ЧАТ-ТЕМАЗа всичко
Започната от a_atanasov, 11 авг 2009 - 20:46:13
24116 мнения по тази тема
Публикувано 19 октомври 2011 - 09:43
Лилоф не става дума за произхода , а за манталитета на човека
див селяк = селяндур
П.С То щото пък аз съм 100 процента СофиЯнец
див селяк = селяндур
П.С То щото пък аз съм 100 процента СофиЯнец
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 19 октомври 2011 - 09:50
Знам бе бате Просто ми е малко тъжно като видя специфично отношение към "провинциалистите", особено когато правят първите си стъпки в живота и са с по-слаба психика.
Публикувано 19 октомври 2011 - 09:54
особено когато правят първите си стъпки в живота и са с по-слаба психика.
Не,аз не мисля че е така. Всичко е до човек!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 19 октомври 2011 - 21:39
Тъй, малко ъпдейт, че напоследък нямах време и сили да влизам.
Оперирахме детето в Понеделник в Токуда, малко по-бързо се развиха нещата,отколкото очаквах с операцията, но щом 3-ти пореден специалист ми каза, че е наложително..за един ден направихме изследванията и така. Благодаря на всички за мненията, съветите и ценната информация, която получавах на ЛС, във ФБ и по телефона. Благодаря ви! За пореден път се убеждавам, че сте хора, на които може да се разчита.
Много ми се насъбра напоследък,операцията мина добре,доста тежко ми се стори излизането от упойка,но и това мина. Надявам се и след 10 дни,които са по-критични след тази операция всичко да е наред и най-важното..да си е струвало и детето да намали боледуванията.
Сега се прибирам от изпит по немски..не помня откога не съм спала нормално вече и всичко минава толкова бързо около мен, че започнах да си забравям торбите с покупки в магазините и такива разни неща.
Ноември ми почва стажа в МвНР и съм доволна, че ще се видя със старите си колеги, ако не друго.
Казах ли, че ми липсвахте?
Оперирахме детето в Понеделник в Токуда, малко по-бързо се развиха нещата,отколкото очаквах с операцията, но щом 3-ти пореден специалист ми каза, че е наложително..за един ден направихме изследванията и така. Благодаря на всички за мненията, съветите и ценната информация, която получавах на ЛС, във ФБ и по телефона. Благодаря ви! За пореден път се убеждавам, че сте хора, на които може да се разчита.
Много ми се насъбра напоследък,операцията мина добре,доста тежко ми се стори излизането от упойка,но и това мина. Надявам се и след 10 дни,които са по-критични след тази операция всичко да е наред и най-важното..да си е струвало и детето да намали боледуванията.
Сега се прибирам от изпит по немски..не помня откога не съм спала нормално вече и всичко минава толкова бързо около мен, че започнах да си забравям торбите с покупки в магазините и такива разни неща.
Ноември ми почва стажа в МвНР и съм доволна, че ще се видя със старите си колеги, ако не друго.
Публикувано 19 октомври 2011 - 22:23
Всичко е добре когато свършва добреТъй, малко ъпдейт, че напоследък нямах време и сили да влизам.
И ти на нас
Публикувано 19 октомври 2011 - 23:23
Всичко ще е шест. От тук нататък детето наитсина ще е значително по-добреТъй, малко ъпдейт, че напоследък нямах време и сили да влизам.
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 20 октомври 2011 - 08:58
Аз също съм от София, ама замисляли ли сте се, че освен преди време някой е решил този град да бъде столица и поради това тук са парите и всичко, с какво биха се гордели софиянци. Човек не може да се гордее, само заради това. Вие сещате ли се например, колко велики българи, са били родени в София - революционери, спортисти олимпийски и световни шампиони, писатели, творци, станали известни поради други качества, т.е. учени и т.н. и т.н. еле пък велики българи. Аз мисля, че бройката е много малка, да не кажа НИКАКВА, НУЛА. Плюс това, тук в БГ има егати и манталитета. Едно е да наречеш провинция малки градове и паланки, ама да казваш провинция на големи БГ градове, е направо смешно. Представете си някой от Ню Йорк (щото е най-голям) или Вашингтон (щото е столица, ама пасти да яде пред другите), да каже, че тези от Чикаго, Детройт, Сан Франциско, Л.А., Маями са провинциалисти или някой от Берлин, да нарече тези от Щутгарт, Мюнхен, Хановер или Дортмунд провинциалисти или някой от Мадрид, да каже същото за Барселона, Валенсия и т.н. и т.н.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 20 октомври 2011 - 19:20
1. Много ми е забавна теорията, че някой се е събудил една сутрин и му щукнало ей тъй, да преместят столицата баш в София. Този някой е Марин Дринов, който е един от авторите на Търновската конституция и първия председател на Българската академия на науките. Той е бил (и) историк и предложението му е било обосновано, най-вече от гледна точка на стратегическото местоположение на града... както и да е.Аз също съм от София, ама замисляли ли сте се, че освен преди време някой е решил този град да бъде столица и поради това тук са парите и всичко...
2. Да попитам - защо в САЩ, както даваш пример, "парите и всичко" не са съсредоточени в столицата, а има и други развити градове, като Детройт, Чикаго, Сан Франциско, Л.А, Маями (то там едно развитие, ама сакън)...
Ето това е нещо, от което и аз издивявам... хем тук било много гадно, хем всички насам ги влече... Сега още малко ще излезе, че софиянци са виновни за положението в цялата страна.Тук се понапълни с хора които са далееееч от София. Нон стоп плюват колко е гадно тук.
3. Най-тъпото е, че тоя спор го подхванахте от мухата слон, ама айде...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 20 октомври 2011 - 19:29
Колеги а аз като провинциално селяндурЧЕ......с желания някой ден (живи и здрави) да дойда да живея и да се развивам в Столицата какво ще ме посъветвате ?
1. Да си седя в Петрич и да продължавам да затъпявам покрай заобикалящата ме селяния ?
или
2. Да дойда в София да се развивам и Вие да ме псувате ?
Моля Ви насочете ме във избора, че съм във възраст, в която трябва да определям бъдещето си.
1. Да си седя в Петрич и да продължавам да затъпявам покрай заобикалящата ме селяния ?
или
2. Да дойда в София да се развивам и Вие да ме псувате ?
Моля Ви насочете ме във избора, че съм във възраст, в която трябва да определям бъдещето си.
By Batev
Публикувано 20 октомври 2011 - 19:36
Да дойдеш във Варна, да те запозная със Ша и да творите заедно
Публикувано 20 октомври 2011 - 19:49
Евала, Генгстъ..
Много ме накефи мнението ти. Аз също съм родом от малък, а и вече селоподобен град. И кво от това..за 4 г. съм постигнала неща, които хора за 50 не могат. Но не там, а тук. Защо? Защото тук има възможности за развитие,конкуренция, търсене и предлагане, производство и общо взето ..всичко, а там ( в малките градове-няма). Извинявайте, ама вече и болница няма в моят град.Е, какво да правят хората там,особено младите?! Естествено е да отидат да търсят по-добри възможности за развитие и живот другаде. И в това няма нищо срамно. Борба за оцеляване е. Мисля, че съм по-възпитана и културна от много софиянци,а и ГОВОРЯ ПО-ПРАВИЛНО от тях, плащам си редовно данъците, не паркирам по треви, тротоари и детски площадки( казавам "тях" не защото по л.к. не принадлежа към София, а защото не се чувствам софиянка ).. и не, нямам нищо против софиянците..напротив. Имам против разделенията във всяка една форма..
А че е мръсна кочина София, ми мръсна е...а че е бъкано с паплач..ми бъкано е..Ама какво правим ние по въпроса? Нищо..мрънкаме.
Много ме накефи мнението ти. Аз също съм родом от малък, а и вече селоподобен град. И кво от това..за 4 г. съм постигнала неща, които хора за 50 не могат. Но не там, а тук. Защо? Защото тук има възможности за развитие,конкуренция, търсене и предлагане, производство и общо взето ..всичко, а там ( в малките градове-няма). Извинявайте, ама вече и болница няма в моят град.Е, какво да правят хората там,особено младите?! Естествено е да отидат да търсят по-добри възможности за развитие и живот другаде. И в това няма нищо срамно. Борба за оцеляване е. Мисля, че съм по-възпитана и културна от много софиянци,а и ГОВОРЯ ПО-ПРАВИЛНО от тях, плащам си редовно данъците, не паркирам по треви, тротоари и детски площадки( казавам "тях" не защото по л.к. не принадлежа към София, а защото не се чувствам софиянка ).. и не, нямам нищо против софиянците..напротив. Имам против разделенията във всяка една форма..
А че е мръсна кочина София, ми мръсна е...а че е бъкано с паплач..ми бъкано е..Ама какво правим ние по въпроса? Нищо..мрънкаме.
Публикувано 20 октомври 2011 - 20:03
Камелче точно за това говоря и имам впредвид.Говоря точно за ''Софиянците'', които паркират по тротоари и детски плщадки, говорят и се държат арогантно.Е се питам аз тогава свития и възпитан селянин, който има обноски какво да прави?Сигурен съм, че повечето хора не искат да напускат родната си среда ама като няма накъде къде да отиде?Ще отиде там където има хляб да яде.А аз се питам пак.....кой е виновен цялата индустрия и производство и всичко да е в София ?Дали умирам от желания да си оставя родната къща с 120кв/м апартамент и гараж и дворно място с беседка и под гаража допълнително помещение за моите боклуци,......а над гаража отново тераска с лозница, за да дойда да дишам 'чист въздух'' в София и да ставам в 6 сутринта за работа, за да мога да се придвижа до 8.И като целия кеш в Бг се върти в София аз сигурно трябва да си купя две кравички в Петрич и да почна да си ги пасем.
By Batev
Публикувано 20 октомври 2011 - 20:11
О, Пешо.. и аз се надявам да е добре вече..
Я да те хвана да те питам едно въпросче докато си наоколо. От телефона отварям снимка в гугъл, примерно..ама как да я сейвна на телефона, че нямам такава опция?
Генгстъ..именно...
Да си от провинцията е като че ли гнусна диагноза, но слава богу..не всички софиянци са на това мнение..
Я да те хвана да те питам едно въпросче докато си наоколо. От телефона отварям снимка в гугъл, примерно..ама как да я сейвна на телефона, че нямам такава опция?
Генгстъ..именно...
Да си от провинцията е като че ли гнусна диагноза, но слава богу..не всички софиянци са на това мнение..
Публикувано 20 октомври 2011 - 20:32
Като отвориш снимката, задържаш пръстчето на нея и ще ти даде опция за сейване
5 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни