Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Компютърна диагностика Къде?гр. София

• Please log in to reply
107 мнения по тази тема

#46 NaniG

NaniG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Банкя

Публикувано 04 август 2016 - 20:04

Добър съвет, благодаря.

• 0

#47 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2016 - 21:19

Да не стане после като вица за българските болници, " нищо ти няма" или " защо толкова си чакал" :)
С какво ще навреди една диагностика?
  • 0

#48 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 04 август 2016 - 21:26

Разговарях с управителя на ''Ivaijet'' този понеделник, и го попитах каква им е диагностиката, отг. ми, че ползвали същата като тази на Мерцедес.

Аз не успях да я изпробвам, тъй като нашата уговорка с него (Пешев) беше, да сменя някои части които съм си закупил от Германия при тях, тази сряда и като време щяло да отнеме от сутринта до обяд.

Отивам аз сряда сутринта при тях, приемчика им едвам се нави да ми обърне внимание, ще кажеш, че му бъркам в хладилника.

Някак си след 15 мин. безсмислено и некоординирано въртене из сервиза благоволи да седне зад бюрото си и да възпроизведе две неразбираеми за мен слова - ''к'во ся''

Обясних изчерпателно каква уговорка съм имал с техният управител в понеделник и кои части искам да си заменя, при което той ми отговаря, че е необходимо да оставя автомобила си при тях за два дни.

При което аз получих лек инсулт, на бързо му направих една Пловдивска регистрация и с няколко думи обясних, че уговорка е била една, а сега съвсем друга.

Та в този ред на мисли, при тях диагностика струвала 18лв.

Хубавото на сервиза е, че можеш да си наблюдаваш колата от кафето на вторият етаж, има чудесна гледка. И за една диагностика, не мисля, че могат да повредят нещо.

Но отношението към клиентите е под всякаква критика!

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#49 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 август 2016 - 21:34

Съгласен. То не случайно има доста вицове за майстори. Има доста психически лабилни.
Обаче това какво общо има с диагностиката. Освен риска да ти подменят цялата кола, ако я оставиш за два дни :)

Офтопик:
Веднъж се опитаха да ми сложат масло 5w30 Mobil обаче имат един вариант за Форд двигатели, който не отговаря на нито една МБ спецификация. Тоест сложиха ми го и карах една седмица с него. Все пак ми го смениха с правилно, но това не го източиха с компресор , а в леген , който старателно излъскаха уж да го ползват за приятел. ( като ново най-вероятно), нищо му било нямало :)

Този пост е редактиран от drjivago: 04 август 2016 - 21:41

• 0

#50 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 04 август 2016 - 21:46

Колегата пита къде, а аз отг. къде може.

Обяснявам моята гледна точка- плюсове и минуси.

А той да си прецени, къде да си закара колата за диагностика, дали в Зинделфинген, Берлин или при Бако Пешо от повременната заетост!

То и аз не знам къде у нас човек може да закара един 20 годишен Мерцедес за диагностика и да очаква да е качествена!

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#51 NaniG

NaniG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Банкя

Публикувано 05 август 2016 - 17:57

Благодаря за включването на колегите.

Колата си работи и върви нормално. Има обаче проблем със заден стоп и дава грешка. Крушката е сменена и се оказа, че проблема не е от нея, вероятно от някой кабел.

• 0

#52 chemomche

chemomche

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Мнения:
  • Автомобил:
    A180 CDI(W169)
    Stilo JTD(115)

Публикувано 23 март 2017 - 10:49

Къде в София могат да ми направят диагностика на А-класата?

Колата се запъва в ниските и след това "отпушва" с облак черен дим, а на място понякога пуши бяло при подаване на газ.

Откачих дебитомера и нещата се подобриха, но ми трябва някой който разбира да наплави един лог и да види дали са нареди другите стойности и дали точно MAF-a  е проблема.

Нямах записани грешки, като откачих дебитомера на следващия ден ми светна CEL, но предполагам че е от него.

Така че се търси някой който може да чете стойности, а не само записани грешки.

• 0

#53 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 23 март 2017 - 10:55

Има такива хора, ама според мен са много малко. Това си е цяло изкуство и наука, трябва много добре да разбираш колата, да знаеш възможните стойности какво могат да означават. Например в Балкан Стар това не го могат, там само ще ти кажат грешките и ще ти изкарат ебати и цифрата с оферта какво да смениш...

• 0

#54 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2017 - 11:17

Изкуство, ахахахахахахахахах. По-голяма простотия не бях чел. Значи моя майстор е егати артиста :D

• 2

#55 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 23 март 2017 - 11:26

Идеята е, че анализа на живите данни е много сложен. Да определиш откъде идва една грешка също понякога. Трябва да се познава добре колата и да може да се мисли.

Иначе всеки може да тръгне да подменя части подред докато проблема се оправи.

Този пост е редактиран от vonko1988: 23 март 2017 - 11:26

• 0

#56 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2017 - 11:42

Не е толкова сложно. Просто повечето майстори доскоро отстраняваха най-обикновенни механични повреди. Цената на диагностичните уреди беше убийствена. Още не бяхме заляти с китайските им копия. Спомням си много добре като не могат да открият проблема как те пращаха в бош сервиз.

Отскоро вече всеки майстор се оборудва с кодочетящи устройства. Дали ще е специфична за марката или универсална като Delphi няма значение, но знанята на тези майстори останаха на ниво четене на грешки и триене. Ако на грешката си пише дебитомер се сменя дебитомер. Основен проблем е и че повечето ползват софтуер, който е преведен на български. Самия превод е правен от едни преводачи които хабер си нямат от механика и устройство на колата.

Но имаме и доста грамотни хора в България които са учили поне 1 чужд език, английски или немски, и с помощта на информацията в интернет са се научили да четат живите данни от диагностиката, и да се ориентират къде е проблема.

Аз лично за софия не се наемам да посоча майстори, защото не познавам такива. Не ми се е налагало да посещавам майстор тук.

• 0

#57 chemomche

chemomche

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Мнения:
  • Автомобил:
    A180 CDI(W169)
    Stilo JTD(115)

Публикувано 23 март 2017 - 12:42

Аз лично за софия не се наемам да посоча майстори, защото не познавам такива. Не ми се е налагало да посещавам майстор тук.

А в кои градове можеш да препоръчаш?

Пазарджик/Пловдив също е вариант ако не намеря тук.

• 0

#58 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2017 - 13:25

Ако беше казал Кърджали щях да ти помогна. Ама в горепосочените градове, нямам си идея.

• 0

#59 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 23 март 2017 - 18:01

кой е майсторът в кърджали който препоръчваш?

• 0

#60 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2017 - 18:22

Единия е автосервиз Слави. Там се чака много време. Пича разбира бая и има много работа. Обикновенно другите майстори като не се справят пращат при него. Взима скъпо.

Другия е Вальо. На пътя за кв. Опълченци. Забравих какъв завод беше обаче в двора на завода.

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни