Ел. Схема за свързване на климатикC180
Started by petkata, 24 Feb 2009 - 20:26:35
60 replies to this topic
Posted 03 March 2009 - 12:54
е ти ми зададе въпроса на годината--давай акъл де... може да си видял нещо, дето аз не съм с години..
макар че над 7-8 пъти съм я изпълнил тази схема и РАБОТИ безотказно. даже и още екстри слагам, като изключване на климатика при кикдаун, забавител на включването при палене и т.н...
макар че над 7-8 пъти съм я изпълнил тази схема и РАБОТИ безотказно. даже и още екстри слагам, като изключване на климатика при кикдаун, забавител на включването при палене и т.н...
Posted 03 March 2009 - 17:07
lorinser благодаря ти за помоща ще съм ти благодарен цял живот по схемата ми стана ясно но неразбрах къде се намират тези дат4ици за високо и ниско налягане сащо има един дат4ик на кутията незнам как се свързва ще се опитам да ка4а снимка
Posted 03 March 2009 - 17:13
lorinser благодаря ти за помоща ще съм ти благодарен цял живот по схемата ми стана ясно но неразбрах къде се намират тези дат4ици за високо и ниско налягане сащо има един дат4ик на кутията незнам как се свързва ще се опитам да ка4а снимка
Attached Files
Posted 03 March 2009 - 17:33
коп4е от авариини мига4и дали ще стане за климатика
Posted 03 March 2009 - 19:15
най-добре копче от плафон за задни седалка.
тоя датчик на снимката го заеби. тое е за климатроник и е за температура на изпарителя.
въпросните два датчика за високо и ниско налягане седят на дехидратора/филтъра за фреон. по точно онова цилиндричното зад левия фар.
дай ми снимка на него и дачика с 3те кабелчета
разчети схемата бавно и спокойно и я изпълни точно. да не забравиш да сложиш диодчето което съм начертал.
системата за гасене на копресора при прегряване не е задължителна, но много трябва да внимаваш да не прегрееш. още повече че надали си сменил радиатора, а си с малкия за без климатиков мерцедес
тоя датчик на снимката го заеби. тое е за климатроник и е за температура на изпарителя.
въпросните два датчика за високо и ниско налягане седят на дехидратора/филтъра за фреон. по точно онова цилиндричното зад левия фар.
дай ми снимка на него и дачика с 3те кабелчета
разчети схемата бавно и спокойно и я изпълни точно. да не забравиш да сложиш диодчето което съм начертал.
системата за гасене на копресора при прегряване не е задължителна, но много трябва да внимаваш да не прегрееш. още повече че надали си сменил радиатора, а си с малкия за без климатиков мерцедес
Posted 03 March 2009 - 19:20
и внимавай с резистора! той е за да имаш 2 степенни на перката.
втората трябва да се включва само при прегряване, иначе ел.двигателчето ще прегрее.
имам оригинални БЕРУ чисто нови резистори за климатик-перки. слагат се фабрично. те са големи с керамична плочка за топлоотвеждане
втората трябва да се включва само при прегряване, иначе ел.двигателчето ще прегрее.
имам оригинални БЕРУ чисто нови резистори за климатик-перки. слагат се фабрично. те са големи с керамична плочка за топлоотвеждане
Posted 03 March 2009 - 19:29
пич направи всичко възможно да ги качиш тук, че тема ще е полезна на още поколения ентусиасти тук.
качи снимките в snimka.bg, после направи линк насам.
или пробвай с намаляване на размера на снимката.
абе къде е Сашо??
да обясни... как става най-лесно. пиши едно ЛС на "W140" и даже той ще ти ги качи
качи снимките в snimka.bg, после направи линк насам.
или пробвай с намаляване на размера на снимката.
абе къде е Сашо??
да обясни... как става най-лесно. пиши едно ЛС на "W140" и даже той ще ти ги качи
Posted 03 March 2009 - 19:47
ще направя всичко за да ги кача още тази вечер имам мн снимки как свалям таблото и подобни
Posted 03 March 2009 - 22:07
снимка на дихитретатора
Attached Files
Posted 03 March 2009 - 22:16
за конпресора каза да ползвам само единият кабел които е за електромагнита другите два каде се вързват и как да проверя дали има масло в конпресора или после като се пълни с фреон се слага маслото
Attached Files
Posted 03 March 2009 - 22:24
това е радиатора значи на колата донор имаше пред климатиковия радиатор една джаджа преличаше на нагревател това ли е реостата за оборотите на перките мисля 4е имаше и някакви вакуми кам него ако е това мисля 4е мога да го намеря ти за такова нещо ли каза че имаш
Posted 03 March 2009 - 22:28
снимка на радиатора
Attached Files
Posted 03 March 2009 - 22:42
този датчик го свалих от колата донор тои ли включва перките когато колата стигне 110 градуса и мисля че тук вече перките работят на втора степен така ли е или греша
Attached Files
Posted 03 March 2009 - 23:24
браво, стопляш за какво говориме 
сега, искам от теб, да заснемеш поетапно ЦЕЛИЯ монтаж на климатика.
маханатото табло, слагането на кутията, слагането на компресора със стойката, монтаж на радиатори, монтаж тръби, ел. схемата я има от мен.
нужни са към 10-20 снимки, даже може и по малки да ги правиш.
дехидратора, единият от пиновете е общ, или е обща маса или общ "+". но някой 100% знаещ трябва да се изкаже кое е общото.
LYNX, Brpi ? четете ли?? помагайте?
компресора го занеси при климатикаджия, да го отвори отзад през speed сензора и да смени маслото, но внимавай кво ше сипе! трябва да е полусинтетика, след като ще е с фреон R124. а не да се налива масло през винтила за фреон. то и от там може малко да се капне, но е важно отзаде!
не се разбира кой датчик си свалил! синият ли?? на самият датик е щемпована температурата на която включва, като може и 118С град да е (по мое мнение е МНОГО висока темпратура за изключване на клима и пускане на перки. 110 е добре. даже ако не е толкова, мога да ти намеря нов датчик на тази темп)
реостата за оборотите няма вакууми. после ще ти дам снимка
сега, искам от теб, да заснемеш поетапно ЦЕЛИЯ монтаж на климатика.
маханатото табло, слагането на кутията, слагането на компресора със стойката, монтаж на радиатори, монтаж тръби, ел. схемата я има от мен.
нужни са към 10-20 снимки, даже може и по малки да ги правиш.
дехидратора, единият от пиновете е общ, или е обща маса или общ "+". но някой 100% знаещ трябва да се изкаже кое е общото.
LYNX, Brpi ? четете ли?? помагайте?
компресора го занеси при климатикаджия, да го отвори отзад през speed сензора и да смени маслото, но внимавай кво ше сипе! трябва да е полусинтетика, след като ще е с фреон R124. а не да се налива масло през винтила за фреон. то и от там може малко да се капне, но е важно отзаде!
не се разбира кой датчик си свалил! синият ли?? на самият датик е щемпована температурата на която включва, като може и 118С град да е (по мое мнение е МНОГО висока темпратура за изключване на клима и пускане на перки. 110 е добре. даже ако не е толкова, мога да ти намеря нов датчик на тази темп)
реостата за оборотите няма вакууми. после ще ти дам снимка
Posted 04 March 2009 - 11:48
е ти ми зададе въпроса на годината--давай акъл де... може да си видял нещо, дето аз не съм с години..
Ами питам щото ми се струва че се обиждаш кат ти дават акъл ...
Та сега поред - Контактите на пресостата - за ниско и високо се възват директно на силивата верига за съединителя на компресора -залепване на реле е много честа повреда - ососбено когато се включва индуктивен товар -и се сещаш какво ще стане ако компресова не спира да се върти .....
Незнам защо си показал че и 2 та контакта -за ниски и високо са нормално отворени -аз досега такав пресостат не съм виждал -всички са с нормално затвоени и ако падне или се дигне -отварят.
Ако премем че е само грешка в чертането -тва 2 рото -плуса дети де -( 20 бар датчик ) ако е клема 30 и датчика е затворен ще му смъкне акумулатора.
Ресистор 0,2 няма нужда - връзва се директно на оригиналните резистори (ако има) а ако Цедката е с таралеж се добавя малко електроника -мотора на парното трябва винаги да върти щом се пусне климата.
На оригиналните клими кондензаторите са орязани -сложени са възможно наи малките и затва правят друг трик- в 1 момент пускат винаги предните перки на 1 степен щото тогава ТРВ не бачка и в кондензатора дига голяма налягане .
Друго не се сещам в момента - тва е по схемата.
Към колегата petkata
Тоя филтър дехидратор го му отвиваш датчика и го изхварляш и си купуваш нов- тия филтъре стоял разхерметизиран и вече на върши работа.
Кат гледам че има ръжда по шаибата на компресора -значи компресора и тои е седял бая време и не ми се вярва да е бил запушен - маслото в компресора е окислено о то е за хварляне.
Аз бих направил следното - в тоя случаи - компресора бих до изчистил с -има си течност дет се мие с нея .
Така и така всичко е свалено -бих измил всичко -старото масло е разнесено по цялата система.
Кондензатора - долу в дясно е омазан яко - провери го дали не е спукан - масло там няма от де да доиде освен ако няма дупка- так на снимка друго не мога да кажа.
А също так бих прегледал ТРВ то щото ако и то е седяло на въздух вероятноста да има ръждясали пружинки и ръжда по осичките на клапаните е много голяма и после има да се чудиш що не бачка.
Кат ти писах да кажеш каква е колата донор ти си чукна феса... сега даи номера на пресостата - (датчика дет е на филтъра) ако се окаже че е потенциометричен - ще трябва да си купиш нов щото потенциометричния не става за клима с копче .
Същото и с датчкика за температура на мотора- на дъртите коли е контакт - има няма ама на новите е резистор и отива в елктронен блок и през него не става както Боян ти е описал да клатиш реле.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users