Към съдържанието

  •  

Снимка

ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !


  • Please log in to reply
156 мнения по тази тема

#46 Ivan W210

Ivan W210

    Член на МБКБ

  • Членове на клуба
  • 2835 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 ноември 2010 - 09:34

Пак се убеждавам,че 97% от милиционерите ни са неграмотни и незнаещи законите.
Имаш право в 3 дневен срок да обжалваш акта пред началника на КАТ или съответното РПУ,вече не знам къде са назначени тия мишки.Защото по закон акта си седи мирно и тихо 3 дни при тях без да се прави нищо,след това се събира комисия която решава какво наказание да се наложи(глоба,точки) и т.н.А вече след като излезе наказателното постановление,тогава срока за обжалване е 7 дни.Пиши една жалба която да е адресирана до повече хора в полицията,малко или много ще се сдухат.......търси си правата.
  • 0

#47 aalexieff

aalexieff

    Член на МБКБ

  • Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Павликени
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    W210 E300 D 1996 продаден
    Mitsubishi Colt IV 1.3 1995 продаден
    Mitsubishi Colt VI 1.5 2005
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 ноември 2010 - 22:36

Телефонът ми е в джоба, в калъфчето и последния ми разговор е от преди 40 мин. Кфо праим?

Обжалваш, разбира се. Ако ти наложат наказателно постановление, обжалваш в съда, представяш разпечатка от тел. компания при условие, че е написан часът на съставяне на акта, или ти във възражението си го упоменал, но само ако си сигурен, че наистена не си говорил по телефона :dontknow: Ако не е написан часът на акта нищо няма да можеш да докажеш. Имаше ли друг в колата с теб за свидетел?
И накрая дали си заслужава за 50 лв. жалби, съдилища, но ако си сигурен, си мисля, че можеш да заведеш дело за съставяне на документ с невярно съдържание. Но ако, ако, и ако имаш добър адвокат, защото мобилни телефони много, може да си говорил от друг и т. н.
Помисли си? По добре добра жалба както казва Иван

която да е адресирана до повече хора в полицията,малко или много ще се сдухат

и не само в полицията.
С поздрав :flagMB new:
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#48 Илия Горанов

Илия Горанов

    Член на УС на МБКБ

  • Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 ноември 2010 - 00:54

Е в съда можеш евентуално да докажеш, че СИ говорил по телефон на дадена дата в даден час (макар че и това е почти недоказуемо, защото може друг да е говорил от твоя телефон), но да докажеш, че НЕ СИ говорил на дадена дата в даден час... просто никакъв шанс - можеш да си говорил по чужд телефон...

Алексиев, не можеш да съдиш длъжностно лице за "документ с невярно съдържание". По презумпция работата на този полицай е да пише актове и няма как акт написан от него да е с невярно съдържание.

Като цяло казусът е много куц и винаги съм си чудил, ако на мен ми се случи - какво ще правя. В интерес на истината - на мен ми се е случвало да ме спрат за забранен ляв завой, който не съм правил, но беше на 100 метра от вкъщи и им казах - вижте ми домашния адрес в личната карта - идвам от дясно, а не от ляво... извиниха се, ядосаха се, че са изпуснали истинския нарушител и ме пуснаха да си ходя. Естествено - случаят е доста аналогичен - в съда никога не мога да докажа, че щом живея на даден адрес, значи не съм идвал от друга посока, но в конкретния случай наистина не бях правил забранен завой и полицаят ми повярва на обяснението. А в добавък имах и супер учудена физиономия на въпроса му "Знаете ли защо ви спираме?" Най-малкото знам къде около блока ми дебнат полицаи и знам кои завои около блока ми са забранени :)

Честно казано, аз бих звъннал на Господари на ефира или нещо от сорта... хем тия от телевизията ще се израдват на историята (много обичат да се заяждат с куки), хем ще им разгонят фамилията и ще ги дебнат до второ пришествие. Ще ги следят с камери от всеки храст докато не стъпят на криво втори път и ще ги излъчват един месец в прайм тайма.

А между другото - V24 имаше подобна случка, но него го спират, че говори по телефон, а той е с car kit и телефона се цепи през колонките на колата... ОЧЕВИДНО не е в нарушение... ама след малко заяждане и него са го пуснали...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле


#49 архитекта

архитекта

    Чирак

  • Потребители на форума
  • 155 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Интереси:АЙКИДО
  • Автомобил:
    CLK 320 (W209) 2002 г.

Публикувано 07 ноември 2010 - 12:15

За сега съм подготвил едно възражение и утре ще го пусна.
Ако не се осъзнаят навреме и не отменят акта, ще се ходи на съд.
За щастие, секунди преди да ме спрат се разминах с едни съседи,
с които се поздравихме. Ако трябва ще ги викам за свидетели.
Не ми се иска да се примирявам с наказание за провинение,
което не съм извършил. Влияе ми негативно на честолюбието.
  • 0

#50 Dydo

Dydo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 08 ноември 2010 - 12:49

Пратиха ми честитка да се явя в 19Г (стаята със снимките)
Според слуховете, 1 година след изпращането на призовката, снимките се изтриват. Да ама аз се явих след 1г и 2 дни, и нищо не се беше изтрило.
И сега ще заведа моята приятелка да и съставят акт, после.................


Бояне, що за идиотщина е това от страна на КАТ. До колкото разбирам, акта все още не е съставен, въпреки изминалата една година от снимката. ЗАНН прави разлика между абсолютната давност за извършеното нарушение и откриването на нарушителя. В първия случай е една година, а във втория 3 месеца. Т.е. от момента на установяване на факта, кой е именно нарушителя до момента на съставяне на акта, не следва да са изминали 3 м. Абсолютната давност обаче, а именно 1 г. не се интересува кога е установено нарушението и т.н. Изтекла ли е една година от извършването му, акт не следва да се съставя-нямат право, абсолютно погазване на закона ще е това. Ако бяха го съставили в твое отсъствие (ама как ще се оправдаят след като си се явил) със задна дата, за да спазят срока преди да изтече 1 г., но да ти го връчат след това е едно. Друго е обаче, да не е съставен и тепърва това да се прави, след изтичането на този срок. В ЗДвП няма друг срок, поне аз не видях и в случая се прилага ЗАНН. А според ЗАНН:

Чл. 34.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.


Ако сега ти съставят акта, направо викай телевизията, да се каже публично какви безобразия стават в БГ. Да не говорим, че ако издадат и НП в съда ще го отменят само на процесуално основание. Баси и хората.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#51 mbthepower

mbthepower

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 08 ноември 2010 - 20:01

Здравейте , април месец 2010 камера ме е снимала м/у Прелом и Малиново на двата "Петрола" със 33км превишена скорост.Кварталния дойде лично на крака унас и ми показа снимката на колата , да беше тя , всичко си личеше . Тази седмица трябва да ида до Ловеч да подпиша акта и да пратят заповед в Плевен за отнемане на книжката за 1 меец , 150 лева глоба и 3 точки . Толкова съм разбрал аз , че това е наказанието с 33км превишена скорост.

Когато кварталния дойде унас започна с думите на кой е колата и къде е собственика.Изобщо не каза първоначално за какво става на въпрос.Разпитваме къде уча и т.н.След това изведнъж показа снимка на Мерцедеса . Камерата ме е снимала в гръб , когато съм ускорявал , не съм влезнал с 60 км , каквото е ограничението , вината е моя , но и не съм влезнал със 103 км.Полицая каза , че тази камера има голям обхват на снимане.

Да поясня на кратко.
Място на снимката-Прелом-Малиново
Ограничение-60км
Превишаване-33км

Ако някой може да ми даде съвет , какво да правя.Ясно тая седмица ще ида до Ловеч да вида какво е положението.Защото на призовката пише 2 седмици , поне тоя период да не пропусна.
Може ли да мина само с глоба , без да ми отнемат книжката
Ако напиша възражение ще го вземат ли подвнимание.

Моля помогнете , със съвети , какво да правя. Студент съм всяка седмица по два пъти пътувам и няма да ми е много приятно да остана без книжка.Благодаря предварително, :flagMB new:


Чл. 34.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години. Тука колега е копивал закона , ако изчакам до април месец и не ида до Ловеч да подпиша акто , които все още не съставен , защото кварталния праша няква призовка , че аз съм карал колата.Дали от Ловеч . ще пратят акта на кварталния и аз да ида при него да се подпиша и да ме глобят за това , че не съм отишъл в Ловеч в този двуседмичен срок.И колко време пътува акта до Плевен , че да си понеса наказанието.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#52 Lorinser

Lorinser

    Член на МБКБ

  • Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 08 ноември 2010 - 22:49

Бояне, що за идиотщина е това от страна на КАТ. До колкото разбирам, акта все още не е съставен, въпреки изминалата една година от снимката. ЗАНН прави разлика между абсолютната давност за извършеното нарушение и откриването на нарушителя. В първия случай е една година, а във втория 3 месеца. Т.е. от момента на установяване на факта, кой е именно нарушителя до момента на съставяне на акта, не следва да са изминали 3 м. Абсолютната давност обаче, а именно 1 г. не се интересува кога е установено нарушението и т.н. Изтекла ли е една година от извършването му, акт не следва да се съставя-нямат право, абсолютно погазване на закона ще е това. Ако бяха го съставили в твое отсъствие (ама как ще се оправдаят след като си се явил) със задна дата, за да спазят срока преди да изтече 1 г., но да ти го връчат след това е едно. Друго е обаче, да не е съставен и тепърва това да се прави, след изтичането на този срок. В ЗДвП няма друг срок, поне аз не видях и в случая се прилага ЗАНН. А според ЗАНН:

Чл. 34.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.


Ако сега ти съставят акта, направо викай телевизията, да се каже публично какви безобразия стават в БГ. Да не говорим, че ако издадат и НП в съда ще го отменят само на процесуално основание. Баси и хората.



дидо, аз отложих за вторник, тоест утре
сега ще си принтирам това което ми прати и утре ще го размахвам. дано даде ефект.
дано всичко мине добре
  • 0

#53 Dydo

Dydo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 09 ноември 2010 - 08:44

MBthepower, има някои тънкости, които споменах и по-горе, но може би не си обърнал внимание. Едно е да не е съставен акт в продължение на година от извършване на нарушението, а друго е да е съставен, но да не е връчен. При теб и Лоринзър има разлика. В твоя случай са те призовали доста преди този срок да е изтекъл. Ако е счетено, че си редовно призован и не се явиш, няма пречка да ти съставят акт в твое отсъствие и то съвсем законно. Друг е въпроса, дали може да се приеме за установено, че ти си карал, но както и да е. При Лоринзър случая е, че за тази една година акт въобще не е съставен. Има разлика както казах между връчване и съставяне. Едно време на мен, например ми връчиха Наказателно постановление една година след съставяне на акта, а принципно срока за издаване на НП е 6 м. от съставяне на акта. И какво направиха господата от Благоевград (защото там ми съставих акт)- акта беше на 05.05.2008г., а наказателното ми се връчи май месец 2009г., но с дата на издаване юли 2008г. А аз още декември 2008 звъня през нашия КАТ в София до КАТ Благоевград и те казаха, че още няма издадено. И аз като казах, че е изтекъл срока, след няколко месеца ме викнаха в КАТ София и ми връчиха НП, като от Благоевград казали, че имало издадено в срок, ама просто забравили да го изпратят............то е ясно, че е издадено след срока. А акт ми бе написан заради преминаване на червена светлина, въпреки брояча да имаше още 7 секунди зелена. Представяш ли си!
Аз затова мога да заявя, че БГ не е правова държава. Ако е една наистина демократична страна, когато човек знае, че закона се спазва, той няма от какво да се притеснява. Ето например Лоринзер. Въпреки, че е изтекла едната година, представи си му съставят акт. ИЗдават НП и налагат глоба до 50 лв. После той обжалва, ама съда му казва, че не подлежи на обжалване и прекратява делото. И КАКВО ПРАВИМ В СЛУЧАЯ ТОГАВА. ТВ му е майката ако стане така :flagMB new:
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#54 Momchil

Momchil

    Напреднал

  • Потребители на форума
  • 488 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Specialized Allez - my favorite ride :)
    RAM Podium - off-road adventure :)
    Royal Enfield - Bike that has a soul!
    CLK 280, V6
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 ноември 2010 - 13:33

И какво направиха господата от Благоевград (защото там ми съставих акт)- акта беше на 05.05.2008г., а наказателното ми се връчи май месец 2009г., но с дата на издаване юли 2008г. А аз още декември 2008 звъня през нашия КАТ в София до КАТ Благоевград и те казаха, че още няма издадено. И аз като казах, че е изтекъл срока, след няколко месеца ме викнаха в КАТ София и ми връчиха НП, като от Благоевград казали, че имало издадено в срок, ама просто забравили да го изпратят....
Аз затова мога да заявя, че БГ не е правова държава...

Дидо,
Да си мяркал някъде задължение АУАН (съответно НП) да са ПОРЕДНО номерирани?

**********
@Боян и останалите:
В тази тема чакате от умрял писмо. Тази организация е дразнеща (за мен) най-малкото защото:

1. Това, което предлагат съвсем НЕ Е безплатно, т.е. обявата е подвеждаща в този смисъл;
2. Обявата е незаконна по най-малко 2 причини: В Закона за адвокатурата пише дали могат да се рекламират адвокатски услуги и дали може те да са безплатни - за тези, на които не им се чете - НЕ, НЕ МОЖЕ.):
3. Името е подвеждащо и асоциира с наименованието на друга организация.
4. В една от бланките на сайта им видях заедно (дори в едно изречение) жалене по ОСНОВАНИЕ и по РАЗМЕР... No comment :)

Чл. 36. (1) Адвокатът има право на възнаграждение за своя труд.
(2) Размерът на възнаграждението се определя в договор между адвоката и клиента. Този размер трябва да бъде справедлив и обоснован и не може да бъде по-нисък от предвидения в наредба на Висшия адвокатски съвет размер за съответния вид работа.
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.


  • 0

#55 Ivan W210

Ivan W210

    Член на МБКБ

  • Членове на клуба
  • 2835 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 09 ноември 2010 - 16:46

А,е това е приказка,мерси Момчиле!Аман от кожодерчета ей!
  • 0

#56 Lorinser

Lorinser

    Член на МБКБ

  • Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 09 ноември 2010 - 19:16

да снеса топла информация
след толкова много нерви през поседните 4 дни, поне една малка хубава новина излезе.
Влязохме в 18Г и подадох призовката и момичето ми каза: –Чао!
Аз обаче си бях подготвил реч и я бях почнал и вадим член 34ти. ит .н. и не я чувам че ми казва пак: -ЧАО!!
:blink: щом е минала 1 година-- не се съставя акт....
проверено! незна защо лелката на предишното ми ходене искаше да ми вземе и кръщелното...
  • 0

#57 Dydo

Dydo

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 09 ноември 2010 - 20:57

бях почнал и вадим член 34ти.


Хубаво не си го извадил този член, че се не знае какво щеше да стане :rolleyes:
Радвам се, че всичко е минало добре за теб, но също така и поради това, че все пак хората от КАТ не са потъпкали закона и има тенденция да го спазват.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#58 Мишо

Мишо

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 09 ноември 2010 - 21:11

КАТ има проблеми с мен - помогнете им !!! :0_yahoo:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#59 mbthepower

mbthepower

    Майстор

  • Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 12 ноември 2010 - 22:57

по моя случай - 38км превишена скорост
Наказание-100лв и 1 месец лишаване от свиделство за управление на моторно превозно средство :S

Отделно постоновлението сигурно ще го чакам 2-3 месеца !
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#60 Gangsta Man

Gangsta Man

    Рапeр

  • Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 ноември 2010 - 10:31

Колеги здравейте на всички искам да споделя с вас един мой наистина много интересен случай.Значи по принцип последните две години и четири месеца съм управлявал автомобила си както и буса ми без синъото талонче което се допълва към книжката, поради простата причина, че имах да плащам три акта.Така и така аз все нямах време да ги платя и така си карах(искам да допълня че КАТ в Петрич работи по 15 минути на ден и трябва да си вечерял с Баба Ванга за да ги хванеш кога са там).И през това време от две години и .......като ме спираха органите на реда и ми поискваха свидетелство за управлвние аз казвах, че съм си го забравил, след което следва фиш на стойност 10 лева.Такива фишове имам над 30.Отделно фишове за колан,телефон.......и тем подобни, актове за превишена скорост с неправилно изпреварване.И каво става аз си викам абе аз вече бая ги направих тия актове и най вече фишове за плащане и решавам да си направя спаравка в Благоевград за състоянието на книжката.И отивам си аз заставам на гишето питам си така и така така и така какво в положението с моята книжка и тя ми казва еми имате 39 точки и нямате нищо за плащане и аз Публикувано изображениешах на пешката.Ама питам сигурна ли сте в това и тя да ето вижте и вие в монитора и аз пакПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеи направо ми дойде да си ударя два пъти главата от стената от кеф.И така прибирам се в Петрич отивам в КАТ и там правя проверка и ми излиза само един единствен акт, този който ми е първия когато ми е взето талончето на стойност 30 лева.Плащам 30 кинта на банката взимам си талончето и всичко е окей.
Та колеги искам да ви кажа, че аз си мисля че тия фишове къдети ги пишат полицаите е само за вземане на пари,според мен тия фишове не излизат в КАТ.Така си мисля, защото на мен както ви казах неможе поне 1 фиш да не ми излезе за плащане.
Искам да питам има ли колеги, които са им писали фишове и като не са ги плащали и после им излизат в КАТ като задължение, или мой случай е просто някаква случайност.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни