на 124 250 се дава акумулатор 75 амперчаса които е напълно достатъчен
2-нафтата на лукоил е наи доброто което можете да сипете защото се занимавам с търговия на горива и знам кое откъде идва,а за добавянето на биодизел в нафтата които замръзва и разяжда маркучи и гумички са задължени абсолиутно всички бензиностанции от миналата година а от нова година вече е 3процента
3-за мен проблема ти колега не е в горивото 100 процента защото си карах 123 200 д с изгоряло масло и нафта 1 към 1 зимата и пак палеше само дето като поработи 1 минута и или гаснеше или нямаше мощност 10 километра,за мен проблема е или в неподгряващи свещи или в падащо гориво защото и на моята 250 беще така миналата зима на -2 запали след 1-2 минути въртене и то точно преди да умре хубаво акумулатора но всичко се оправи като я напълних догоре и не стягах капачката на резервоара в много студените нощи
2-нафтата на лукоил е наи доброто което можете да сипете защото се занимавам с търговия на горива и знам кое откъде идва,а за добавянето на биодизел в нафтата които замръзва и разяжда маркучи и гумички са задължени абсолиутно всички бензиностанции от миналата година а от нова година вече е 3процента
3-за мен проблема ти колега не е в горивото 100 процента защото си карах 123 200 д с изгоряло масло и нафта 1 към 1 зимата и пак палеше само дето като поработи 1 минута и или гаснеше или нямаше мощност 10 километра,за мен проблема е или в неподгряващи свещи или в падащо гориво защото и на моята 250 беще така миналата зима на -2 запали след 1-2 минути въртене и то точно преди да умре хубаво акумулатора но всичко се оправи като я напълних догоре и не стягах капачката на резервоара в много студените нощи
Публикувано 07 август 2011 - 19:54
Темата е достатъчно стара, но ни предстои зимния период след някой друг месец...
След патилата ми миналата зима и студовете, направих профилактика на стартера. Причината бе, че имам добра компредия, уж всичко е читаво, но ми се случваше да чувам "тежко" въртене при палене. В сервиза ми казаха: "Добре, че мотора е близко та да опрат шпилките на стартера в него, че и тях ще изгубиш"...
Така последва сваляне на стартера, пълна профилактика и сега пали много по-леко. Надявам се, че започналия да се разбива стартер е била една от многото причини миналата зима за патилата ми.
Смятам, че германците добре си знаят работата в сметките и за 2,5 чист дизел 74Аh и читав подгрев ще са достатъчни за дапалят мечо тази зима.
Само времето ще покаже...
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха!
След патилата ми миналата зима и студовете, направих профилактика на стартера. Причината бе, че имам добра компредия, уж всичко е читаво, но ми се случваше да чувам "тежко" въртене при палене. В сервиза ми казаха: "Добре, че мотора е близко та да опрат шпилките на стартера в него, че и тях ще изгубиш"...
Така последва сваляне на стартера, пълна профилактика и сега пали много по-леко. Надявам се, че започналия да се разбива стартер е била една от многото причини миналата зима за патилата ми.
Смятам, че германците добре си знаят работата в сметките и за 2,5 чист дизел 74Аh и читав подгрев ще са достатъчни за дапалят мечо тази зима.
Само времето ще покаже...
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха!

Публикувано 07 август 2011 - 21:19
Абе,що сички си викате на Мерцедесите си "МЕЧО",да не ви липсват,първите няколко години от живота.
Това не е заяждане с никой,не ме разбирайте погрешно.Просто си задоволявам любопитството.Ако някой ми даде смислен отговор,на моя,ще му викам МРАВЧО,да речем.
Това не е заяждане с никой,не ме разбирайте погрешно.Просто си задоволявам любопитството.Ако някой ми даде смислен отговор,на моя,ще му викам МРАВЧО,да речем.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 07 август 2011 - 23:35
Абе,що сички си викате на Мерцедесите си "МЕЧО",да не ви липсват,първите няколко години от живота.
Отговарям веднага Дилянски.....Мечо се казва, защото Мерцовете са все големи коли и в сравнение с горските животни това е Мечката на галено Мечо

По принцип на мен повече ми върви Бенц...и си казвам Бенца в поЕчето случаи

Анадъмно?
П.С И е крайно време вече и ти да се появиш на някоя среща или събор

By Batev
Публикувано 08 август 2011 - 08:58
Мдааа,да речем,че си прав.Да беше Дачиа,да ме е срам от името,бих търсил алтернативна дума,ма за Бенца НЕ.Отговарям веднага Дилянски.....Мечо се казва, защото Мерцовете са все големи коли и в сравнение с горските животни това е Мечката на галено Мечо
По принцип на мен повече ми върви Бенц...и си казвам Бенца в поЕчето случаи
Анадъмно?
П.С И е крайно време вече и ти да се появиш на някоя среща или събор
Иначе за срещите съм доста навит,ма го завеждам,лоша организация от моя страна.
Никога не оставям магарето си в калта.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни