Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

....старт от място с автоматик....МБ е класа,не квартална бегачка,но....

• Please log in to reply
90 мнения по тази тема

#46 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 28 декември 2010 - 10:57

Да не подценяваме Carlsson, все пак.

Това че ние не знаем какво точно прави, не значи че не работи.

Предимството на дизелите с директно впръскване и електронно управление е че лесно могат да се вдигнат налягането на турбото и порцията гориво. Но ако човек е наясно с нещата, може да направи същото и на турбодизел с предкамера. Даже и без да слага кутийки.
  • 0

#47 zruncho

zruncho

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:пловдив
  • Автомобил:
    c220 cdi, 2004g.

Публикувано 28 декември 2010 - 11:15

Автоматика попринцип не е ли с малко предимство пред ръчката, все пак нети се налага да сменяш 1-ва,2-ра и т.н.Моята тръгва доста прилично от място след като сам натиснал "S" и педала до долу.Баща ми има ауди А4 99г., 2.5 ТДИ(конете са еднакви-150кс.) и казва, че неговата била по-барза, но аз несъм толкова сигурен.Някой ден ще трябва да застанем с него на линията:)
  • 0

#48 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 28 декември 2010 - 12:24

Ооо, въобще не подценявайте италианката. Особено тази! Нямаш шанс с/у нея освен ако не направите едно рали от овча купел до младост в час пик и може и да го биеш. Не за друго - на тебе ще ти правят път, на него не :icon_coolgrin:

П.П. Лично аз съм правил състезание със 156ца, 2.5 V6 бензин, 2001 година, 6 скорости, 195 коня. Резутатът беше, че го минавам, но след 120 км/ч. Просто на тръгване е абсурд, защото от 1ва до 3та са много къси, лостът им е така направен, че се превключва също толкова бързо, колкото скоростите на пистов мотор. А пък и аз с тва задно - то са едни пушилки докато потегля, едно носене на задницата... мани мани...
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#49 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 28 декември 2010 - 13:07

Аз какво казах в моя пост от първа до 3та алфата , ще му направи ластик и колега трябва верно да има хубава течност за чистачки , че да си измие стъклото от пушека на алфата :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#50 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 28 декември 2010 - 14:25

Аз какво казах в моя пост от първа до 3та алфата , ще му направи ластик и колега трябва верно да има хубава течност за чистачки , че да си измие стъклото от пушека на алфата :icon_coolgrin:

Егати митичната Алфа. Тя да не е като голФ 4 1.9тди? :allhail:
  • 0

#51 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 декември 2010 - 16:17

Той колегата хич го няма да каже какво е станало.
  • 0
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#52 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5571 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 декември 2010 - 17:09

Гошо.. да ти кажа с това отношение което прочетох особено на предишната страница.. и аз да бях надали и аз щях да се появя ...
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#53 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 28 декември 2010 - 19:00

Аз като чета колегите по-горе колко ги хвалят тия алфи,чак се замислям да сменям цедката.Мноооого вървели,почти не се чупели,коли с дух, характер и стил.Абе страшна работа,чак не ми се вярва на очите.С две думи италианката е нещо хубаво и евтино....какво стана не знам....страшно....Публикувано изображениеПубликувано изображениеостанах без думи,верно съм като гръмнат.
  • 0

#54 zruncho

zruncho

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:пловдив
  • Автомобил:
    c220 cdi, 2004g.

Публикувано 28 декември 2010 - 19:12

Аз като чета колегите по-горе колко ги хвалят тия алфи,чак се замислям да сменям цедката.Мноооого вървели,почти не се чупели,коли с дух, характер и стил.Абе страшна работа,чак не ми се вярва на очите.С две думи италианката е нещо хубаво и евтино....какво стана не знам....страшно....Публикувано изображениеПубликувано изображениеостанах без думи,верно съм като гръмнат.

Ако бях човек, който си търси автомобил, везните определено биха наклонили към алфата,щом дори и във форума на мерцедес пишат, че тя е доста по-добра от мерцедеса:)Но вигани ще има по-бързи и по-добри коли, затова тези "ластици" за мен са загуба на време, а може би и на пари:)
  • 0

#55 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 28 декември 2010 - 19:23

Приятелю,някой ако ти е казал че като си купиш Мерцедес заначи си купуваш най бързата кола,значи малко те е изгабаркал.
По нагоре ти бях писал,не се занимавай с щуротии.Карай си колата и се наслаждавай.Мерцедес е произведен за това,да караш и да се наслаждаваш.Остави ги тези с приказките за дърпане,за ластици и т.н.
Кажи му на въпросния пич с Алфата да дойде да се дръпнете след 5-6 години,ама да дойде със същата Алфа.Схващаш ли на къде бия?И тогава го попитай колко кончета са му останали.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#56 SJambazov

SJambazov

Чирак

• Потребители на форума
  • 88 Мнения:
  • Интереси:YAMAHA,музика,Берое,архитектура,мерцедес,ДЪЩЕРИЧКАТА МИ...в обратен ред
  • Автомобил:
    W202 250 TD_powered by Carlsson

Публикувано 29 декември 2010 - 11:52

От автора на темата...:Искренна благодарност на колегите които проявиха интерес дори и с отрицателен резултат и успех в общото емоционално развитие на тези които се посмяха на мой гръб с течности и антифризи и т.н...Щерката ми на 11мес. я приеха в болница и въобще не ми беше до това,ама сега е по-добре та ми остана време...Погледнете пътя от гр.Стара Загора до Мин.Бани 15км. Старта беше снощи от правата над последните блокове на кв.Железник към 12ч.вечерта.Алфата тръгна и за около 300м. беше с една кола пред мене...аз бях в лентата за насрещно движение и пуснах газта доста преди завоя /не съм безсмъртен екстремист/а имах чуството че вече съм аз!!! След последния десен завой следва стръмно изкачване.Излезнах от завоя с около 100км/ч и тогава с работеща или не кутиика "Карлсон" докато той ръчкаше скорости напред назад си минах отпред и до баните поддържахме моето темпо.На една дълга права преди "Дерони" той мина в ляво но със скорост около 120 намачках газта и алфата си остана в ляво...Извод: от място до към 100км/ч Алфата е пред мене,ама след 110-120 пожелавам успехи на боготворящите АУТОИТАЛИЯ...
P.S. Moтора на 156та със сигурност е по-еластичен на ниските предавки.P.S.2. Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?
P.S.3. ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011 та НА ВСИЧКИ!!!
  • 0
Публикувано изображение

#57 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 29 декември 2010 - 12:12

Евала, че завърши темата.

Пожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти. Много е неприятно детето ти да е болно.

Относно Карлсон паурбокса, със сигурност работи, но просто не сме наясно как.

Четох някакво мъгляво обяснение че играело нещо с компенсатора на налягане на горивото, но едва ли разработчиците на powerbox-ове ще си кажат всичко мота-мо.

Весели празници!

P.S. Ако някого го интересува как може да се "тунингова" обикновен турбодизел може да погледне тази поредица от 5 статии.

http://www.autospeed...iesel "&x=0&y=0

Става въпрос за Пежо 405 1.9 SRDT, но смятам че при повечето турбодизели нещата са сходни.
  • 0

#58 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 29 декември 2010 - 12:24

Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?

Първо ожелавам бързо възстановяване на дъщеричката ти, а после ти казвам че и моята колае към 150 км/ч на 3000 оборота. Аз съм с 5 степенен автоматик и 150 заводки коня, като имам кутийка ама не е карлсон. Кутийката не промени нищо в съотношението скорост обороти, просто колата стана много по пъргава след 2000 оборота.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#59 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 29 декември 2010 - 18:05

От автора на темата...:Искренна благодарност на колегите които проявиха интерес дори и с отрицателен резултат и успех в общото емоционално развитие на тези които се посмяха на мой гръб с течности и антифризи и т.н...Щерката ми на 11мес. я приеха в болница и въобще не ми беше до това,ама сега е по-добре та ми остана време...Погледнете пътя от гр.Стара Загора до Мин.Бани 15км. Старта беше снощи от правата над последните блокове на кв.Железник към 12ч.вечерта.Алфата тръгна и за около 300м. беше с една кола пред мене...аз бях в лентата за насрещно движение и пуснах газта доста преди завоя /не съм безсмъртен екстремист/а имах чуството че вече съм аз!!! След последния десен завой следва стръмно изкачване.Излезнах от завоя с около 100км/ч и тогава с работеща или не кутиика "Карлсон" докато той ръчкаше скорости напред назад си минах отпред и до баните поддържахме моето темпо.На една дълга права преди "Дерони" той мина в ляво но със скорост около 120 намачках газта и алфата си остана в ляво...Извод: от място до към 100км/ч Алфата е пред мене,ама след 110-120 пожелавам успехи на боготворящите АУТОИТАЛИЯ...
P.S. Moтора на 156та със сигурност е по-еластичен на ниските предавки.P.S.2. Oтносно "Карлсон"-а моята кола със около 3100 оборота е със 150км/ч ,а другите?
P.S.3. ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011 та НА ВСИЧКИ!!!

Колега ти днес с този пост и резултат от надпреварата разби всички детски мечти и представите на доста колеги от предишните постове за "пъргавостта и динамиката" на ненадминатия мотор на Алфите и фиатчетата със извънземната технология JTD.
  • 0

#60 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 29 декември 2010 - 19:16

И аз това се чудя, прогледни най сетне, виж последните години какви модели изкараха алфите, удариха всички в земята с модели като 159, Brera, Spider....
Кога германците ще направят кола с толкова агресивен вид?!

PS: Към гонката, мога само да кажа че шофьора на алфата е бил слаб, на правата го дърпа (нормално, там не се изискват кой знае какви шофьорски умения), но несъумява да подръжа темпото на изкачване. Автомобил с АСK дори и с по-голям двигател, спрямо конкурента, е губещ в гонка при изкачвнане.
  • 0

logo-600-1002.png

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни