Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

"Черен" списък на бензиностанциив цялата страна!

• Please log in to reply
55 мнения по тази тема

#16 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Публикувано 04 януари 2009 - 18:23

Това при газта е нормално
Съдовете са по-голями по обем от колкото, максимално заданетите литри за зареждане на самата бутилка.Карал съм кола на газ 8-9 години и това се случваше редовно при различни газоднанции.
Просто помпите на различните газостанции, са регулирани на ралични налягания на изключване.(имат известен толеранс)

Поздрави
:4036:

Да, нормално е. На ОМВ-Цариградско шосе ми сипаха 46л в 40л бутилка, не се размина скандала, представиха ми и документ, издаден от някаква институция по замерванията ;) , но после изминатите километри до изпразване на бутилката бяха пропорционални на 46л ! Може би трябваше да им се извиня ...?

Иначе съм доволен от газта на Петрол.

Извинете за :spam: , не съм страдал от лошо гориво, но никога не е късно, хаха.
  • 0

#17 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2009 - 19:03

Аз откакто имам книжка съм имал собствени само бензинови коли. Карал съм инцидентно чужди дизели, но обикновено сипвам от бензиностанцията, от която предпочита собственикът. Иначе с бензините - сипвам най-често по OMV и досега оплакване не съм имал. То от качество трудно може да се забележи разлика при бензина, не е като дизел, но и от количество не мога да се оплача.

Отделно от това, мога да се оплача от ЕКО на магистрала Тракия малко след София на път за Пловдив. Преди време заредих там, платих с карта, обаче ми казаха, че терминалът отхвърлил плащането. Платих им в брой. Но след като продължих (някъде 100 км. по-късно) се сетих, че касиерката не ми даде касова бележка от терминала, на която да пише, че плащането не е минало. Обадих се в борика, оказа се, че плащането е минало. Звънях и в централата на ЕКО да се оплача, от там казаха, че не могат нищо да направят (при положение, че над касата има камера). Ходих до Биохим (тогава още имаше такава банка), от там ми казаха, че мога да обжалвам плащането, но таксата за обжалване е 40 лв. а аз бях заредил за 40 лв. и се отказах.

И за да е пълна картинката, бях се заклел повече да не спра никога на ЕКО, но като пътувахме миналия месец до Михалци спряхме на ЕКО... Купих си един Twix MAX и ми върнаха с 2 стотинки по-малко. Ще кажете, айде сега за 2 ст. на въпрос ще го правим, обаче касиерката ми върна 19 ст. на жълти монети, да речеш, че не е имала дребни. Направих й забележка, а тя се сопна, че ми е върнала точно, тръгнах да и обяснявам, ако не може да смята - да й дам калкулатор, обаче имаше хора на опашката зад мен и се отказах. Не ми е за 2 ст, най-много ме е яд, че касиерката се правеше на ударена въпреки, че й направих забележка. Това затвърждава мнението ми, че там няма да спра, ако ще да са последната бензиностанция на света.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#18 bano123

bano123

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:София, кв. Модерно предградие
  • Интереси:Мерцедес, Строителство, Общинска администрация
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 250 Diesel 1992г.
    Mercedes-Benz W123 300 Tourist Diesel 1981г.

Публикувано 04 януари 2009 - 19:33

Коментара на Vladek обяснява това с примера, че като работех на форкорта (колонките) на О-пет идваха таксита и пълнеха бутилките догоре, бутилката почва да тресе (което значи че е пълна), но продължавахме да пълним и си отчиташе още гориво, че пълни. Колко е поемала допълнително не мога да кажа, щот не съм се заглеждал, но е факт.
Относно горивата май трябва да виним и първоизточника, а не обекта. То гадното гориво не го хвърлят (нали ще загубят някой и друг лев, независимо че ги пишем по форумите и губят клиенти по този начин), а го разпределят на ляво и надясно из бензиностанциите и който какъв късмет е имал...Малко разводнихме темата, ма...Безаварийни дни!
  • 0

#19 StyLuS

StyLuS

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124 Е200-16v '93
    W220 S320 '01
    & Smart ForTwo

Публикувано 21 февруари 2009 - 15:59

Работил съм на 3 бензиностанции във Варна, и мога да споделя че всичко е въпрос на шанс. Повечето бензиностанции в града използват едни и същи доставчици. Може би има някаква минимална разлика в добавките който слагат. Последно работих на Еко - там доставчиците на газ примерно са 3 ;) , същите които доставят и на ОМВ , на Шел и др. Планът е една седмици примерно доставя единия, следващата седмица другия и така. Единия доставчик доставя лоша газ, от която хората са недоволни и си правят отрицателно мнение за веригата и ходят другаде, където доставчика ще е същия ;) За това казвам че всичко е относително. Аз лично зареждам където ми падне. Живея на такова място че в радиус от 2 км от дома ми има 10-тина бензиностанции.

А напоследък чувам добри отзиви за Ромпетрол, явно веригата се опитва да се наложи на пазара и доставят добро гориво. Ходих един път да слагам газ, ама много бързах, и момчето като ми поиска паспорта на газовото не ми се губеше време в ровене из жабката и направо си заминах :rolleyes:
  • 0

#20 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 21 февруари 2009 - 16:17

Сподели мнение щом си работил на 3 бензиностанции все има нещо което ти е направило добро или лошо впечатление. Аз съм от Варна и винаги съм пред дилема каде да заредя. В 95% от случаите слагам Шел Ви Пауър Дизел.
  • 0
W211-Avantgarde

#21 StyLuS

StyLuS

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 Е200-16v '93
    W220 S320 '01
    & Smart ForTwo

Публикувано 21 февруари 2009 - 16:42

За газта казах, за дизел не ви препоръчвам Еко. Съораженията им за складиране (цистерните) са некачествени и пропускат вода ,един обилен дъжд и работата става 5% вода в нафтата, че и повече ;) . В Опет преди клиентите бяха много доволни от дизела, ама Еко го купиха :) Като цяло ОМВ и Лукойл имат най-добро оборудване. Не карам дизелови коли и нямам впечетления от качеството на нафтата. Бензин слагам само 100 октанов от Еко, ОМВ или Шел. 95 сипвам много рядко.

Друг мит е тая реклама на Петрол - Блу форс гас :) това е пълна лъжа. Гаста е същата като на Лукойл, Старпауър. и другите..... От петрол нямат собствена рафинерия че да произвеждат различно гориво.

В момента ходя по шеловете за да събирам смарт точки - искам да си взема едно фераристко знаме и да го изгоря демонстративно :P
  • 0

#22 Emo

Emo

Чирак

• Потребители на форума
  • 150 Мнения:
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    W202 250 Turbodiesel '99
    W201 2.0 Diesel '87

Публикувано 21 февруари 2009 - 16:51

[quote name='StyLuS' date='21st February 2009 - 16:42' post='154823']
За газта казах, за дизел не ви препоръчвам Еко. Съораженията им за складиране (цистерните) са некачествени и пропускат вода ,един обилен дъжд и работата става 5% вода в нафтата, че и повече ;) . В Опет преди клиентите бяха много доволни от дизела, ама Еко го купиха :) Като цяло ОМВ и Лукойл имат най-добро оборудване. Не карам дизелови коли и нямам впечетления от качеството на нафтата. Бензин слагам само 100 октанов от Еко, ОМВ или Шел. 95 сипвам много рядко.

Колега, за ЕКО във Варна ли имаш в предвид.
В Кюстендил OMV няма, а от ЕКО съм най-доволен.
  • 0

#23 StyLuS

StyLuS

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 Е200-16v '93
    W220 S320 '01
    & Smart ForTwo

Публикувано 21 февруари 2009 - 16:54

Колега, за ЕКО във Варна ли имаш в предвид.
В Кюстендил OMV няма, а от ЕКО съм най-доволен.

Само за Варна говоря, за другите градове не съм компетентен :tongue:
  • 0

#24 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 21 февруари 2009 - 17:19

Не зареждайте горива на Петрол и Шел.В Петрол им замръзват помпите на дизела!!??,в големите студове преди месец ми отказаха да заредят колата защото....им замръзнала нафтата и помпата.Това е на петрол в Пловдив зад Новотела.А за горивата в Шел не знам какво слагат ама ЦДИ-то така пушеше,че в сервиза ми казаха първо да налея другаде до горе и ако не се оправи пак щели да гледат и аз тогава зорлен смених горивен филтър на 2000км,та колата си е наред.Тази нафта заредих от Шела срещу Метро Пловдив и оттогава и дъвки не си купувам от там!!Иначе съм доволен от Лукойл и ОМВ.
  • 0

#25 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:

Публикувано 21 февруари 2009 - 23:10

Не зареждайте горива на Петрол и Шел.В Петрол им замръзват помпите на дизела!!??,в големите студове преди месец ми отказаха да заредят колата защото....им замръзнала нафтата и помпата.Това е на петрол в Пловдив зад Новотела.А за горивата в Шел не знам какво слагат ама ЦДИ-то така пушеше,че в сервиза ми казаха първо да налея другаде до горе и ако не се оправи пак щели да гледат и аз тогава зорлен смених горивен филтър на 2000км,та колата си е наред.Тази нафта заредих от Шела срещу Метро Пловдив и оттогава и дъвки не си купувам от там!!Иначе съм доволен от Лукойл и ОМВ.

Това за нормалния Шел или Shell V Power Diesel ? Иначе на Шел Почивка ми казаха, че двете горива ги зареждали от различни цистерни, а на Шел който е на улица Девня от Жп Гара като хванеш към аспарухов мост ми казаха, че горивото е едно и също само добавката била различна ?!?!? И аз се чудя кое е вярно.
  • 0
W211-Avantgarde

#26 chataloff

chataloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 137 Мнения:
  • Град:Düsseldorf

Публикувано 23 февруари 2009 - 11:49

Това за нормалния Шел или Shell V Power Diesel ? Иначе на Шел Почивка ми казаха, че двете горива ги зареждали от различни цистерни, а на Шел който е на улица Девня от Жп Гара като хванеш към аспарухов мост ми казаха, че горивото е едно и също само добавката била различна ?!?!? И аз се чудя кое е вярно.

Двете твърдения са верни . Различни цистерни(клетки) карат различните горива , но разликата е само в количеството на добавката . Само бензина VP Racing идва от Гърция.
  • 0

#27 kleemann

kleemann

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:sofia
  • Интереси:МОТОKРОС
  • Автомобил:
    W210 ;E230
    W202 ;C200
    W210 ;E220
    W220 :S320
    W124 :200E
    W211 :E320
    W212 :E220

Публикувано 23 февруари 2009 - 13:29

не зареждайте на ШЕЛ Драгичево, бензин !!!
без коментар............
  • 0
KLEEMANN...!!!...МОЛЯ,СПРЕТЕ ЗЕМЯТА ИСКАМ ДА СЛЯЗА!!!
Публикувано изображение

#28 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 февруари 2009 - 14:08

не зареждайте на ШЕЛ Драгичево, бензин !!!
без коментар............

Аз бих го резнал до четвъртата дума!
В България де.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#29 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 23 февруари 2009 - 15:42

И аз да се изкашлям по темата - беше време когато все още не карах МБ, а Опел. На газ. Връщаме се от море. На ШЕЛ Бургаз, на излизане към София, пълня до дупка, плащам и продължавам. По едно време проверявам бележката и се оказва, че са ми заредили 38,200 л. в 40 литрова бутилка. Прибрах се в Кюстендил и веднага на нашия си ШЕЛ и дигам луд скандал - как може такова нещо ?!? Гледаха бележката, бутилката, носих им документите на газовата дори. Обадиха ми се от бургазкия ШЕЛ - не можело такова нещо въобще да се случи, дори минали месец им тарирали пистолетите.
Викам им - или сте ми сипали повече по документи, или сте ми сипали толкова, колкото пише, но сте ме изложили на смъртна опасност в тези юлски горещини - и в двата случая ми дължите извинение.
Извиниха ми се с някакви две стерео чаши. Още си ги пазя за спомен.

А на Лукоил на наколко места вече ми прави впечатление, че на етикетите на стоките пише една цена, а на касата излиза съвсем друга. По-висока естествено.
  • 0

#30 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 24 февруари 2009 - 21:00

аз зареждам на ОМВ нямам проблеми най-вече дизел :icon_welldone:
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg