Зимни гуминови, втора употреба ?
Започната от darkrose, 22 сеп 2006 - 17:27:14
104 мнения по тази тема
Публикувано 23 септември 2006 - 22:24
МАЛАТЕСТА -италиански с 1 год. гаранция. Около 60-65лв. за 195/65/15. Пълен топъл регенерат.
#17 Гост_GuestГост_
Публикувано 24 септември 2006 - 12:50
като за първа зима и аз ще сменям мойте!!! сега е с wredestein!!! не мие е правила проблеми!!! колегите масово карат с debica или maloya!!! някакви отзиви от тях?? много се чудя между nokian,wredestein,maloya!!! ако някой има наблюдения моля !
Публикувано 25 септември 2006 - 13:51
Колега вземай Ласата няма да сбъркаш. Аз лично карам с такива и съм много доволен :ok:
Най-доброто или нищо!
#19 Гост_GuestГост_
Публикувано 26 септември 2006 - 20:14
Колега,
От опит ще ти кажа, че лятото да караш със стари гуми иди-доиди, обаче зимата да пестиш от гуми, най-много да спестиш собствения си живот или на някой друг.
От опит ще ти кажа, че лятото да караш със стари гуми иди-доиди, обаче зимата да пестиш от гуми, най-много да спестиш собствения си живот или на някой друг.
Публикувано 26 септември 2006 - 20:34
VREDESTEIN са отлични гуми, карал съм и зимни и летни! За съжаление обаче миналата зима нямах финансова възможност и затова се сдобих с LASSA, и не съжалявам. :FlagMB:като за първа зима и аз ще сменям мойте!!! сега е с wredestein!!! не мие е правила проблеми!!! колегите масово карат с debica или maloya!!! някакви отзиви от тях?? много се чудя между nokian,wredestein,maloya!!! ако някой има наблюдения моля !
Най-доброто или нищо!
Публикувано 27 септември 2006 - 10:07
ако има мераклии за ЛАСА познавам един пич дето бачка за вносителите - може да спретнем някое намаление
летните ги взех с 10% по-тънко, скоро ще хода за зимни за фиатката
така че свиркайте
летните ги взех с 10% по-тънко, скоро ще хода за зимни за фиатката
така че свиркайте
Публикувано 27 септември 2006 - 12:56
Bastunchik дай инфо за този регенерат. Добър ли е? Само на задния мост ли ги караш? Как се държат през зимата? Благодаря предварително
Каквото и да ти говорят, става дума за пари.
Публикувано 27 септември 2006 - 15:06
Аз ще се включа с едно малко по-различно предложение - всесезонни гуми. По принцип всесезонните гуми са компромис и през лятото, и през зимата. От това правило обаче има едно голямо изключение - TOYO VARIO. Тази гума е с уникални качества, карал съм с такива 4 години. Каучукът е нетипично мек за всесезонна гума и е абсолютно сравним със зимна гума. Поведението на колата на сняг и лед е превъзходно. Същевременно, въпреки мекия каучук, гумата не се изяжда през лятото. Не знам как са го измислили японците, ама е факт - един комплект изкарва спокойно 3-4 години целогодишно каране средно по около 15 000 км на година. Това е от личния ми опит. Цената на гумата не е малка - около 130 лева - но пък няма нужда от смяна 2 пъти годишно /което си прави грубо 50-60 лева/, нито от 2 комплекта гуми /евентуално с джанти/.
Публикувано 27 септември 2006 - 15:11
добре звучи а цената не е никак висока в сравнение с други маркиАз ще се включа с едно малко по-различно предложение - всесезонни гуми. По принцип всесезонните гуми са компромис и през лятото, и през зимата. От това правило обаче има едно голямо изключение - TOYO VARIO. Тази гума е с уникални качества, карал съм с такива 4 години. Каучукът е нетипично мек за всесезонна гума и е абсолютно сравним със зимна гума. Поведението на колата на сняг и лед е превъзходно. Същевременно, въпреки мекия каучук, гумата не се изяжда през лятото. Не знам как са го измислили японците, ама е факт - един комплект изкарва спокойно 3-4 години целогодишно каране средно по около 15 000 км на година. Това е от личния ми опит. Цената на гумата не е малка - около 130 лева - но пък няма нужда от смяна 2 пъти годишно /което си прави грубо 50-60 лева/, нито от 2 комплекта гуми /евентуално с джанти/.
малко инфо http://www.toyotires.bg/tire.php?id=13
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 27 септември 2006 - 15:17
аз на такива магически неща много-много им нямам вяра
Публикувано 27 септември 2006 - 15:38
Точно ти, КРАНК, можеш да имаш пълна вяра на тези магически гуми, защото преди около 5 години аз си ги сложих за пръв път по горещата препоръка на един наш общ приятел - гумаджия, на когото и ти имаш голямо доверие, доколкото ми е известно Можеш да се свържеш с него, ще те зариби на мига
Една забележка - да не се бърка модела VARIO с други модели на TOYO, защото има и чисто зимни гуми на марката, които обаче не били нещо особено.
Една забележка - да не се бърка модела VARIO с други модели на TOYO, защото има и чисто зимни гуми на марката, които обаче не били нещо особено.
Публикувано 27 септември 2006 - 16:53
Не знам за вас, но аз вече си купих.
За добро или лошо избрах втора употреба, т.е. типично по Български
Първо намерих само 2 гуми от един познат и селд това 2 от друг.
Сигурно някой ще ме упрекне за избора, но аз съм доволен.
И 4-те гуми са Continental
1-те 2 са Continental WinterContact TS790 195/65/R15 и грайфер около 8 мм.
2-те две са Continental WinterContact TS770 195/65/R15 91T, Made in Germany.
грайфер около 6 мм
Това са:
Интересно ми е, че на вторите DOT е CPPC AVBX 375, т.е. човекът ми каза че са били 2003, а излиза че са 2005 ?
Хм, май хич не е така...сега видях на другите ..излизаше че са 9, т.е. 2009
т.е. DOT-a е май с друго тълкование тука...
За добро или лошо избрах втора употреба, т.е. типично по Български
Първо намерих само 2 гуми от един познат и селд това 2 от друг.
Сигурно някой ще ме упрекне за избора, но аз съм доволен.
И 4-те гуми са Continental
1-те 2 са Continental WinterContact TS790 195/65/R15 и грайфер около 8 мм.
2-те две са Continental WinterContact TS770 195/65/R15 91T, Made in Germany.
грайфер около 6 мм
Това са:
Интересно ми е, че на вторите DOT е CPPC AVBX 375, т.е. човекът ми каза че са били 2003, а излиза че са 2005 ?
Хм, май хич не е така...сега видях на другите ..излизаше че са 9, т.е. 2009
т.е. DOT-a е май с друго тълкование тука...
Dark Inside The Night
Публикувано 27 септември 2006 - 23:23
Аз в момента карам с летни Michelin Energy.Още не съм сложил зимните Dunlop и мисля, че е рано.И за двете мога да кажа само добри неща
Публикувано 28 септември 2006 - 07:37
Е,аз ще карам за трета зима/около 2 месеца на година,слагам ги когато ще се прибирам до Смолян/с гуми мишлин ивало с шипове,4бр.205 са.Много съм доволен,досега вериги не съм слагал/не че имам де/,като тръгна към Смолян слагам 5-6 туби по 10литра с хисарска минерална вода в багажника,спускам леко гумите и полека полека превземам Пампорово,докато навън в студа някои си слагат веригите. :
Публикувано 28 септември 2006 - 08:30
Стаааава,стааава.Преди години като ракарвах ладичката зимата я товарих с две бордюрчета по 25 кила и ефекта върху не знаещите беше Абе ти вериги няма ли да слагаш,с кви гуми си бе???
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни