Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

....старт от място с автоматик....МБ е класа,не квартална бегачка,но....

• Please log in to reply
90 мнения по тази тема

#61 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 29 декември 2010 - 19:34

Алфа май тази година се появи с най новата разработка,двигател без разпределителни валове.Но една кола не е само двигател.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011 та НА ВСИЧКИ!!!
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#62 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 декември 2010 - 20:01

Колега да ти е жива и здрава дъщеричката....колкото до гонката много се кефя, че си чупил Алфата....евала....Публикувано изображение
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#63 Kalin2007

Kalin2007

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz S202 - C 220 CDI T-model, Elegance 1999g.
    Mercedes-Benz S204 - C 220 CDI T-model, Avantgarde 2008g.

Публикувано 30 декември 2010 - 01:48

Хайде като изчетох всичко и аз да споделя.
Ходих малко командировка преди година в Словения. Там един колега, босненец, караше такава Алфа - служебна. Само да вметна, че личната му кола е БМВ 7-ца, но си стои в Сараево. Наложи ми се да повъртя малко между Любляна и Марибор и трябваше да му я "заема" за ден-два. Та питам го аз: "Колега, как е Алфата - нова, готина, върви ли?". Той я погледна, замисли се малко и вика: "Врло е лепа, али као стои.“ Поглеждам го въпросително и той продължава: "За возенье не важи!" Кратко и ясно. Това е.
А и както брат ми вика: "Абе "Ферари" много ме кефи, ама като знам, че италианци го правят, ми се отщява." А той е автомонтьор с над 10 години стаж. Вярвам му.
P.S. И нека всички в къщи (начело с детенце) да посрещнете Новата година здрави и засмени.
  • 0
Публикувано изображение

#64 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 30 декември 2010 - 14:04

Колега Джамбазов тези писания с течностите не бяха насочени към теб!!! :beer: Аз лично не съм искал да те засегна или обидя по някакъв начин.Пожелавам по-скорошно оздравяване на дъщеричката ти и весели празници!
  • 0

#65 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Град:Вълчи дол
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C200\2002 автоматик W203

Публикувано 11 януари 2011 - 18:50

Колеги здравейте, искам и аз да задам един въпрос. Един с BMW E36 325 tds каза че щял да ме дръпне гледах характеристиките на двете коли моя въртящ момент е по голям (260 с\у 315).Та дали ще може да ме дръпне. Моята кола е С200, но този от когото го взех каза че е сложил софтуер на С220 понеже двигателите са еднакви. Колега пожелавам бързо оздравяване на дъщеричката ти.
P.S.
Колата ми е автоматик.
  • 0

#66 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 11 януари 2011 - 19:03

Колеги здравейте, искам и аз да задам един въпрос. Един с BMW E36 325 tds каза че щял да ме дръпне гледах характеристиките на двете коли моя въртящ момент е по голям (260 с\у 315).Та дали ще може да ме дръпне. Моята кола е С200, но този от когото го взех каза че е сложил софтуер на С220 понеже двигателите са еднакви. Колега пожелавам бързо оздравяване на дъщеричката ти.
P.S.
Колата ми е автоматик.

Колеги,предлагам теми с подобни безпредметни спорове да не се пишат.От сорта на:" Еди кой си с една много бърза кола с еди какъв си двигател ми каза,че е по-бърз от мен и ще ме дръпне.Вярно или не?"
Според мен тези разговори са по-подходящи за "един форум на друга марка автомобили" или за кафеджийски мохабед в квартала,а не за форум на марка с традиции като нашата и хора,които призовават към по-нормално,разумно и по-адекватно шофиране по родните пътища.
Благодаря ви.Публикувано изображение
  • 1

#67 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 11 януари 2011 - 20:23

:icon_coolgrin:
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#68 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 януари 2011 - 21:05

Колега, аз нямам никакво намерение да се дърпам с него. Просто исках да узная дали някой е правил такова сравнение и да си кажете мнението.
  • 0

#69 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 11 януари 2011 - 21:06

Колега, M.Mihalev.Виж, софтуер от кола на кола не може да се сменя,ако се е опитвал да чипосва,друга тема.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#70 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 януари 2011 - 21:08

Ами незнам колата върви като за повече от 115 коня колкото е C200.Аз мисля че бях чел някъде за това, но не мога да се сетя къде.
  • 0

#71 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 11 януари 2011 - 21:30

Аз ли не съм чел добре, ама май никъде не си написал горивото. Щом говориш за Ц200 115 коня предполагам, че иде реч за дизел, без да знам какви са им конете на тези мотори. Защото на бензина 1.8 е 122 коня, та за 200 и 220 бензинки да не говорим. Иначе не знам какво е правил човека по твоята Цедка, ама Е36 - 325 ТДС принципно ще те бие. Но БМВ принципно си е кола за такива работи и особено Е36...и после малко ремонти -шлайфане на глави, прегравяне, покривени глави и все неща от сорта. Общо взето в раздела проблеми и ремонти на форума на БМВ само за това се говори. А не като при нас, не ми работи мигача, нещо не се отваря прозореца и т.н. :icon_coolgrin:
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#72 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 януари 2011 - 21:42

Ами и аз незнам каза, че е сменял софтуера (понеже не я взех от автокъща)и аз се усъмних и гледах някъде в интернет и прочетох, че наистина можело. C200 дизел е. Но все пак хората са казали МЕРЦЕДЕС И ВСИЧКО ОСТАНАЛО така че.
  • 0

#73 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 11 януари 2011 - 21:53

Ами незнам колата върви като за повече от 115 коня колкото е C200.Аз мисля че бях чел някъде за това, но не мога да се сетя къде.

Точно днес колегата SubSonic пусна един линк към тутнинг сайт със страхотни джаджи цъкай тука!
Там има High Performance Blinker Fluid, който вдига 10 коня мощността. Също така ако си сложил от червените напречно перфорирани спирачни маркучи ще имаш много по-добро охлаждане на спирачната система, което ти позволява да надуеш турбото до 128 bit encryption, това са 20 до 30 коня, зависи с кое турбо си, с IP v4 или с IP v6. Също можеш да ъпгрейднеш и софтуера на ECU до MS 6.1.7600, което са си още 20 коня. Ако портнеш главата и бриджнеш колекторите ще можеш да ползваш публичен DNS и Proxy, което са си още 17-20 коня. Така от стандартните 115 коня отиваш на до около 185 коня. Въртящия монет много зависи от генерацията. Ако си я чипнал с по-голям цолаж, отиваш към диното и стрелките на щуромера полудяват брат, направо ти казвам откачат кат Азис на песен на Мара-отварячката!
Ако ползваш Big-nail lower suspenssion kit с карбоново-въглеродни тетра-окси моно-азотни пружини и носачи ще лепнеш за пътя като гумно в пудра-захар и нема кой да те земе на дрифтинг, така че зависи твоя авер какво е правил по колата.
БМВ-то спокойно може да има йонно-калориен дезинтегратор, което фактически го прави по-тежко, но и по-мощно, демек на драг ще те скъса, ама по завой ако си с Big-nail lower suspenssion kit направо ще го размажеш кат вартбург с превишена скорост как размазва муха гомнянка на предния джам!

Надявам се да съм бил полезен и да са ти се изяснили некой работи по тунинга.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#74 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 януари 2011 - 22:12

ама по завой ако си с Big-nail lower suspenssion kit направо ще го размажеш кат вартбург с превишена скорост как размазва муха гомнянка на предния джам!

Надявам се да съм бил полезен и да са ти се изяснили некой работи по тунинга.

Страшен си колега :icon_coolgrin:
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#75 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 януари 2011 - 22:56

Колега макар и да не разбрах половината от това което каза то благодаря. Аз не съм фен на тунинга просто незнам дали този наистина ме е излъгал като ми каза, че е сменил софтуера с този на C220 те двигателите са еднакви физически с C200. Чух също, че можело този двигател да се дигне и на 170 кончета, но живота им се скъсявал с много. Аз съм доволен това което ми предлага Мерцедеса даже това ми е мн и както казах преди малко няма да се дърпам с това BMW.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни