Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#301 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 октомври 2009 - 21:49

А бе въпросът с размера на гражданската отговорност е много сложен. Замисли се: ако ще тиква на колела да кара и да му е подарък от феята - аз излизам с моя Майбах за половин милион (валутата няма значение), а съседът ти ме удря на кръстовището и застрахователната му компания... фалира. Обратният пример - аз имам ГО на огромния си Майбах на стойност 5000 лева (каското, не Майбаха) излизам и удрям тиквата на съседа ти... моя застраховател му плаща 10% от моята ГО и приключваме. Щетите които един шофьор може да нанесе слабо зависят от това, колко стара кола шофира, защото ГО не покрива щетите на неговата кола, а щетите, които ще нанесе на трети лица. Така че стойността на ГО трябва да зависи от фактори като например колко виновни произшествия има даден водач през последните Х години или изобщо откакто има книжка... Ама тая практика вече Х години упорито отказват да я въведат и у нас, както застрахователи, така и властите. А по белия свят си е така - като чукнеш някого и на следващата година ГО ти е двойна... карай по-внимателно!

А после що имало война по пътищата.

А историята познава и по-фрапиращи случаи. Някои хора казват - ама що да ми е скъпа ГО, аз си карам само на село. Да де, ама аз отивам с моята кола до това село и ти ме удряш там. Чувал съм истории за възрастни хора с москвичи, които по 10 години работят ангария за мутри, щото са им ударили джиповете на извънградски път.

И още един пример - не ми трябва европейско покритие, аз карам само в България. Ей така преди няколко години една жена уби в катастрофа един грък в тунела на подуяне. Обаче гърците я съдят за обезщетение по техните тарифи, а не по нашите... и като ГО ти покрива до 10 хил. лв. а гърците те съдят за 500 хил. лв, познай кой плаща разликата от 490 хил!? Едно време ДЗИ предлагаха срещу един лв. ГО с двойно покритие. Примерно за 80 лв. имаш 10 бона покритие а за 81 лв. имаш 20 бона покритие - е винаги съм се възползвал от тая оферта, макар и да не съм я консумирал след това.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#302 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 06 октомври 2009 - 10:40

Илия-напълно съм солидарен с теб :icon_coolgrin:
С едно малко уточнение-живеем в БГ,и застрахователите ни са с БГ манталитет-блъскат те,вземаш си протокола и ако си късметлия след 3-4мес. получаваш макс. 50% от ремонта си,а че примерно - нямаш възможност да си покриеш ремонта сам и оставаш без кола за неопределен период от време,си е лично твой проблем.Дават ти колкото и когато им се откъсне и ходи се жалвай на арменския поп после,нека е 250лв ГО,но когато не съм виновен-да ми вземат тенекийте и да ги оправят,а не да хвърлят жълти стотинки.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#303 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 06 октомври 2009 - 20:59

Илия-напълно съм солидарен с теб :icon_coolgrin:
С едно малко уточнение-живеем в БГ,и застрахователите ни са с БГ манталитет-блъскат те,вземаш си протокола и ако си късметлия след 3-4мес. получаваш макс. 50% от ремонта си,а че примерно - нямаш възможност да си покриеш ремонта сам и оставаш без кола за неопределен период от време,си е лично твой проблем.Дават ти колкото и когато им се откъсне и ходи се жалвай на арменския поп после,нека е 250лв ГО,но когато не съм виновен-да ми вземат тенекийте и да ги оправят,а не да хвърлят жълти стотинки.

Я колеги, можете ли да кажете от де произлиза изразът: "..... оди да се жалваш на арменския поп"?
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#304 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 06 октомври 2009 - 21:13

Май от това, че арменците нямат поп.
Т.е. няма на кого да се жалваш
  • 0

#305 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 06 октомври 2009 - 21:15

Я колеги, можете ли да кажете от де произлиза изразът: "..... оди да се жалваш на арменския поп"?

Това са го измислили застрахователите в БГ!
  • 0

#306 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:

Публикувано 06 октомври 2009 - 21:21

Аз пък да ви поставя едно питане от една детска енциклопедия.
Как се образуват ледените висулки?
Отговор като "капеща вода, която замръзва" не се признава.
Иде реч как в един и същи момент имаме плюсови и минусови температури.
  • 0

#307 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 06 октомври 2009 - 22:01

Май от това, че арменците нямат поп.
Т.е. няма на кого да се жалваш

Колега, има си истински исторически извор! Това го знам от една много уважавана от мен арменка, така че би трябвало да е почти 100% истинско!
Има пряка връзка с българите!
  • 0

#308 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:

Публикувано 06 октомври 2009 - 22:25

Той си имал и сайт. За оплакване.
  • 0

#309 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 октомври 2009 - 09:25

Аз пък да ви поставя едно питане от една детска енциклопедия.
Как се образуват ледените висулки?
Отговор като "капеща вода, която замръзва" не се признава.
Иде реч как в един и същи момент имаме плюсови и минусови температури.

Нещо не разбрах? Защо да има плюсови и минусови температури? Има само минусови, водата се стича и замръзва.
Ако питаш защо не замръзва по-рано, а чак на връхчето на висулката - щото тия работи стават все по покривите на къщите и къщата отдолу топли - снегът се топи, след това се стича и замръзва на върха на висулката, където вече е далеч от топлия покрив. Ръба на стрехите също е по-студен от самия покрив. А да не подценяваме и температурните разлики през деня и нощта. Не съм виждал висулки да се образуват през деня. Винаги се появяват на другата сутрин, което ще рече, че се образуват нощно време, когато е по-студено ;)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#310 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 07 октомври 2009 - 10:23

Като заговорихте за лед и минусови температури,да се похваля,че ме мъчи яка кашлица, и гадното джипи веднага изписа антибиотик :kill_myself: ...Абе може и да те сърби гърба-ама карай за всеки случай антибиотик.Е нЕма да стане-минавам на шкембе с много чесън и греяна ракия.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#311 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 октомври 2009 - 12:30

Ей с тия антибиотици, не се научиха в БГ че това е адски вредно в далечен план.

Преди години бях в Стокхолм и пренощувах в едно БГ семейство. Малките им дечица си бяха с температуричка, те спокойни, после излщзохме на разходка, вън бе 3,4 градуса, абе ужас!

те ми казаха, че в Шведско се стига до антибиотик едва ли ако човек е на смъртно легло!
  • 0

#312 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 07 октомври 2009 - 12:35

Ей с тия антибиотици, не се научиха в БГ че това е адски вредно в далечен план.

Преди години бях в Стокхолм и пренощувах в едно БГ семейство. Малките им дечица си бяха с температуричка, те спокойни, после излщзохме на разходка, вън бе 3,4 градуса, абе ужас!

те ми казаха, че в Шведско се стига до антибиотик едва ли ако човек е на смъртно легло!

Именно - казвам му:"Гусин доктор за една година ми изписвате за 3ти път аугментин",и тоя ми вика-споко,ще ти изпиша и други хапчета за възстановяване на фауната в стомаха... :kill_myself: .Както и да е-няма да ги пия повече,ей го днес в комитите едно шкембе с гроздова..Вечерта пак греяна и толкоз.
  • 0
Публикувано изображение

#313 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 октомври 2009 - 17:46

"Защо се стигна дотук и какво пропуснахме. Обществото ни се хуманизира бавно и мъчително след 45 години развит социализъм и преход към пазарна икономика, както обичат да казват икономистите. По дългия път се отчуждихме и станахме егоисти в грижата за собственото оцеляване. Изгубихме чувствителност към болките на другия, грижа за по-слабите и възрастните, да не говорим за саможертва в името на обществото. Постепенно и децата ни станаха такива. За щастие не всички. Тези, на които родителите казват "Лека нощ" , "Ти си моето съкровище" и "Къде беше снощи", имат шанс да станат по-добрата част от обществото. Връщането към хуманността трябва да започне от семейството. То е в основата на проблема за корените на агресията. След това е училището. Нещата може би ще потръгнат, ако психолози започнат работа с децата, а учителите станат най-добрите им приятели."
  • 0

#314 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 октомври 2009 - 21:41

Прав си, за съжаление си много прав... Аз имах щастието учителите ми, както в училище, така и в университета, да са ми приятели. Е не всичките, но голяма част от тях. Още поддържам връзка с някои от тях... говорим си на ти. Даже ме е яд, че последните две години имам толкова много работа, че не съм ходил на откриването на учебната година. От както съм завършил всяка година ходя на 15 септември в училището ми, да се видя със старите ми учители. Тази година се събрахме около 2/3 от класа (които са останали в България) и дойде и класната...

Сори, че се отклоних от темата за застраховките, ама написаното ме разчувства и върна хубави спомени.
  • 0

#315 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 07 октомври 2009 - 22:00

мда, немалка част от преподавателите ми в института са ми приятели - добри приятели,
и клиенти, които са ми най-голямата реклама...

и винаги съм бил на ти с тях - взаимното уважение не ни позволи да си говорим на Ви, поне в приятелската обстановка, в която сме били
  • 0

7 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 7 гости, 0 анонимни