Публикувано 04 януари 2009 - 19:03
Аз откакто имам книжка съм имал собствени само бензинови коли. Карал съм инцидентно чужди дизели, но обикновено сипвам от бензиностанцията, от която предпочита собственикът. Иначе с бензините - сипвам най-често по OMV и досега оплакване не съм имал. То от качество трудно може да се забележи разлика при бензина, не е като дизел, но и от количество не мога да се оплача.
Отделно от това, мога да се оплача от ЕКО на магистрала Тракия малко след София на път за Пловдив. Преди време заредих там, платих с карта, обаче ми казаха, че терминалът отхвърлил плащането. Платих им в брой. Но след като продължих (някъде 100 км. по-късно) се сетих, че касиерката не ми даде касова бележка от терминала, на която да пише, че плащането не е минало. Обадих се в борика, оказа се, че плащането е минало. Звънях и в централата на ЕКО да се оплача, от там казаха, че не могат нищо да направят (при положение, че над касата има камера). Ходих до Биохим (тогава още имаше такава банка), от там ми казаха, че мога да обжалвам плащането, но таксата за обжалване е 40 лв. а аз бях заредил за 40 лв. и се отказах.
И за да е пълна картинката, бях се заклел повече да не спра никога на ЕКО, но като пътувахме миналия месец до Михалци спряхме на ЕКО... Купих си един Twix MAX и ми върнаха с 2 стотинки по-малко. Ще кажете, айде сега за 2 ст. на въпрос ще го правим, обаче касиерката ми върна 19 ст. на жълти монети, да речеш, че не е имала дребни. Направих й забележка, а тя се сопна, че ми е върнала точно, тръгнах да и обяснявам, ако не може да смята - да й дам калкулатор, обаче имаше хора на опашката зад мен и се отказах. Не ми е за 2 ст, най-много ме е яд, че касиерката се правеше на ударена въпреки, че й направих забележка. Това затвърждава мнението ми, че там няма да спра, ако ще да са последната бензиностанция на света.