Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Ел. Схема за свързване на климатикC180

• Please log in to reply
60 мнения по тази тема

#16 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 03 март 2009 - 12:54

е ти ми зададе въпроса на годината--давай акъл де... може да си видял нещо, дето аз не съм с години..

макар че над 7-8 пъти съм я изпълнил тази схема и РАБОТИ безотказно. даже и още екстри слагам, като изключване на климатика при кикдаун, забавител на включването при палене и т.н...
  • 0

#17 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 17:07

lorinser благодаря ти за помоща ще съм ти благодарен цял живот по схемата ми стана ясно но неразбрах къде се намират тези дат4ици за високо и ниско налягане сащо има един дат4ик на кутията незнам как се свързва ще се опитам да ка4а снимка
  • 0

#18 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 17:13

lorinser благодаря ти за помоща ще съм ти благодарен цял живот по схемата ми стана ясно но неразбрах къде се намират тези дат4ици за високо и ниско налягане сащо има един дат4ик на кутията незнам как се свързва ще се опитам да ка4а снимка

Прикачени файлове

• 0

#19 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 17:33

коп4е от авариини мига4и дали ще стане за климатика
  • 0

#20 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 03 март 2009 - 19:15

най-добре копче от плафон за задни седалка.

тоя датчик на снимката го заеби. тое е за климатроник и е за температура на изпарителя.

въпросните два датчика за високо и ниско налягане седят на дехидратора/филтъра за фреон. по точно онова цилиндричното зад левия фар.
дай ми снимка на него и дачика с 3те кабелчета

разчети схемата бавно и спокойно и я изпълни точно. да не забравиш да сложиш диодчето което съм начертал.
системата за гасене на копресора при прегряване не е задължителна, но много трябва да внимаваш да не прегрееш. още повече че надали си сменил радиатора, а си с малкия за без климатиков мерцедес
  • 0

#21 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 03 март 2009 - 19:20

и внимавай с резистора! той е за да имаш 2 степенни на перката.
втората трябва да се включва само при прегряване, иначе ел.двигателчето ще прегрее.

имам оригинални БЕРУ чисто нови резистори за климатик-перки. слагат се фабрично. те са големи с керамична плочка за топлоотвеждане
  • 0

#22 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 03 март 2009 - 19:29

пич направи всичко възможно да ги качиш тук, че тема ще е полезна на още поколения ентусиасти тук.

качи снимките в snimka.bg, после направи линк насам.

или пробвай с намаляване на размера на снимката.
абе къде е Сашо??
да обясни... как става най-лесно. пиши едно ЛС на "W140" и даже той ще ти ги качи
  • 0

#23 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 19:47

ще направя всичко за да ги кача още тази вечер имам мн снимки как свалям таблото и подобни
  • 0

#24 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 22:07

снимка на дихитретатора

Прикачени файлове

• Прикачен файл  12345.GIF   1,97MB   70 Брой сваляния

• 0

#25 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 22:16

за конпресора каза да ползвам само единият кабел които е за електромагнита другите два каде се вързват и как да проверя дали има масло в конпресора или после като се пълни с фреон се слага маслото

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2323.GIF   1,88MB   43 Брой сваляния

• 0

#26 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 22:24

това е радиатора значи на колата донор имаше пред климатиковия радиатор една джаджа преличаше на нагревател това ли е реостата за оборотите на перките мисля 4е имаше и някакви вакуми кам него ако е това мисля 4е мога да го намеря ти за такова нещо ли каза че имаш
  • 0

#27 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 22:28

снимка на радиатора

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMGP2483.GIF   1,99MB   37 Брой сваляния

• 0

#28 petkata

petkata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes

Публикувано 03 март 2009 - 22:42

този датчик го свалих от колата донор тои ли включва перките когато колата стигне 110 градуса и мисля че тук вече перките работят на втора степен така ли е или греша

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMGP2470.GIF   1,88MB   45 Брой сваляния

• 0

#29 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 03 март 2009 - 23:24

браво, стопляш за какво говориме ;)

сега, искам от теб, да заснемеш поетапно ЦЕЛИЯ монтаж на климатика.
маханатото табло, слагането на кутията, слагането на компресора със стойката, монтаж на радиатори, монтаж тръби, ел. схемата я има от мен.
нужни са към 10-20 снимки, даже може и по малки да ги правиш.

дехидратора, единият от пиновете е общ, или е обща маса или общ "+". но някой 100% знаещ трябва да се изкаже кое е общото.
LYNX, Brpi ? четете ли?? помагайте?

компресора го занеси при климатикаджия, да го отвори отзад през speed сензора и да смени маслото, но внимавай кво ше сипе! трябва да е полусинтетика, след като ще е с фреон R124. а не да се налива масло през винтила за фреон. то и от там може малко да се капне, но е важно отзаде!

не се разбира кой датчик си свалил! синият ли?? на самият датик е щемпована температурата на която включва, като може и 118С град да е (по мое мнение е МНОГО висока темпратура за изключване на клима и пускане на перки. 110 е добре. даже ако не е толкова, мога да ти намеря нов датчик на тази темп)

реостата за оборотите няма вакууми. после ще ти дам снимка
  • 0

#30 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 04 март 2009 - 11:48

е ти ми зададе въпроса на годината--давай акъл де... може да си видял нещо, дето аз не съм с години..

макар че над 7-8 пъти съм я изпълнил тази схема и РАБОТИ безотказно. даже и още екстри слагам, като изключване на климатика при кикдаун, забавител на включването при палене и т.н...

Ами питам щото ми се струва че се обиждаш кат ти дават акъл ...

Та сега поред - Контактите на пресостата - за ниско и високо се възват директно на силивата верига за съединителя на компресора -залепване на реле е много честа повреда - ососбено когато се включва индуктивен товар -и се сещаш какво ще стане ако компресова не спира да се върти .....
Незнам защо си показал че и 2 та контакта -за ниски и високо са нормално отворени -аз досега такав пресостат не съм виждал -всички са с нормално затвоени и ако падне или се дигне -отварят.
Ако премем че е само грешка в чертането -тва 2 рото -плуса дети де -( 20 бар датчик ) ако е клема 30 и датчика е затворен ще му смъкне акумулатора.
Ресистор 0,2 няма нужда - връзва се директно на оригиналните резистори (ако има) а ако Цедката е с таралеж се добавя малко електроника -мотора на парното трябва винаги да върти щом се пусне климата.

На оригиналните клими кондензаторите са орязани -сложени са възможно наи малките и затва правят друг трик- в 1 момент пускат винаги предните перки на 1 степен щото тогава ТРВ не бачка и в кондензатора дига голяма налягане .

Друго не се сещам в момента - тва е по схемата.

Към колегата petkata

Тоя филтър дехидратор го му отвиваш датчика и го изхварляш и си купуваш нов- тия филтъре стоял разхерметизиран и вече на върши работа.
Кат гледам че има ръжда по шаибата на компресора -значи компресора и тои е седял бая време и не ми се вярва да е бил запушен - маслото в компресора е окислено о то е за хварляне.
Аз бих направил следното - в тоя случаи - компресора бих до изчистил с -има си течност дет се мие с нея .
Така и така всичко е свалено -бих измил всичко -старото масло е разнесено по цялата система.
Кондензатора - долу в дясно е омазан яко - провери го дали не е спукан - масло там няма от де да доиде освен ако няма дупка- так на снимка друго не мога да кажа.
А също так бих прегледал ТРВ то щото ако и то е седяло на въздух вероятноста да има ръждясали пружинки и ръжда по осичките на клапаните е много голяма и после има да се чудиш що не бачка.
Кат ти писах да кажеш каква е колата донор ти си чукна феса... сега даи номера на пресостата - (датчика дет е на филтъра) ако се окаже че е потенциометричен - ще трябва да си купиш нов щото потенциометричния не става за клима с копче .
Същото и с датчкика за температура на мотора- на дъртите коли е контакт - има няма ама на новите е резистор и отива в елктронен блок и през него не става както Боян ти е описал да клатиш реле.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни