Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24118 мнения по тази тема

#14926 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 октомври 2012 - 22:29

Абе... някой да има идея как да боядисам пружини?
Имам едни зелени за БМВ-то и мисля да разкарам издайническия "тунинг" цвят и да ги мина черни. Другата причина е, че са леко поръждясали, все пак са ми верни спътници от доста време точно тези 2 пружинки :)
Та... имам 2 варианта.
прахово... ок, но ми коства време да ходя да оставя всичко за боядисване, понеже мисля да боядисам и ст.щанги, че бая ръжда са видели.
шкурка + Протекта. По-реален и лесен вариант, свързан с 2 часа цапане и относително безплатно.

Притеснява ме дали температурата на праховото изпичане няма да наруши характеристиките на метала.
Спрейче не е вариант.

Да имате по-добри идеи?
  • 0

#14927 sers

sers

Напреднал

• Потребители на форума
  • 502 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Коли
  • Автомобил:
    C280

Публикувано 01 ноември 2012 - 15:23

Най- лесно, едра шкурка , един грунд на спрей сив и черен спрей . Готов си .
  • 0
S-класите не правят мъжете - мъже , но ги правят гъзари, нали , Ехе хе-хе

#14928 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 01 ноември 2012 - 17:29

Лилофф, братле ти си луд за връзване честно.... прахово вика.. Боядисай и биалетките и шарнирите прахово... Те по-бързо ще се счупят по пътя отколкото да ръждясат. Мое е мнение е да се изцапаш малко с шкурката, вместо да се бъркаш за глупости. Караме си колите в Бейрут все пак, а не в NYC...

• 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#14929 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 ноември 2012 - 20:53

И кво сега? За да си продам старата кола трябва да ходя до общината за изваждане на удостоверение за липса на задължения? Баси как ми усложняват живота тези!
Колко време се чака за това, някой вадил ли е?
  • 0

#14930 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 ноември 2012 - 21:40

Мии нотариуса така е казал на девойката, на която ще продавам колата си. Аз в КАТ няма за какво да ходя, или греша?!
  • 0

#14931 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 02 ноември 2012 - 01:50

... в КАТ няма за какво да ходя, или греша?!

Нотариуса иска бележка за платен данък на колата .
Във КАТ е препоръчително да отидеш с копие от договора
за покупко продажба за да отпишат колата от твоето име веднага,
гише 15, без билетче .

Девойката ще има право на 14 дни да регистрира колата на нейно име и
на 2 месеца да я запише в общината по местоживеене .

Препоръчително е с копие от договора и бележката от КАТ да отидеш
в общината и да отпишат колата от твоето име .

Този пост е редактиран от vencislav: 02 ноември 2012 - 02:02

• 0

#14932 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 02 ноември 2012 - 01:54

А ако девойката , няма желание , може изобщо да не я регва в кат , нито в данъчното , нито да сменя талони , нито да да внася договори :)
Не ме питай от къде знам , ама знам , че няма проблеми , дори и да не е регвана колата , няма да има проблеми , дори и след една годида да иде и да направи тази процедура :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#14933 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 02 ноември 2012 - 02:10

Разбира се че няма проблем .
На фона на глоба от 20лв. може да си караш как си
искаш и с каквато скорост си искаш пред камерите .
Все ти е тая нали не е на твое име колата .
Може след 1-2 години ако решиш и още може да я регистрираш
да излезне нещо, но и то се лекува .

А сега сериозно си представи че твоя човек си е отписал колата в
КАТ и някой добросъвестен и работлив чиновник ти трупа снимки
в някоя папка за едни по добри времена .
Можеш да си представиш и че на твоя човек му е все тая и не е
отписал колата от КАТ и данъчно, ти не си я регистрирал за да стане
това служебно и случайно забрави да си плати
някоя си сметка, за телефон примерно и попадне на
частен съдебен изпълнител-хиена който прави запор на колата и т.н.т. .

Хубавото е че винаги има управия по един или друг начин .

Този пост е редактиран от vencislav: 02 ноември 2012 - 02:59

• 0

#14934 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 ноември 2012 - 06:45

Офф, не знаех, че и от КАТ трябва да я отписвам. Ама, че досадно.. :droid_cry
  • 0

#14935 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 02 ноември 2012 - 09:09

Няма да отписваш колата от КАТ.
С договора,оригинал и копие,копие от разписката за платен данък на автомобила,отиваш в общината и отписваш автомобила,като оригинала за покупко продажба не им го оставяш,оставяш копието.
Ако отпише колата от КАТ,на кой ще се води,докато новия собственик смени регистрацията?
При смяна на на собственика автоматично колата ти се отписва от КАТ,и новия собственик веднага си влиза във владение на новата собственост.Даже при смяна на собственика,ако не желае да променя регистрационния номер,не е нужно колата да минава на каналите.Сменя се само талона.
  • 3
Не хапи този,който може да те изяде.

#14936 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 02 ноември 2012 - 09:40

Ето какво казва ЗДП:
Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят (разбирайте продавача) в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер (КАТ), копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.

(2) Приобретателят (разбирайте купувача) на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене (КАТ) копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя (продавача).

Извод:
1. продавача и купувача имат задължението да ходят до съответната служба на КАТ-единия където е била регната, а другия да я регне там където живее. Дали това се спазва е отделен въпрос, но ако продавача отиде и представи копие от договора (както винаги правя аз), за колата вече ще има информация, че е купена от друг човек, пък този друг човек нека си мисли, че за колата все още висят в КАТ данните на продавача.
2. Когато са от един град, няма проблем, т.е. КАТ не търсят изпълнение на задължението на продавача, след като купувача е отишъл с договора и си е регистрирал колата. Проблема е, че може да не го направи и поради тази причина е и разпоредбата, която задължава и продавача да отиде с копие на договора с данните за купувача.
3. За каналите Алипи е прав, ако няма да има смяна на номерата, което е възможно ако хората са с адресна регистрация в един град, не се минава на канали.
4. За в общината е вече нещо съвсем друго-срока е 2 м.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#14937 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 ноември 2012 - 10:28

Явно може и без продавачът да ходи до КАТ и явно
единствения риск е това новият собственик наистина
да направи някакви поразии с тази кола за 14те дни,
в които има време да и промени собствеността и.

Иначе май си е най-добре да се направи по нормалния,
ред както е написал Dydo. Пък и става бързо, не се виси
като за останалите неща в КАТ.

Този пост е редактиран от shotgun600: 02 ноември 2012 - 10:31

• 0

#14938 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 02 ноември 2012 - 10:45

единствения риск е това новият собственик наистина
да направи някакви поразии с тази кола за 14те дни,
в които има време да и промени собствеността и.

Само едно уточнение-собствеността се променя в момента, в който се изповяда сделката пред нотариуса, т.е. двете страни са се подписали и договора е вече нотариално заверен. От този момент, купувача вече е реален собственик. Пререгистрацията в КАТ е само последващо задължение, касаещо отчетността на автомобилите, но не е елемент от фактическия състав на сделката, т.е. и да няма пререгистрация, купувача пак е собственик. Но именно заради тази отчетност стават фалове, щото от КАТ няма как да знаят кой и кога си е бил при нотариуси да си купува кола.
При покупките на малко по-скъпи коли и друг път съм казвал, че е хубаво ако може да се прави справка в КАТ и за запори. Защото ако продавача е длъжник, може да има запорирано имущество, за който запор дори той може да не знае, защото производството по издаване на изпълнителен лист е закрито. Продажба ще има, но сделката ще е недействителна по отношение на кредиторите на лицето и те имат законовото право да удовлетворят вземанията си, чрез продажбата на МПС-то, което вече е продадено. Това важи обаче, ако запора е наложен преди изповядване на сделката пред нотариус. Имаше и такива, които са го наложили след това, но преди пререгистрацията в КАТ и се опитваха да хитруват-частните съд. изпълнители имам предвид. Затова казвам, че момента на изповядването прехвърля собствеността и в този случай ще бъде наложен запор върху вещ, която не е собственост на длъжника, но просто все още не е пререгистрирана на новия собственик.
Та при по-скъпи коли, проверявайте и тези работи, че много станаха случаите вече.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#14939 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 ноември 2012 - 10:59

Мине ли сделката на нотариус отиваш и си отписваш колата от данъчното и след това нищо не те интересува.Преди време като си продадох БМВ-то новия собственик не беше минал през каналите и караше с договора за покупко-продажба и нещеш ли след две години получавам честитка от първите мобилни камери в София че на семинарията съм направил нарушение.Отидох с договора в КАТ дадох им едно копие видяха датата на сделката и си задействаха нещата да намерят новия собственик да си го глобят хем за нарушението хем за това че не е минал колата на негово име в срок.
До сега кола от КАТ не съм отписвал и не знам дали е нужно или е само при продажба за износ в чужбина защото тогава и номера връщаш и други галимаций правиш и те така.
  • 0

#14940 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 02 ноември 2012 - 11:11

При покупко-продажба на автомобил,след сделката,продавача отива в данъчната служба по местоживеене и отписва возилото.Купувача ако е от друг град пререгистрира колата ако не,сменя само талона и има 2 месеца да я обяви в данъчната служба по постоянен адрес.Мимо е прав!
  • 0

10 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 10 гости, 0 анонимни