Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Компютър в колатазасега проект

• Please log in to reply
66 replies to this topic

#46 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 05 February 2009 - 16:21

Ами да, ама те обикновено приемниците са в head unit-а, а до там отива коаксиален кабел на GPS антената. Т.е. сигналът от антената направо отива в HU, а не да има някъде между HU и антената отделен приемник. Та ако се снабди с един приемник (без антена) с USB порт, може да използва поне OEM антената. Което да ти кажа, също не е малко, защото 1) няма да опъва кабели до багажника и за това, 2) OEM антената е монтирана елегантно и 3) силно е вероятно антената да е с прилично качество, макар и по-стара. А буксите на GPS антените май са навсякъде стандартни, така че би трябвало да няма проблеми. А един приемник струва $30 - $40. Така че пак е далавера.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#47 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:
  • Град:Пловдив

Posted 05 February 2009 - 18:02

Преди две години си купих това

Работи перфектно ползвам го с GSM-а.Слагам го в мрежата в краката на пасажера и пак работи.В къщи го пробвах на 3 м. от прозореца работи стабилно.Тел. с неговата вътрешна антена в къщи не отлепя.Има зарядно за 220V ,за 12V и кабел към USB.

Attached Files

• 0

#48 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:

Posted 06 February 2009 - 13:51

1 предложение от моя стана - трябват 2 човека
а-софтуерист-да е в час с емебдед , да е писал нещо
б- няки да направи платката с някав кад система - протел,оркад,..нещо си.

Аз ще направя схемата- по точно ще преработя руската -

2-преложение- аз си правя 1 друго изделие - мога да имплеметирам в него тия неща - за хора от форума -нищо няма да струва или мин. но за да се ускори - требе ми човек дет прави платки с протел. За моя проект софтуристи си имам
3 - я вижте кутиика с име КМ40

http://www.electroni...mp;id=100008065
дали ви харесва

BPRI,относно първото предложение аз имам човек, който ще направи платката с протел и после аз ще я поръчам.
За второто кажи за какво става въпрос ? :rolleyes:
  • 0

#49 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 06 February 2009 - 14:37

Е как без софтуерист - кои ще напише софта за контролера...
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#50 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 06 February 2009 - 17:57

Илия, виж ето тези юнаци за покритието , имитиращо матрЯла в купето

свържи с се fantapm , за да ти даде компетентен съвет за изработката на платките
тя е в Пловдив, и доскоро беше във вихъра си в този бранш

успех!

С Петя говорих, знам, че е в бранша, разбрали сме се - дала ми е координатите и информация за качеството на работата на различните фирми.

Тия с лаковете ще ги чета по-късно.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#51 NEGRAMOTEN

NEGRAMOTEN

Чирак

• Потребители на форума
  • 155 Posts:

Posted 06 February 2009 - 19:07

Е как без софтуерист - кои ще напише софта за контролера...

Моите възможности са тези- да направя платка ,да я поръчам, да я налепя и съживя :wacko:
  • 0

#52 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Posts:
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Posted 13 February 2009 - 13:25

Здравейте, темата е доста интересна, преди време и аз имах разни мисли по нея. Сега чета за тези релета и т.н. и ми се виждаше доста усложнено (тоест просто като изпълнение, ама 100 релета). За пускането и различните варианти мога да сътворя някоя аналогова схема. Стига само да имаме всички възможни ситуации и изисквания ;) А колкото до пускането на разни устройсва щом имаш LPT ( и обичаш релета, защо не просто транзисторен ключ) е много лесно да изкарваш 1 на изходнтие пинове и ако се наложи да четеш входните. Преди година две писах софтуер за моят хоум мейд сателитен позиционер и мога да кажа, че LPT е ужасно удобен, а и ти като колега програмист го знаеш :)
  • 0

#53 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 13 February 2009 - 18:06

Колега - когато работи тоя контролер -компютара в колата не е включен - нали точно тва прави тоя контролер -управлява вкючването на ПЦ то -за какви ЛПТ портове говориш....
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#54 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Posts:
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Posted 14 February 2009 - 16:35

Колега - когато работи тоя контролер -компютара в колата не е включен - нали точно тва прави тоя контролер -управлява вкючването на ПЦ то -за какви ЛПТ портове говориш....

За ЛПТ говоря когато компа е пуснат и искаш да командваш разни неща подгряване на седалките, или антирадара примерно.
  • 0

#55 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 19 February 2009 - 16:40

Тия дни говорих с един търговец на едро тука за друго и покраи тва се оказа че ония продава и разни джаджи за кола.
за монитор дето се слага на мястто на касетофона иска 140 евро.
Казах му да ми прати снимка -прати ми днeска ама е една матна ...

Posted Image

Детаили :

7 инча ,1400х240 , 400cd/m² ,вграден ТВ тунер аналогов ,АВ вход и 2 АВ изхода, вградено говорителче, ПАЛ и СЕКАМ,On Screen Display,,настроики на яркост ,котраст,усилване ,таимер.
има дистанционои идва с кабели .

Сега ще му ударя 1 маил да ми прати по свясна снимка че тая е мизерна.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#56 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 19 June 2009 - 15:05

Изрових тази тема...Илия какво става с проекта,докъде я докара и има ли развитие,ще има ли снимки скоро?!?!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#57 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 19 June 2009 - 15:15

Едан част от проекта съм я поел аз :) тва с повер контролера - трябва да го довърша но в момента ми е повече от заето.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#58 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 23 June 2009 - 17:35

Ами да, компота пристигна... благодарение на brpi, още не съм го разцъкал, че и аз нямам време.
Да отминат изборите и ще го подхвана пак. За добро или лошо, около абитуриентските балове един колега ме помоли да карам сестра му на бала с CLK-то и аз ща, не ща, се наложи скоропостижно да сглобя цялото табло в оригиналния вид. Така че в момента проектът е на изчакване.

Тази седмица, като ми остане време, ще занеса чертеж в една фирма, да ми изрежат стоманена пластина за да монтирам екрана.
Като стане номера с екрана, ще има снимки поне от него :)
  • 0

#59 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 23 June 2009 - 21:39

Тази седмица, като ми остане време, ще занеса чертеж

Амм вижда се,че с brpi сте се хванали сериозно-сега ако ми кажеш,че си чертал на autocad те признавам.Нямам търпение да се види резултата в CLK-то да почерпим опит от пионера. :icon_coolgrin:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#60 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 23 June 2009 - 21:50

Не съм чертал с аутокад по три причини.
Първо - не знам машината за рязане с какви файлове работи - плазмен лазер за рязане на метали е машината.
Второ - не ползвам аутокад;
Трето - детайлът е плосък, не е обемен и има само контур за рязането. Не е фреза да дялка в тримерно пространство и няма смисъл от сложни чертежи...

Та чертежът в момента ми е на хартия с точни размери в милиметри и го имам на Corel Draw файл за всеки случай :)
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users