Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за водоструйка

• Please log in to reply
98 мнения по тази тема

#1 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2009 - 19:17

Днес си купих водоструйка, взех от тези по големите с колелца и резервоар за препарат + една туба с авто-шампоан и си измих колата много добре, но не ми се иска да търкам с гъбата а искам да е безконтактно. Може ли да ползвам препарат за безконтактно измиване с водоструйка, в смисъл че винаги си мия безконтактно колата на автомивка, но там са пароструйки, струята е топла и се чудя дали ако си напръскам колата с безконтактния препарат ще може после да се измие добре с студената вода ? Идеята е да взема препарат за безконтактно измиване и от тези пръскалките под налягане които ползват по автомивките и сам да си мия колата.
  • 0

#2 damian-E250

damian-E250

Майстор

• Потребители на форума
  • 923 Мнения:
  • Град:Троян
  • Автомобил:
    W124 E-250TD/94'
    W123 200D/79'
    Sprinter 308D Maxi/98'
    Lada Niva 1.6/94'
    kawasaki klx 250/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2009 - 19:25

Днес си купих водоструйка, взех от тези по големите с колелца и резервоар за препарат + една туба с авто-шампоан и си измих колата много добре, но не ми се иска да търкам с гъбата а искам да е безконтактно. Може ли да ползвам препарат за безконтактно измиване с водоструйка, в смисъл че винаги си мия безконтактно колата на автомивка, но там са пароструйки, струята е топла и се чудя дали ако си напръскам колата с безконтактния препарат ще може после да се измие добре с студената вода ? Идеята е да взема препарат за безконтактно измиване и от тези пръскалките под налягане които ползват по автомивките и сам да си мия колата.

Ами татко има водоструика но може и със топла вода да работи до 40 градуса да е топла... сама си дърпа топлата вода от кофата.
  • 0
Публикувано изображение

#3 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 23 януари 2009 - 19:42

Защо си мислиш,че безконтактното е по-добре.Даже направо ти скапва и лака и хромираните лайсни,боята на петна става.Един приятел с Audi A8 си го миеше безконтактно и цялото ауди стана на бели петна,а за лаисните да не говорим.Препсува всичко.Ако колата е изпръскана добре и калта е свалена,гъбата нищо неможе да надраска(давам 100% гаранция).Даже има едни ръкавици за миене с овча кожа,те са страхотни.
  • 0

#4 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2009 - 21:09

Ами татко има водоструика но може и със топла вода да работи до 40 градуса да е топла... сама си дърпа топлата вода от кофата.

На тая пише до 60 градуса, но проблема е че там където я ползвам има само студена вода :kill_myself:

Защо си мислиш,че безконтактното е по-добре.Даже направо ти скапва и лака и хромираните лайсни,боята на петна става.Един приятел с Audi A8 си го миеше безконтактно и цялото ауди стана на бели петна,а за лаисните да не говорим.Препсува всичко.Ако колата е изпръскана добре и калта е свалена,гъбата нищо неможе да надраска(давам 100% гаранция).Даже има едни ръкавици за миене с овча кожа,те са страхотни.

Винаги от години си мия колите безконтактно и досега не е имало проблеми с боята и лака, само както казваш хромиранете лайсни са ставали на петна, особено на пурата и на W140 и са много трудни за почистване после, на сегашната ми W220 лайсните учудващо нямат петна, даже вчера ги почиствах с паста за лайсни и станаха като нови. Покрай автомивките заобичах безконтактното защото ми писна да им говоря всеки път докато мият колата как не трябва първо с гъбата да бършат джантите и долната част на колата и после с мръснтага гъба да минават тавана и горните части :angry2: Затова питам дали има проблем да се измие със студена вода точно поради тия причини които си споменал за боята и лака, да не взема аз сам да ги повредя. И още една причина в + за безконтактното е че не трябва да търкам цялата кола /мързи ме/ а само ще я пръскам и после с струята...:)
  • 0

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2009 - 22:17

Нямам отговор на въпроса ти, но съм любопитен, защо не си взе пароструйка, а водоструйка?
Има модели с подгряване на водата на газ - зареждаш една бутилка и миеш до второ пришествие.
Газта поне не е скъпа.

Така като гледам, като се има предвид цената на такова устройство, разликата до пароструйката не е много голяма.
Т.е. разликата е значителна, но ако имаш пари да дадеш за едното, не мисля, че финансовата част е най-важната при избора на покупката!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#6 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2009 - 23:27

Нямам отговор на въпроса ти, но съм любопитен, защо не си взе пароструйка, а водоструйка?
Има модели с подгряване на водата на газ - зареждаш една бутилка и миеш до второ пришествие.
Газта поне не е скъпа.

Така като гледам, като се има предвид цената на такова устройство, разликата до пароструйката не е много голяма.
Т.е. разликата е значителна, но ако имаш пари да дадеш за едното, не мисля, че финансовата част е най-важната при избора на покупката!

Имах за цел да си купя нещо евтино като за първа машинка, няма да отварям автомивка и се съмнявам че ще я ползвам често :) Взех за 240лв. някаква марка Einhell, модел NHR 130, това представлява:

Публикувано изображение

Пълни характеристики на модела

Исках Кarcher, но малките модели са толкова нестабилни че ще се влачат след маркуча докато мия колата и са скъпи в сравнение с тая която си купих, има гаранция и ще видим колко ще издържи в крайна сметка нищо не е вечно, четох в разни форуми че общо взето всички евтини модели издържат по 1-2 години.
  • 0

#7 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 23 януари 2009 - 23:51

От каде я купи толкова евтино??

Добре че не си взел от тея малките жълти боклуци!!Две такива смених+ една със същата форма,но на Budget.Пълни боклуци.Трошат се на едно и също място и почват да текат непоправимо!

Взех една BOSH със форма като формата на твоята,но без колелца и е по-малка.Супер машина,издържа година и половина,не протече от никъде,но пък изгоря!

Сега наближава лятото и пак трябва да купувам,та от къде я взе тази?

Значи,няма по-успокоително нещо от това да си миеш колата по джапанки,на сенчица под дървото.Просто много добре ми действа..........

Иначе мисля,че препарата няма да действа така добре,ако го смесваш със студена вода.Топлото помага да се разтвори помията по колата,малко или много.

По добре сега само си я пръскай,а лятото с гъбка!
  • 0

#8 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2009 - 00:08

От каде я купи толкова евтино??

Добре че не си взел от тея малките жълти боклуци!!Две такива смених+ една със същата форма,но на Budget.Пълни боклуци.Трошат се на едно и също място и почват да текат непоправимо!

Взех една BOSH със форма като формата на твоята,но без колелца и е по-малка.Супер машина,издържа година и половина,не протече от никъде,но пък изгоря!

Сега наближава лятото и пак трябва да купувам,та от къде я взе тази?

Значи,няма по-успокоително нещо от това да си миеш колата по джапанки,на сенчица под дървото.Просто много добре ми действа..........

Иначе мисля,че препарата няма да действа така добре,ако го смесваш със студена вода.Топлото помага да се разтвори помията по колата,малко или много.

По добре сега само си я пръскай,а лятото с гъбка!

Първо ходих до практикер, но имаха само Кarcher и Bosch и то малко модели, лятото имаха повече, видяха ми се скъпи почти по 200лв. малките и отидох до метро, там имаше тая която купих Einhell и някаква промоция на едни малки Кarcher по 140лв. Първо обмислях да взема малката но като я разгледах с тая ръчна дръжка отгоре се отказах, не искам да я държа в ръка докато работя с нея и си викам 100лв. повече или по малко е все едно и взех тая. Незнам за качеството и колко ще издържи, но много добре си измих колата, имах изсъхнала кал и сол от магистралата и я почистих. Също много удобно е направено пускането на препарата, издърпва се предната част на дюзата и машинката почва автоматично да работи в някакъв бавен режим и като се натисне пистолета разпръсква препарата като пяна върху колата, ще ходя да купя препарат за безконтактно миене, ще го сипя директно в резервоара на машинката и би трябвало добре да се измие, ще видим какъв е резултата с студена вода.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2009 - 00:19

Е, явно не живееш в блок, а в къща. Аз и да искам - няма как.

Затова пък пред блока ми има автомивка на самообслужване - пускаш левче на монета и пръскаш, докато ти свърши времето, после пускаш още едно левче и така докато ти свършат парите или не измиеш колата.

Като се замисля, лятото давах по 3 леза за миене там, сега давам по 7, щото много кал, много пясък, много сол и много миене пада. Като я мия два пъти седмично - една такава машинка я плащам за 1 година. Ако машинката работи 1 - 1.5 години, като калкулирам водата и препарата, които ще употребя и като добавя факта, че пред блока няма как да използвам такава машинка, алтернативата с автомивката на самообслужване е доста добра.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#10 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2009 - 00:30

Е, явно не живееш в блок, а в къща. Аз и да искам - няма как.

Затова пък пред блока ми има автомивка на самообслужване - пускаш левче на монета и пръскаш, докато ти свърши времето, после пускаш още едно левче и така докато ти свършат парите или не измиеш колата.

Като се замисля, лятото давах по 3 леза за миене там, сега давам по 7, щото много кал, много пясък, много сол и много миене пада. Като я мия два пъти седмично - една такава машинка я плащам за 1 година. Ако машинката работи 1 - 1.5 години, като калкулирам водата и препарата, които ще употребя и като добавя факта, че пред блока няма как да използвам такава машинка, алтернативата с автомивката на самообслужване е доста добра.

В блок живея, до нас има автомивка и там си давам колата, но колкото и да се стараят винаги пропускат по нещо и после трябва да им довършвам работата. Водоструйката я занесох на място където е къща и мога да я ползвам когато искам, мисля че е хубаво от време на време сам да си мия колата както казва shotgun600 :"няма по-успокоително нещо от това да си миеш колата по джапанки,на сенчица под дървото" - и аз така много обичам лятото да си извадя всичките препарати за почистване и да си почистя кожата, лайсните, да смажа тук-там, да разглобя нещо и да го почистя, наистина много успокояващо да си човъркаш по колата сам.
  • 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 януари 2009 - 00:40

...наистина много успокояващо да си човъркаш по колата сам.

Не думай?
http://www.mbclub.bg...view=getnewpost
  • 0

#12 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 02 февруари 2009 - 23:10

Безконтактното не прощава никому...както и да е темата е дълга,и все пак не се сдържам-хубавото миене,започва с качествено изпръскване,ако то е налице гъбата е в пъти по безобидна от агресивната химия-друг е въпроса,че си е повечко кълчене с гъбата....
По темата с безконтактното-почти всички препарати имат нужда от време,за да разкиснат киреча,ето защо директното пръскане с машината ще отнема доста повече препарат,по принцип за нанасяне се ползват така наречените бумбеци-бутилка с разреден препарат напълнена с въздух посредством компресор.нанасяш с него-пушиш цигара и плакнеш с водоструйката,ама и бумбака и компресора са си пара,та най евтиния и безобиден вариант сякаш е да си купиш малък пулверизатор- по 2-3литра са-пълниш го вода-безконтактно 50-50,затваряш и помпаш ръчно,за да дигне налягане вътре и да цика.Наливаш по цялата кола,чакаш плакнеш и т.н.
без да ангажирам никой-да натъртя,че бих избрал гъбата...
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#13 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2110 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 февруари 2009 - 01:05

Безконтактното не прощава никому...както и да е темата е дълга,и все пак не се сдържам-хубавото миене,започва с качествено изпръскване,ако то е налице гъбата е в пъти по безобидна от агресивната химия-друг е въпроса,че си е повечко кълчене с гъбата....
По темата с безконтактното-почти всички препарати имат нужда от време,за да разкиснат киреча,ето защо директното пръскане с машината ще отнема доста повече препарат,по принцип за нанасяне се ползват така наречените бумбеци-бутилка с разреден препарат напълнена с въздух посредством компресор.нанасяш с него-пушиш цигара и плакнеш с водоструйката,ама и бумбака и компресора са си пара,та най евтиния и безобиден вариант сякаш е да си купиш малък пулверизатор- по 2-3литра са-пълниш го вода-безконтактно 50-50,затваряш и помпаш ръчно,за да дигне налягане вътре и да цика.Наливаш по цялата кола,чакаш плакнеш и т.н.
без да ангажирам никой-да натъртя,че бих избрал гъбата...

Малко по малко се обзавеждам с всичко необходимо :)
Последния път измих колата като първо я изпръсках хубаво и свалих мръсотията, после я напръсках с препарата който имам и с една мека гъба за миене на коли (специално си я купих) минах цялата кола, стана много добре, мисля че ще се усъвършенствам след още няколко измивания. Като сам си мия колата мисля че няма никакъв риск да се надраска боята, защото като търкам колата го правя много внимателно и постоянно изплаквам гъбата, както и спазвам последователност от горе на долу а не като тия мърлячи по автомивките които първо измият праговете и джантите и после само топнат гъбата в кофата и почват да търкат капака и вратите :( Още не съм намерил най добрия начин за подсушаване след измиване, мисля че трябва да е някаква кърпа която не пуска власинки. Ще пробам и безконтактно, мисля да взема такъв пулверизатор като тоя по автомивките, такъв който отгоре се помпа и така ще нанасям препарата.
  • 0

#14 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 03 февруари 2009 - 08:38

... Още не съм намерил най добрия начин за подсушаване след измиване, мисля че трябва да е някаква кърпа която не пуска власинки. ...

За подсушаване истината е силиконово перо - май бяха около 13-15лв в Метро и после като тия от автомивките с намоккрено и изстискано микрофазерно парцалче - струват по 3-10 лв в Практикер. Хем обира водата, хем събира ако са останали прашинки. Не пуска влакна.
  • 0

#15 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 03 февруари 2009 - 10:13

Имам въпрос

Тази водоструйка, може ли да смуче вода от ...кофа или трябва обезателно да е свързана с водопровод

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни