Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24117 мнения по тази тема

#346 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 октомври 2009 - 11:31

БДЖ стачкува...
Сега, докато бях в Италия, при проливен дъжд просто пътищата не стават за висока скорост. Не че нашите са най-добрите, ама просто при проливен дъжд не е разумно да се кара със 140. Дори и да си със супер гуми, тежка кола, защити, бързи чистачки с качествени пера... просто не си е работа. А в Германия като ливне дъжд и знаците за ограниченията са електронни и автоматично намаляват ограничението.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#347 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 14 октомври 2009 - 12:51

Стана вече студено и снощи пусках печки, конвекторни. Сдобих се най-накрая.
Проблема е, че малкия не е научен да затваря врати.
Има ли на света измислена аларма за отворени врати?
В левчето видях едни по левче, но пищат веднага щом се отвори вратата. На мен ми трябва такава със закъснение. Примерно отворяш и затваряш до една минута - не пищи. Забравиш да затвориш - пищи, докато не затвориш.
Очаквам идеи и предложения (на разумна цена).
Лек ден.
  • 0

#348 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 14 октомври 2009 - 18:05

БДЖ стачкува...
Сега, докато бях в Италия, при проливен дъжд просто пътищата не стават за висока скорост. Не че нашите са най-добрите, ама просто при проливен дъжд не е разумно да се кара със 140. Дори и да си със супер гуми, тежка кола, защити, бързи чистачки с качествени пера... просто не си е работа. А в Германия като ливне дъжд и знаците за ограниченията са електронни и автоматично намаляват ограничението.

Вярно, че не е разумно да се кара с висока скорост, дори да имаш танк, не знам как е асфалта в Италия, ама в немско колкото и да е проливен дъжда почти няма шанс да се образува филм па камо ли 10см вода. Просто е едрозърнест асфалта и пропуска водата между камъчетата и немците като се разхвърчат с двутонните си коли, ама дееба, който спазва правилата и е нащрек, няма проблем!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#349 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 14 октомври 2009 - 19:11

Айде сега аз ще ви позанимая малко с мой проблем или по-точно на моята гилдия

Най ми ареса сравнението на господин турчина от ДПС. Иде ми да му завра един банан там дето................ вие се сещате

Балерините и балетистите да придобиват право на пенсия при уволнение, независимо от възрастта им, при 25 г. осигурителен стаж, предлага депутатът от НДСВ Андрей Баташов. В момента те се пенсионират на 57 г. за мъжете и 52 г. за жените.

"Трудът на балетистите е високо травмоопасен и следва да бъде отнесен към категорията "тежък физически труд", придружен от високо интелектуално, психосензорно и нервноемоционално натоварване", пише в мотивите си Баташов. Затова според него те имат право да се пенсионират по първа категория труд, както миньори, водолази, пилоти и др. При 25 г. трудов стаж излизат в пенсия и кадровите военнослужещи, офицерите, сержантите и гражданските лица от МВР, Националната следствена служба, следователите, парашутистите и др.

"Ако разрешим ранно пенсиониране на балерините, същото ще поискат и футболистите. Тогава защо пък мярката да не важи и за политиците?", коментира председателят на социалната комисия Хасан Адемов от ДПС. По думите му Европейската комисия препоръчва точно обратното - възрастта за пенсиониране да расте и да не се правят изключения за отделни групи професии. "Ако ще се пенсионират по-рано, тогава не следва да работят след това, а те ще работят", предположи още Адемов и прогнозира, че дискусията по въпроса ще е тежка и почти безсмислена.

Скептични към идеята на царистите бяха и от БСП. "През 2000 г. бяха отменени възможностите за ранно пенсиониране за редица професии като балетисти, танцьори и т.н. Немислимо е сега да се връщаме обратно", смята Петър Мръцков от БСП. Той също изрази опасения, че приемането на подобно предложение ще отвори път към желанията и на редица професии като гимнастици, циркови артисти, акробати и т.н.

източник:
http://www.segabg.co...011400040000503
  • 0

#350 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 15 октомври 2009 - 06:57

Вчера най-накрая се прибрах и аз в Софиятаааа...По пътя вятър якоо и таман се качвам на магистралата (хемус) и почва някакъв уникален порой,чак чистачката не смогва.Опитах с 120км,но като стъпих на една вадичка вода колата занесе яко към канавката-айде на 80-90км,и след мен 6-7коли-газят ми в дирите...Само един GL ме задмина с малко над 100км.Не знам кофти се оттичат пътищата ни ли,или дъжда беше много,но аквапланинга е страшно нещо.

Тъй като и аз се првих на подводница тия дни искам да споделя, че ESP се справя успешно с аквапланинага при 140 км/ч. Не съм искал да го пробвам и да експериментирам, просто не предполагах че може да има подобни реки по магистрала Тракия. Та както си карам аз с несъобразена скорост в проливния дъжд на автопилот и по едно време ме обзема кофти чувство, че колата оди като куцо куче по вятъра и паниката ми пълзи по ушите, но за щастие точно преди да почна да се опитвам да овладяам колата, спасителното жълто триъгълниче запремнигва на таблото и ооо чудо, тая система наистина работи!!! Изключи автопилота, направи някои корекции на моята щуротия и колата потъна в локвата стабилна и управляема.
Уж съм разумен шофьор(мисля така щото до сега ESP не ми се е включвало, на никоя кола), а пък то се оказа че съм хаймана. Редуцирах скоростта на 90-100 км/ч и повече не ми е помагала електрониката.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#351 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2009 - 09:58

ESP-то върши чудеса... особено като имаш тежък десен крак...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#352 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 октомври 2009 - 10:23

Вчера прибирайки се от Комитите карах,зад колегата st16me,същия бе спрян от патрулка в студенски град :kill_myself:
Таааа Светльо сподели какво се случи?!?!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#353 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 641 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 15 октомври 2009 - 12:29

Вчера прибирайки се от Комитите карах,зад колегата st16me,същия бе спрян от патрулка в студенски град :kill_myself:
Таааа Светльо сподели какво се случи?!?!

Да бе издебнаха ме от засада! Единия се оказа обаче също фен и обеща да си докара колата някой път на Комитите. :flagMB new:
  • 0

#354 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 октомври 2009 - 13:21

За кво да идва-да гледа за аптечки и пожарогасители?!?! Мани беля не ни требе :)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#355 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 15 октомври 2009 - 14:38

НАСА ще бомбардира Луната

Въпреки, че вече беше създаден уебсайт, пропагандиращ срещу бомбардировката на земния спътник, реално бомба няма – в лунната повърхност ще се блъснат ракетен ускорител Centaur и сателит LCROSS.НАСА се надява да открие следи от вода или лед на местата, където ще останат кратери от ударите, пише БГНЕС.
В 14.30 ч. българско време ракетата ще се блъсне в лунната повърхност с 9000 км/ч, последвана от спътника 4 минути по-късно.
Блясъкът след удара ще трае около 30 секунди, като картината ще бъде предавана на живо до Земята.
Това е първата стъпка от програмата Constellation, чиято цел е да върне американците на Луната до 2020 г. Анализаторите ще имат нужда от няколко дни или седмици за разшифроване на данните.
Представлението ще бъде наблюдавано само с големи телескопи като космическия телескоп Хъбъл. Учените разчитат, че на дъната на кратерите може да има вода под формата на лед.
Смята се, че с изключение на тази вероятност, земният спътник е напълно сух. Водата е необходима за проекти за изследването на Космоса и ще разкрие възможността за създаването на лунни бази.

dariknews.bg

Събитието ще се показва на сайта на наса и започва в 14:30, ето тук, аз вече гледам..

Не разбрах какво стана? Бомбардираха ли Луната, горката :)
Не съм чул нещо да говорят по новините...
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#356 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2009 - 20:10

Не разбрах какво стана? Бомбардираха ли Луната, горката :)
Не съм чул нещо да говорят по новините...

О да, на мен ми беше много интересно да гледам..не че имаше кой знае какво да се види. Същата вечер кадри бяха показани по телевизиите, резултати би следвало да има в последствие.
  • 0

#357 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 15 октомври 2009 - 21:11

Да простите невежио ама нещо не схващам!

Столичният общински съвет (СОС) одобри решение за подписването на договор с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за заем за изграждането на пет кръстовища на две нива в София.
Решението беше прието с гласовете на съветниците от ГЕРБ, БСП, "Атака" и НДСВ. С мотивите, че предложенията за изграждането на кръстовищата като местоположение не са обосновани от транспортно-комуникационна гледна точка, съветниците от СДС и ДСБ се въздържаха при гласуването, предаде БТА.
Общинските съветници решиха още днес да се създаде работна група за преговори с изпълнителите, спечелили обществените поръчки за строителството на кръстовищата. Членовете на комисията ще преговарят с трите фирми за гаранции, че по време на изпълнението на обектите няма да се завишава цената на строителството.
При обявените обществени поръчки избраният изпълнител за две от кръстовищата е "Балканстрой" АД, което ще изгражда естакадите на бул. "България" и бул. "Акад. И. Е. Гешов". Общата стойност на проекта е 38 млн. лева.
"ГБС-Инфраструктурно строителство" ще изгражда кръстовищата на две нива на бул. "Драган Цанков" и алея "Яворов" и на бул. "П. К. Яворов" и бул. "Стоян Михайловски" за общо 44 млн. лева.
"Трейс груп" ще строи кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев" за 8 млн. лева.
По време на обсъжданията в комисиите на СОС бе съобщено, че въпреки подписаните договори в момента има процедура по обжалването на обществената поръчка в съда.
Съветниците приеха променен график на строителството на петте кръстовища заради процедурата по обжалване. Същевременно се разбра, че трябва да се спази срокът за усвояването на парите от ЕИБ, който е до 2013 година.

Какво ще рече на две нива?
Една посока ще е примерно под земята, друта на нулево. Добре де, ами тия дето идват от посоката, която ще влиза под земята, как ще завиват за туй от горе.
Ясно, тия дето са за дясно и ляво ще се престройват в най-дясната лента при положение, че тези, които са за направо ( демек под земята) ще ползват средната лента. А представете си как ще бъде направено това разграничение, на нивата и престрояването на такова, имайки в предвит българският начин на каране!
Да си призная за първи път чувам за такова нещо! Айде нива имаме ама те са в повечето случай по магистралите из Хамерика и Япония примерно, ама там се ползват голями детелини и други съоражения, които изискват доста място. В нашият случай таквоз, нема!!!!!!!!!! :kill_myself:
  • 0

#358 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 15 октомври 2009 - 21:26

Да простите невежио ама нещо не схващам!

Столичният общински съвет (СОС) одобри решение за подписването на договор с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за заем за изграждането на пет кръстовища на две нива в София.
Решението беше прието с гласовете на съветниците от ГЕРБ, БСП, "Атака" и НДСВ. С мотивите, че предложенията за изграждането на кръстовищата като местоположение не са обосновани от транспортно-комуникационна гледна точка, съветниците от СДС и ДСБ се въздържаха при гласуването, предаде БТА.
Общинските съветници решиха още днес да се създаде работна група за преговори с изпълнителите, спечелили обществените поръчки за строителството на кръстовищата. Членовете на комисията ще преговарят с трите фирми за гаранции, че по време на изпълнението на обектите няма да се завишава цената на строителството.
При обявените обществени поръчки избраният изпълнител за две от кръстовищата е "Балканстрой" АД, което ще изгражда естакадите на бул. "България" и бул. "Акад. И. Е. Гешов". Общата стойност на проекта е 38 млн. лева.
"ГБС-Инфраструктурно строителство" ще изгражда кръстовищата на две нива на бул. "Драган Цанков" и алея "Яворов" и на бул. "П. К. Яворов" и бул. "Стоян Михайловски" за общо 44 млн. лева.
"Трейс груп" ще строи кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев" за 8 млн. лева.
По време на обсъжданията в комисиите на СОС бе съобщено, че въпреки подписаните договори в момента има процедура по обжалването на обществената поръчка в съда.
Съветниците приеха променен график на строителството на петте кръстовища заради процедурата по обжалване. Същевременно се разбра, че трябва да се спази срокът за усвояването на парите от ЕИБ, който е до 2013 година.

Какво ще рече на две нива?
Една посока ще е примерно под земята, друта на нулево. Добре де, ами тия дето идват от посоката, която ще влиза под земята, как ще завиват за туй от горе.
Ясно, тия дето са за дясно и ляво ще се престройват в най-дясната лента при положение, че тези, които са за направо ( демек под земята) ще ползват средната лента. А представете си как ще бъде направено това разграничение, на нивата и престрояването на такова, имайки в предвит българският начин на каране!
Да си призная за първи път чувам за такова нещо! Айде нива имаме ама те са в повечето случай по магистралите из Хамерика и Япония примерно, ама там се ползват голями детелини и други съоражения, които изискват доста място. В нашият случай таквоз, нема!!!!!!!!!! :kill_myself:

На две нива значи:
1-во ниво - депутати(може и бивши) и корупционни елементи(съдии, данъчни, митничари и висши полицай) със свръх скъпи коли, които са надзаконови и ненаказуеми.
2-ро ниво - обикновенно задръстване за нормалните хора.

1-во ниво, разбира се ще е по-високо, тъй че ако някой плюне да има къде да падне храчката на 2-ро ниво, а и фасовете от пурите може да допушваме, след увеличението на акцизите на цигарите...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#359 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 16 октомври 2009 - 11:37

Второто ниво е само за транзитно преминаващите и е нависоко. А на първото ниво, което си е обичайното кръстовище са всички който ще завиват нанякъде. Така го разбрах аз. То не е съвсем кръстовище на две нива. Просто има директно преминаване в едната посока.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#360 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 октомври 2009 - 13:08

Не го мисли - начини има много.
Как направиха естакадата на Симеоновско шосе и околовръстното - и там нямаше място, ама стана.
Също, преди години направиха и такова движение на Борис ІІІ и Иван Гешов. И там нямаше място, ама го направиха.

Като цяло едното от нивата е в едната посока, която е по-малко натоварената и ако има завиващи коли, те минават по това ниво. Обикновено е нулевото ниво. Тези, които не завиват минават по него, както и тези, които са по ненатоварената дестинация. Понякога е възможно да се регулира със светофар нивото на което се правят завоите (на Симеоновско шосе е със светофар под моста, на Борис ІІІ е със светофар над тунела) А натоварената дестинация минава или под земята (в тунелче) или над земята по мост. Изобщо не е невъзможно.

Но си мисля, че от изброените по-горе кръстовища наистина ще е тежко преустрояването на бул. Яворов и Стоян Михайловски - там минава и трамвай освен това от петте изброени, на това кръстовище има постоянно задръствания и в четирите посоки. И двете пресечни дестинации са много натоварени. А като знам, че това строителство без затваряне на пътища няма да мине - не ми се мисли.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни