Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Ел. Схема за свързване на климатикC180

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#46 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 05 март 2009 - 20:37

ми помагаи де то е наи лесно това на боклука и ново така и баба знае един дехидретатор е кам 250 лв а дат4ика струва 70лв защо да купувам нещо което го имам и то оригинално работещо от сащия мерцедес като моя просто трябва да му разгадаем кабелите мисля да пробвам метода с мултицета но това мога да направя 4ак когато системата е пална което е лошо за мен защото трябва да изпалня инсталацията на половина досега освен lorinser не каза ти да не си луд ако беше толкова лесно всеки щеше да го прави или от рода това да не е пералня за което му благодаря още веднаж наи лесно е да критикуваш някои
  • 0

#47 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 06 март 2009 - 17:21

днес свалих моята стоика но при свалянето счупих инбуса в болта и докато да го извадя ми се ....мамата купих едни фалшиви инбуси с топ4е накрая и топ4ето остана в болта и то точно на болт които е в една дупка наврян наложи се да раздупчвам отстрани за да стигна до главата на болта ще ка4а снимки ако на някои му се случи подобно нещо утре ще закача конпресора и ще му налея масло днес купих 200 гр за 6лв от един мои познат които се занимава с компресори за автомобили каза да налея кам 160 грама толкова хващал моя конпресор диавиа остана само да вържа трабите и да направя ел инсталацията която ми е ясна до някаде lorinser какво стана разбрахте ли се как точно е схемата и ще се преработва ли или да ползвам тази която ти ми даде копчето за пускане ще го сложа на местото на това за задните облегалки за да не дупча махагона взех кам 5 коп4ета ще ка4а снимки да ми кажеш кое да ползвам
  • 0

#48 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 06 март 2009 - 19:38

схемата сама за себеси си е вярна но мисля 4е няма как да стане като аз имам три края на датчика

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____.JPG   154,18K   37 Брой сваляния

• 0

#49 bibitkata

bibitkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 339 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W 124 - 250 D - 1986

W 245 - B180CDi - 2007

Публикувано 06 март 2009 - 19:49

ми помагаи де то е наи лесно това на боклука и ново така и баба знае един дехидретатор е кам 250 лв а дат4ика струва 70лв защо да купувам нещо което го имам и то оригинално работещо от сащия мерцедес като моя просто трябва да му разгадаем кабелите мисля да пробвам метода с мултицета но това мога да направя 4ак когато системата е пална което е лошо за мен защото трябва да изпалня инсталацията на половина досега освен lorinser не каза ти да не си луд ако беше толкова лесно всеки щеше да го прави или от рода това да не е пералня за което му благодаря още веднаж наи лесно е да критикуваш някои

:D

Така е прав си то с ново и баба знае ...... Ама да ти кажа честно за дехидратора, съм склонен да се съглася с brpi - голем късмещ ще извадиш ако ти проработи системата с този дето си свалил от моргата ама дано имаш късмет ......

Друго което държа да подчертая е, че щеш нещеш трябва да смениш гумените уплътнения по тръбите на хладилната част, старите гумени "О"-пръстени са заминали а дори и да не са се сменят, за да се налага после пак да се сменят и то като вече е излетел фреона на една пълна инсталация .........

За въпросния пресостат - аз как бих го направил - на входа връзвам + а двата изхода към перките и към компресора ........

ха и тук идва чалъма как да го разбереш кои извод за кво е без да си сглобил системата, като определено ти требва налягане за да проработи пресостата? ами просто е зимаш пресостата и отиваш на бутилка с азот с нужното налягане и го "надуваш" съответно си носиш мултицета и мериш ...

е сега ако кажеш, че немам желание да помагам ....... :D

А да ако немаш къде да го занесеш да го тестваш, пиши ще намерим некой френд да помогне .........

:beer:
  • 0
.... Опита е фенер който свети на гърба ни - Конфуций ....

#50 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 07 март 2009 - 01:06

днес свалих моята стоика но при свалянето счупих инбуса в болта и докато да го извадя ми се ....мамата купих едни фалшиви инбуси с топ4е накрая и топ4ето остана в болта и то точно на болт които е в една дупка наврян наложи се да раздупчвам отстрани за да стигна до главата на болта ще ка4а снимки ако на някои му се случи подобно нещо утре ще закача конпресора и ще му налея масло днес купих 200 гр за 6лв от един мои познат които се занимава с компресори за автомобили каза да налея кам 160 грама толкова хващал моя конпресор диавиа остана само да вържа трабите и да направя ел инсталацията която ми е ясна до някаде lorinser какво стана разбрахте ли се как точно е схемата и ще се преработва ли или да ползвам тази която ти ми даде копчето за пускане ще го сложа на местото на това за задните облегалки за да не дупча махагона взех кам 5 коп4ета ще ка4а снимки да ми кажеш кое да ползвам

гледай да не сипеш повече от предписаното масло в компресора.
не съм запознат с компресорите на диавия, но на Denso-то се спива маслото от задната част, като се махне RPM сензора. разпитай убаво климатикаджията.
тва масло, дет си го зел, е полусинтетично нали?

схемата лесно ще я преработя, но трябва да се разбере как се ползват 3те пина.
в момента както няма никакво налягане, би трябвало да има огромно съпротивление между 3 те пина и нищо неможе да се разбере, дали е потенциометричен и т.н.

цената на дехидратора, поне за 124, 201, 126, за мен е под 110лв. сигурен ли си че за твоята е 270?? нереално ми се струва. хм можеби за фреон R134 е по-скъп...
вътре има силика гел.... и са прави хората, 1ден да събира влага и му стига---за кофата

бибитката е прав за О-пръстените--всичките да са нови. евтини са. няколко лева са всичките.

трябва да провериш и датчика за прегряване дали е потенциометричен. трябва да е на 2 положения. при написаната температура е включен (нищожно съпрот.) и под тази тем=единица (1) на мултицета
  • 0

#51 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 07 март 2009 - 01:10

схемата сама за себеси си е вярна но мисля 4е няма как да стане като аз имам три края на датчика

това не е "минава -" , а това си е последователно свързан елемент. който прекъсва веригата при нужда.

а другото за общия - или +, ще се доразберем, като разнищим проблема с тва кой пин за кво е на пресостата
  • 0

#52 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 07 март 2009 - 19:18

така днес закачих всички траби по системата остана да разбера 3 те пина и да навържа схемата и готово днес гледах на един мерцедес ц класа от старите значи когато е на климатик и загаси мотора при палене компресора вкючва по касно това с реле време ли се прави
  • 0

#53 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 08 март 2009 - 13:58

това е кабела на датчика на дихедритатора по цветовете на кабелите ще може ли да хванем кои кабел за какво е инсталацията е оригинална на мерцедес ц класа 93 година
lorinser сигурен ли си 4е се ползва само единият кабел на компресора защото един незнам колко разбира но каза 4е другите два края са за датчика за ниско налягане а този датчик на дихедритатора бил само за високо налягане а другите два кабела на компресора това бил датчикат за ниското така ли е или греши oткрих и номера на датчика ама немога да намеря схема 1408300072

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMGP2515.JPG   638,47K   32 Брой сваляния

• 0

#54 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 08 март 2009 - 16:07

така днес закачих всички траби по системата остана да разбера 3 те пина и да навържа схемата и готово днес гледах на един мерцедес ц класа от старите значи когато е на климатик и загаси мотора при палене компресора вкючва по касно това с реле време ли се прави

да обаче ще имаш закъснение всеки път щом го натиснеш.
по добре без такова реле. или ще внимаваш да го изкл климатика преди палене, или дори да палиш с него, стартера няма да го усети много.

100% съединителя залепя само с 1 кабел.
другите 2: -- при компресорите на DENSO отзад датчика е за обороти, но това сам го разбрах. 5 майстори питах за кво е, 5 различни отговора. накрая--четох.

не съм сигурен при диавията за какво е този датчик. предполагах че е за обороти.

явно немога да ти помогна от разтояние за и за дехидратора. ако е само за високо налягане, другият кабел за какво е??

най-лесно ще си решиш проблема с нов 4 пинов датчик...
  • 0

#55 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 08 март 2009 - 17:35

благодаря утре ще питам там в една фирма ама незнам дали ще ми кажат ама ще се пробвам ина4е вкарвам номера на дат4ика в google и датчика излиза ама никаде немога да намеря схема това е табелката на компресора но немога да разбера дали има датчик в него ако някои е с този компресор да помага

Прикачени файлове

• 0

#56 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 08 март 2009 - 22:06

чшшш, абе компресора ти е niponDenso бе пич, ква Diavia??

пак провери колко масло да налееш. а и вече съм сигурен че датчика ти е RPM (за обороти), тоест свързваш само синьо/зеленият кабел към +, за да зацепи компресора

схеми:
от тях разбираме че пресостата се управлява с маса. а знакът в средата че има полупроводников елемент незнам как да тълкувам, освен че това е потенциометричен датчик.

имай впредвид че това е схема от клима на 202 от 94та и забелязах някои разлики в цветовете на кабелите

Faca-та чака снимки от монтажа

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.JPG   158,53K   48 Брой сваляния
  • Прикачен файл  2.JPG   216,46K   45 Брой сваляния
  • Прикачен файл  3.JPG   161,98K   27 Брой сваляния

• 0

#57 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 09 март 2009 - 19:53

да разбрах че компресора е друг и този датчик с трите пина ще го махна bibitkata беше прав за датчика поръчах на един приятел да ми вземи датчик от софия от бул европа 80 казаха 4е имат такъв като моя само че с четери пина сащо така ще взема и ново масло от тях защото това дето сам го налял неставало за този компресор за моя трябвало PAG-100 сентетично направо с оцветитела лощото е че пак трябва да свалям компресора опитвам се да качвам снимки ама нестава нещо трябва да ме свържете с ония пич дето можеше да ги качи защото са много и няма как да ги намаля Lorinser зана4и в 4етери пиновия дат4ик са дат4ика за високо и ниско налягане така ли
  • 0

#58 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 10 март 2009 - 00:05

зана4и в 4етери пиновия дат4ик са дат4ика за високо и ниско налягане така ли

да
  • 0

#59 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 10 март 2009 - 19:36

благодаря за пореден път днес пича ми купи дехидретатор с четери пинов датчик и масло с оцветител всичко 120 лв като ги донесе от софия почвам да правя инсталацията и ще пиша какво съм направил да те питам една решетка от тия авангардните за моята цетка колко пари струва може и само пълнежа без никела
  • 0

#60 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 18 март 2009 - 16:58

здравеите и от мен ве4е и аз мога да се похваля с климатик благодаря на вси4ки които ми помогнаха наи ве4е на Lorinser благодаря ти приятелю исках да кача снимки но незнам нещо не става ако някои знае как и иска да ги ка4и ще му ги изпратя :0_yahoo:
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни