Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Зимни гуминови, втора употреба ?

• Please log in to reply
104 мнения по тази тема

#31 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 28 септември 2006 - 08:58

Стаааава,стааава.Преди години като ракарвах ладичката зимата я товарих с две бордюрчета по 25 кила и ефекта върху не знаещите беше :blink: :blink: Абе ти вериги няма ли да слагаш,с кви гуми си бе??? :lol: :lol:

хахаха ти си я направил всъдеход направо :welldone: Един познат пък слагаше чувалчета с пясък в жигулката. Но нито камъни, нито пясък могат да постигнат ефекта на най-проходимия автомобил в соцлагера - Шкода 120L. Просто няма начин да закъсаш на някой баир, стига преди това да си взел завоя обаче :)
Нещо се отплеснах. Исках да предупредя колегата Darkrose, че си е взел нелоши гуми, макар и втора употреба, но трябва да внимава с натоварванията на колата и дупките, защото Continental са известни със слабите си бордове.
  • 0

#32 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:
  • Град:Казанлък
  • Интереси:Mercedes...

Публикувано 28 септември 2006 - 09:54

Нещо се отплеснах. Исках да предупредя колегата Darkrose, че си е взел нелоши гуми, макар и втора употреба, но трябва да внимава с натоварванията на колата и дупките, защото Continental са известни със слабите си бордове.

Това не го знаех. Ще го имам впредвид и ще внимавам.
  • 0
Dark Inside The Night

#33 hipo

hipo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Хасково

Публикувано 01 октомври 2006 - 14:56

Гумите са основна част от сигурността на колата. Зимните не се слагат заради сняг, а главно заради студа, който втвърдява и без това твърдата лятна гума. И най- прекрасна да е тя, губи стабилност и силно увеличава неконтролируемо спирачния път. Това го усетих последните няколко студени утрини /6-10 градуса/ и вече си смених летните гуми. ПРЕПОРЪЧВАМ ТИ зимни MALOYA, летните са им дърво.

Е, аз не съм съгласен за летните. С такива съм, а за избора се доверих на
ADAC - виж тук.
  • 0

ML270 04г.

ex-С180 94г.

#34 kisho

kisho

Чирак

• Потребители на форума
  • 66 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 01 октомври 2006 - 16:36

Избрах си гумите именно по ADAC миналото лято, купих ги от Руди 96 - доставчика на Maloya за България. Моето впечатление е че са много твърди и пролтно-есенно време се пързалят, а от това лято започнаха да ми изпускат в завой, особено когато е по-студено.
Darkrose - гумите стареят и за 3 г. си губят качествата. Дано твоите са по-нови.
  • 0

#35 penchev

penchev

Чирак

• Потребители на форума
  • 178 Мнения:

Публикувано 01 октомври 2006 - 23:01

Аз пък ще купувам новия модел на Gislaved - Nord Frost 5 !!!

Тази гума за разлика от предшевственичката си - Nord Frost 3 има един основен дълбок и широк канал в средата на протектора против странично хлъзгане,подобрени са качествата на вода/киша и сухо и мисля,че като съотношение цена/качества,няма да има никаква конкуренция !!!

Върти ми се цена за размер 195/65/15 около 120 лв на брой :rolleyes:
  • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#36 D-R. VO

D-R. VO

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
  • Интереси:ЛОВ
    ОФРОУД - МАЛКО
  • Автомобил:
    СУБАРУ АУТБЕК Н6 2006г.
    124 - 260Е 4MATIC 1989г замина за Молдова
    ГАЗ-69 1972 - втора регистрация

Публикувано 01 октомври 2006 - 23:29

Момчета - блага вест за тънкия джоб. "Гудиър" са купили "Дебице". Новата шарка на модела "Фриго" е трепач. Чух, че и каучукувата смес е подобрена. Аз и от старата съм доволен. Пък и кой кара през зимата със 190?
  • 0
MB-моето бъдеще!?

#37 penchev

penchev

Чирак

• Потребители на форума
  • 178 Мнения:

Публикувано 02 октомври 2006 - 07:20

Да си призная, когато пътувам за Варна напр. дори зимата и аутобана е сух нямам нерви да се влача и карам с поне толкова ... Досега карах с Мишлен Алпин 2 , 215/65/15 и за тази гума дори суперлативите не значат нищо :)

Сега обаче нямам излишни 1000+ лв и за това ще мина на Гиславед а за тая Дебица и аз дочух ,че била доста по-добра от старата :rolleyes:
  • 0
Публикувано изображение
www.bmwpower-bg.net

#38 Schumi

Schumi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 351 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:Автомобили, пътувания
  • Автомобил:
    S600 Coupe
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 октомври 2006 - 09:11

С Дебица съм карал и не съм доволен многосе клати по завоите, колата я чувствам нестабилна.
  • 0

005468351.jpg  Най-доброто или нищо!

#39 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 02 октомври 2006 - 13:41

Аз пък ще купувам новия модел на Gislaved - Nord Frost 5 !!!

Тази гума за разлика от предшевственичката си - Nord Frost 3 има един основен дълбок и широк канал в средата на протектора против странично хлъзгане,подобрени са качествата на вода/киша и сухо и мисля,че като съотношение цена/качества,няма да има никаква конкуренция !!!

Върти ми се цена за размер 195/65/15 около 120 лв на брой :rolleyes:

Колега, светни кой е вносителя на GISLAVED или от къде може да се намерят на тая цена, защото например в Диана е около 145 лв.
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#40 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 октомври 2006 - 13:46

Момчета - блага вест за тънкия джоб. "Гудиър" са купили "Дебице". Новата шарка на модела "Фриго" е трепач. Чух, че и каучукувата смес е подобрена. Аз и от старата съм доволен. Пък и кой кара през зимата със 190?

да купили са ги :D и то преди доста ВРЕМЕ
  • 0

#41 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 09 октомври 2006 - 16:05

Искам да добавя нещо за регенератите. С уговорката, че лично аз съм техен противник. Тия дни ходих в Практикер и видях, че са пуснали 2 вида зимни гуми - италиански регенерат, направен в заводите Марангони през август и септември тази година. Честно казано, малко се изненадах колко мек е каучука, а шарката е почти впечатляваща. Още по-впечатляващи са цените - около 60 лева струваше 195/65/15. Ако прибавим и факта, че италианците са майстори на тази технология, става още по-примамливо. Лично аз не бих сложил такива гуми на мерцедеса, защото с него карам бързо и извън града, но примерно имам един стар опел, който ползвам за товарни цели само в София, и смятам да го "обуя" в такива гуми.
А иначе регенерата крие следните рискове - ако старата гума, послужила за основа на регенерата, е била много крива, след време ще се изкриви и регенерираната гума. А това никой не може да знае. Гумите са по-тежки, по правило каучука е по-твърд и по-некачествен. Обаче проблеми с отлепяне на парчета гума почти не съществуват вече - технологиите явно понапреднаха.
  • 0

#42 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 09 октомври 2006 - 16:19

За някоя стара кошница, дето се юрка предимно градско по работа може и да си струва регенерат, все пак за зимата е по-добре от летни "сликове". Но за нормален автомобил никога повече не бих сложил регенерат. Преди време бях взел едни такива, точно от Практикер, ама в Германия. Етия гуми така и никой не успя да ги балансира. Десет пъти ходих на баланс, по над 100 гр тежести имаше всяка и пак си вибририрака. А може и криви да са били, не знам вече. Накрая си взех нормални гуми, та се рахатясах.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#43 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 09 октомври 2006 - 16:26

Между другото, ADAC скоро пусна специален тест на зимни гуми от евтините марки (линк)

С две думи, забравете за Debica, Lassa, Maranghoni и тнт.
Горе-долу стават само Sava Eskimo S3.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#44 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 09 октомври 2006 - 16:35

мисля да заложа пак на ласита..... доста коли съм карал с ласитата и винаги съм си усещал колата стабилна... Ама отдавна не съм бил на задно предаване и не знам как ще се държат тука....
  • 0

#45 chukov

chukov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 09 октомври 2006 - 16:44

Тая година Ласата я пуснаха с подобрен състав именно за по-добро представяне на мокър път и лед

моделът се казва SNOWAYS II PLUS шарката е същата - различен е каучковият състав
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни