Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#19951 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 декември 2014 - 22:01

Въпрос свързан с домашно кино и гледане на филми от флашка или външен хард.

Купих си нов телевизор, който за разлика от стария май няма вградени Dolby digital и DTS декодери и ударих яка греда със звука.

Какво устройство се ползва, когато телевизора не поддържа определен формат на звука?

Преди доста се интересувах от такава техника, но в последните години изобщо не съм в час какви са новостите.

Този пост е редактиран от shotgun600: 02 декември 2014 - 22:02

• 0

#19952 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 декември 2014 - 23:09

Вземи си някакъв media player, който да вържеш през HDMI към аудиото (директно или индиректно, ако телевизорът поддържа HDMI ARC)... Ама като избираш player-а, гледай поне той да поддържа Dolby...

Не знам досега какво си слушал, аз нямам опит конкретно с Dolby-то, ама чак пък такава греда?

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#19953 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 02 декември 2014 - 23:32

Вземи си някакъв media player, който да вържеш през HDMI към аудиото (директно или индиректно, ако телевизорът поддържа HDMI ARC)... Ама като избираш player-а, гледай поне той да поддържа Dolby...

Не знам досега какво си слушал, аз нямам опит конкретно с Dolby-то, ама чак пък такава греда?

Точно гледах такива джаджи. Усилвателя ми е стар вече и няма HDMI изход, но пък през оптичния сигурно няма да е по-зле звука?

На тези попаднах

http://www.technopol...-PREMIUM-CENTER
http://www.technopol...IVA-WIFI-DONGLE

като клоня към по-евтиното, защото не се интересувам от 3D - безполезна "екстра" според мен за дома.

Този пост е редактиран от shotgun600: 02 декември 2014 - 23:55

• 0

#19954 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2014 - 01:50

Е то 3D-то - ако нямаш 3D телевизор - няма и смисъл да клониш към него. На сайта на Технополис са написали дрън-дрън, от където нищо не става ясно. Не пише нито с каква операционна система е това (то е с Linux, ама го знам от другаде), нито с какъв процесор е... нито с каква видео карта е вътре! Как да прецени човек, като то нищоне пише за него! Имало било композитен вход - надядо им хурката... най-вероятно е изход, ама както и да е.

Аз лично миналата коледа си купих едно чудесо на Tronsmart (http://www.tronsmart.com/) - нещо като най-доброто от най-китайското. Процесорът е стабиуен... не грее, базирано е на андроид, може да се ползва и за много други неща, не само за гледане на филми, но и за филми става. Прави телевизора на smart, без да се харчат луди пари за целта. Аз си купих малката версия - която е като dongle. Плюс е, че е малка и си стои отзад, зад телевизора и не ти се пречка, не се вижда. Минус е, че има само слот за SD карта, USB порт и HDMI порт и нищо друго. Т.е. идеята ти за оптика или коаксиален SPDIF става малко по-трудна за изпълнение (има USB преходи за целта, ама е безсмислено). Няма драма да се върже флашка или външен диск към него. За външния диск иска и външно захранване! Аз съм му нашил една 64GB карта вътре и съм му инсталирал торент клиент, така че ако тегля нещо за гледане го свалям директно върху него и го гледам от там, а се записва върху картата (бързо и удобно). Връзва се към интернета самичко през WiFi. Ако държиш на цифровия звук, гледам, че на сайта им има модели с повечко опции - например с оптика или коаксиален SPDIF извод за звука. Между другото - устройствата поддържат и DLNA, което също е удобно - можеш да си пуснеш филм от лаптоп в същата WiFi мрежа и през него да гледаш на телевизора... или да си share-ваш музики и т.н.

За операционната система - Linux не е лош избор, но ако решиш да го сменяш си е играчка, а обикновено тия Diva устройства (и другите подобни на тях) пристигат с нещо инсталирано, което остава непипнато за вечни времена - докато го имаш. Това, което аз си купих е с Android (дистрибуция за таблет). Удобството е, че постоянно се ъпдейтва (е само минорните версии, ама пак имаш нещо прясно)... и имаш огромен избор от допълнителни приложеня за инсталиране от Google Play. Проверявам си пощата, чета си разни сайтове... много неща може да се правят нанего.

Моделът, който аз си купих беше на 100 долара retail цена с включено дистанционно. Още 20 лв. съм дал за SD картата, всичко останало беше включено в комплекта. Понеже го купих по коледните промоции миналата година, реално пипнах намаления и го взех за 80 долара, така че заедно с SD картата - 64GB излезе под 150 лв. Само малко бавно пътуват от китай до България, ама идват. Понеже са достатъчно малки и ако се спазариш с китаеца, да не декларира истинската му стойност върху пратката - вероятността да го спрат на митница е достатъчно малка. Но и да го спрат - ще платиш още 30 лв. ДДС и пак ще е в пъти по-евтино от това, което се продава в България.

И накрая - единствената причина, поради която си струва да се купува най-новия модел (независимо какво взимаш) е, защото ако си купиш стар, той ще остарява още по-бързо от новите. Примерно сега 3D изглежда гъзария... ама утре ще пуснат нещо ново на пазара, което няма да работи без 3D например... и ще те е яд, защо не си взел това с опцията за 3D, като почти не е имало разлика в цената. Говоря хипотетично. Същото се отнася и до HDMI - купуваш си нов телевизор (например) и си казваш - нека да е без HDMI ARC - не ми трябва... и след 2 години всичко работи с HDMI ARC и трябва да смениш телевизора, защото си спестил 50 лв. на инвестиция от 1000... Това е мое мнение. Не робувам на техниката и не държа на последния модел, просто изказвам гледна точка.

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#19955 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2014 - 02:26

Тая джаджа сега я разгледах. В Ибей стария модел т1000 сега е 16£, което си е без пари. Само не разбрах как се управлява, като няма дистанционно, само от компа ли. Също така чете ли субтитри или всичко зависи всъщност какви приложения ще му се инсталират
  • 0

#19956 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 декември 2014 - 10:27

Мерси за инфото. Преди малко купих от продавалник втора ръка ето такъв плейър за 170лв:

http://www.smartshop...d-explorer.html

Сега пък трябва да разуча какво представлява HDMI ARC.

Иначе телевизора не поддържа 3D, това беше нещото, което гледах да го няма, за да не плащам за него излишно , понеже го намирам за супер

тъпа "екстра". Старият ми телевизор е 55 инчов смарт и има всичко. Един път пусках няколко 3д предавания и филми и повече не повторих - тъпа работа, дразнещ ефект.

То дори в киното е дразнещо да се гледа 3д. Винаги, когато имам възможност да избирам дали да гледам на кино 3д филм или 2д версия, избирам 2д.

Купих си чисто нов 60 инчов LED на LG за 1699лв от Техномаркет. Вече струва 2000лв, което пак е малко за 60 инча.

В края на краищата размерът на екрана си остава най-важен. Каквито и да са тенденциите при джаджите, ще мине доста време, докато почна да

изпитвам някакви трудности поради липса на някои входове/изходи, а дотогава цените на телевизорите ще са паднали драстично и сигурно ще гледам 65инчов,

а дай боже и 70 :)

Този пост е редактиран от shotgun600: 03 декември 2014 - 10:29

• 0

#19957 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 декември 2014 - 22:47

Завиждам ти, че имаш къде да сложиш 55, че и 60, че дори и 65 или 70 инча...

Аз сменям 32 с 40, но това ми е максимума - просто в апартамент по-голям няма смисъл...

HDMI ARC е HDMI Audio Return Channel и е технология по която се навръзват по HDMI кабела на верига Player -> TV -> Audio Receiver... Въпросът е, че когато ползваш HDMI кабела синхронизацията на картина и звук (и най-важното - закъсненията на surround звука) се правят от самия player. В противен случай трябва телевизора да ги синква и съответно да се изкарва сигнал от телевизора (примерно оптика или коаксиален) към аудио системата и т.н.

• 0

#19958 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 03 декември 2014 - 23:24

Да, вече четох за ARC. 55 инчовия, който е по-стар, го има, новия го няма, ама ще го преживея.

Иначе според мен винаги има място за по-голям телевизор, особено откакто навлязоха масово тънките.

Колкото и да е малко помещението, винаги бих набутал възможно най-големия, който мога да си позволя да купя.

Размерите не са чак толкова големи, че да е проблем да се сложат във всеки един хол.

Примерно 32 инчов от повече от три метра не става за гледане, особено ако пуснеш филм и се смачка картината допълнително.

Допреди 2 години още бях с 63 инчов прожекционен, който е с размерите на кофа за боклук и като изгоря

и го махнах осъзнах колко място е заемал реално. Разглобих го на съставни части с цел да го нося по-лесно на сервиз, а после 

в друго жилище, но засега седи в гаража и се чудя дали си струва да се поправя изобщо, въпреки че повредата му не е сериозна.

• 0

#19959 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 04 декември 2014 - 09:54

Не е зле, като купувате телевизор да погледнете в интернет за формула за оптимално съотношение диагонал на екрана към разстояние за гледане.

Аз така си избирах големината на моя и ми пасна отлично. Форумната мъдрост, че какъвто и телевизор да вземеш след 1 месец се ядосваш, защо не си взел по-голям при мен не се сбъдна :)

Един познат скочо на НАЙ-ГОЛЯМОТО и досега му се износиха шийните прешлени, от гледане на ТВ :)

• 0

#19960 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2014 - 14:06

Много телевизия гледате бре хора :)
Аз съм планирал да взема една 42ка на някоя примоция, с опцията да си взема Плейстейшън. Засега съм на 22ка и ми е предостатъчна, предвид че съм щастлив потребител на цифровизацията :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#19961 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 04 декември 2014 - 15:40

Много телевизия гледате бре хора :)
Аз съм планирал да взема една 42ка на някоя примоция, с опцията да си взема Плейстейшън. Засега съм на 22ка и ми е предостатъчна, предвид че съм щастлив потребител на цифровизацията :)

60ка Бравия 1ца в хола за Плейстейшън и филми и се получава муцка ;)

42ка ми е в стаята .. и си ме радва като реша , че не ми се гледа в хола :D

ТВ рядко гледам

Този пост е редактиран от Наско: 04 декември 2014 - 15:42

• 1
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#19962 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 04 декември 2014 - 17:42

60ка Бравия 1ца в хола за Плейстейшън и филми и се получава муцка ;)

42ка ми е в стаята .. и си ме радва като реша , че не ми се гледа в хола :D

ТВ рядко гледам

Ето това е приказка.

• 0

#19963 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    w211 280cdi sold - в мобилето го има ама не ви трябва...
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2014 - 20:24

Добър вечер пичоЕ.

МоЕ ли питам Аз нещо .. 
Някой може ли ми каже каква е хурката при поръчка на чаркове от ebay.com (примерно)? Като си платя стоката и се добере до БГ дали ще ям дървото с някакви такси и тем подобни?
Едно време си взимах (мин. година) едни матаратонки (те такива- http://www.ebay.com/...=item3388e5284b) и хапнах дървото .. Платих си ги на Китаеца 120-30лв. пък после като дойдеха У наше село ми прилоше .... Таксичка за митническа декларация това-онова та още 80 кинта ... 

• 0

#19964 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2014 - 20:55

Ми поръчвай от Европа, така е най-сигурно ( eBay.co.uk, ebay.de). Иначе от по-далече винаги има шанс да платиш поне едно ДДС
  • 0

#19965 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    w211 280cdi sold - в мобилето го има ама не ви трябва...
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2014 - 21:04

Ми поръчвай от Европа, така е най-сигурно ( eBay.co.uk, ebay.de). Иначе от по-далече винаги има шанс да платиш поне едно ДДС

От как ядох дървото с маратонките не смея. .. :D :D 
Поръчах си един протектор за телефона .. още го няма с безплатна доставка.. 2 месеца минаха .. 
А някой запознат ли е как се слага на 250 тд бууст метър? :D Искам да си сложа такава джаджа :D:D 

• 0

8 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 8 гости, 0 анонимни