Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#316 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 07 октомври 2009 - 22:08

заслужава ли си да обърна внимание на такава оферта

Nokia N95 8GB
Нокията е в много добро състояние, с нормални следи от употреба, протъркване от носене по джобовете. Донесена е от щатите, няма БГ меню, работи с всички оператори. Доколкото знам 3G на нокийте донесени от щатите не тръгва в Европа, заради някакви разлики в честотите. Аз 3G не ползвам (то как да ползваш с тия цени). WIFI-то и GPS-a си работят безупречно.Има инсталирани доста програмки, както и Garmin XT с новата карта на Европа. В комплект със зарядно и кабел за компютър.
Цена: 250лв.

• 0

#317 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 октомври 2009 - 22:48

дааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
ааааааааааааааааааааааааааа!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#318 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 08 октомври 2009 - 07:12

заслужава ли си да обърна внимание на такава оферта

Вени,
Като телефон ли искаш да го ползваш или те блазни че има GPS?
Аз имам такъв телефон, GPS му е гола вода щото е A-GPS, батерията изкарва около 40 минути без зарядно с включен GPS(на моя, който е на 3 години). Има прекрасен 5МП фотоапарат вграден в теефона, на светло прави великолепни снимки, на тъмно обаче е шит, въпреки светкавицата(вкарва много шум). Твърдението че 3G(UMTS) не работи поради разлика в честотите е малко съмнително, все пак говорим за сравнително модерен апарат, който според книжката поддържа всички световни стандарти. Според мен би трябвало да работи.
Като телефон се държи стабилно, особенно с М-Телска карта. С Вивателска карта изкарва 4-5 дни на стендбай, с М-Тел изкарва две седмици(моя тригодишния). Това под секрет, ама Вивателските карти ядат батерията много бързо, ама не ме питайте защо. Телефона им G-sensor, който е много як за някои игрички.
Ако апарата и батерията са в добро състояние си заслужава 250 лева, разбира се ако ти работи и 3G.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#319 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 08 октомври 2009 - 08:02

е, 3G не работи - както декларира продавача...
сега си мисля - ами телефон си имам
с отлична камера..

ползвам го като телефон и като джобно фото - много успешно SE к800i -

GPS тоже си имам - и никога не ми се е налагало да го ползвам извън МПС..

и май старата приказка - за мъдрото утро - си е верна

е, до обед имам време да си помисля, де
  • 0

#320 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 октомври 2009 - 08:41

Старата приказка гласи, че утрото е по-мъдро от сутринта!
A-GPS не изключва GPS, просто освен GPS сигнала се ориентира и по координатите на GSM клетките, което му позволява да работи и в места, където няма GPS сигнал, но с по-ниска точност.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#321 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 октомври 2009 - 09:33

Старата приказка гласи, че утрото е по-мъдро от сутринта!
A-GPS не изключва GPS, просто освен GPS сигнала се ориентира и по координатите на GSM клетките, което му позволява да работи и в места, където няма GPS сигнал, но с по-ниска точност.

Да, след като дръпне от AGPS сървъра на съответния оператор фаил. За Вивател мога да кажа че такъв сървър няма, за останалите оператори не знам. Другото е, че ако чакаш за ГПС сигнал без подкрепа от мрежата, то може да почакаш къде 20 минути, щото нямаш как да дръпнеш файла с положението на сателитите. При нормалните ГПС приемници, такъв фаил не е необходим, щото си смятат всеки път разположението по сигнала с датата и часа.
  • 0

#322 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 08 октомври 2009 - 12:24

за WAAS и EGNOS корекции явно и дума не става в тоя телефон,
не че съм разчитал на нави, ама ...

отказах се
  • 0

#323 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 08 октомври 2009 - 14:45

Брато си купи HTC HERO, нали стана инжинер пък рожден ден е утре, та си позволи една малка гъзарийка.
Каза, че андроида бачкал много бързо интерфейса като цяло бил уникален ( пък и в ютуб може да се видят видеа ). Снощи поразчетох за андроида и бяха написали, че ползвали линукс вътре!
  • 0

#324 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 октомври 2009 - 15:37

Брато си купи HTC HERO, нали стана инжинер пък рожден ден е утре, та си позволи една малка гъзарийка.
Каза, че андроида бачкал много бързо интерфейса като цяло бил уникален ( пък и в ютуб може да се видят видеа ). Снощи поразчетох за андроида и бяха написали, че ползвали линукс вътре!

HTC Hero не съм държал, както и друг Андроид, но имам HTC Touch Pro WM6.0 - муден е, но има много шукарийки, които на Нокията ги няма. ГПС му е малко по-добър от на Нокията, ама пак е гола вода. Батерията поввече от 14 часа нормална употреба(без ГПС, с ГПС най много 40 минути) не търпи,изгасва и затова зарядното за кола е пръв приятел.
  • 0

#325 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 08 октомври 2009 - 17:53

С хирото, брат каза, че откарва 2 дни с игра по телефона!

Е кво май ще се окаже апъл най-добрия продукт. Братчед ми има айбук, ми аз не съм го виждал да зарежда този лаптоп, постоянно е на батерия!
  • 0

#326 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 октомври 2009 - 20:37

С хирото, брат каза, че откарва 2 дни с игра по телефона!

Е кво май ще се окаже апъл най-добрия продукт. Братчед ми има айбук, ми аз не съм го виждал да зарежда този лаптоп, постоянно е на батерия!

Имам преки впечатления от I-Phone 3G 8ГБ, предпоследно поколение:
Изглежда много добре. Има капацитивен мулти-тъч дисплей(повечето тъч телефони са с резистивни дисплей, тук предимството е мулти-тъч, за разликата между видовете дисплей друг път...). Липсват му основни функции(преди ъпдейта), като смс до повече от един контакт, Copy&Paste - трагедия и то каква, MMS(за хората с деца е много важен, бабите си умират по тая екстра, да не говорим че аз имам понятие от телфони и MMS и не мога да го подкарам), ГПС не работи ако няма 3Г покритие, нищо, освен обаждане и смс не работи ако няма 3Г покртие(но това са основните финкции на GSM - разбираемо). След ъпдейта се твърди че ММС работи, ама аз още не съм успял да го подакрам. Повечето неща работят и при наличие на GPRS(3G не е толкова задължително). Ако не си бил пациент на първата версия ти трябва време да свикнеш с интерфейса. Копчето за изключване на звука(кой по дяволите реши, че трябва да има копче за изключване на звука) можеше и да е на по-удобно място. При текущото му положение е почти невъзможно да не го цъкнеш на тих режим при вадене от оригиналния калъф за колан(с менте калъф не съм пробвал как е, вероятно по-добре от оригиналния с цена 70 лева).

Нямам опит с други Apple продукти, но от приятел-фанатик знам че и останалите също имат някои недосмилици(не мога да ги коментирам, щото само съм чувал).

Аз лично съм привърженик на Microsoft, първо щото може да си напишеш и инстаилраш каквото си поискаш и второ, ако не можеш да си го напишеш(мързи те или не знаеш как), то със сигурност по мрежата го има кракнато и можеш да си го инстлираш, без да се налага да си трошиш телефона, дори Sybian е мноооооого по-либерален от Apple.

За мен един от най-големите недостатъци на I-Phone е, че не можеш да му смениш батерията.

П.С.
За коелгата alipi: не съм работил 7 години, като телефонен оператор и сигурно не съм сменил 800 телефона, като теб, но притежавам всички модели за които пиша, поне от 6 месеца! Знам, че нямам стигане, но ти опитвай!
  • 0

#327 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 октомври 2009 - 20:58

Аз .. сега се сетих да питам.. вчера на срещата с някой коментирахме , че негов приятел продава 190 дизел-че... я моля който е тоз човек... да ми драсне едно ЛС .. че.. съм заинтересован... :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#328 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 08 октомври 2009 - 22:06

Аз .. сега се сетих да питам.. вчера на срещата с някой коментирахме , че негов приятел продава 190 дизел-че... я моля който е тоз човек... да ми драсне едно ЛС .. че.. съм заинтересован... :D

Батка видяхте преди седмица и нещо да пилиш гуми на паркинга на Арена Младост, да не показваше на пича до теб, кво мое 124!?
  • 0

#329 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 октомври 2009 - 13:21

НАСА ще бомбардира Луната

Въпреки, че вече беше създаден уебсайт, пропагандиращ срещу бомбардировката на земния спътник, реално бомба няма – в лунната повърхност ще се блъснат ракетен ускорител Centaur и сателит LCROSS.НАСА се надява да открие следи от вода или лед на местата, където ще останат кратери от ударите, пише БГНЕС.
В 14.30 ч. българско време ракетата ще се блъсне в лунната повърхност с 9000 км/ч, последвана от спътника 4 минути по-късно.
Блясъкът след удара ще трае около 30 секунди, като картината ще бъде предавана на живо до Земята.
Това е първата стъпка от програмата Constellation, чиято цел е да върне американците на Луната до 2020 г. Анализаторите ще имат нужда от няколко дни или седмици за разшифроване на данните.
Представлението ще бъде наблюдавано само с големи телескопи като космическия телескоп Хъбъл. Учените разчитат, че на дъната на кратерите може да има вода под формата на лед.
Смята се, че с изключение на тази вероятност, земният спътник е напълно сух. Водата е необходима за проекти за изследването на Космоса и ще разкрие възможността за създаването на лунни бази.

dariknews.bg

Събитието ще се показва на сайта на наса и започва в 14:30, ето тук, аз вече гледам..
  • 0

#330 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 09 октомври 2009 - 13:46

Незнам за чий ..уй харчат парите на хората. Вместо тези милиарди долари да бъдат вложени в технологии, които да помогнат на Човечеството тия ги пръскат в безтегловното.
Естествено трябва и на там да се развиваме, ама мисля, че не е дошло времето да се влагат такива финансии в тази насока!
  • 0

11 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 11 гости, 0 анонимни