"Черен" списък на бензиностанциив цялата страна!
Започната от mbenz, 03 яну 2009 - 17:22:50
55 мнения по тази тема
Публикувано 03 януари 2009 - 17:22
Мисля,че ще е добре за всички всеки да сподели,ако е заредил отнякъде некачествено гориво,особенно нафта,която в тези студове веднага ще си покаже каква е!То се е видяло,че държавата не извършва никакъв контрол на горивата от доста време(съвсем преднамерено!)-поне ние да си помогнем с такава информация-инак няма кой! Ясно е,че 90% от горивата(или повече)идват от Лукоил-а,ама след това нещата опират основно до съзнанието на управителя на съответната бензиджийница-това е!
Аз мога да открия списъка с Лукоил-а в Бургас,който е на кръговото на изхода за Несебър-оттогава съм се "развел"с тази фирма!
Аз мога да открия списъка с Лукоил-а в Бургас,който е на кръговото на изхода за Несебър-оттогава съм се "развел"с тази фирма!
Публикувано 03 януари 2009 - 19:39
прав си за горивата кофти са но все пак най добрия избор е лукойл нали се сешташ че штом те ги доставят не може да има по добро от техните штот тия дет го купуват от тях му добавят какво ли не
Публикувано 03 януари 2009 - 19:47
прав си за горивата кофти са но все пак най добрия избор е лукойл нали се сешташ че штом те ги доставят не може да има по добро от техните штот тия дет го купуват от тях му добавят какво ли не
много грешиш-нали точно на Лукоил сипах най-голямото менте в живота си!и то в Бургас,където е рафинерията!!!така,че не търси логика в случая!ако някой управител на бензиджийница е дружка с някой шеф от рафинерията ще си прави,каквото си иска и ще му се размине,нали?
а,и знам колко често горивото не отговаря на стандартите,та затва"тия" слагат разни добавки!
Публикувано 03 януари 2009 - 20:35
абе нещо като сипя газ на ОМВ и Омегата ми удря разход 20-23л/100. Е вярно е че си го понастъпвам сериозно, но от Петрол не вдига повече от 18л/100
От газтрейд съм също доволен!
такаче рядко пълня Газ на ОМВ.
За бензина--не съм имал сериозни ядове някъде
От газтрейд съм също доволен!
такаче рядко пълня Газ на ОМВ.
За бензина--не съм имал сериозни ядове някъде
Публикувано 03 януари 2009 - 22:05
В момента зараждам Премиум/Алпин дизел от ОМВ. Иначе когато съм зареждал в чужбина и то от няколко различни страни разхода ми е "учудващо" по-нисък. Защо ли? Често съм чувал че колонката примерно ти отчита 1л, обаче в резервоара влизат 900 мл. примерно. В чужбина едва ли е така. Нека някой по-запознат да каже.
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 03 януари 2009 - 22:25
В момента зараждам Премиум/Алпин дизел от ОМВ. Иначе когато съм зареждал в чужбина и то от няколко различни страни разхода ми е "учудващо" по-нисък. Защо ли? Често съм чувал че колонката примерно ти отчита 1л, обаче в резервоара влизат 900 мл. примерно. В чужбина едва ли е така. Нека някой по-запознат да каже.
Поздрави.
Някъде лъжат с количеството,но и некачественото гориво повишава разхода.
Публикувано 03 януари 2009 - 23:05
Зарейждайки от запад на изток у нас разходът на гориво ръсте.
В София, като си купих колата горещо ми препоръчаха да не зареждам от Шел.
Във Варна препоръките бяха за Шел.В Каварна големите продават, по-лошо гориво-съдя по разхода.
Карам Е270 CDI.
Някой който е по-навътре в нещата повече ,да обясни!
Във Варна препоръките бяха за Шел.В Каварна големите продават, по-лошо гориво-съдя по разхода.
Карам Е270 CDI.
Публикувано 03 януари 2009 - 23:25
От известно време зареждам газ само на Лукойл. Разхода падна, колата си върви перфектно, абе доволен съм. Преди зареждах главно на ОМВ. Харчеше значително повече от сега, а сега са студове все пак. Тия от ОМВ или лъжат с количеството, или газта им е калпава, а може и двете. За бензина- нямам преки впечатления, на месец изхарчвам 10-ина литра и все едно от къде е сипан. Лоши впечатления от преди време за бензина имам от Литекс-а на Подуене и от една малка "Булнефт" се казваше, до СДВР в Слатина, ама тя фалира и сега е "Круиз". Откакто е "Круиз" не съм зареждал и незнам как е.
Публикувано 04 януари 2009 - 00:15
Аз засега зареждам само от Лукойл и мисля колата си върви доста добре (дизел). Иначе веднъж заредих от Шел, ма не си спомням кой обект и колата ми се видя спъната, а си беше в градуси.
В О-пет съм работил на колонките и някои хора се оплакваха и там не мисля да зареждам, още повече че са на Доган. Иначе правеха некви експертизи и взимаха проби като докараваха цистерната, ма дали са 100% проверявани
В О-пет съм работил на колонките и някои хора се оплакваха и там не мисля да зареждам, още повече че са на Доган. Иначе правеха некви експертизи и взимаха проби като докараваха цистерната, ма дали са 100% проверявани
Публикувано 04 януари 2009 - 08:09
Не мога да кажа, че съм твърдо против някоя бензиностанция. Единствено на Лукойл на летището са ми скроявали номер веднъж с количеството на газта - сипаха ми повече, отколкото ми е бутилката, а аз си бях отишъл до там на собствен ход.
Освен това и от нафтата им веднъж колата работеше доста по-зле, докато не отидох и сипах на ОМВ... Предполагам, че там е занижен контрола, но въпреки това не игнорирам Лукойл. Ползвам други техни бензиностанции, но не и тая на летището.
Освен това и от нафтата им веднъж колата работеше доста по-зле, докато не отидох и сипах на ОМВ... Предполагам, че там е занижен контрола, но въпреки това не игнорирам Лукойл. Ползвам други техни бензиностанции, но не и тая на летището.
Публикувано 04 януари 2009 - 13:59
Зарейждайки от запад на изток у нас разходът на гориво ръсте.
Карам Е270 CDI.
Колега при мен е обратното. От запад на изток разхода ми се занижава
Май идва от това с какви скорости се кара, ама тук у немско съм свикнал поне 10 по магистралката па в град хехехе каца на 11.
Инак вече втора година си ходя до БГ с каручката и не съм имал проблеми с горивата. Със сигурност обче ще кажа, че съм много доволен от горивото в Австрия и Румъния.
Относно колко мамят с горивото, имах случай с бившата А190, заредих на Еко ли бе при завод Електроника. По книжка резервоара е 52, а колонката ми отчете 56 като имах два три литра още на дъното . Айде с газта може да кажеш, че може да има някакви разминавания ама тук при бензина!!!!!!!!!!!!!!!????????
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 04 януари 2009 - 15:17
Ахам - в 40 литровата бутилка напраскаха 46 л. (!!!) LPG, а си стигнах до там на собствен ход. И ми се изхилиха нагло! (Аз защо им платих се чудя).Единствено на Лукойл на летището са ми скроявали номер веднъж с количеството на газта - сипаха ми повече, отколкото ми е бутилката, а аз си бях отишъл до там на собствен ход....
Публикувано 04 януари 2009 - 16:49
Това при газта е нормалноАхам - в 40 литровата бутилка напраскаха 46 л. (!!!) LPG, а си стигнах до там на собствен ход. И ми се изхилиха нагло! (Аз защо им платих се чудя).
Съдовете са по-голями по обем от колкото, максимално заданетите литри за зареждане на самата бутилка.Карал съм кола на газ 8-9 години и това се случваше редовно при различни газоднанции.
Просто помпите на различните газостанции, са регулирани на ралични налягания на изключване.(имат известен толеранс)
Поздрави
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 04 януари 2009 - 18:01
Avanti Велинград .....колеги като идвате да почивате тука не сипвайте дизел там особено ако е -10/14 градуса замръзва
MB 124/300TD & GrandVitara 2.0 16V Кабрио
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни