Надявам се тази тема да е полезна за някои колеги, които се интересуват какво има в електрохроматичното огледало и как се връзва. Причината да пусна поста, е че рових много време в интернет и не успях да намеря кой кабел за какво е и кога свети mood light-a. Оказа се просто, свети постоянно.
Огледалото е с 3 кабела. Син, кафяв и червен. Кафевия е маса, син – плюс. Понеже не успях да намеря информация по въпроса, предполагам че червения изключва затъмняването при включването на задна, което е ненужно в реалния живот, но щом така са преценили, ОК.
Моето огледало е без homelink бутоните, затова са само толкова кабелите (което е перфектно).
Има малка червена лампичка в основата. Тя е обикновена, а не светодиод и разбира се, беше изгоряла. Огледалото се отваря при леко натискане надолу на тумбестата част (задната) около ябълката. После с нещо тънко и остро се отделя от предната част. Внимавайте, има едни гумени тампончета, които придържат стъклото.
След като се разглоби, се развиват 4 винтчета, за да може да се повдигне основата. Не е нужно да я вадите от ябълките й. Като се развият болтовете остава достатъчно място за работа.
Самата фабрична крушка не е оранжева, оранжевото е силиконова шапка, която можете да издърпате и да използвате за светодиода.
Аз сложих нормален светодиод, за който запоих 4kΩ съпротивления (едно 1 kΩ и едно 3 kΩ), резисторите нямат посока и няма значение на кое краче се връзват. Държача на крушката може да бъде отделен. Като погледнете стойката, в задната част има 2 палчета, които позволяват да се отдели държача, защото просто иначе не можете да го щракнете около светодиода. Аз лично изпилих дебелата част в основата на светодиода, за да може да щракне равномерно около него (с пила за нокти).
Понеже не са очаквали да се слага светодиод, двете кабелчета които отиват към него са черни. Пробвайте първо, преди да ги запоите, дали сте уцелили поляритета. Аз разбира се успях от втория опит. Като подадете 13V на синия и кафевия кабел в основата на огледалото, трябва да се затъмнява и да свети постоянно диода.
Ами честито... сглобявайте!
Самото връзване на огледалото няма да го разглеждам сега. Огледалото се сваля гадно и се слага още по-гадно. Има теми във форума по въпроса. Би трябвало да се връзва, където е малката бяла букса на снимката, но досега не съм намерил добра снимка на буксата, за да видя кой кабел къде е. Ако нямаме такъв куплунг, се връзва на контактни +12V.
Успех.
P1040631.jpg 52,94K 27 Брой сваляния P1040632.jpg 71,73K 29 Брой сваляния P1040633.jpg 69,55K 27 Брой сваляния P1040634.jpg 107,75K 28 Брой сваляния
P1040635.jpg 149,86K 25 Брой сваляния P1040636.jpg 90,66K 28 Брой сваляния P1040637.jpg 75,91K 25 Брой сваляния P1040638.jpg 113,02K 23 Брой сваляния