Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24117 мнения по тази тема

#22021 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 641 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 12 януари 2018 - 13:44

Ами програмата е интернет базирана. Както и да е пуснах си нет-а през телефона и така си работя и нямам никакъв проблем. Но определено го подозирам френското копеленце..... :boxing

Този пост е редактиран от st16me: 12 януари 2018 - 13:44

• 0

#22022 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 13 януари 2018 - 23:04

Това кола на старо да си търсиш, ще излезе гУлямУ дърво :) Не че търся де, но от прости заглеждания стигам до страшни изводи...

Принципно, почнах да се заглеждам в едни Лексуси LX 470, щото са стари джугани ( а това си ме кефи), но и доста комфортни, здрави и дуракоустоичиви.,..Лексус е на равна нога (за мен), с Мерцедес, по отношение на лукс и изпипване на детайлите-тук визирам старите им автомобили, което е валидно и за Мерцедес.

Та...само преди няколко дена разглеждах ей тая обява(нищо чудно тия дни да изчеезне):

https://www.cars.bg/offer/c2423423

Доста очукан, но човека пише, че ще свали сериозно при кеш, така че си представям нещо около 20К, а колата си е машина.

Днеска гледам нова обява с такъв, в Софавто (да-тая същата автокъща):

https://www.mobile.b...50&slink=5t3vpn

..и като се позагледаш, установяваш че това е същата кола :)

Е, вече от 212 хиляди километра е на 147 хиляди, кожения салон е възстановен, стоповете и фаровете са опушени, надписите на багажника махнати, джантите боядисани и колата пастирана....

та си викам аз, ееей за 5-6-7-10 хиляди печалба, една "ноториусна" автокъща какви ги върши...(като нищо са я взели на 17-18 хиляди)...

Да живеят балъците!

• 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#22023 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 януари 2018 - 23:22

Първо не е Софавто а Капитолия.

Защо ми се струва че са различни коли.

Не вярвам Капитолия да си играят да оправят салони, да сменят стопове, предни мигачи, касетофон и да са и монтирали вече и теглич. Да боядисват решетки и да махат надписи, даже да и фолират стъклата.

Гледал съм коли там и освен стандартната автомивка не съм виждал да си играят с такива детайли. Дошъл е някой на когото му е писнало от Лексуса и го е бартеросал за някой Геландеваген сигурно. Доплатил е разликата и това е.

Тая от Пирдоп ми се струва, че предното стъкло е пукнато. А тази в Капитолия изглежда даже, че има годишна винетка и каско.

Загледай се. Дори и предните чистачки са различни.

• 0

#22024 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 13 януари 2018 - 23:40

Първо не е Софавто а Капитолия.

Защо ми се струва че са различни коли.

Не вярвам Капитолия да си играят да оправят салони, да сменят стопове, предни мигачи, касетофон и да са и монтирали вече и теглич. Да боядисват решетки и да махат надписи, даже да и фолират стъклата.

Гледал съм коли там и освен стандартната автомивка не съм виждал да си играят с такива детайли. Дошъл е някой на когото му е писнало от Лексуса и го е бартеросал за някой Геландеваген сигурно. Доплатил е разликата и това е.

Тая от Пирдоп ми се струва, че предното стъкло е пукнато. А тази в Капитолия изглежда даже, че има годишна винетка и каско.

Загледай се. Дори и предните чистачки са различни.

Възможно е, аз също се учудих, че автокъща от тоя клас ще се занимава с такива неща за няколко хиляди лева и затова написах и поста, от учуда, но наистина съм объркал автокъщите, защото гледах и друга обява и са ми се преплели.

Утре ще му се обадя на този от Придоп, просто за да разбера дали я е продал, но за мен продължават да си приличат много двете коли, защото чистачки и застраховки по стъклата не са елемент, който е основен, докато окомплектовката на колата е супер идентична...

Но задължително ще проверя де, не е честно иначе

п.п.

сега като се загледах, наистина има тегл;ич в бронята, докато на Пирдопската е под бронята (или така изглежда), иначе касетофона и Придопската си го има, но е свален заради някакво МП3, ама е снимано де...

Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 13 януари 2018 - 23:43

• 0

#22025 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 януари 2018 - 23:45

Чистачки и такива неща да ама да си играят да слагат теглич, няма шанс. Просто съм им виждал колите. На снимки са напудрени ама наживо са доста зле. Имат един SL500 който седи вече почти втора година там.

• 1

#22026 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 13 януари 2018 - 23:49

Чистачки и такива неща да ама да си играят да слагат теглич, няма шанс. Просто съм им виждал колите. На снимки са напудрени ама наживо са доста зле. Имат един SL500 който седи вече почти втора година там.

Мдааа,,,провалих се като детектиФ...  :blush  :flying_mj

Но все пак, ще се обадя :)

А тая в Капитолия ми е лачена, но бях набелязал една бяла, дето беше 2006та с всички шукарии, навигации камери и т.н., но изчезна от вчера...

Но пък беше 37К де... 

Най накрая ще си карам служебната и няма да се оплаквам ;)

• 0

#22027 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 януари 2018 - 23:54

По-комфортен ленд крузър.

Иначе обявата я има и в мобиле.бг

https://www.mobile.b...05&slink=5t4uwi

• 0

#22028 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 14 януари 2018 - 00:05

По-комфортен ленд крузър.

Иначе обявата я има и в мобиле.бг

https://www.mobile.b...05&slink=5t4uwi

Дам, а аз щото там я бях гледал, но не я открих и ги заподозрях ония :)

Иначе, по -комфортен, по-обезшумен, по прецизно построен, но по-грозен в предницата...(от Ландкрузер 100)

Един сравнително тих, мощен и здрав джип е сериозно притежание за родния автомобилист...карал съм какво ли не, но толкова дуракоустойчиво и неубиваемо, колкото джиповете на Тойота ( ерго-Лексус), от старите генерации-не съм карал!

• 0

#22029 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 14 януари 2018 - 13:54

Значи, както обещах-направих проверка и си ревизирам мнението:

Въпросният джип в Пирдоп още си се продава от човека, а явно този в Капитолия е друг, за което се извинявам, че ги нахраних :)

Сега ще чакам още малко да ми мине тая лудост, ако не успее обаче, продавам мотора и скачам в джаза  :yeah

• 0

#22030 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 14 януари 2018 - 15:25

Значи, както обещах-направих проверка и си ревизирам мнението:
Въпросният джип в Пирдоп още си се продава от човека, а явно този в Капитолия е друг, за което се извинявам, че ги нахраних :)

Сега ще чакам още малко да ми мине тая лудост, ако не успее обаче, продавам мотора и скачам в джаза  :yeah

Какво ще го правиш тоя кораб?Хубави са,ама за какво ти е?
Аз съм фен на Шевролет Събърбън,ама не се сещам за достатъчно широки улици и паркинги където да маневрирам.:)
  • 0

#22031 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 14 януари 2018 - 15:25

Не съм пробвал такъв джип, но Ленд Крузъра е такова дърво, създадено за да убие всяко желание за лукс в тебе.

• 0

#22032 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2018 - 15:59

Филко без да се вглеждам по тегличи и т.н на прима виста само забелязах че пирдопския има подлкътници на предните седалки ,а капитолския има само подлакътник между седалките отпред.Готина машина е това и аз много ги харесвам.
  • 0

#22033 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 14 януари 2018 - 20:29

Какво ще го правиш тоя кораб?Хубави са,ама за какво ти е?
Аз съм фен на Шевролет Събърбън,ама не се сещам за достатъчно широки улици и паркинги където да маневрирам. :)

Ами аз и сега карам Тойота Хайлукс, която не е от най-дребните коли :) Принципно-изобщо не ми трябва, защото имам служебна, проходима кола, а и си взех уикенд кола, но...

Такъв кораб е нещо като Г класата, само дето вози меко и е по-голям, но в смисъл, че това е вечно. Искам да си взема такова, защото искам да имам моя кола, която да е с такива характеристики, особено там където живея аз, защото имам около километър черен път, преди да си стигна вкъщи, Не че не се минава и с лека кола, но когато има зима, един джип се доказва като необходимост. Ако си взема такъв джип, идеята е да си е форевър мой :) Поне докато не го забранят емисионно :)

Всичко обаче е, защото съм си такъв, просто си харесвам стари коли, доста екзотики съм притежавал и винаги си е преиключение с отрицателен финансов знак, но с положителен емоционален...затова казвам, че чакам да ми мине ;)

Не съм пробвал такъв джип, но Ленд Крузъра е такова дърво, създадено за да убие всяко желание за лукс в тебе.

Явно не си се качвал на правилния Ланд Крузър, или имаш различно понятие за джип. Лексус е луксозна Тойота, но ТЛК 200, например, за мен си е еталон за хубав салон и качества на джип, макар че е доста тежък за кал. 

ТЛК 120 и 150 са супер практични и изчистени, а когато са си с лукс изпълнение имат и доволно екстри. Имай предвид, че това не са паркетници и коли които са създадени за 90% асфалт и 8 % черен път и 2% офроуд (който завършва с трактор). Това си е проходим автомобил, доказал се във всякакви условия и в същото време, това нещо можеш да го караш в сравнителен лукс.

Филко без да се вглеждам по тегличи и т.н на прима виста само забелязах че пирдопския има подлкътници на предните седалки ,а капитолския има само подлакътник между седалките отпред.Готина машина е това и аз много ги харесвам.

Да брат-изложих се в разследването :) Мъ нищо де, поне стана лаф ;)

• 2

#22034 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 януари 2018 - 20:50

в8 или 200-цата най вече я признават в дубай :) 99.5% от джиповете движещи се из пустиниите са такива...

лексус и аз не съм карал, карал съм доста 120ки и 200ци, с екстри биват, но вече одъртяват... 100цата ми е доста дървена от към салон а тоя лексус гледам е на същата база и някак не ме кефи честно. в момента първата 200ца е 48000лв, 2008г.... ако е читава бих казал, добра кола е!

• 1

#22035 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 14 януари 2018 - 21:04

в8 или 200-цата най вече я признават в дубай :) 99.5% от джиповете движещи се из пустиниите са такива...

лексус и аз не съм карал, карал съм доста 120ки и 200ци, с екстри биват, но вече одъртяват... 100цата ми е доста дървена от към салон а тоя лексус гледам е на същата база и някак не ме кефи честно. в момента първата 200ца е 48000лв, 2008г.... ако е читава бих казал, добра кола е!

100цата наистина е дървена, но тя е доста неубиваема и затова е на висок почит в офроуд средите. А Лексуса е уж същия, само дето е направен по-прецизно, с повече шумоизолация и с по-добри материали, да не споменавам с по-добър двигател.

200та е тегава за поддръжка, смяна на разни ремъци, ролки  и т.н. е към 2000 лева. Нормално обслужване е към 600-700 лева (масла и филтри), на всеки 10-15 хиляди, а аз минавам по 50-60 хиляди на година.

В момента, ако трябва да си купувам кола за сегашното ми каране, бих предпочел само нова или на две-три години....Тия дъртите Лексуси, Тойоти и прочее параходи са само за кеф на душата, че имаш истинска машина-същото като със стара ес класа :)

Затова и само си говоря, но се облизвам за някоя нова служебна ;)

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни