Ремонт на дисплеите за часовник и температура на таблотоMercedes CLK W208 и Е-class W210 (и вероятно други модели)
Започната от kdl, 17 окт 2010 - 20:41:31
76 мнения по тази тема
Публикувано 06 октомври 2011 - 07:17
Мисля че може ако ти се тества съм склонен да се пробвам, но не знам за какво ще са ти две табла Освен едното да го оставиш после да се уча да изписвам неща по оригиналните му дисплей...
Публикувано 03 февруари 2013 - 18:17
Колеги да знаете във Варна майстор за лентовите кабели. Че май трябва да ходя до София!!
Публикувано 08 февруари 2013 - 22:05
Здравейте! Трябва ли да разкача акумулатора преди да сваля таблото?
Публикувано 08 февруари 2013 - 22:12
Не, просто не бутай ключа.
Публикувано 14 февруари 2013 - 18:57
Пък аз да кажа, че и да запалиш и да покараш без табло, няма да се свърши света, просто ще набие грешки!
От това, което съм чел в английските форуми, без табло може да се кара до 200 км. и след това влиза в сервизен режим.
Имам предвид, че за разлика от airbag, който може спонтанно да се отвори при манипулация, ако не е спрян тока, таблото не е толкова фатално.
От това, което съм чел в английските форуми, без табло може да се кара до 200 км. и след това влиза в сервизен режим.
Имам предвид, че за разлика от airbag, който може спонтанно да се отвори при манипулация, ако не е спрян тока, таблото не е толкова фатално.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 04 август 2013 - 17:39
От Бургас ако някой ако има проблем с малките дисплей на километража ,намерих човек да ги оправя срещу 50лв.Моят телефон е 0888305889,обадете ми се да ви дам номера на човека и да ви обясня къде се намира.
Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно
Публикувано 28 септември 2013 - 18:49
Благодарско на колегите HIFI и kdl за предоставената информация!Благодарение на тях и аз светнах моите дисплеи,като се помъчих сам няколко дни,но пък ми излезе само няколко стотинки за бургийките които купих,другото беше с подръчни средства.Само в стремежа си всичко да стане перфектно се поувлякох малко и реших да разглобя стъклото от кутията,да поизправя малко се беше поогънал един елемент,и се счупи!Та ако на някой му с намира здраво стъкло от неработещо табло...
Публикувано 09 февруари 2014 - 19:30
Здравейте!Вчера спря да свети циферблата на температурата на таблото.Иначе си показва правилно само където не свето.Дали е изгоряла крушка или нещо се е прецакало таблото?
W208 facelift
Публикувано 09 февруари 2014 - 19:55
изгоряла крушка
Публикувано 12 февруари 2014 - 20:37
Един съвет като свалиш таблото свали всички крушки, разклати ги малко и ако има такива изтънели през годините(за жичките говоря), които са на ръба на съществуването си да не те изненадат скоро. Преди няколко дни сменях общо шест от по 1,3W и двете 5W за цялостното осветление на таблото и това на едно и също табло на CLK, три от тях бяха здрави и след леко разклащане се самопрекъсваха... а като се сваля по-добре на един път да мине всичко!
EDIT: Друго важно нещо - не слагай по-мощни крушки, защото стопяват пластмасата виждал съм трагични изпълнения с по-силни, търси ги по цветове - тези като за дисплейте ги водят тъмно зелени и са точно по 1,3W.
Този пост е редактиран от HIFI: 12 февруари 2014 - 20:38
Публикувано 09 юли 2014 - 19:46
Здравейте днес се пробвах да сменя лентовите кабели, ефект йок, та на всичкото отгоре и стрелката на скоростомера не се движи. Не съм я натегнал ли, някакви предположения? Утре пак ще разглобявам.
Публикувано 12 юли 2016 - 17:03
Снимките не зареждат колеги, оправяйте ги, нормално е след толкова време хоста да не е работещ...
Публикувано 12 юли 2016 - 17:26
Отдавна ги нямам оригиналите на снимките, затова е прикаченият файл.
В някакъв момент, когато имам нерви, ще изрежа снимките от пдф-а и може да ги прикача.
Публикувано 15 юли 2016 - 00:31
Ех вие така сте го направили че да ви завиди човек. Между другото тия рингове никъде не ги намирам за това табло, а много ме кефят.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни