....старт от място с автоматик....МБ е класа,не квартална бегачка,но....
Started by SJambazov, 25 Dec 2010 - 12:54:49
90 replies to this topic
Posted 28 December 2010 - 10:57
Да не подценяваме Carlsson, все пак.
Това че ние не знаем какво точно прави, не значи че не работи.
Предимството на дизелите с директно впръскване и електронно управление е че лесно могат да се вдигнат налягането на турбото и порцията гориво. Но ако човек е наясно с нещата, може да направи същото и на турбодизел с предкамера. Даже и без да слага кутийки.
Това че ние не знаем какво точно прави, не значи че не работи.
Предимството на дизелите с директно впръскване и електронно управление е че лесно могат да се вдигнат налягането на турбото и порцията гориво. Но ако човек е наясно с нещата, може да направи същото и на турбодизел с предкамера. Даже и без да слага кутийки.
Posted 28 December 2010 - 11:15
Автоматика попринцип не е ли с малко предимство пред ръчката, все пак нети се налага да сменяш 1-ва,2-ра и т.н.Моята тръгва доста прилично от място след като сам натиснал "S" и педала до долу.Баща ми има ауди А4 99г., 2.5 ТДИ(конете са еднакви-150кс.) и казва, че неговата била по-барза, но аз несъм толкова сигурен.Някой ден ще трябва да застанем с него на линията
Posted 28 December 2010 - 12:24
Ооо, въобще не подценявайте италианката. Особено тази! Нямаш шанс с/у нея освен ако не направите едно рали от овча купел до младост в час пик и може и да го биеш. Не за друго - на тебе ще ти правят път, на него не
П.П. Лично аз съм правил състезание със 156ца, 2.5 V6 бензин, 2001 година, 6 скорости, 195 коня. Резутатът беше, че го минавам, но след 120 км/ч. Просто на тръгване е абсурд, защото от 1ва до 3та са много къси, лостът им е така направен, че се превключва също толкова бързо, колкото скоростите на пистов мотор. А пък и аз с тва задно - то са едни пушилки докато потегля, едно носене на задницата... мани мани...
П.П. Лично аз съм правил състезание със 156ца, 2.5 V6 бензин, 2001 година, 6 скорости, 195 коня. Резутатът беше, че го минавам, но след 120 км/ч. Просто на тръгване е абсурд, защото от 1ва до 3та са много къси, лостът им е така направен, че се превключва също толкова бързо, колкото скоростите на пистов мотор. А пък и аз с тва задно - то са едни пушилки докато потегля, едно носене на задницата... мани мани...
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!
Posted 28 December 2010 - 13:07
Аз какво казах в моя пост от първа до 3та алфата , ще му направи ластик и колега трябва верно да има хубава течност за чистачки , че да си измие стъклото от пушека на алфата

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Posted 28 December 2010 - 14:25
Аз какво казах в моя пост от първа до 3та алфата , ще му направи ластик и колега трябва верно да има хубава течност за чистачки , че да си измие стъклото от пушека на алфата
Егати митичната Алфа. Тя да не е като голФ 4 1.9тди?
Posted 28 December 2010 - 16:17
Той колегата хич го няма да каже какво е станало.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Posted 28 December 2010 - 17:09
Гошо.. да ти кажа с това отношение което прочетох особено на предишната страница.. и аз да бях надали и аз щях да се появя ...
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Posted 28 December 2010 - 19:00
Аз като чета колегите по-горе колко ги хвалят тия алфи,чак се замислям да сменям цедката.Мноооого вървели,почти не се чупели,коли с дух, характер и стил.Абе страшна работа,чак не ми се вярва на очите.С две думи италианката е нещо хубаво и евтино....какво стана не знам....страшно....
останах без думи,верно съм като гръмнат.
Posted 28 December 2010 - 19:12
Аз като чета колегите по-горе колко ги хвалят тия алфи,чак се замислям да сменям цедката.Мноооого вървели,почти не се чупели,коли с дух, характер и стил.Абе страшна работа,чак не ми се вярва на очите.С две думи италианката е нещо хубаво и евтино....какво стана не знам....страшно....
Ако бях човек, който си търси автомобил, везните определено биха наклонили към алфата,щом дори и във форума на мерцедес пишат, че тя е доста по-добра от мерцедеса
Posted 28 December 2010 - 19:23
Приятелю,някой ако ти е казал че като си купиш Мерцедес заначи си купуваш най бързата кола,значи малко те е изгабаркал.
По нагоре ти бях писал,не се занимавай с щуротии.Карай си колата и се наслаждавай.Мерцедес е произведен за това,да караш и да се наслаждаваш.Остави ги тези с приказките за дърпане,за ластици и т.н.
Кажи му на въпросния пич с Алфата да дойде да се дръпнете след 5-6 години,ама да дойде със същата Алфа.Схващаш ли на къде бия?И тогава го попитай колко кончета са му останали.
По нагоре ти бях писал,не се занимавай с щуротии.Карай си колата и се наслаждавай.Мерцедес е произведен за това,да караш и да се наслаждаваш.Остави ги тези с приказките за дърпане,за ластици и т.н.
Кажи му на въпросния пич с Алфата да дойде да се дръпнете след 5-6 години,ама да дойде със същата Алфа.Схващаш ли на къде бия?И тогава го попитай колко кончета са му останали.
Не хапи този,който може да те изяде.
Posted 29 December 2010 - 11:52
От автора на темата...:Искренна благодарност на колегите които проявиха интерес дори и с отрицателен резултат и успех в общото емоционално развитие на тези които се посмяха на мой гръб с течности и антифризи и т.н...Щерката ми на 11мес. я приеха в болница и въобще не ми беше до това,ама сега е по-добре та ми остана време...Погледнете пътя от гр.Стара Загора до Мин.Бани 15км. Старта беше снощи от правата над последните блокове на кв.Железник към 12ч.вечерта.Алфата тръгна и за около 300м. беше с една кола пред мене...аз бях в лентата за насрещно движение и пуснах газта доста преди завоя /не съм безсмъртен екстремист/а имах чуството че вече съм аз!!! След последния десен завой следва стръмно изкачване.Излезнах от завоя с около 100км/ч и тогава с работеща или не кутиика "Карлсон" докато той ръчкаше скорости напред назад си минах отпред и до баните поддържахме моето темпо.На една дълга права преди "Дерони" той мина в ляво но със скорост около 120 намачках газта и алфата си остана в ляво...Извод: от място до към 100км/ч Алфата е пред мене,ама след 110-120 пожелавам успехи на боготворящите АУТОИТАЛИЯ...
P.S. Moтора на 156та със сигурност е по-еластичен на ниските предавки.P.S.2. Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?
P.S.3. ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011 та НА ВСИЧКИ!!!
P.S. Moтора на 156та със сигурност е по-еластичен на ниските предавки.P.S.2. Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?
Posted 29 December 2010 - 12:12
Евала, че завърши темата.
Пожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти. Много е неприятно детето ти да е болно.
Относно Карлсон паурбокса, със сигурност работи, но просто не сме наясно как.
Четох някакво мъгляво обяснение че играело нещо с компенсатора на налягане на горивото, но едва ли разработчиците на powerbox-ове ще си кажат всичко мота-мо.
Весели празници!
P.S. Ако някого го интересува как може да се "тунингова" обикновен турбодизел може да погледне тази поредица от 5 статии.
http://www.autospeed...iesel "&x=0&y=0
Става въпрос за Пежо 405 1.9 SRDT, но смятам че при повечето турбодизели нещата са сходни.
Пожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти. Много е неприятно детето ти да е болно.
Относно Карлсон паурбокса, със сигурност работи, но просто не сме наясно как.
Четох някакво мъгляво обяснение че играело нещо с компенсатора на налягане на горивото, но едва ли разработчиците на powerbox-ове ще си кажат всичко мота-мо.
Весели празници!
P.S. Ако някого го интересува как може да се "тунингова" обикновен турбодизел може да погледне тази поредица от 5 статии.
http://www.autospeed...iesel "&x=0&y=0
Става въпрос за Пежо 405 1.9 SRDT, но смятам че при повечето турбодизели нещата са сходни.
Posted 29 December 2010 - 12:24
Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?
Първо ожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти, а после ти казвам че и моята колае към 150 км/ч на 3000 оборота. Аз съм с 5 степенен автоматик и 150 заводки коня, като имам кутийка ама не е карлсон. Кутийката не промени нищо в съотношението скорост обороти, просто колата стана много по пъргава след 2000 оборота.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 29 December 2010 - 18:05
От автора на темата...:Искренна благодарност на колегите които проявиха интерес дори и с отрицателен резултат и успех в общото емоционално развитие на тези които се посмяха на мой гръб с течности и антифризи и т.н...Щерката ми на 11мес. я приеха в болница и въобще не ми беше до това,ама сега е по-добре та ми остана време...Погледнете пътя от гр.Стара Загора до Мин.Бани 15км. Старта беше снощи от правата над последните блокове на кв.Железник към 12ч.вечерта.Алфата тръгна и за около 300м. беше с една кола пред мене...аз бях в лентата за насрещно движение и пуснах газта доста преди завоя /не съм безсмъртен екстремист/а имах чуството че вече съм аз!!! След последния десен завой следва стръмно изкачване.Излезнах от завоя с около 100км/ч и тогава с работеща или не кутиика "Карлсон" докато той ръчкаше скорости напред назад си минах отпред и до баните поддържахме моето темпо.На една дълга права преди "Дерони" той мина в ляво но със скорост около 120 намачках газта и алфата си остана в ляво...Извод: от място до към 100км/ч Алфата е пред мене,ама след 110-120 пожелавам успехи на боготворящите АУТОИТАЛИЯ...
Колега ти днес с този пост и резултат от надпреварата разби всички детски мечти и представите на доста колеги от предишните постове за "пъргавостта и динамиката" на ненадминатия мотор на Алфите и фиатчетата със извънземната технология JTD.
Posted 29 December 2010 - 19:16
И аз това се чудя, прогледни най сетне, виж последните години какви модели изкараха алфите, удариха всички в земята с модели като 159, Brera, Spider....
Кога германците ще направят кола с толкова агресивен вид?!
PS: Към гонката, мога само да кажа че шофьора на алфата е бил слаб, на правата го дърпа (нормално, там не се изискват кой знае какви шофьорски умения), но несъумява да подръжа темпото на изкачване. Автомобил с АСK дори и с по-голям двигател, спрямо конкурента, е губещ в гонка при изкачвнане.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage