Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Заваряване на диф-аза и против

• Please log in to reply
58 мнения по тази тема

#31 Lubo88

Lubo88

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 200kompressor'1998

Публикувано 01 юни 2010 - 22:13

Хайде да видим сега какво не ви харесва в заварения диф на дълъг път какво точно не ви харесва, в града може да има малки усложнения с дифа, но то се свиква и да ви кажа като се свикне няма да има никакъв проблем даже няма да искаш да се качиш да караш друга кола.. :icon_welldone:

П.П. Симо бате не знам какво точно те е разочаровало в завареният диф, но ти помниш ли онази вечер как беше полудял и как се беше навил за това нещо и какви ми ги говореше, братле точно на теб за диф няма ти говоря щото ти ги знаеш и си изял всички книги с кориците за дифове, но нали знаеш колко точно % заключва един шпер ако беше 50 60% заключване да по можеше да се съглася, но то някакви мизерни проценти за който по добре да си карам със отворен диф и да сложа една от онези джаджи който показа жорето..

Така че аз съм за заварен диф.. ;)

Така де ти тая кола само за дрифт ли ще я ползваш ? Защото дори и да свикнеш с шофьорлъка на една такава кола просблема със износване на гумите, ходовата част и самия диф си остава.
А и шпера също не заключва напълно освен,ако не е "clutch type" който има 3 разновидности
1 way - шпера действа само при ускоряване
1.5 way - действа при ускорение и по малко при спиране
2 way - действа при двете положение еднакво
и все пак при нормално каране с не толкова голямо натоварване на дифа заключването не е на 100% и можеш да си караш колата нормално , а ако искаш дрифт тъпчеш здраво и заключва здраво ;)

А ЕТО ТОВА смятам,че за самоделка е възможно най-ефективния шпер :)
  • 0

8neb.jpgy6n7.jpg

C200 KOMPRESSOR

#32 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 01 юни 2010 - 22:27

Основно се делят на два типа диференциалите:
-отворени
- не-отворени

Не-отворените са два типа:
- с пълно зацепване
- с частично зацепване (LSD)

С пълното зацепване са два типа:
- с външно управление
- самозацепващи

Eaton http://www.eaton.com...tials/index.htm предлагат замоцепващи дифове - активират се от центробежната сила ако има разлика в скоростите на въртене. Ползвани са в някой американски тръкове - общото мнение е че вършат работа, но са ненадеждни защото при заключване поставят ходовата част под голямо натоварване, което разбива окачване тампони, карета и самия диф.

Шпера на Мерцедес (ASD) е с електронно активиране и то до определена скорост на движение, по спомен 40км/ч. Зацепването става посредством хидравличен съединител.
  • 0

#33 Lubo88

Lubo88

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 200kompressor'1998

Публикувано 01 юни 2010 - 22:48

Ето този е тоя за който аз говоря във случея е 1way който действа само при ускорение и при него принципа не е от центробежна сила а от силата приложена върху дифа и смятам ,че е много добър вариянт :)
  • 0

8neb.jpgy6n7.jpg

C200 KOMPRESSOR

#34 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Град:Елхово
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 01 юни 2010 - 23:18

Колеги много съм благодарен на всички ви за старанието и за усилията който правите да търсите тези статистики за дифове, но ще ви питам едно нещо.. Значи искам всеки да си признае, но съвсем откровено да отговори, така въпросът ми е карал ли е някой заварен диф, че да говорите че не стават какво било не знам си какво според мен никой не е карал такъв диф, че да ми разправяте такива работи имам някой други приятели който карат заварените дифове в града един от тях е в София да в самата столица на тоя трафик странно, но факт другият е във В.Търново и той е от Форума Purple_Devil е колегата..

Ако някой неми вярва да пита колегата даже клип има как я кара във града със завареният диф..

Ето и клипа той е от баловете и да ви кажа цялата седмица от баловете е преминала така из града а сега ми кажете, че не ставал дифа за града има и доказателство.. ;) :drift1: :drift1: :hooray: :bigemo_harabe_net-110:
  • 0
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#35 Lubo88

Lubo88

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 200kompressor'1998

Публикувано 01 юни 2010 - 23:25

Аз в тоя клип не виждам нормално каране и ти писах че сигурно ще свикнеш с шофирането на такава кола , но ходавата и част и гумите ти няма да свикнат , но явно не искаш да ме разбереш и също се чудя ,защо тия хора в Япония (от където е поизлязъл дрифта и си правят коли само за тази цел) със Скайлан-те не карат със заварени диференциали :dontknow: явно не ги разбират работите :rolleyes:
  • 0

8neb.jpgy6n7.jpg

C200 KOMPRESSOR

#36 CE200

CE200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 02 юни 2010 - 04:15

абе незнам таман бях написал един роман отностно дадените видове дифофе ма се отказах щот много професорки звучи :spam: маааа аз само при едно единствено условие ще си заваря дифа и то е ако колата ще я правя пистова и да се плазга на страни :drift1: . Иначе Ванка сега ти давам само 3 неща кадето и теб ще те разобедят и просто нещата са трагички ако завадиш дифа на обикновенна кола. А това са нещата които ги знам от личен опит и те са.

1. нисан 240sx магистрала тракия 160км и ускорява педала до доло и какво се случва- влиза в неравния пат които не е прав а леко на бубунки (кадето колата ти отскача се едно караш трактор) и спортно окачване си казва думата, задната част на колата само за едно стотна от секуната да се е отдели от сцеплението на гумите и асфалта и превътат гумите и какво се случва при 160 + задницата ти трагва на страни (уникално усещатане) за сек ти минава целия живот на лента и човека помита мантинелата на там не ми се разказва защото .....
хубавото е, че човек е жив и здрав в момента и вече не кара кола със задно :kill_myself:

2. Деба преди 3 дена ми се случи хах даже още сам потресен и не мога да си го избия от главата как стано но перфетният път от люлин посока божурище мисля, че повечето от софия са минавали от там знаят колко е хубав патя (за тези които не знаят- пътя е повече от перфекент наистина) е на тоя път никога не сам вярвал, че с насрещо движение и коли зат нас ние при 100км нормално карането и здраво хванат волан с двете ръце незнам как се случи още не мога да си го обесня но от нищото направихме 360 по средата и хубаво, че не отнесохме някои. Вятър ли беше неравност на пътя ли неше какво беше щот беше на 4 та скоросто с 100км минимални обороти на колата как се случи тва незнам. Добре, че бавацера имаше кадърен шофер, че инаце сега нямаше да пиша в тая тема.....

3.Таааа подяволите караме КОЛИ А НЕ КАРУЦИ. Е вярно моита може да се брои за каруца маа тва е щот са не бачкам и не мога да си я орапвя маа тва е друг въпрос.Не знам колко пати си си погледал купето от доло да видиш за какво става на въпрос то не са щанги то не са носачи то не са тампони ииии всичко това само и само за да вози колата меко и комфортно и наи вече стабилно можеби защото са мерцедеси и немеца знае какво прави а ние тука гледаме да си до унищожим и малкото което е останало.

Ванка много пати сам ти казвал остависи купето на мира хванете с бащати продаите пежото купето си едно бмв тогава вече прави както искаш. Ще има една кола с която да возиш мацките (мерцедеса) а другата е идеото устоичива праи кот знае с нея тя така или иначе за тва е направена. Аз за това сега моита няма да си я правя нарочно ще екпериментирам с нея. Продаваме пунтото взимеме си едно 300ЦЕ токамего гледаме си ги глезим го и му се радваме а моита до когато издеяни. Както казваше един мои приятел колата е Insert coins to continue . Kолкото ида се троши имаш ли пари да си я оправиш ем вечно твоя си е :)

LSD - forever :flagMB new:
  • 0

#37 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 02 юни 2010 - 09:34

Колеги много съм благодарен на всички ви за старанието и за усилията който правите да търсите тези статистики за дифове, но ще ви питам едно нещо.. Значи искам всеки да си признае, но съвсем откровено да отговори, така въпросът ми е карал ли е някой заварен диф, че да говорите че не стават какво било не знам си какво според мен никой не е карал такъв диф, че да ми разправяте такива работи имам някой други приятели който карат заварените дифове в града един от тях е в София да в самата столица на тоя трафик странно, но факт другият е във В.Търново и той е от Форума Purple_Devil е колегата..

Ако някой неми вярва да пита колегата даже клип има как я кара във града със завареният диф..

Ето и клипа той е от баловете и да ви кажа цялата седмица от баловете е преминала така из града а сега ми кажете, че не ставал дифа за града има и доказателство.. ;)

:drift1: :drift1: :hooray: :bigemo_harabe_net-110:

Карал съм...но не кола със заварен диф, а картинг - там няма диф, само една ос свързва двете колела.

Нали знаеш какво става с по-висока скорост в завой?

А на мокро в завой?

Е отиди на картинг на мокра писта и виж как е. Там поне пистата ще е що-годе обезопасена.

П.С> Като слушам истории за коли със заварени дифове и направо ми настръхва косата. Това са опасни коли за всички участници в движението.

Ето едно забавно филмче за дифа:

• 0

#38 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 02 юни 2010 - 10:50

Добре Симо да кажем, че се съглася с теб за завареният диф а сега ми кажи колко точно % зацепва шпера завареният е 100% това всеки го знае я кажи колко е шпера аз знам, но да видя дали наистина познанията са ми верни..

А и да ти кажа БМВ никога няма да си взема да не се заричам, но не искам бмв ще ти кажа що виж този клип
И да ти кажа всеки 2-ри кара бмв нека сме малко по различни..
  • 0

#39 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2010 - 11:31

Шпера на Мерцедес (ASD) е с електронно активиране и то до определена скорост на движение, по спомен 40км/ч. Зацепването става посредством хидравличен съединител.

Мерцедесите имат и LSD, примерно 2.3-16в са само с LSD докато 2.5-16в са с ASD. ASD дифовете също имат LSD което работи дори и да няма електронно управление (по-спомена заключва само 18% ).
  • 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo

#40 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 02 юни 2010 - 11:35

Аз знам че шпера заключва 25% LSD но не знам при мерцедес или ги няма вече или са много редки.. ;)
  • 0

#41 CE200

CE200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 02 юни 2010 - 11:39

Добре Симо да кажем, че се съглася с теб за завареният диф а сега ми кажи колко точно % зацепва шпера завареният е 100% това всеки го знае я кажи колко е шпера аз знам, но да видя дали наистина познанията са ми верни..

А и да ти кажа БМВ никога няма да си взема да не се заричам, но не искам бмв ще ти кажа що виж този клип

И да ти кажа всеки 2-ри кара бмв нека сме малко по различни..

у лал братле каде се изхвърли, та това са коли за по 100хиляди и едвали скоро можем да си ги позволим.

ами така

BMW 318is 25 % заключване на отворен диф и 50 % при рязко вкарване на 2ра скорост
BMW 320i 20% заключване на отворен фиф 35 % при 2ра
MB 200CE не сам сиг но мисля, че са по 15 % по мои лични наблудения може ида качва страстично процентите да речем кам 25/30 при 2 ра за момент

това бяха само прости примери за отворените( а това със 2 ра скорост е само момент в които влиза 2 ра само то влизане на скороста а не, че самта втора е по различна :tongue: ) всеки може да го пробва и ше види мога даже да обясна.

така шпера е малко по сложен. За мерцедес шперовете са по 50% при голямо натоварване пада процента което от една страна е хубаво от друга лошо. При много голямите кубатури като 5.0 5.5 и т.н там са малко по други нешата щот има и тракшан и блокаж и използват спичаките като допълнита екстра и там са по 70 % мааа е доста отностилно защото ако ти се влючи блокажа и автомачно пада на 30% с леко натоварване на спирачките и това е хубаво когато си в завои или трябва да изпреварваш.

Но повечето шперове почват от 50 и стигат до 75% според сами шпер.
  • 0

#42 joreto

joreto

Майстор

• Потребители на форума
  • 751 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2010 - 11:40

Аз знам че шпера заключва 25% LSD но не знам при мерцедес или ги няма вече или са много редки.. ;)

при 2.3-16в който е без ASD заключва 25% ;)

П.П. Явно съм се объркал за % заключване на ЛСД и АСД дифовете...ама човек не може да помни всичко :) . Ето инфо, отнася се за 2.3/2.5 16в .

whats the diff (no pun intended) between an ASD/LSD diff and whats better for what?

Only one difference that separates both diffs.

They both carry identical internals IE. Friction Disc's, Thrust Washers, so on.
In essence they are both a Limited Slip Differential. If you turn off your ASD(easiest way pull out the ASD control unit) you will be left with a normal working LSD. That's if the Diff is up to scratch. Most Diff's arent.
The ASD covers this up well if the ASD system is working.

All the ASD does is, Uses Hydraulic power from the SLS pump to lock the diff. 100% lock up to 50kph after 50Kph hydraulic power is cut and your left with your normal LSD 35% lock. But if the vehicle speed was traveling between 25Kph and 49Kph when wheel slip accrued the ASD won't cut in either. In will only cut in when the vehicle speed is below 25Kph.
The ASD warning triangle will light above 50Kph if the system detects a different wheel speed from the rear wheels to the front wheels. Wheel Slip. The ASD does nothing once the wheel speed is above 50Kph.

Nothing wrong with a ASD Diff if it's working properly. It seems to have a bad name by a few. dunno.gif

If you were going to be doing a few Drags in your 190 the ASD diff is the one to have. No Contest.

• 0
Публикувано изображение
Mercedes-Benz 190E 3.0-24vT @ 0.8 bars ( 1/4 mile: 2.483 / 13.540 / 175.17 km/h )
VW Golf IV GTI 1.8 20v turbo

#43 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 02 юни 2010 - 11:50

Алоо 75% е почти като заварения със малки изключения..
  • 0

#44 Lubo88

Lubo88

Чирак

• Потребители на форума
  • 110 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 200kompressor'1998

Публикувано 02 юни 2010 - 15:36

Така де аз по-нагоре в темата в първия пост от тая страница съм дал малко инфо за един от дифовете с най-голям процент заключване което зависи от натоварването върху самия диф и смятам ,че нещо такова би било преподходящо за дрифт и за всякакви цели ,да не говорим че хора с отворен диф се справят доста добре със дрифта като например Dicksun даже си има клипове за доказателство, а какво говорим за LSD-та независимо от процента на заключване дори и 25% смятам ,че ще са достатъчни за дрифт ;)
  • 0

8neb.jpgy6n7.jpg

C200 KOMPRESSOR

#45 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 02 юни 2010 - 15:40

при 2.3-16в който е без ASD заключва 25% ;)

П.П. Явно съм се объркал за % заключване на ЛСД и АСД дифовете...ама човек не може да помни всичко :) . Ето инфо, отнася се за 2.3/2.5 16в .

Аз мисля че е до 40км/ч, не до 50. Може и да греша, сега в момента не ми се рови във ВИС-а да гледам за АСД.

Важното обаче е, че се изключва при натискане на спирачката и въобще не се включва над определена скорост. Идеята е да подпомага тръгването и да не пречи на движението с висока скорост. На по-новите модели е заменено с ASR, и роля на блокаж играе независимото спирачно усилие отзад, някое колело да превъти и ASR модула му "бие" спирачката, ефективно прехвърляйки въртящ момент към другото. След това системата се ъпгрейдва до ESP.

Тези системи нон-стоп следят информация от 4 сензора на колелата, а по-късните и на волана, на стоп-машинката и на скоростта на движение и изчисляват възможната траектория и допустими разлики в скоростите на движение на колелата.

А то колко било просто - прекапваш го с електрожена и се решава проблема. :icon_coolgrin:

П>С> Намерих това книжле, тук пише до 19мили в час, което е около 30км/ч
http://www.w-124.inf...-ASR-4MATIC.pdf
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни