Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#256 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 26 септември 2009 - 12:19

Моля правилно да се разбира разликата между хигиена и расизъм!
Докато ромите си стоят в гетата и не ги дават по телевизията не съм расист, като изпълзят микробите и плазмодиите се превръщам в хигиенист!
Който иска да живее като гнида, нека си живее като гнида, без да пречи на моето желание да живея нормално, като човек.
Борбата с паразити и вредители е основно задължение на съвестния гражданин, дори да се налгат жертви от негова страна!

Тъй като темата е разговори за всичко и всеки /чат-тема/, та дори и да има малко отклонение няма да се възприеме като спам. Та:

Последните постове ме карат да си кажа мнението по един въпрос, който много пъти съм обсъждал. Не, че не схващам какво се има предвид в случая, но масово казваме, че сме расисти или не сме такива, когато стане дума за роми или други хора от нашия близък регион, в частност съседни нам държави. Като някой казва, че е расист, то следва да се има предвид само, че мрази хора, непринадлежащи към европеидната раса, която няма нищо, ама нищо общо с етноса. С две думи ако мразиш негрите и монголоидите или само едно от двете, тогава си расист. Раса и етнос е нещо съвсем различно. Индийците например, колкото и странно да ви звучи, са от европеидната раса. Тя на се определя само по цвета на кожата, а по чертите - форма на нос, уста, коса, череп и т.н. Както и да е. Предполагам си знаете, че е така и просто по навик се използва този наложил се с времето термин "расист", приложим в по-широк кръг от значението на думата.
А иначе ако някой противозаконно ми нахълта в колата, омразата ми към него ще е една и съща, независимо какъв е и що е.

А по въпроса за паразитите, ако изключим ромите /за които макар и при изключения, в повечето случаи имаме основание за негативна нагласа спрямо тях/ ние смятаме за такива доста други народности, които пък нас като държава ни смятат за едно нищо. Кой е прав...........ами май всеки за него си. Там е работата, че сме заблудени за много неща и имаме самочувствие, в доста случаи без никакво покритие и без никаква база за сравнение с етноса по който плюваме или традиционно мразим.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#257 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Публикувано 28 септември 2009 - 00:12

Тъй като темата е разговори за всичко и всеки /чат-тема/, та дори и да има малко отклонение няма да се възприеме като спам. Та:

Последните постове ме карат да си кажа мнението по един въпрос, който много пъти съм обсъждал. Не, че не схващам какво се има предвид в случая, но масово казваме, че сме расисти или не сме такива, когато стане дума за роми или други хора от нашия близък регион, в частност съседни нам държави. Като някой казва, че е расист, то следва да се има предвид само, че мрази хора, непринадлежащи към европеидната раса, която няма нищо, ама нищо общо с етноса. С две думи ако мразиш негрите и монголоидите или само едно от двете, тогава си расист. Раса и етнос е нещо съвсем различно. Индийците например, колкото и странно да ви звучи, са от европеидната раса. Тя на се определя само по цвета на кожата, а по чертите - форма на нос, уста, коса, череп и т.н. Както и да е. Предполагам си знаете, че е така и просто по навик се използва този наложил се с времето термин "расист", приложим в по-широк кръг от значението на думата.
А иначе ако някой противозаконно ми нахълта в колата, омразата ми към него ще е една и съща, независимо какъв е и що е.

А по въпроса за паразитите, ако изключим ромите /за които макар и при изключения, в повечето случаи имаме основание за негативна нагласа спрямо тях/ ние смятаме за такива доста други народности, които пък нас като държава ни смятат за едно нищо. Кой е прав...........ами май всеки за него си. Там е работата, че сме заблудени за много неща и имаме самочувствие, в доста случаи без никакво покритие и без никаква база за сравнение с етноса по който плюваме или традиционно мразим.

Дидо,наистина,ли си мислиш,че някой ще те възприеме,като перфектен познавач,по история,на расите,с този си пост ? A иначе,уважавам индийците,те поне,си имат държава; "Индия".И нека,не политизираме чат-темата,в аспект;-етнически размисли,(без страсти). ПОЗДРАВИ !!!! Публикувано изображение
  • 0

#258 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 септември 2009 - 07:32

Дидо,наистина,ли си мислиш,че някой ще те възприеме,като перфектен познавач,по история,на расите,с този си пост ? A иначе,уважавам индийците,те поне,си имат държава; "Индия".И нека,не политизираме чат-темата,в аспект;-етнически размисли,(без страсти). ПОЗДРАВИ !!!! Публикувано изображение

Ама аз не искам да ме възприемат като познавач, а и не съм такъв. Просто по конкретния въпрос нещата стоят именно така, както ги казвам. Расист значи да мразиш или да не зачиташ раса, различна от твоята, в случая ние сме европейидна раса, което значи да мразим една от другите две или и двете - негридна или монголоидна. То не пречи и някой монголоид да е расист, ако например мрази останалите или е с предубеждение към тях.
Както и да е!
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#259 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 28 септември 2009 - 08:38

Айде стига дълбали-добро утро и честита Ви работна седмица!!!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#260 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 септември 2009 - 09:31

Айде стига дълбали-добро утро и честита Ви работна седмица!!!

Абе честита да е, ама започва напрегнато и се не знае какъв ще е края :dontknow: .....................щото съм с нов шеф, а и след малко ни започва първото заседание с него - ще видим, ще видим. Ще се радваме ли, ще плачем ли - само Господ знае.
  • 0

#261 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 28 септември 2009 - 13:56

Утре или в сряда ще ходя в Горубляне да ми кърпят топката на ск.лост...Това добре-ама кво ще правя два-три часа там не знам.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#262 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 септември 2009 - 16:11

Ами значи ще имаш време за огледи, може да се върнеш с някоя S-ka и да ни изненадаш. То там избора е голям, половината коли са карани само от жени или стари хора, които са ползвали колите си най-вече за близки разходки около дома или до работата, която е на 4-5 пресечки...............та затова има доста колици на по 180 000 пробег, нищо че са на по 15 години :slap:
  • 0

#263 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 28 септември 2009 - 19:18

...щото съм с нов шеф ... Ще се радваме ли, ще плачем ли - само Господ знае.

Колега, на нов началник и на малко прасе човек никога не трябва да се радва, понеже не се знае каква свиня може да излезе.
  • 0

#264 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 28 септември 2009 - 19:19

Между другото, какъв е смисъла да се изолира тавана отвътре?
Чул за 30% загуби в тая посока.
Обмислям варианта с декоративни стиропорени пана.
С какво се лепи това чудо?
  • 0

#265 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 септември 2009 - 21:42

Колега, на нов началник и на малко прасе човек никога не трябва да се радва, понеже не се знае каква свиня може да излезе.

Ами аз не съм казал, че се радвам. Именно затова съм в очакване на развитието занапред.
  • 0

#266 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 29 септември 2009 - 08:20

Ами значи ще имаш време за огледи, може да се върнеш с някоя S-ka и да ни изненадаш. То там избора е голям, половината коли са карани само от жени или стари хора, които са ползвали колите си най-вече за близки разходки около дома или до работата, която е на 4-5 пресечки...............та затова има доста колици на по 180 000 пробег, нищо че са на по 15 години :slap:

Ше ходим с Павката(alipi) та поне няма да скучаем,а иначе нито пари имам за харчене,нито време за губене,за да открия хилядната читава кола в Горубляне,така че ще го отперем на бира цигари и попържни ;)
  • 0
Публикувано изображение

#267 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 29 септември 2009 - 10:17

Ше ходим с Павката(alipi) та поне няма да скучаем,а иначе нито пари имам за харчене,нито време за губене,за да открия хилядната читава кола в Горубляне,така че ще го отперем на бира цигари и попържни ;)

Е това да се чува :beer: :icon_coolgrin:
  • 0

#268 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 29 септември 2009 - 18:05

Кажи им сега на хората за какво става въпрос при тия майстори че аз не смея от вчера да изказвам мнение(шегичка разбира се)да не се обиди някой модератор.Който иска да види резултата да дойде на Комитите утре.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#269 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 29 септември 2009 - 20:08

Между другото, какъв е смисъла да се изолира тавана отвътре?
Чул за 30% загуби в тая посока.
Обмислям варианта с декоративни стиропорени пана.
С какво се лепи това чудо?

Колега разгледай се тук
  • 0

#270 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 30 септември 2009 - 10:36

Кажи им сега на хората за какво става въпрос при тия майстори че аз не смея от вчера да изказвам мнение(шегичка разбира се)да не се обиди някой модератор.Който иска да види резултата да дойде на Комитите утре.

Резултата го пуснах в другата тема,както писах и там останах очарован...Малко трудно карах,щото държа лоста в ниската част,докато изсъхне пълнежа в топката,даже вчера в една тясна уличка не можах да включа задна,та полицаите,които ме чакаха бутнаха колата назад :0_yahoo: ,но няма КЪ-днес си мисля,че ще е втвърдил вече. ;)
  • 0
Публикувано изображение

5 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 5 гости, 0 анонимни