Хайде да видим сега какво не ви харесва в заварения диф на дълъг път какво точно не ви харесва, в града може да има малки усложнения с дифа, но то се свиква и да ви кажа като се свикне няма да има никакъв проблем даже няма да искаш да се качиш да караш друга кола..
![]()
П.П. Симо бате не знам какво точно те е разочаровало в завареният диф, но ти помниш ли онази вечер как беше полудял и как се беше навил за това нещо и какви ми ги говореше, братле точно на теб за диф няма ти говоря щото ти ги знаеш и си изял всички книги с кориците за дифове, но нали знаеш колко точно % заключва един шпер ако беше 50 60% заключване да по можеше да се съглася, но то някакви мизерни проценти за който по добре да си карам със отворен диф и да сложа една от онези джаджи който показа жорето..
Така че аз съм за заварен диф..
Така де ти тая кола само за дрифт ли ще я ползваш ? Защото дори и да свикнеш с шофьорлъка на една такава кола просблема със износване на гумите, ходовата част и самия диф си остава.
А и шпера също не заключва напълно освен,ако не е "clutch type" който има 3 разновидности
1 way - шпера действа само при ускоряване
1.5 way - действа при ускорение и по малко при спиране
2 way - действа при двете положение еднакво
и все пак при нормално каране с не толкова голямо натоварване на дифа заключването не е на 100% и можеш да си караш колата нормално , а ако искаш дрифт тъпчеш здраво и заключва здраво
А ЕТО ТОВА смятам,че за самоделка е възможно най-ефективния шпер

Виж ГАРАЖА