Не се разглобяват.А за ултразвука,аз съм твърдо против вече!!! На оригиналните ми дюзи само една чукаше,след ултразвука,колата се разтропа здраво.За това взех и другия комплект,който беше добре в началото,но след като установих,че от резервоара влизат боклуци,реших и него да "мина" на ултразвук-резултата беше по-зле!Aбе тия дюзи немогат ли да се разколачат на чакалъци и да се ремонтират или са капсуловани?
Маслото мирише на бензин, двигателя глъхне, няма мощностЕ 220 - 124
Започната от daimler1, 13 фев 2009 - 10:43:24
46 мнения по тази тема
Публикувано 14 февруари 2009 - 08:48
Публикувано 14 февруари 2009 - 10:34
не е от боклуците. ако имаш качествен и редовно сменяван филтър, няма да стигнат до дюзите.
с ултразвука се отварят луфтове, които иначе са уплътнени, от нагар и въглеводородите в бензина.
просто си имат живот и бензиновите дюзи...
с ултразвука се отварят луфтове, които иначе са уплътнени, от нагар и въглеводородите в бензина.
Публикувано 14 февруари 2009 - 11:25
От както колата е при мене пей и танцува,сменям всичко с най-качественото. Но предните собственици са и е... мамата,карали са я само на газ,без капчица бензин.Като махнах газовата ми се стъжни живота.За 300-400км. смених 3 пъти филтър,после свалях цедката и като напипах какво има вътре,свалих и резервоара и на пароструйка!Няма да ти кажа,какво излезе от вътре! Крайно време е вече да става Мерцедес!не е от боклуците. ако имаш качествен и редовно сменяван филтър, няма да стигнат до дюзите.
Публикувано 14 февруари 2009 - 12:20
...Но предните собственици са и е... мамата,карали са я само на газ,без капчица бензин...
Хъ,е биваше да го споменеш па било то и на втората страница от темата
Я сега разясни още малко в момента с газ ли е,каква е била уредбата,какво са дупчили и т.н. Е тук Субсоник ще се развихри като види газаджийницата
Публикувано 14 февруари 2009 - 13:58
Газта съм я свалил.Беше Ланди Ренцо с ланда контрол.Дупчен беше само пластмасовия въздуховод,преди дроселовата клапа.Това е.Хъ,е биваше да го споменеш па било то и на втората страница от темата
![]()
Я сега разясни още малко в момента с газ ли е,каква е била уредбата,какво са дупчили и т.н. Е тук Субсоник ще се развихри като види газаджийницата
Публикувано 17 февруари 2009 - 12:15
Оказа се,че проблема е в датчика.На манометър,на загряла на 80град.показва 2.2 налягане.А за дюзите,според диагностика проблема е че "новите" са с по-малък дебит и сутрин,като е студена и тресе,тогава прокапват и се пълни бензина в маслото. Тези които ми смениха датчика споменаха че са имали случай с Голф,температурния датчик бил дефектирал и лъжел компютъра,същия вкарвал повече бензин и така влизал в маслото.След консултация с моя диагностик обаче се отхвърли тая теза защото според него това било привично за фолксваген,но не и за мерцедес.Така,че остава варианта да търся нови инжектори.
Публикувано 17 февруари 2009 - 17:37
Оказа се,че проблема е в датчика.На манометър,на загряла на 80град.показва 2.2 налягане.А за дюзите,според диагностика проблема е че "новите" са с по-малък дебит и сутрин,като е студена и тресе,тогава прокапват и се пълни бензина в маслото. Тези които ми смениха датчика споменаха че са имали случай с Голф,температурния датчик бил дефектирал и лъжел компютъра,същия вкарвал повече бензин и така влизал в маслото.След консултация с моя диагностик обаче се отхвърли тая теза защото според него това било привично за фолксваген,но не и за мерцедес.Така,че остава варианта да търся нови инжектори.
Кой датчик - температурния ли? Той не мери налягане, а температура. Резистор с отрицателно променлив коефициент е. Като е студено - голямо съпротивление. Като е топло - малко съпровитлвение.
111 мотор определено си иска да се закачи на скенер и да се прочетат грешки, а не да се опипва оттук оттам.
Ако на 80 градуса ти показва 2.2килоОма съпротивление датчика за температура на охл течност, 100/100 е заминал. Трябва да е около 200 ома, а не 2200 ома при тая температура.
Оригналните ти инжектори са с дебит 193cc/min. Тия теории по-малки, пък протичали, пък не знам какво, нещо не ми се връзват.
Публикувано 17 февруари 2009 - 18:13
Не температурния,а на налягането.Смених датчика на налягането.Няма грешки и е проверен темп. датчик.Кой датчик - температурния ли? Той не мери налягане, а температура. Резистор с отрицателно променлив коефициент е. Като е студено - голямо съпротивление. Като е топло - малко съпровитлвение.
111 мотор определено си иска да се закачи на скенер и да се прочетат грешки, а не да се опипва оттук оттам.
Ако на 80 градуса ти показва 2.2килоОма съпротивление датчика за температура на охл течност, 100/100 е заминал. Трябва да е около 200 ома, а не 2200 ома при тая температура.
Оригналните ти инжектори са с дебит 193cc/min. Тия теории по-малки, пък протичали, пък не знам какво, нещо не ми се връзват.
Публикувано 18 февруари 2009 - 11:54
Газта съм я свалил.Беше Ланди Ренцо с ланда контрол.Дупчен беше само пластмасовия въздуховод,преди дроселовата клапа.Това е.
Дупката си я запушил херметично нали, иначе от там ще влиза неразчетен от дебитомера въздух...
Най-добре е да намериш недупчен въздуховод.
Публикувано 18 февруари 2009 - 12:37
Дупката съм я запушил перфектно и съм я проверил.Писах ти Л.С.днес по-рано,виж дали можеш да ми помогнеш,че съм болен!Дупката си я запушил херметично нали, иначе от там ще влиза неразчетен от дебитомера въздух...
Най-добре е да намериш недупчен въздуховод.
Публикувано 15 март 2009 - 08:12
Вчера получих така очакваните чисто нови дюзи(с голямата помощ на"лоринзер",сърдечни благодарности),но за съжеление проблема с гасненето и глъхненето докато е студена остана без никаква промяна.Продължавам борбата,ще пиша по-нататъка какво става.
Публикувано 15 март 2009 - 09:42
И на мен маслото има лек мирис на бензин, но мисля, че това е нормално.
Колега може ли да попитам за колко пари си взе новите дюзи. Колата ми беше на газ, махнах го, но не знам какво е причинила газта на дюзите. Та, за информация, просто да знам.
Колега може ли да попитам за колко пари си взе новите дюзи. Колата ми беше на газ, махнах го, но не знам какво е причинила газта на дюзите. Та, за информация, просто да знам.
200 E 2.0 W210 ENGINE 111 AUTOMAT
Публикувано 17 март 2009 - 13:17
Преди малко си взех колата,която отново спа при "майстор".Според него проблема бил решен,но нямало да ми каже какъв бил той!!!След леко повишение на глас от моя страна,той стана по-разговорлив и обясни че мотора смучел въздух през клапан,който бил блокирал отворен.Това бил еко-клапан за парите от резервоара или нещо такова.Намира се зад АБС-а в дясно.Сега той го бил шунтирал и всичко се било оправило.Също сподели,че клапана бил много скъп и не ми трябвал и да не съм се занимавал с глупости.Между другото това е същия човек който предишния път блъскаше в един тезгях и се кълнеше че същия проблем-гасненето и глъхненето,когато е студена е от дюзите.Той имал начин по който вдигал налягането на бензина и мотора спял,като ей тая маса(и блъска),ама нямало да ми каже как...СмешникВчера получих така очакваните чисто нови дюзи(с голямата помощ на"лоринзер",сърдечни благодарности),но за съжеление проблема с гасненето и глъхненето докато е студена остана без никаква промяна.Продължавам борбата,ще пиша по-нататъка какво става.
Публикувано 18 март 2009 - 00:58
хммм.... знам го клапана, вакуумен е. за вентилация на инжекциона--парите превръщат в конденз. не е някаква сложна технология. според мен цената е между 20 и 100лв. (никога не съм взимал такова нещо)
ха да видим. дали е от него. ДАНО Е.
Fogost--не е нормално да има бензин в маслото! дори и малко! ако горивото се разпрашава перфектно на мъгла, и се възпламенява перфектно, няма начин да влезе нещо при маслото, освен газове, въглеводороди и сажди
ха да видим. дали е от него. ДАНО Е.
Fogost--не е нормално да има бензин в маслото! дори и малко! ако горивото се разпрашава перфектно на мъгла, и се възпламенява перфектно, няма начин да влезе нещо при маслото, освен газове, въглеводороди и сажди
Публикувано 18 март 2009 - 07:29
Преди малко си взех колата,която отново спа при "майстор".Според него проблема бил решен,но нямало да ми каже какъв бил той!!!След леко повишение на глас от моя страна,той стана по-разговорлив и обясни че мотора смучел въздух през клапан,който бил блокирал отворен.Това бил еко-клапан за парите от резервоара или нещо такова.Намира се зад АБС-а в дясно.Сега той го бил шунтирал и всичко се било оправило.Също сподели,че клапана бил много скъп и не ми трябвал и да не съм се занимавал с глупости.Между другото това е същия човек който предишния път блъскаше в един тезгях и се кълнеше че същия проблем-гасненето и глъхненето,когато е студена е от дюзите.Той имал начин по който вдигал налягането на бензина и мотора спял,като ей тая маса(и блъска),ама нямало да ми каже как...Смешник
Сега освен да чакам до утре сутрин,нищо друго не ми остава,пък да се надявам,че тъпия проблем е бил наистина от тъпия клапан(дето не ми трябва). Очаквайте следващата серия на 18.03.09 от 9часа сутринта по М.Б.клуб.
Тоз Цоков е голям нещастник . Дано най-накрая да си оцелил проблемацията. Успех
The Gods Made Heavy Metal
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни