Не писах до сега,защото проблема не се реши напълно,пък и кучето ми получи инсулт вечерта след като се върнах от София и с него се занимавам-през 12часа ходя да му правят вливания в болницата. Значи това което направи Васко,а по-точно да синхронизира работата на дросела с дебитомера е добре.Сега няма забавяне когато подавам газ(и заглъхване)Сутрин обаче докато загрее си глъхне и забива,опитва се да гасне и т.н.т.Температурния датчик го мерих на студено и работи добре.Не издържах и пак ходих при моя майстор(Ицо)И той ми обясни че това което е направил Васко е вмешателство във външната памет на компа и че ако се махнат клемите на акум.тези настройки ще изчезнат и че ако всички компоненти по колата са наред,няма да има нужда от такава настройка.Между другото му излезе грешка в др.клапа,но не я изтри,защото го беше страх ако я изтрие да не би и настройките,които направи Васко да се дезактивират.В крайна сметка заключението е че ,ако дебитомера работи коректно няма нужда от настройки между него и др.клапа.В момента нямам възможност да купувам нов и оригинален МАФ(китайски вече купих-не работи),така че като си купя,ще пиша какво става.Между другото и новото ми масло мирише на същото така че много е възможно да мирише на изгорели газове,а не на бензин.Смятам да изчакам да се вдигнат температурите и ако сутрин нещата се оправят,вече ще съм сигурен че е дебитомер.То вече и друго не остана де!Боби,ти като си имаш приказка с Васко питай го за тая работа с грешката в дросела и ако се разкачат клемите наистина ли ще се загубят настройките?Това е за сега.
добре де, ти защо не остави колата да пренощува при Васко, да видиш ккаво ще каже и за гасненето сутрин?
ще го питам, днес ако успея да мина от там.най-късно утре.ти телефона не му ли го взе?
имам наблюдение, че има 2 модела тайвански и китайски копия на този дебитомер.
тайванските ги пускат в БГ на около 200-240лв и са гоооре-долу добри.
китайските ---ужас. доставна цена--60лв, продават ги на 120, но нищо не им пречи да ги продават за тайвански на 240лв
проблемът е че китайските са копия на Бошовските и дори трудно се различават. само тайванските се различават.
иначе истински немски идва на около 480-580лв. доставчика трябва да е сигурен за да сте сигурен за произход, например Балкан Стар, Ивайжет. (там незнам колко са, съдя горе долу по доставната цена)
PS: дано кученцето ти се оправи