Боядисване на спирачни апарати?
Започната от Илия Горанов, 05 авг 2009 - 00:29:50
49 мнения по тази тема
Публикувано 21 октомври 2009 - 21:55
Има коли с различен характер. На пура може и да не върви... на 210 - зависи... Ама CLK-то има спортна осанка. Освен това оригинално CLK AMG е със сребристи апарати...
BTW - не съм ги боядисал още... Онази боя не намерих начин да я купя на приемлива цена.
BTW - не съм ги боядисал още... Онази боя не намерих начин да я купя на приемлива цена.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 27 октомври 2009 - 10:53
Наистина CLK носи спортен дух, но неслучайно от AMG са избрали сребристия цвят (а не зелен червен или жълт да речем). Не че имам нещо против по-ярките цветове, просто мисля, че не биха отивали на мерцедес, така както не му отива и пищен face тунинг. Въобще мерцовете са много балансирани коли и ми се струва, че яркобоядисаните спирачни апарати няма да са в унисон със стойката на автомобила. Избора си е твой, така че смело напред и качи снимки да видим резултата!
"Когато говориш каквото мислиш, мисли какво говориш!"
Публикувано 27 октомври 2009 - 11:00
Аз друго не мога да разбера....А именно- на Илия джантите не са толкова отворени-хем няма да се вижда апарата-хем ще се намества яко на мивките,за да се изчистят...Но както каза модератора-луд умора нЕма-ще видим резултата

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 27 октомври 2009 - 11:26
А бе ако ти изпадне един ей такъв, ама не те кефи, че са му червени спирачните апарати - звънни ми... аз ще го взема 
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 27 октомври 2009 - 19:02
Слагай едни такива, тъкмо лесно ще ги махнеш като почнат да те дразнят 

Публикувано 27 октомври 2009 - 21:26
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:14
Колега, мерси за линковете, ама ebay съм го изчел надлъж и на шир...
Вече казах, че вариантите със спрей не ми харесват - искам епоксидна боя.
Освен това не знам ти как заобикаляш надписа "United Kingdom Delivery ONLY", ама аз съм в София!
Вече казах, че вариантите със спрей не ми харесват - искам епоксидна боя.
Освен това не знам ти как заобикаляш надписа "United Kingdom Delivery ONLY", ама аз съм в София!
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:21
Това са някакви капаци или шапки, които се нахлузват отгоре на апаратите ли? Как се казват на английски, да ги търся или ги има у нас някъде?Слагай едни такива, тъкмо лесно ще ги махнеш като почнат да те дразнят
Щото вече проверих, ама оригинални спирачни апарати на BREMBO за моя модел на старо струват някакви си $7000 (4 броя) - не знам какво толкова има в тях
Има ли някаква информация - тия капаци как се отразяват на температурния баланс на спирачните апарати? Да не започнат да греят повече?
Освен това, на мен в главата първо започват да ми се въртят разни кофти мисли от сорта на: Ако това нещо се откачи в движение, какво ще се случи? И лошото е, че знам отговора - нищо хубаво няма да се случи, ако имаш нещо желязно между апаратите, дисковете и джантите при 140 км/ч
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:22
Уморих се!
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:23
ей, баси..
капаци на Брембо...
пластмасови втулки за джантите....
главини с шпилки
това е Гоуф... ( с извинение )
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:25
Колега.Колега. Никой няма да ти откаже да ти вземе парите! Личен опит с United Kingdom Delivery ONLY. Пишеш на продавача и се разбирате трябват ли му твоите пари и с кой куриер и услуга да го изпрати. Ако не се навива, има вече БГ фирми които ги купуват от твое име. Ако не знаеш такива свиркай да те светна.
никой не ми е отказал да ми вземе парите - никой....
уж се мислим за светнати, ама..
ако се наложи, ще свиркаме - като свирката на Титаник дори
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:36
Уморих се!
Публикувано 27 октомври 2009 - 22:56
не се сърди - ако се наложи, ще свиркаме - и като титаник, и с удоволствие, че ще си помагаме
Публикувано 27 октомври 2009 - 23:04
Драма няма. Просто си коментираме варианти.
Фирми знам, ама нещо цените на тия фирми не ми харесват, щото при стойност на боята около $40, тая фирма иска още толкова. И като стане цената $80, вече се отказвам. Т.е. по-добре да си купя спрей от България, отколкото да се занимавам със "сложния начин". Освен това повечето такива фирми като внасят и ми начисляват и ДДС върху стоката, щото внасят големи пратки. А иначе аз като физическо лице съм освободен от всякакви държавни вземания за покупки до $50.
Казват, че си падам перфекционист, не знам дали е вярно, но обичам да взимам информирано решение, та сега четох.
Та зачетох се за офертата на Лилофф. Значи тия хави се наричат Caliper Covers (капаци за спирачни апарати).
Предлагат се най-общо произведени от 4 материала:
Фирми знам, ама нещо цените на тия фирми не ми харесват, щото при стойност на боята около $40, тая фирма иска още толкова. И като стане цената $80, вече се отказвам. Т.е. по-добре да си купя спрей от България, отколкото да се занимавам със "сложния начин". Освен това повечето такива фирми като внасят и ми начисляват и ДДС върху стоката, щото внасят големи пратки. А иначе аз като физическо лице съм освободен от всякакви държавни вземания за покупки до $50.
Казват, че си падам перфекционист, не знам дали е вярно, но обичам да взимам информирано решение, та сега четох.
Та зачетох се за офертата на Лилофф. Значи тия хави се наричат Caliper Covers (капаци за спирачни апарати).
Предлагат се най-общо произведени от 4 материала:
- Пластмаса - кофти идея - топи се от топлината и става мазало по спирачния апарат, не се препоръчва при никакви условия;
- ABS - специална пластмаса, наподобява по характеристики бакелита - чуплива, но издържа на големи температури;
- Фибро-стъкло - по-яко е от ABS, също издържа на високи температури;
- Алуминий - най-добрият вариант, има много добър топлообмен, здрав е, като в същото време е мек и при инцидент ще причини малки щети, относително доста по-скъп е.
- Лепене със силикон - хич не съм впечатлен. Първо, че силиконът има кофти температурен обмен, което означава, че повърхността където има силикон по апаратите няма да се охлажда ефективно. Второ, че ако са залепени със силикон пише, че при всяка смяна на накладки може да се налага да се отлепя, да се чисти отдолу и да се лепи наново, което не е оферта, ама хич. Не на последно място, силиконът с времето си губи качествата, а отлепи ли се това нещо в движение, ще стане неприятно, независимо от какъв материал е капачката. Друг проблем със силикона е, че по него лесно полепва мръсотия, мръсотията попива влага, с влагата идва и ръждата и други неприятности.
- Захващане с винтове - доста по-добро решение от силикона. Основно предимство - лесно се сваля при необходимост и още по-лесно се връща след като е било свалено. Друго предимство е, че между капачката и апаратът остава празно пространство, което дори и да задържа мръсотии и влага, не е трудно да се свали и да се почисти, освен това ще задържа доста по-малко от силикона. Също така, влияе доста по-малко на топлообмена на спирачния апарат. Относително по-сигурно ми се вижда като начин на захващане, макар че ако е болт с гайка, не е ясно дали вибрациите няма да охлабят гайката и пак да стане сакатлъка. Основен недостатък на метода - налага се пробиване на поне 2 дупки във всеки спирачен апарат. Както се досещате, апаратите са направени от високоякостна стомана, която не се дупчи толкова лесно. Освен това е чуплива. Да не коментираме, че пробиването на дупки в толкова важен за сигурността на автомобила елемент по принцип не е добра идея.
- Лесно се махат, ако се наложи;
- Изглеждат доста по-лъскаво от просто боядисване;
- Устойчиви цветове и т.н.
- Относително лесни за монтаж и демонтаж;
- Неясноти около сигурността;
- Неясноти около топлообмена на апаратите;
- В общия случай - излизат по-скъпо от боята

Публикувано 27 октомври 2009 - 23:14
Като изключим, че е шпрей, има и доставка до БГ от даденият от колегата линк.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА