ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Започната от baubg, 01 фев 2010 - 17:32:31
156 мнения по тази тема
Публикувано 13 ноември 2010 - 11:12
А те дават ли ти самия фиш? Ако не ти дават листчето - естествено, че не го завеждат после, а си прибират парата... Ама ако ти дадат листчето, те трябва някак си да си го отчетат - те са номерирани. Ако не върнат листчето накрая на смяната - трябва да предадат парите от глоби с фиш. Ама те мисля, че фишовете не трябва да ти излизат после в КАТ. Виж за липсващите актове е друга тема. Трябваше да поискаш някакъв документ, че към дата Х нямаш неплатени актове... ако питат за какво - кажи, че ще започваш работа като шофьор и работодателят ти иска такъв документ. Щото за съжаление имат навика тия изчезнали актове да се появяват след известно време като висящи, въпреки, че на дадена дата ги е нямало.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 13 ноември 2010 - 14:04
аз казвах, че съм си го забравил, след което следва фиш на стойност 10 лева.Такива фишове имам над 30.Отделно фишове за колан,телефон.......и тем подобни, актове за превишена скорост с неправилно изпреварване.
Надявам се, че не се гордееш с това!? Прилича ми на джигитизъм
Публикувано 13 ноември 2010 - 15:42
А те дават ли ти самия фиш? Ако не ти дават листчето - естествено, че не го завеждат после, а си прибират парата... Ама ако ти дадат листчето, те трябва някак си да си го отчетат - те са номерирани. Ако не върнат листчето накрая на смяната - трябва да предадат парите от глоби с фиш. Ама те мисля, че фишовете не трябва да ти излизат после в КАТ. Виж за липсващите актове е друга тема. Трябваше да поискаш някакъв документ, че към дата Х нямаш неплатени актове... ако питат за какво - кажи, че ще започваш работа като шофьор и работодателят ти иска такъв документ. Щото за съжаление имат навика тия изчезнали актове да се появяват след известно време като висящи, въпреки, че на дадена дата ги е нямало.
Илийка дават ми фиша, естествено но аз го хвърлям, и интересното е как така не излизат никъде.Отделно в КАТ ми обясниха че тяхната система е просто един калкулатор и няма връзка с никой.Просто въвеждат данни които си остават единствено в техния компютър никъде другаде.И затова си мисля, че това с фишовете е някава измама.А виж не се бях сетил затова да изисквам документ че не дължа нищо да няма последствия после, благодаря ти все пак.
By Batev
Публикувано 13 ноември 2010 - 15:48
Надявам се, че не се гордееш с това!? Прилича ми на джигитизъм
Естествено колега, че не се гордея с това но все пак както казах КАТ в Петрич работно време по 15 минути на ден..........сложно е.И то не се знае кога са тия 15 минути, когато им е кеф.И като отидеш като застанеш на гишето те гледат като ''ТРАКТОР БЕЗ НАФТА'' все едно съм отишъл аз да им взимам парите, а не те моите.
И все пак идеята ми е някой да сподели дали е имал фиш за нарушение, който не е платил и после да му излиза като задължение в КАТ.
By Batev
Публикувано 13 ноември 2010 - 22:12
Парите от глобите с фиш и информацията
нямат много общо с КАТ , отиват по друго направление .
Ще се пoявят като неплатени когато се отиде в общината
за някаква услуга , да се прехвърля собственост или
плащане на данъци и т.н.т. .
Има голяма вероятност да се появят и при
вземане/даване с правосъдната система .
НАП .
Колега по съм сигурен, че в данъчното(където се плащат данъците на автомобилите) не излизат, защото си платих данъка на автомобила след всичко това и пак нищо........никави други задължения
By Batev
Публикувано 15 ноември 2010 - 10:27
А никнат като гъби... аз имах акт от катастрофа през 1999 г, който пет години никъде не излизаше - нито в данъчното, нито в КАТ (а КАТ си смениха системите през 2000 г. като въвеждаха новите пластмасови книжки) и по едно време се появи като несъбрано вземане, като си плащах данък върху доходите на физически лица. Понеже не го платих на гишето, на следващата година го прехвърлиха в АДВ и повече така и не чух за него. А сега - 11 години по-късно, АДВ вече не съществува
Мисълта ми е, че системите на държавните органи са куци колкото си искаш, но никога не ги подценявай... Със 100% сигурност информацията не се трупа само при тях, а се акумулира някъде централно. Въпросът е кога и как се случва това - очевидно не е в реално време, затова някои данни изскачат като заек от шапка след известно време.
Понеже стария софтуер на АДВ го знам - там синхронизацията с централното управление се правеше в петък в края на работния ден... сещай се през останалата част от седмицата, ако искаш справка какво ще излезе. Но така или иначе, рано или късно, данните се събират на едно място.
Както е казал Ал Капоне - дне неща са неизбежни: смърта и данъците!
Мисълта ми е, че системите на държавните органи са куци колкото си искаш, но никога не ги подценявай... Със 100% сигурност информацията не се трупа само при тях, а се акумулира някъде централно. Въпросът е кога и как се случва това - очевидно не е в реално време, затова някои данни изскачат като заек от шапка след известно време.
Понеже стария софтуер на АДВ го знам - там синхронизацията с централното управление се правеше в петък в края на работния ден... сещай се през останалата част от седмицата, ако искаш справка какво ще излезе. Но така или иначе, рано или късно, данните се събират на едно място.
Както е казал Ал Капоне - дне неща са неизбежни: смърта и данъците!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 15 ноември 2010 - 16:23
Илийка вкарваш ме в шах.......ами ако след време излезат някъде ще трябва да се
By Batev
Публикувано 15 ноември 2010 - 18:50
и аз имам 2 фиша и 1 акт за плащане. и никъде неизлизат за сега....
съмняваме че във данъчното ще изкочат
съмняваме че във данъчното ще изкочат
Публикувано 16 ноември 2010 - 00:44
Не се притеснявайте за тия фишове.Аз имам 5-6 неплатени фиша. В КАТ , като идеш да платиш , никаде не излизат колко фиша имаш.И този едносемичен срок за плащане никой не го отразява в КАТ . Отиваш , плащаш фиша който може и да е на 2 , 3 ,6 месеца и не ти правят проблеми.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 16 ноември 2010 - 00:57
Gangsta Man, щом са ти писали толкова много фишове, значи си наясно как изглеждат новите шарени фишове Със старите кръчмарски листчета проблеми няма, можеш да не ги плащаш никога.
И да не ти скапвам кефа, ама провери в този сайт: http://fish.mvr.bg/
Фиш написан в Стара Загора при положение, че съм с бургаска шофьорска книжка, софийска лична карта и поне 4-5 адресни регистрации, излезе след 2 дни в системата.
Да не съм лош пророк, но много си се наиграл тук.
И да, ФИШ-овете не се събират от КАТ вече Разгледай сайта и ще се увериш.
И да не ти скапвам кефа, ама провери в този сайт: http://fish.mvr.bg/
Фиш написан в Стара Загора при положение, че съм с бургаска шофьорска книжка, софийска лична карта и поне 4-5 адресни регистрации, излезе след 2 дни в системата.
Да не съм лош пророк, но много си се наиграл тук.
И да, ФИШ-овете не се събират от КАТ вече Разгледай сайта и ще се увериш.
Публикувано 16 ноември 2010 - 01:41
Liloff освен тия жълтите фишове други не съм виждал.......но как така нямам сега нито един все ги хвърлям за да провря, че ми е много интересно)))
By Batev
Публикувано 06 декември 2010 - 17:17
Liloff освен тия жълтите фишове други не съм виждал.......но как така нямам сега нито един все ги хвърлям за да провря, че ми е много интересно)))
няма какво да проверяваш навсеки излизат. и моите сега проверих написах номера на фиша и ми излезна че имам 2 неплатени нито във данъчното нито във Мвр-Троян ми излизат.
Публикувано 05 януари 2011 - 11:28
Здравейте колеги, имам един въпрос - когато са ти взели книжката за 9 месеца, при връщането й трябва ли да се държи някакъв тест, било то психо тест или нещо друго?
П.П. - причината за отнемането на книжката не е алкохол...
П.П. - причината за отнемането на книжката не е алкохол...
M112.940 inside
Публикувано 05 януари 2011 - 14:11
Ами да държиш психо тест ама да знаеш , че и той се бави с 10-15 дена
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 05 януари 2011 - 19:24
аха ясно аз така и си мислех и ще го държа 10-тина дни преди датата на която си вземам книжката... значи всички държат, независимо за какво ти е взета така ли?
M112.940 inside
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни