Jump to content

•  

Photo
- - - - -

електрически люк

• Please log in to reply
50 replies to this topic

#1 mariqn_vt

mariqn_vt

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Posts:

Posted 23 January 2009 - 15:41

Здравеите, ето и че и моя час дойде.:) Люкът както работи ,отворих понеже е топло и до там. През м.септември пак беше станало така но се оправи от самосебе си. Автомобила е мерцедес 124/200 Д 1986 година .Ако някои има идеи , нека сподели .Предварително благодаря!
  • 0

#2 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 23 January 2009 - 15:47

добре дошъл , Марияне.

като влезеш във форума, ей там горе в дясно има едно копченце, дето пише "Търсене"
пишем там "люк", и о , чудо - се появяват много неща за пустия люк.

я пробвай?

Става ли?

става, става я... ;)

и за да ти спестя малко време, ще ти отговоря накратко - люка е за почистване и смазване...

със специална смазка...

айде пак на "търсене"

PS Пък ако си попълниш в профила и откъде си, може да получиш бонус - персонални наставления кое как се прави
  • 0

#3 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 07 September 2009 - 22:14

добре дошъл , Марияне.

като влезеш във форума, ей там горе в дясно има едно копченце, дето пише "Търсене"
пишем там "люк", и о , чудо - се появяват много неща за пустия люк.

я пробвай?

Става ли?

става, става я... ;)

и за да ти спестя малко време, ще ти отговоря накратко - люка е за почистване и смазване...

със специална смазка...

айде пак на "търсене"

PS Пък ако си попълниш в профила и откъде си, може да получиш бонус - персонални наставления кое как се прави

Колега Вени и аз имам проблем с ел.люка.Преди три дена слезе надолу,от единия ъгъл(с 2 санта) и ни хък-ни мък повече.Има,ли някакъв начин да разбера дали е писано нещо за електрически люк в форума,защото явно януари месец търсачката е работила и мариян си е оправил проблема,благодарение на нея
  • 0

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,500 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 07 September 2009 - 23:00

Колега, ползвай Google за търсене във форума, по-ефективно и качествено е.
Отваряш Google и пишеш това, което търсиш, а най-отзад дописваш интервал и следното: site:mbclub.bg
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 07 September 2009 - 23:18

Колега, ползвай Google за търсене във форума, по-ефективно и качествено е.
Отваряш Google и пишеш това, което търсиш, а най-отзад дописваш интервал и следното: site:mbclub.bg

Здравей колега Илия,като пробвах да напиша "люк" с една звездичка след думата и ми излязаха всичките обсъждания по темата в форума,даже в момента си чета.Но ще пробвам и тази схема. ПОЗДРАВИ !!!!
  • 0

#6 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 07 September 2009 - 23:39

иначе много ми се иска да се отвори тема,касаеща ремонт и профилактика на електрически люкове на 124-ки,че по прочетеното от мене досега-ми се струва че е по сложна интервенция,отколкото ремонтни дейности по двигател
  • 0

#7 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 08 September 2009 - 09:14

иначе много ми се иска да се отвори тема,касаеща ремонт и профилактика на електрически люкове на 124-ки,че по прочетеното от мене досега-ми се струва че е по сложна интервенция,отколкото ремонтни дейности по двигател

за болезнено съжаление си ужасно прав...

профилактиката е относително просто нещо, свалят се две лайсни, почиства се и се смазва...
само че - не с какво да е, а със специална смазка, и с нищо друго..
това невиждано чудо на химията в опаковка от 0.5 кг струваше доста над 100 EUR, и преди години беше закупена групово една такава кутия, която си я разделихме...

за съжаление, докато помогна на колеги, и се оказа, че вече не ми е останало...

ако на някой колега му е останала от тази специална смазка, може да ти е полезен..

а за ремонт.....

забрави за ремонт..

това е мероприятие, което може да ти скъса нервите, да те разори, и крайния резултат може отново да е отрицателен..
покрай борбите с няколко творения на Вебасто, най-вече с моя люк, аз се предадох...
след смяна на направляващи, смяна на жило, овладяване на изкуството за настройка на програматора, стократни профилактики...

отказах се..

ако си решил да се бориш с тая гнус, ще ти помагам със съвети, като първия е

не се захващай...

ако имаш гараж, където да държиш колата по време на ремонтите, и друга кола, с която да се движиш по това време...
  • 0

#8 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,421 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Posted 08 September 2009 - 09:28

Вени и Алексиев се бяха борили в една тема с люка,сега ще я потърся...
п.с. намерих я... Колегата aalexieff се е постарал,доста със снимковия материал и въпреки усилията им както каза Вени каузата е загубена :(
цялата одисея ТУК!!!
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#9 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 08 September 2009 - 19:32

Вени и Алексиев се бяха борили в една тема с люка,сега ще я потърся...
п.с. намерих я... Колегата aalexieff се е постарал,доста със снимковия материал и въпреки усилията им както каза Вени каузата е загубена :(
цялата одисея ТУК!!!

Прегледах и прочетох всичко от линка,само не разбрах,защо да е загубена каузата,след като колегата се е справил с ремонта и то сам
  • 0

#10 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 08 September 2009 - 20:59

Прегледах и прочетох всичко от линка,само не разбрах,защо да е загубена каузата,след като колегата се е справил с ремонта и то сам

виж какво съм писал малко по-нагоре...

ремонта не беше ремонт, а решаване на проблем.
крайния резултат не е работещ люк, а ЗАТВОРЕН люк..

това са две различни неща.

ако искаш, започни
аз ще ти помагам, с удоволствието от положителния завършек.

дано...

а инак, според мен, каузата е загубена, поради това, че проклетия люк, устройството му, начина на работа, възможните причини за неработа, ликвидирането им и последващата настройка са неща, които с малко могат да ме изненадат..

въпреки това - успех.

ако стигнеш донякъде, където увисваш - ще ти помогна - с удоволствие..

успех!!!
  • 0

#11 eiht

eiht

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Posts:
  • Автомобил:
    W124 300D '87

Posted 08 September 2009 - 21:52

виж какво съм писал малко по-нагоре...

ремонта не беше ремонт, а решаване на проблем.
крайния резултат не е работещ люк, а ЗАТВОРЕН люк..

това са две различни неща.

ако искаш, започни
аз ще ти помагам, с удоволствието от положителния завършек.

дано...

а инак, според мен, каузата е загубена, поради това, че проклетия люк, устройството му, начина на работа, възможните причини за неработа, ликвидирането им и последващата настройка са неща, които с малко могат да ме изненадат..

въпреки това - успех.

ако стигнеш донякъде, където увисваш - ще ти помогна - с удоволствие..

успех!!!

Благодаря колега,но малко не ти разбрах; "(които с малко могат да ме изненадат)"- как да го осмисля? Иначе ще пробвам да се свържа с един интересен тип,тука в Варна-дето се е грижил навремето за автопарка на "гранд хотел варна" ,а там имаше само W124-ки(таксиджийски варианти).И той ако ми каже- "не се занимавай"- се отказвам ПОЗДРАВИ !!!!
  • 0

#12 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 09 September 2009 - 07:55

Благодаря колега,но малко не ти разбрах; "(които с малко могат да ме изненадат)"- как да го осмисля?

в прекия смисъл - че са малко нещата, които могат да ме изненадат в един люк...

общо казано - историята с люка е прочетен вестник.

факта, че спрях и реших да не правя моя, поради това, че трябва да сваля тапицерията на тавана, би трябвало да е достатъчно красноречив.

Колегите в Клуба ме познават като перфекционист, и като човек, дето не си зарязва магарето в калта..

....но люка ми няма да работи....
  • 0

#13 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 09 September 2009 - 11:05

Благодаря колега,но малко не ти разбрах; "(които с малко могат да ме изненадат)"- как да го осмисля? Иначе ще пробвам да се свържа с един интересен тип,тука в Варна-дето се е грижил навремето за автопарка на "гранд хотел варна" ,а там имаше само W124-ки(таксиджийски варианти).И той ако ми каже- "не се занимавай"- се отказвам ПОЗДРАВИ !!!!

Аз ти казвам - не се занимаваи. А кои съм аз... както се пее в песента на група Щурците ....... Едно време кат работех в сервиза на Мерцедес -аз оправях люковете, моя задачка беше и не можех да кажа не мога да го оправа или не искам ....... знам го на изуст и затова и на 2 те моите 124 само кат ги купувах сам го отварял да видя дали работи и евентуално да смъкна цената...от тогвава нататък моите люкове не са отваряни -т.е не ги ползвам.

Значи само споменавам следно - отвътре трябва да се пипа с чисти ръце за да не се окенза тапицерията -а по другите места пак е мръсно и пълно с смазка и прах и каквото се сетиш=ако трябва сам човек да го прави(правил съм го и сам)........миенето на ръце през 1 минута .....а колко псувни ...............

Успех.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#14 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Posted 09 September 2009 - 11:17

Ох и аз го имам почти същия "кахър" с люка.
Потрошени му бяха механичните части и от двете страни, и като вдигна около 125 км/ч се отваряше и свиреше - ужасно.
За сега карам като съм го потпрял с две шишарки, и съм го вързал с 5 кабелни връзки /тип "свинска опашка"/
Купих си обаче преди месец цял люк за 100 лв. и ще запрятам ръкави скоро.
Питам се дали могат да бъдат заменени механизмите от двете страни без обаче да се сваля кората на тавана. /е това ми е голяма мъка/
Смазката мисля че може ВРЕМЕННО да бъде заменена от "бяла грес" която на времето ползвахме за разни механики на декове касетофони и др.
Има почти същата консистенция, а и мазилните и свойства не са за подценяване. На всичко отгоре е и лепкава и металите смазани с нея имат някъква защита от повърхностна корозия.
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

#15 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 09 September 2009 - 11:54

какво имаш предвид под " кората на тавана" ?
ако е тапицерията на тавана - не , тя не се сваля
ако е тапицерията на люка - да, тя се сваля, и то това е първата стъпка от аутопсията

нито едно от местата за смазване не е подложено на корозия

релсите, по които се движат гумените тампони, са от неръждавейка, направляващите са ЦАМ...

оригиналната смазка е белезвикаво-бяла, след нанасяне посинява, и има особен аромат - преди време някой каза , че миришела на водни боички..
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users