Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Вапросче относно R129

• Please log in to reply
105 мнения по тази тема

#61 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 23 септември 2009 - 21:09

Еми той дизела попринцип е да си го караш до към 120км/h той там е най икономичен, пак за бензина дет се казва колкото повече го настъпваш по хубаво му става.

Той ней за състезания дизела, тои е саздаден за икономия. Но сагласен съм с теб, че дизела ще се мъчи със тия километри да ги подържа и ще има да кади и да гори.. :icon_welldone:

:kill_myself:

129-ката ще те принуди да си даваш заплатката само за гориво,повярвай.Не съм карал дизелово 140,ама предполагам,че ако влезеш в едно такова-ще забравиш купето,което си е красивичко-иначе. поздрави !!!!

Момъка е на 15г, малко му е рано за заплатка.
  • 0

#62 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Град:Елхово
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 23 септември 2009 - 21:18

:kill_myself:
Момъка е на 15г, малко му е рано за заплатка.

Хехе щом казваш. :)
  • 0
Три Лъчева Звезда В Кръг -->> Мерцедес-Бенц W124
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#63 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 23 септември 2009 - 21:19

Извиняваи несам разбрал, че е ставало вапрос само за 140 мислех, че 320 става вапрос за 124.

Еми той дизела попринцип е да си го караш до към 120км/h той там е най икономичен, пак за бензина дет се казва колкото повече го настъпваш по хубаво му става.

Той ней за състезания дизела, тои е саздаден за икономия. Но сагласен съм с теб, че дизела ще се мъчи със тия километри да ги подържа и ще има да кади и да гори.. :icon_welldone:

Колега,
Не си прав! Не плюи по дизела преди да си опитал! Един 350ТД отвява много бензинови двигатели по магистралата, особенно ако дизела е на Мерцедес, пък за 320 ЦДИ не ми се говори, че ми се насълзяват очите...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#64 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 23 септември 2009 - 21:25

Колега,
Не си прав! Не плюи по дизела преди да си опитал! Един 350ТД отвява много бензинови двигатели по магистралата, особенно ако дизела е на Мерцедес, пък за 320 ЦДИ не ми се говори, че ми се насълзяват очите...

Е добре аз повече няма да говоря и да споря погледнете това видео и ако на това се казва варвене... :kill_myself:

• 0

#65 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 23 септември 2009 - 21:26

Верно,че под 18-никой няма да се наеме да му направи трудов договор,на колегата.Ама той си знае-явно.Иначе,от към марка автомобил-има усет . ПОЗДРАВИ !!!!
  • 0

#66 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 23 септември 2009 - 21:40

Е добре аз повече няма да говоря и да споря погледнете това видео и ако на това се казва варвене... :kill_myself:

Колега,
Аз с теб не искам да споря преди да си пробвал лично едно читаво 350ТД.
Относно видео материала, мога да ти кажа, че нито си запознат колко е натиснат педала, нито в какво състояние е колата и ако продължаваш да вярваш на youtube ще ти препоръчам едно приятно изживяване със следния материал: приятен видео материал
А ако познаеш от къде излиза последната имаш бира!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#67 MB_W124

MB_W124

Напреднал

• Потребители на форума
  • 347 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200ce 1994
    W202-C200 cdi 2000

Публикувано 23 септември 2009 - 21:57

Колега,
Аз с теб не искам да споря преди да си пробвал лично едно читаво 350ТД.
Относно видео материала, мога да ти кажа, че нито си запознат колко е натиснат педала, нито в какво състояние е колата и ако продължаваш да вярваш на youtube ще ти препоръчам едно приятно изживяване със следния материал: приятен видео материал
А ако познаеш от къде излиза последната имаш бира!

Ами всеки случаи накрая кърпичката нея вади от там кадето всеки си мисли, мисля че е с гумен палец ли какво беше през цялото време е в раката и тя затова така си движи рацете.
  • 0

#68 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 23 септември 2009 - 22:14

Нямам предвид никой от писалите по темата, но тъй като стана дума за разход на гориво, то не мога да разбера, защо когато в някои теми започнат да се се коментират подобни на гореописаните модели автомобили, се поставя въпроса харчели ли са много гориво, не са ли харчили. Ами харчат разбира се, ама и това не са коли за всеки. Не като в една обява за R129, в която пишеше, че имало и газова уредба. За мен това е престъпление както срещу марката и конкретно модела, така и срещу самия себе си. Да си вземеш някакво R129, да дадеш примерно минимум 20 бона, да имаш кинти за подръжка /щото за този модел определено трябва да си в готовност, все пак е кола на години/ и да си правиш сметка за разход на гориво.
Тръгнал да купува S 500 например и пита, ама колко харчи. То задаваш ли въобще подобни въпроси за такива коли, по добре се ориентирай към нещо от по-нисък клас на МБ.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#69 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5570 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 септември 2009 - 22:19

Колега.. тая 140ка .. която си дал е или 92 или 93 г....
2рото което е.. ела да ти покажа как върви 350ТД на 650 000 км... :blink: Не е бегачка.. но определено върви повече (даже доста повече) от тази на линка в youtube...
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#70 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 23 септември 2009 - 22:31

Нямам предвид никой от писалите по темата, но тъй като стана дума за разход на гориво, то не мога да разбера, защо когато в някои теми започнат да се се коментират подобни на гореописаните модели автомобили, се поставя въпроса харчели ли са много гориво, не са ли харчили. Ами харчат разбира се, ама и това не са коли за всеки. Не като в една обява за R129, в която пишеше, че имало и газова уредба. За мен това е престъпление както срещу марката и конкретно модела, така и срещу самия себе си. Да си вземеш някакво R129, да дадеш примерно минимум 20 бона, да имаш кинти за подръжка /щото за този модел определено трябва да си в готовност/ и да си правиш сметка за разход на гориво.
Тръгнал да купува S 500 например и пита, ама колко харчи. То задаваш ли въобще подобни въпроси за такива коли, по добре се ориентирай към нещо от по-долен клас на МБ.

Дидо,наистина имаш право да се дразниш,разбирам те и тебе.Все-пак си знаеме колите.Аз,например,като си купувах моята-въобще не съм питал за разход,само гледах двигателя-дали е добре,а и малко външен вид гледах да има;
  • 0

#71 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 23 септември 2009 - 22:46

Незнам 20 бона изобщо не ми се виждат много за да не се интересувам от разхода , а и купуваш кола която се е купувала с кинти миналия век . Ако взимаш Sl 65 AMG найстина може да не те интересува това нещо
  • 0

#72 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 23 септември 2009 - 22:56

Незнам 20 бона изобщо не ми се виждат много за да не се интересувам от разхода , а и копуваш кола която се е копувала с кинти миналия век . Ако взимаш Sl 65 AMG найстина може да не те интересува това нещо

Ще те цитирам сега,Колега,ама не за друго,ами за това-че някой да преподреди темата за R129,че се посбъркахме малко.Имам право-нали ?
  • 0

#73 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 23 септември 2009 - 23:07

Дидо,наистина имаш право да се дразниш,разбирам те и тебе.Все-пак си знаеме колите.Аз,например,като си купувах моята-въобще не съм питал за разход,само гледах двигателя-дали е добре,а и малко външен вид гледах да има;

Не се дразня, а просто ми е чудно да ти кажа.

Незнам 20 бона изобщо не ми се виждат много за да не се интересувам от разхода , а и копуваш кола която се е копувала с кинти миналия век . Ако взимаш Sl 65 AMG найстина може да не те интересува това нещо

Ами аз не ги разбирам така нещата, но всеки си знае и на никой не се бъркам. Просто за мен купуването на такава кола е за кеф, а не да си вършиш работа с нея наляво и дясно, т.е. ежедневната ти градска кола, с която навърташ да кажем 100 км. на ден, обикаляйки улците. То и статистиката си казва своята дума - много рядко съм виждал, да не кажа хич, на някоя W140 да са й сложили газова или метанова бутилка, дори вкарана от Италия. А това R129, за което говорих е единственото. Еле пък на следващите S класи или роудстъри. А тези роудстъри са обикновено като втора кола, поне няколко хора познавам с такава и определено имат и други ежедневни коли, да не говорим за зимата. Като ми е известно какви са разходите по поддръжката, кинтите за бензин ще са последната грижа. Аз ще знам, че това са хиляди левове и трябва да ги имам, щото иначе няма как да я подпреш машината, та ще ми е зор дали ми дава с 4-5 литра отгоре на 100 км., което е всъщност 10 лв.
Но както казах, всеки си знае. Аз лично ако имам такава кола, никога не бих й сложил газ. Та аз на тези моите не слагам, където едната ми дава поне 14/100 градско без да се замисля. Да, това е излишен разход, ама нейсе - предубеден съм.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#74 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 23 септември 2009 - 23:14

При това положение работата е пределно чсна 500 е твоят двигател няма какво да се коментира изобщо :dontknow:
  • 0

#75 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 23 септември 2009 - 23:19

Дидо,Дидо,за r129 не ти разбрах коментара,само :closed-topic: ,а имаше,ли го въобще
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни