Моля правилно да се разбира разликата между хигиена и расизъм!
Докато ромите си стоят в гетата и не ги дават по телевизията не съм расист, като изпълзят микробите и плазмодиите се превръщам в хигиенист!
Който иска да живее като гнида, нека си живее като гнида, без да пречи на моето желание да живея нормално, като човек.
Борбата с паразити и вредители е основно задължение на съвестния гражданин, дори да се налгат жертви от негова страна!
Тъй като темата е разговори за всичко и всеки /чат-тема/, та дори и да има малко отклонение няма да се възприеме като спам. Та:
Последните постове ме карат да си кажа мнението по един въпрос, който много пъти съм обсъждал. Не, че не схващам какво се има предвид в случая, но масово казваме, че сме расисти или не сме такива, когато стане дума за роми или други хора от нашия близък регион, в частност съседни нам държави. Като някой казва, че е расист, то следва да се има предвид само, че мрази хора, непринадлежащи към европеидната раса, която няма нищо, ама нищо общо с етноса. С две думи ако мразиш негрите и монголоидите или само едно от двете, тогава си расист. Раса и етнос е нещо съвсем различно. Индийците например, колкото и странно да ви звучи, са от европеидната раса. Тя на се определя само по цвета на кожата, а по чертите - форма на нос, уста, коса, череп и т.н. Както и да е. Предполагам си знаете, че е така и просто по навик се използва този наложил се с времето термин "расист", приложим в по-широк кръг от значението на думата.
А иначе ако някой противозаконно ми нахълта в колата, омразата ми към него ще е една и съща, независимо какъв е и що е.
А по въпроса за паразитите, ако изключим ромите /за които макар и при изключения, в повечето случаи имаме основание за негативна нагласа спрямо тях/ ние смятаме за такива доста други народности, които пък нас като държава ни смятат за едно нищо. Кой е прав...........ами май всеки за него си. Там е работата, че сме заблудени за много неща и имаме самочувствие, в доста случаи без никакво покритие и без никаква база за сравнение с етноса по който плюваме или традиционно мразим.