ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24118 мнения по тази тема
Публикувано 02 ноември 2012 - 11:46
Мине ли сделката на нотариус отиваш и си отписваш колата от данъчното и след това нищо не те интересува.Преди време като си продадох БМВ-то новия собственик не беше минал през каналите и караше с договора за покупко-продажба и нещеш ли след две години получавам честитка от първите мобилни камери в София че на семинарията съм направил нарушение.Отидох с договора в КАТ дадох им едно копие видяха датата на сделката и си задействаха нещата да намерят новия собственик да си го глобят хем за нарушението хем за това че не е минал колата на негово име в срок.
До сега кола от КАТ не съм отписвал и не знам дали е нужно или е само при продажба за износ в чужбина защото тогава и номера връщаш и други галимаций правиш и те така.
При покупко-продажба на автомобил,след сделката,продавача отива в данъчната служба по местоживеене и отписва возилото.Купувача ако е от друг град пререгистрира колата ако не,сменя само талона и има 2 месеца да я обяви в данъчната служба по постоянен адрес.Мимо е прав!
Точно това исках да кажа в по горния си пост.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 02 ноември 2012 - 11:46
При покупко-продажба на автомобил,след сделката,продавача отива в данъчната служба по местоживеене и отписва возилото.Купувача ако е от друг град пререгистрира колата ако не,сменя само талона и има 2 месеца да я обяви в данъчната служба по постоянен адрес.Мимо е прав!
Нищо различно не казвате, което да не съм посочил.
- Съгласно ЗДП и двамата са длъжни да отидат до съответния КАТ, в срок от 14 дни. Има една алинея която говори за електронен път, но това е друга тема.
- Съгласно ЗМДТ, и двамата имат 2 месеца да отидат и да зачислят, съответно да отчислят автомобила от общината в която живеят. Даже точно пред мен гледам и двата вида декларации, които попълвам, защото преди 2 седмици продадох автомобила, а преди 3 дена купих друг.
Дали някой ако не спази срока и за пред КАТ или общината, ще бъде глобен, е нещо съвсееемм различно. Ма единия отишъл, ама другия не отишъл, всеки сам си решава, аз цитирам нормативно кое как е регламентирано. И лично за мен, за да ти е чиста работата и да не трябва да губиш време, както Мимо е губил в разходки, когато купиш или най-вече продадеш МПС, веднага тичай до КАТ, за да дадеш данните за новия собственик.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 02 ноември 2012 - 11:55
Да де, това имах предвид...,че в КАТ си се водиш ти виновник.Но именно заради тази отчетност стават фалове, щото от КАТ няма как да знаят кой и кога си е бил при нотариуси да си купува кола.
Публикувано 02 ноември 2012 - 12:48
Целта ми беше не да поясня че съм тичал да се разправям в КАТ ,а да поясня че като купиш кола и не смениш собственост в КАТ не си осигуряваш спокойствие че няма да те намерят да си платиш я снимка я някое друго нарушение.
А как седят нещата ако продадеш колата и я отпишеш от всякъде влкючително и Кат ,а новия собственик не я мине на негово име и при провинение няма ли пак да търсят последния по талон нищо че е отписана ,все пак тази кола няма да стане виртуална.
Ако искате безпроблемно каране и правене на нарушения хващате някой мангал дето няма нищо и нищо не могат да му вземат пишете я на него и на там процедурата е ясна предполагам.
А как седят нещата ако продадеш колата и я отпишеш от всякъде влкючително и Кат ,а новия собственик не я мине на негово име и при провинение няма ли пак да търсят последния по талон нищо че е отписана ,все пак тази кола няма да стане виртуална.
Ако искате безпроблемно каране и правене на нарушения хващате някой мангал дето няма нищо и нищо не могат да му вземат пишете я на него и на там процедурата е ясна предполагам.
Публикувано 02 ноември 2012 - 17:14
Аз до ден днешен не разбирам нещо.
Защо собствениците на автоморги / автокъщи и темподобни скраперски места пробват постоянно да си лъжат клиентите и наистина ли печелят от лъжите си?
Видях обява на перфектни джанти и перфектни гуми с много хубави снимки. Не са оригинални, но няма значение, близка до истината реплика. Това не ме притеснява.
Чух се с човека по телефона дали имат забележки джантите, той каза "Не, перфектни са, точно като на снимките!" А повтарям на снимките са без драскотинка.
Гумите били на един сезон, ДОТ 2009та... че не са на един сезон, ясно, но снимки на грайфера... перфектни. Всичките били така. Разбрахме се за цената и паля да ги взимам.
Отивам и виждам най-горната: перфектна, усмихвам се доволно...
Гумата 2009та, определено джантата е реплика, но с почти правилен ЕТ, което в никакъв случай не би ми представлявало проблем.
Отива човекът на някъде за малко, хващам да се изцапам... вадя втората, леко надуване на лака над полирания алуминий, но в никакъв случай не е причина да не ги взема. Усмихвам се доволно за 2ри път.
3тата и 4тата, все едно с киселина бяха заливани и гумите... я имаха 4мм, я не.
Идва и ме пита какво толкова им гледам на тези перфектни гуми и джанти за тази перфектна цена. Обясних му, че не ме устройва видът и 2те гуми са зле, и той вика: "тея гробници Е36иците за изложба ли ще си ги държите". Обясних му, че все още има и нормални такива и си тръгнах.с
Единственото приятно нещо беше една много секси мадама, която се утрепа от зяпане докато се качвах в колата... Не знам дъщеря ли му беше, но изглеждаше много атрактивно.
Но нито човекът си продаде стоката, нито аз си спестих времето в разкарване... Ако беше сложил истински снимки, нямаше взаимно да си губим времето.
Тъпа работа.
Защо собствениците на автоморги / автокъщи и темподобни скраперски места пробват постоянно да си лъжат клиентите и наистина ли печелят от лъжите си?
Видях обява на перфектни джанти и перфектни гуми с много хубави снимки. Не са оригинални, но няма значение, близка до истината реплика. Това не ме притеснява.
Чух се с човека по телефона дали имат забележки джантите, той каза "Не, перфектни са, точно като на снимките!" А повтарям на снимките са без драскотинка.
Гумите били на един сезон, ДОТ 2009та... че не са на един сезон, ясно, но снимки на грайфера... перфектни. Всичките били така. Разбрахме се за цената и паля да ги взимам.
Гумата 2009та, определено джантата е реплика, но с почти правилен ЕТ, което в никакъв случай не би ми представлявало проблем.
Отива човекът на някъде за малко, хващам да се изцапам... вадя втората, леко надуване на лака над полирания алуминий, но в никакъв случай не е причина да не ги взема. Усмихвам се доволно за 2ри път.
Идва и ме пита какво толкова им гледам на тези перфектни гуми и джанти за тази перфектна цена. Обясних му, че не ме устройва видът и 2те гуми са зле, и той вика: "тея гробници Е36иците за изложба ли ще си ги държите". Обясних му, че все още има и нормални такива и си тръгнах.с
Единственото приятно нещо беше една много секси мадама, която се утрепа от зяпане докато се качвах в колата... Не знам дъщеря ли му беше, но изглеждаше много атрактивно.
Но нито човекът си продаде стоката, нито аз си спестих времето в разкарване... Ако беше сложил истински снимки, нямаше взаимно да си губим времето.
Тъпа работа.
Публикувано 02 ноември 2012 - 17:35
Ти не го ли разкара това BMW?
Публикувано 02 ноември 2012 - 18:19
... Разбрахме се за цената ...
Единственото приятно нещо беше една много секси мадама, ... Не знам дъщеря ли му беше, но изглеждаше много атрактивно.
... да си губим времето.
Кажи къде се развива сагата та и ние с многото пари и много време за губене
да видим и пипнем за какво става на въпрос .
Тъпа работа.
Този пост е редактиран от vencislav: 02 ноември 2012 - 18:24
Публикувано 02 ноември 2012 - 18:26
Аз до ден днешен не разбирам нещо.
Тъпа работа.
Така са братле, аз също много им се дразня на такива "търговци" и най-много не разбирам защо като продават една кола освен салона и перат и двигателя .. това ме отказва като видя такава кола, за това кола, гуми и джанти предпочитам да си купувам от частни лица!

The best or nothink.
Публикувано 02 ноември 2012 - 18:27
Тъпа работа.
Този епизод с голяма вероятност ще го разиграя уикенда с един коуега от Пеуник.
Публикувано 02 ноември 2012 - 22:16
Мне, купих си още едно, ама ако не стане, ще го пускам на части... мътна е още там историята 
@vencislav: на ушенце, да не му правим реклама на човека
Преди съм си пазарувал от него нещо и бях много доволен.
@miro0: що бре? Аз си мия моторите
Е... винаги е леко прашен след каране, но поне си е измит.
Иво, звънкай да кажеш как е у Пеуник.

@vencislav: на ушенце, да не му правим реклама на човека

Иво, звънкай да кажеш как е у Пеуник.

Публикувано 02 ноември 2012 - 22:24
Е... винаги е леко прашен след каране, но поне си е измит.
защото според мен праха не пречи на двигателя и като го измиеш преди продажба може би криеш нещо, Поне това е моето мнение, просто съм скиптичен към измитият двигател, първата ми асоциация като видя такъв е - авто-джамбаз

защото според мен праха не пречи на двигателя и като го измиеш преди продажба може би криеш нещо, Поне това е моето мнение, просто съм скиптичен към измитият двигател, първата ми асоциация като видя такъв е - авто-джамбаз

The best or nothink.
Публикувано 02 ноември 2012 - 22:28
Благодаря ви за инфото и съветите, за телефонната консултация-също! 
Днес не можах да свърша с това, тъй като девойката се забави...но се надявам другата седмица да се приключи със сагата.

Днес не можах да свърша с това, тъй като девойката се забави...но се надявам другата седмица да се приключи със сагата.
Публикувано 02 ноември 2012 - 22:38
Ех, ако е от автокъща, бих се замислил сериозно 
Ками... захладня за мохито... какво ще правим?

Ками... захладня за мохито... какво ще правим?
10 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 10 гости, 0 анонимни